Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 20. 8. 2012 22:40

Evelinka
♥♥-----

Jedla jsem bobule rakytníku na zahradě...co to je?

Zasadila jsem ti pár keříčků, že budu zdravě žít. Letos poprvé dozrávají a já ochutnávám. Jedny jsou světlější, druhé tmavší. Nevím, kdy jsou zralé. Už se mne zdály dobré, teď jsou zase kyselejší.
Dala jsem si možná víc bobulí...  Další den bylo na zvracení, ale jen pocit. Myslela jsem, že jsem se přecpala gulášem. Nakonec nic moc nešlo, spíše už jen hořká voda.
Následující brzké ráno až do večera o zábavu postaráno, šlo ven vše. Strašně k tomu bolelo za očima a nechtělo to povolit.
Už jsou to dva dny. jím jen toust nebo rohlík s máslem a dávala jsem si žluté rajče (na červ.mám alergii a zrovna dozrávají), dnes už ani rajče ne.
Můj dotaz zní? mohla jsem si zvracením namoct žeberní svaly? extra mne bolí i na kýchnutí nebo smích pravé podžebří, tedy nad ledvinou někde.
Anebo to nebude rakytník, ale žlučníkový záchvat? nikdy jsem ho ještě neměla.
díky za radu. Isochol jsem si preventivně dnes dala.

Není tady

#2 21. 8. 2012 12:23

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Jedla jsem bobule rakytníku na zahradě...co to je?

Jako že ty sama nevíš, co ti je, a lidé - laici, kteří tě v životě neviděli, ti mají online stanovit diagnózu?

Strach je malá smrt...

Není tady

#3 21. 8. 2012 14:43

Evelinka
♥♥-----

Já vím, to nejde, ale třeba ještě někdo jí jen tak rakytník ze stromu...a ví, že se to nemá. Sbírám zkušenosti. Jinak budu muset udělat džem a to pak sníme hned. Bobule by vydržely díl...léčebná dávka. Kustovnici čínskou jsem tady zasadila, ale té se nedaří. Tu jsem chvíli jíst mohla, pravda sušenou a teď mám na ni alergii.

Není tady

#4 21. 8. 2012 15:02

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Evelinka napsal(a):

Já vím, to nejde, ale třeba ještě někdo jí jen tak rakytník ze stromu...a ví, že se to nemá. Sbírám zkušenosti. Jinak budu muset udělat džem a to pak sníme hned. Bobule by vydržely díl...léčebná dávka. Kustovnici čínskou jsem tady zasadila, ale té se nedaří. Tu jsem chvíli jíst mohla, pravda sušenou a teď mám na ni alergii.

proč by nemělo? to jsem nikdy neslyšela. Ještě že jsem to nečetla v době, kdy jsme rakytnák doma měli a občas jsem ochutnala. Ale málo - nechutnal mi , na žádný způsob.

Není tady

#5 21. 8. 2012 15:35

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Evelinka napsal(a):

vavadumbom
A nezapomeň k tomu přimíchat i nějakou tu mochomůrku,ať to máte co nejrychleji za sebou:lol:lol

Není tady

#6 22. 8. 2012 12:36

Evelinka
♥♥-----

No, no! koupila jsem to jako léčivku a takyže jo, džem z toho bude! pak dám vědět, zda žiju.

Není tady

#7 22. 8. 2012 21:54

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Rakytník je  velmi zdravý ! Ale můžeš mít ui alergii. Rakytníkový olej je multiminerální preparát s maximální vstřebatelností, který je bohatým zdrojem vitamínů ze skupiny A, C, E, K
Udělala bych sirup,.... je připraven ze šťávy plodu rakytníku řešetlákového a cukru v poměru 1:1. dá se i pálenka /do vodky+cukr, přefiltrova/ /, nebo i čaj!
Na výstavách je hodně propagovaný a dosti drahým, prý účinný.

Není tady

#8 22. 8. 2012 23:44

Evelinka
♥♥-----

Aneri díky.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí