Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 1. 10. 2012 17:30

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Manželství, monogamie plus řečičky psychologů

PetrHl napsal(a):

otázkou je zdali někomu, pro nějž je jeden parner málo, mohou stačit dva

Já si nemyslím, že je to o nějakém počtu partneru.
Vnímám to spíš tak, že když právě ten počet nebude nikdo muset řešit, nebude ho prostě řešit smile
V tom prostě nevidím gro "problému", který si "západní muž" svou závistí sám vyrobil wink

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#52 1. 10. 2012 17:32

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

samtibalfarst napsal(a):

Jsem po nějakém čase zpět a s chladnějsi hlavou. Především zde nejde o to, že někomu něco chybělo nebo o to proč nevěra vznikla, ale o fakt, že dva lidé můžou žít splu i bez oddacího listu a tak nastává situace, že nikdo nebude nic očekávat a může kdykoliv ze vstahu odejít.

Když se dva vezmou je to už více jde o vyslovení důvěry, že když nastanou špatné časy ten druhý si nepoleti hned vrznout a bude za všech okolností stát při tom druhém protože on zrovna nevi, že je něco špatně. Od toho jsou rodina aby problém řešily a ne aby při první přiležitosti nastala zrada!!! Myslim si, že a jsou okolnosti jakéoliv v rodině se nemají řešit zradou!

Má-li člen rodiny problémy je zde právě rodina na koho se má obrátit ne? Nebo cítíte, že rodina nejsou ti pravý a lépe je řešit věci u cizích v posteli?

Ta tvá "chladnější hlava" spočívá konkretně v čem?
Nějak mi to uniká sad
Slovo ZRADA je totiž dost silná káva... Kdo to koho vlastně zradil? A čím? Proč?....

Není tady

#53 1. 10. 2012 18:01

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

helena napsal(a):

Má-li člen rodiny problémy je zde právě rodina na koho se má obrátit ne?
No... má-li problém právě s tou rodinou, pak se těžko na ni obracet, že? Zvl᚝ pokud ví/myslí si/může předpokládat, že nějakou extra zpětnou vazbu nedostane. "U cizích v posteli" se pak nehledá řešení, ale spíš zapomenutí.

tummenupp předběhlas mně.
Samti, můžu ti jen říct, proč jsem bývala nevěrná já: protože můj muž absolutně odmítal diskutovat o tom, jestli mám problémy a jaký. Takže zapomenutí, jo....a ty zpytuj svědomí, jestli se opravdu láskyplně zajímᚠo to, co tvojí ženě chybí - když už mᚠtak pevně stanovenej ten monogamní model.
Chýmická svatba není prvotně o povinnosti.....to vzniklo až na základě potřeb (majetkových a rodových) západního muže.
Takže, západní muži - nediktuj a hledej důvody a příčiny smile

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#54 1. 10. 2012 18:23

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Já nevím, ale prostě si neumím představit, že jednoho dne muž/žena vstane a řekne si: Ha! Je nejvyšší čas tu mou/toho mýho ZRADIT. Potřebuju mu/ji UBL͎IT, PON͎IT, ROZHODIT SANDÁL, blá blá - každý nech si dosadí podle svého myšlení.

Věci se prostě dějí. A dějí se mnohdy zdánlivě nesmyslně, pokud si neuvědomíme, že to především MY jsme jejich hybateli..spouštíme je svým chováním, jednáním či pravým opakem toho samého.

Nikdo není nevinnou obětí toho, co se kolem něj/potažmo "mu" děje, zato jsme většinou ZADAVATELI dějů, které nám nejdou pod nos stolt Kdo dovede být upřímný sám k sobě, ten to brzy rozklíčuje, kdo to nedovede, ten halt řve jak tur.
Tím si ovšem moc nepomůže...
A je fuk, jestli řve bolestí a nebo jen vříská na druhé, jaký to jsou hááájzlové nezodpovědní.
Ba řekla bych, že v tom druhém případě je onen "tur" víc "v pééérdeli pane hrááábě", než v tom prvním....

Není tady

#55 1. 10. 2012 21:33

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

O tom nepochybuju, Pan, protože když někdo řve bolestí, většinou po kratším, nebo delším čase shledá tu bolest neúnosnou a kouká s tím něco dělat cool Kdežto tura většinou ještě nebolí tak, aby to uznal za nutné neutral

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#56 2. 10. 2012 5:29

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Vono taky ta vina na těch druhejch se líp snáší lol není s tím taková práce.

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#57 2. 10. 2012 7:42

helena
♥♥♥♥♥♥♥

můj muž absolutně odmítal diskutovat o tom, jestli mám problémy a jaký
Nemáme doma toho samýho? http://www.gify.nou.cz/smajlici_soubory/z134.gif
jestli se opravdu láskyplně zajímᚠo to, co tvojí ženě chybí - když už mᚠtak pevně stanovenej ten monogamní model
Mňo... je-li "monogamní model" pro někoho to pravý vořechový, pak těžko pochopí (bez urážky a ironie myšleno), že tomu druhýmu něco chybí - takže se klidně může stát, že se nezajímá nikoli z nezájmu (to je formulace, co? http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png), ale páč si nedovede představit proč by mu vůbec mělo něco chybět... a každej partnerův pokus o změnu/nápravu/vysvětlení stanoviska považuje za dobrýho bydla pálení... když on je přece spokojenej...

A je fuk, jestli řve bolestí a nebo jen vříská na druhé, jaký to jsou hááájzlové nezodpovědní.
Soudím, že někdy (často http://www.gify.nou.cz/smajlici_soubory/z37.gif) to není "jen vřískání", ale vlastní bolest je zakrývána či přehlušována řevem na ty druhý. Něco jako když se batole uhodí o židli a následně do ní kopne...

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#58 2. 10. 2012 9:22

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

helena napsal(a):

Soudím, že někdy (často http://www.gify.nou.cz/smajlici_soubory/z37.gif) to není "jen vřískání", ale vlastní bolest je zakrývána či přehlušována řevem na ty druhý. Něco jako když se batole uhodí o židli a následně do ní kopne...

"Vřískání" je VŽDY o překrývání bolesti.
Vtip je jen v tom, jak se k tomu kdo postaví - zda jako to batole a nebo jestli dospěle za svou vlastní bolest převezme zodpovědnost.

Upravil(a) Pandorraa (2. 10. 2012 9:23)

Není tady

#59 3. 10. 2012 17:11

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

helena napsal(a):

Vtip je jen v tom, jak se k tomu kdo postaví - zda jako to batole a nebo jestli dospěle za svou vlastní bolest převezme zodpovědnost.

no někdy to vůbec není o bolesti, ale uraženém egu , strachu , vyrušením z poklidného života , pocitu vlastnictví atd.

Není tady

#60 4. 10. 2012 11:16

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

můj muž absolutně odmítal diskutovat o tom, jestli mám problémy a jaký
Nemáme doma toho samýho? http://www.gify.nou.cz/smajlici_soubory/z134.gif
jestli se opravdu láskyplně zajímᚠo to, co tvojí ženě chybí - když už mᚠtak pevně stanovenej ten monogamní model
Mňo... je-li "monogamní model" pro někoho to pravý vořechový, pak těžko pochopí (bez urážky a ironie myšleno), že tomu druhýmu něco chybí - takže se klidně může stát, že se nezajímá nikoli z nezájmu (to je formulace, co? http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png), ale páč si nedovede představit proč by mu vůbec mělo něco chybět... a každej partnerův pokus o změnu/nápravu/vysvětlení stanoviska považuje za dobrýho bydla pálení... když on je přece spokojenej...

to není "jen vřískání", ale vlastní bolest je zakrývána či přehlušována řevem na ty druhý. Něco jako když se batole uhodí o židli a následně do ní kopne

Tohle by me zajimalo -  myslis , kdyz nekdo neustale prudi, buzeruje , muze skryvat nejaky psychicky problem .

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#61 4. 10. 2012 15:36

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Grainne napsal(a):

Tohle by me zajimalo -  myslis , kdyz nekdo neustale prudi, buzeruje , muze skryvat nejaky psychicky problem .

Pokud někdo neustále prudí a buzeruje, už svůj problém neschová...

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#62 4. 10. 2012 20:48

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Jessika napsal(a):

Grainne napsal(a):

Pokud někdo neustále prudí a buzeruje, už svůj problém neschová...

Možná jen před sebou hmm

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#63 5. 10. 2012 7:01

helena
♥♥♥♥♥♥♥

kdyz nekdo neustale prudi, buzeruje , muze skryvat nejaky psychicky problem
Právě že jen "může" - ale klidně to může být jen jeden z povahových rysů, poněkud zbujelejší.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#64 7. 10. 2012 19:12

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

agewa napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

helena napsal(a):

no někdy to vůbec není o bolesti, ale uraženém egu , strachu , vyrušením z poklidného života , pocitu vlastnictví atd.

Ano, ale i to je od bolesti.

Není tady

#65 22. 10. 2012 14:03

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#66 26. 10. 2012 19:04

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

agewa napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

helena napsal(a):

Vieš, ako bolí urazené ego? lol Ako sviňa...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#67 26. 10. 2012 19:05

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

samtibalfarst, tak čo - ako sa darí? Vyriešil(i) si/ste niečo, alebo je furt rovnako?

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#68 30. 10. 2012 8:45

Weatherwax
♥♥♥----
Místo: Brno

Selima napsal(a):

agewa napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Vieš, ako bolí urazené ego? lol Ako sviňa...

Víc než všechny ukopnuté palce světa. big_smile

Osud rozdal karty, my hrajeme. (A. Schopenhauer) usch storstark dumbom

Není tady

#69 8. 11. 2012 14:52

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Nedivím se , že sem  Semti.... a cosi  už nepíše.   Je to tu furt stejné.   Zanadáváš?   Přijde ti divné,když někdo dělá podrazy?  Šup přes d*žku  nějakou frází o tom, že to je vlastně tvoje vina a  že jsi  nepřispůsobivý jak horda mostečáků na smetišti.....   dumbom
Semti-   mᚠprávo  být naštvaný, podrazy jsou "normální " akorát  tam, kde si to jako normu  zvolil ten, kdo podrazy dělá.  Pro lidi, kteří jsou zvyklí držet dohody, je normální se v krizi na sebe otočit a říct si pravdu. Hnusnou , drsnou ,ale rozhodně míň pokořující toho troubu s parohy na  hlavě, než  lži vrstvené  jak Dobošův dort se skyslým krémem......tillfreds

Není tady

#70 30. 3. 2013 21:25

samtibalfarst
♥------

Nepsal jsem protože vše dopadlo nejhůře jak dopadnout mohlo. Jsem HIV pozitivní. Jsem řádně ženatý a netušil jsem, že je zapotřebí před souloží otestovat milou manželku. Běžte ze svými názory do háje. Zavřel bych tohle forum a všechny kde mají takto zcestné názory jako vy!

Není tady

#71 30. 3. 2013 21:31

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

samtibalfarst napsal(a):

Nepsal jsem protože vše dopadlo nejhůře jak dopadnout mohlo. Jsem HIV pozitivní. Jsem řádně ženatý a netušil jsem, že je zapotřebí před souloží otestovat milou manželku. Běžte ze svými názory do háje. Zavřel bych tohle forum a všechny kde mají takto zcestné názory jako vy!

Tak to je sila.Ono obcas neni dobre brat pisatelky zcela vazne,protoze jsou jako vosy.
Ani ja nejsem z tech co neveru odpousti.Pro me je to neodpustitelne a blazen je ten kdo s tim dotycnym zije dal.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#72 30. 3. 2013 21:41

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

samtibalfarst napsal(a):

Tohle fórum nemůže za Tvé problémy. Cítíš zlost, vztek, ale vylívᚠsi ho na nesprávném místě, na nesprávných lidech, nemyslíš?
A nepoužívej tučné písmo, je to proti pravidlům.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí