18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
třeba někdo poradí a podá vysvětlení-BM nadělal za manelství dluhy-ale to neřeím,problém je jinde-z jednoho dluhu byla u draba na nemovitost-první neúspěná a druhá opakovaná úspěná,před tou první jsem se dotazovala přímo exekutora jak bude vedená-jestli proti celé nemovitosti,nebo jen na podíl BM jak vyplývá z oznámení a odhadu-kopírováno z dokladů :
-předmětem opakované draby jsou tyto nemovitosti
-spoluvlastnický podíl ideální 1/2 nemovitosti
a z odhadu kvůli ceně :
Tato cena je odhadována s ohledem na to, e se nebude drait celá kompletní nemovitost, ale pouze spoluvlastnický podíl ideální 1/2 z celku nemovitosti s hlavní stavbou rodinným domem.
Na dotaz mi bylo před první drabou odpovězeno,e draba je vedená jen na část BM a mě se nijak nedotkne,e svoji polovinu můu s klidem prodat a dnes za mnou doel kupec který si to vydrail s tím,e koupil celou polovinu a aby jsem si vystěhovala věci-jetě mi nic nebylo oficiálně sděleno,jen od něj,ale v papírech je e si to můe převzít ihned po drabě sám-nevím od koho,kdy já s tím teda nesouhlasím,pokud je prodaná celá polovina.
Jak by jste chápaly Vy určení draby-na celý domek nebo jen jeho část-jedná se o dvojdomek,take jedna půlka měla jednoho spoluvlastníka a nae půlka byla na ideální poloviny v SJM,a vekeré exekuce a zástavní práva jsou vedeny proti BM,já jsem vedená jen jako spoluvlastník nemovitosti-bohuel pořád jako manelka,protoe díky těm dluhům to nijak nechtěli na katastru přepsat.a Případně jaké mám vyhlídky vůči ostatním dluhům,jestli po mně někdo můe něco chtít jetě platit,kdy byla nemovitost prodaná a i splácím jiné dluhy,navíc jetě jsem vlastně úvěr na domek doplácela sama u v době po rozvodu.Díky za případné rady a odpovědi.
Prosím jen o kostruktivní rady a ne typu,e jsme měli dluhy platit-to dělám jak mourovatá u pěkných pár let a BM se neobtěuje platit ani výivné,předem upozorňuju,e BM dluhy nadělal z podnikání a o větině jsem ani neměla tuení,dokud se neukázaly na LV a to v době rozvodového řízení.
jetě bych dodala,e jsme rozvedení pět let,SJM nebylo rozděleno-take by podle mých informací měl mít kadý polovinu,ale co je nejvíc zaráející tak cena byla stanovená z 1/4-celkového odhadu a samozřejmě jetě poníená jak to dělají o nějakou třetinu,take z odhadcem určené ceny celé nemovitosti 1 100 000 byla stanovená na tu prodávanou část 250 000 a z toho původní vyvolávací cca 160 000-take bych ráda věděla co vlastně prodávali-exekuce byla vedená proti BM,já ádnou nemám
Upravil(a) pisnicka3 (21. 8. 2012 13:58)
Není tady
Co bylo předmětem draby a jaký je současný právní stav zjistíte z listin spojených s exekucí a drabou a z katastru nemovitostí. Pokud je dvojdomek právně 2x samostatný dům a Vaeho se vydraila polovina, jste oba rovnocenní spoluvlastníci, pro které platí:
§ 139 občanský zákoník
(1) Z právních úkonů týkajících se společné věci jsou oprávněni a povinni vichni spoluvlastníci společně a nerozdílně.
(2) O hospodaření se společnou věcí rozhodují spoluvlastníci větinou, počítanou podle velikosti podílů. Při rovnosti hlasů, nebo nedosáhne-li se větiny anebo dohody, rozhodne na návrh kteréhokoliv spoluvlastníka soud.
(3) Jde-li o důleitou změnu společné věci, mohou přehlasovaní spoluvlastníci ádat, aby o změně rozhodl soud.
Fakticky jakoukoliv změnu musí odhlasovat vlastníci 51% hlasů, tedy pokud s jakýmkoliv návrhem spoluvlastníka nesouhlasíte, nebude se realizovat - dokud např. nerozhodne soud.
Není tady
Mgr. Filip Netopil napsal(a):
Co bylo předmětem draby a jaký je současný právní stav zjistíte z listin spojených s exekucí a drabou a z katastru nemovitostí. Pokud je dvojdomek právně 2x samostatný dům a Vaeho se vydraila polovina, jste oba rovnocenní spoluvlastníci, pro které platí:
§ 139 občanský zákoník
(1) Z právních úkonů týkajících se společné věci jsou oprávněni a povinni vichni spoluvlastníci společně a nerozdílně.
(2) O hospodaření se společnou věcí rozhodují spoluvlastníci větinou, počítanou podle velikosti podílů. Při rovnosti hlasů, nebo nedosáhne-li se větiny anebo dohody, rozhodne na návrh kteréhokoliv spoluvlastníka soud.
(3) Jde-li o důleitou změnu společné věci, mohou přehlasovaní spoluvlastníci ádat, aby o změně rozhodl soud.
Fakticky jakoukoliv změnu musí odhlasovat vlastníci 51% hlasů, tedy pokud s jakýmkoliv návrhem spoluvlastníka nesouhlasíte, nebude se realizovat - dokud např. nerozhodne soud.
ve podstatné jsem vypsala-je zbytečné tu zadávat vecky parametry budov a nebo opisovat exekuční příkazy-dvojdomek byl vlastnictvím tří spoluvlastníků-my s BM polovinu a třetí měl polovinu,mě zajímá,jestli je moné jen tak prodat i moji část nemovitosti,kdy mi sami řekli e to prodané nebude i vyvolávací cena byla ze 1/4 nemovitosti-nota bene,e vlastně draba proběhla kvůli 1 200,- -bohuel na dotaz kam mám peníze zaslat mi nikdy nebylo zodpovězeno,e dluh není můj a e nejsme u manelé,k samotnému exekutorovi jsem se nikdy nedovolala,jen k sekretářce a i to za cca 3 roky asi dvakrát,zajímá mě vysvětlení pojmu -prodej spoluvlastnického podílu nemovitosti ve vztahu odhadní cena a vyvolávací cena-to je myslím asi nejlepí vodítko-odhad 1 100 000 a prvotní vyvolávací cena 160 000-na odhadcem doporučenou 250 000-z toho usuzuji a dříve mi bylo potvrzeno e mého podílu se prodej nedotkne,realita je vak jiná
Není tady