29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, platím rok a půl insolvenci, nedávno na mě jeden z věřitelů podal trestní oznámení pro podvod, protože nemám v zák. kartě uvedeny žádné závazky, soud mě odsoudil k podmíněnému trestu pro podvod, přestože obch. zástupkyně o mých dluzích věděla atd. Ještě mám možnost odvolat se ke Krajskému soudu.
Pokud tak učiním a i ten mě uzná vinnou, zruší mi insolvenci? A co následuje potom?
Děkuji za odpověď.
Není tady
Dotaz předpokládá, že víme o jakou zákaznickou kartu se jedná a proč by její existence měla být podvodem.
Každopádně pokud porušíte pravidla insolvence, hlavní sankcí není zrušení insolvence, ale to, že soud nepovolí oddlužení - tedy zůstanete v insolvenci do plného splacení všech přihlášených dluhů.
Není tady
Dobrý den,
pokud by se tak stalo, ty dluhy už ale nadále narůstat nebudou?
Není tady
Jde Vám o:
§ 170 insolvenčního zákona
V insolvenčním řízení se neuspokojují žádným ze způsobů řešení úpadku, není-li dále stanoveno jinak,
a) úroky, úroky z prodlení a poplatek z prodlení z pohledávek přihlášených věřitelů, vzniklých před rozhodnutím o úpadku, pokud přirostly až v době po tomto rozhodnutí,
b) úroky, úroky z prodlení a poplatek z prodlení z pohledávek věřitelů, které se staly splatné až po rozhodnutí o úpadku,
c) pohledávky věřitelů z darovacích smluv,
d) mimosmluvní sankce postihující majetek dlužníka, s výjimkou penále za nezaplacení daní, poplatků, cla, pojistného na sociální zabezpečení, příspěvku na státní politiku zaměstnanosti a pojistného za veřejné zdravotní pojištění, pokud povinnost zaplatit toto penále vznikla před rozhodnutím o úpadku,
e) smluvní pokuty, pokud právo na jejich uplatnění vzniklo až po rozhodnutí o úpadku,
f) náklady účastníků řízení vzniklé jim účastí v insolvenčním řízení.
Zde se říká že se v tomto řízení tyto přirůstající nároky neuspokojují, nikoliv že nepřirůstají.
Není tady
reklama, spam
Upravil(a) AndreaP. (4. 12. 2012 18:26)
Není tady
máš smůlu..reklama tu není povolená
Není tady
Dobrý den, mohla bych mít také dotaz ?
Jsem v osobním bankrotu, který již byl plně splacen koncem zaří - poslano na ucet IS , ale stále se nic neděje . Jak dlouho může trvat než soud schválí ukončení ?
Není tady
Mgr. Filip Netopil napsal(a):
Dotaz předpokládá, že víme o jakou zákaznickou kartu se jedná a proč by její existence měla být podvodem.
Každopádně pokud porušíte pravidla insolvence, hlavní sankcí není zrušení insolvence, ale to, že soud nepovolí oddlužení - tedy zůstanete v insolvenci do plného splacení všech přihlášených dluhů.
ano, a trestný čin tohoto charakteru takovým porušením je
Není tady
Grainne napsal(a):
Dobrý den, mohla bych mít také dotaz ?
Jsem v osobním bankrotu, který již byl plně splacen koncem zaří - poslano na ucet IS , ale stále se nic neděje . Jak dlouho může trvat než soud schválí ukončení ?
čeká se na schválení insolvence měsíc, ale i třeba třičtvrtě roku, s ukončením to může být obdobné.
Není tady
Pokud chcete objektivní, ničím nezkreslené informace, navštivte webové stránky uvedené v mém podpisu.
Není tady