Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#51 14. 3. 2006 9:46

SOFI
♥♥♥♥---

Re: VZtah k dětem.................

Mišo,
jejich názory a přehledy mne až někdy děsí. Já v jeho věku - tak leda pusa v parku na lavičce a to podotýkám jen na líčko. Syn je opravdu hodně rozumově vyspělý, ostatně dokázal to i svými názory, kterými dokázal udělat z M normálního puberťáka.
Jediné co mi silně vadí, je jeho sledování Vyvolených. Tenhle typ pořadu by měl být až v noci. No, ale co nadělám. "Všichni ve třídě to sledují, jenom Já nemůžu a to jsem kumyl nádobí a vynesl smetí". Umí to se mnou.

Není tady

#52 14. 3. 2006 14:06

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Vyvolení letí i u nás...tedy včera to byla pochoutka (vzali čistý tanga, zamatlali to worcestrem, pak pohodili v koupelně a děsně se bavili nad tím, jak ostatní čuměli .... zvlášť, když ty tanga začal ten teplej kluk očuchávat a ... a dokonce olizovat se slovy "to je snad ho.... nebo menstruace..." !) Ach jo....no ale taky ho na to nechám koukat a občas mám výchovný kecy. Ale opatrně a ne moc, abych ho neznechutila od sledování televize se mnou...Holky, taky jste rády, že ty děti jsou ochotný s váma strávit nějakej čas? já jo...a vím, že už to trvat dlouho nebude, kdy dostane ty křídla a poletí....pár let a pak....ale některý děti se k mámám rády vracejí...

Není tady

#53 14. 3. 2006 14:17

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Tak u nás naštěstí vyvolení ne, za to veškeré kreslené kravinky na  satelitních dětských programech....

Není tady

#54 14. 3. 2006 14:23

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Jó, Simpsonovi se taky těšej oblibě. Ale ty zase nejsou tak blbí a sprostí jako Vyvolení...tuhle jsem dokonce objevila i poučnost, když ta větší holka (Líza se asi menuje) bojovala za to, aby panenky typu Barbie neříkaly kecy jako "He he, mě se neptej, já jsem jenom holka, he he" nebo "Půjdem nakupovat, jo?".... to byl dobrej feministickej díl.... smile

Není tady

#55 14. 3. 2006 14:33

SOFI
♥♥♥♥---

Evi,
občas se syn uvolí být večer doma. Jinak pravidelně odchází k babičce, tam leží jak paša u televize a babička chystá a nechává ho dívat se na co chce. Doma večerka v 9. U babičky až skončí jeho program. Prý mu to povoluji. Ale když zůstane doma, tak Já jsem moc ráda. I když se dokáže hádat se svou sestrou, takže úplná Itálie.
Míšo,
tyhle kreslený zase sleduje dcera. Vůbec ji nebaví filmové nedělní pohádky, ale kdejaká volovina, která je kreslená, tak to jo. Nemůžu ji ale upřít, že hodně čte. Narozdíl od syna. Ten leda tak na internetu.

Není tady

#56 14. 3. 2006 15:00

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Sofi, jó babičky....já si dobře vzpomínám, jak moje tchyně hlídala našeho syna, tehdy tříletého....Pak mi říkala, jak nechtěl večer po hodině a půl cachtání vylézt z vany a nechtěl a nechtěl....tak jí říkám: "A cos udělala?" a ona na to: "Co by? Připustila jsem mu teplou vodu....".... big_smile

Není tady

#57 14. 3. 2006 15:19

SOFI
♥♥♥♥---

Tak naše babi dokonce pozvala souseda, aby ji uřezal desku na vanu, tu pak natapetovala a má ji jako tác do vany, kde snáší tomu malému puberťákovi co si namane. Najedné straně se samozřejmě durdím, že takhle ho hrozně rozmazluje, ale doufám, že jednou budu taky taková. Jé, ja ty svoje vnoučata budu rozmazlovat, no už se těším, až budou moje děti používat věty typu: mami, ale tohle jsi nám nedovolovala. A Já tak ráda odpovím: Ale prosím Tě, to je přeci něco úplně jiného. Jak Já jim to všechno vrátím. Někdy když poslouchám švagrovou jak vzpomíná na dětství, tak se mi nechce věřit, že tchýně byla taková Např. když přišla návštěva, tak se museli M i švagrová postavit v obýváků, vyfasovali kytaru a museli povinně zazpívat oblíbenou písničku tchýně. No a tchýně dneska je schopna jít do školy, že dávají jejim vnoučatům moc dlouhé básničky nazpamět atd.

Není tady

#58 14. 3. 2006 15:21

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

smile časy se mění a s nimi i tchýně a my taky smile

Není tady

#59 14. 3. 2006 20:19

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-

Jestliže děti čtou, buďte rády, klidně i pod peřinou...

Není tady

#60 15. 3. 2006 8:48

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Míšo, a co když nečtou?....to ten můj má nečtení asi po otci, ten taky přečte maximálně tak Ring. (Nic proti Ringu, ale občas by to mohl proložit něčím nadčasovějším...)...po otcích mají děti to vše špatné smile ....he he, nějak si musím zdůvodnit, že moje dítě není dokonalý génius ze zájmem o vše na světě...

Není tady

#61 15. 3. 2006 9:45

SOFI
♥♥♥♥---

Evi,
a po kom by to měly mít?  My jsem přeci dokonalé, sebevědomé atd.hi hi . hlavně to sebevědomí.
K tomu čtení. Nic si z toho nedělej. Syn hltal jen Harry Pottera a Bravičko. Jinak mu dneska knížky nic neříkají. Stokrát mu doma dávám přednášku o výhodnosti čtení - doplnění slovní zásoby, přehled,rozvoj fantazie atd. Vždy na mne hledí jak na mimozemšťana. A přitom, když byl menší, tak bez toho, aby se mu večer četlo, neusnul. Dcerka je zase jiná, ta si neustále objednává knížky z Klubu. Dvě vejce z jednoho hnízda a přitom jsou tak rozdílní.

Mišo,
ty co by odborník přes knihy, poraď, jak na něj, aby začal číst. Nevím už jak ho nalákat. Tahám ho do knihkupectví a jsem ochotna utratit za cokoliv co si tam ukáže. Posledně si ze mne udělal srandu a chtěl Kamasutru. No nepraštila bys ho.?

Není tady

#62 15. 3. 2006 11:26

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Sofi big_smile Kamasutru....no třebas mu jí měla koupit, třeba by konečně četl...Je fakt, že můj brácha toho taky moc nepřečetl...dokud ho nezačaly zajímat zbraně. Tak o zbraních on čte...ze současnosti, z historie...a s tím taky začal číst třeba o hradech a tak.....bráchovi je už skoro 27, takže tvůj syn má ještě čas smile

Není tady

#63 15. 3. 2006 12:53

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-

Děvčata s tím čtením, to kdybych věděla.My s manželem čteme oba, tchýně ještě víc, jsem  knihovnice amater,ještě k tomu navštěvuji další knihovny, když jdu nakoupit, vždy zabrousím do knihkupectví, jdu tedy příkladem, a taky bych koupila ,co by si syn ukázal, ale nejeví až tak zájem. Odebírá ABC, ale nechci mu sahat do svědomí, ale spíše kvůli těm nalepovačkám, občas si přečte komiks.Sice tvrdí, že Harryho Pottera četl, ale nevím, jetli mu to věřit, protože ho viděl taky v kině a já ho naopak nečetla. Že by jiná doba? A sledováním TV a hraním si na počítač prostě  nemají ty děti na knihy čas- nebo spíš si ho nechtějí udělat.
Nevím, co s tím, musí se to snad zlomit samo...

Není tady

#64 19. 3. 2006 23:11

Koňařka
♥♥♥----

Ahoj holky, tak bych Vám řekla, buďte ráda, že nečtou!! Moje mladá čte a čte a čte. Hrůůůza. Historické zamilované romány po tunách, naprosto mimo realitu, neodtržitená od knihy. Dneska jsem ji chytila s knížkou pod učením, no taky jsem to dělávala. Chápu, že po tom co od nás tatíček zdrhnul je to útěk od reality, ale já bych spíš uvítala utřený prach, nebo poskládané ponožky. Jenomže ono je to tak zajímavé a kdo ví jestli se vezmou.
Nicméně, holka byla taky nečtenář, chytlo ji to až kolem 14-ti, ale teď je nezničitelná. Takže mamky VYDRŽME.

Upravil(a) Koňařka (19. 3. 2006 23:11)

Není tady

#65 20. 3. 2006 11:15

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-

Koňařko,
vydrž, ať holka čte a čte ( co jiného může  sem napsat knihovnice -amatér....Trochu jsi mě uklidnila, že dcera začala ve 14, takže  syn má ještě čas.....-)), bodni na prach a poskládané ponožky, to taky zvládne...

Není tady

#66 21. 3. 2006 8:08

Koňařka
♥♥♥----

Jo Míšo, já myslím, že kluci tomu přicházejí na chuť později, prostě si déle hrají a méně je zajímá romantika, nebo něco jiného, co by jim knížky mohly přinést. Bohužel dnešní doba - televize a počítače - napomáhá k tomu, aby se k informacím dostávali jinak, leckdy pohodlněji. To jenom my starší víme, že není nad dobrou knížku.

Není tady

#67 23. 3. 2006 10:45

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Aeva: Proč hloupý krok s tím úřadem práce? To je dobrý krok, snažíš se osamostatnit, to je naprosto v pořádku. Jedna věc je něco zkusit a že to třeba nevyjde a druhá věc je pasivně čekat, co bude. Dobře, že ses hnula a že ses rozhodla začít znovu. Vždyť já říkala, že život ve 40 nekončí. Začíná něco novýho, co si uděláš podle sebe. Když nemůžeš skutečnost změnit, tak musíš změnit svůj náhled na ni, vybrat si z toho humusu něco, co tě táhne dál, co tě posune, nemyslet na ponížení, osamocení, strach z budoucnosti. Ono dá práci najít si na skončení vztahu něco hezkýho, pozitivního, ale když se člověk snaží, tak to jde. (Jé, jak já se snažit nechtěla. Jak já chtěla ležet a nejlíp umřít....ale nešlo to, musela jsem fungovat. Ještě že máme ty děti, jinak bych snad fakt zůstávala v tý posteli....postupně už se mi nechtělo umřít a nakonec jsem pochopila, že teď se mi otvírá nový, lepší život. A taky jo. Jen mi trochu dělá problém věřit teď chlapům, když jsem dostala přes prsty. Ale i to jednou pomine.)

Není tady

#68 23. 3. 2006 12:29

Aeva1
Host

Ahoj holky,
nějaké hledání nové práce teď není vůbec aktuální. Včera jsem byla zjistit, co vše je potřeba k podání žádosti o rozvod. S M jsme byli předběžně už domluveni , jak se rozdělíme apod. Večer nebyl doma, tak jsem mu ráno řekla, že jsem teda byla u právníka a že pokud jsme domluveni je to jen úředničina a tak do 3 měsíců jsme rozvedeni. Nepřála bych vám vidět , jak v tom momentě vypadal, já jsem myslela fakt , že se rozbrečí. Ale protože je "tvrďák" že?, tak to teda vzal na vědomí. No pak jsme v práci ještě dořešili nějaké nevyjasněné majet. vztahy. Musím říct, že se opravdu nezachoval jako nějaký zmetek. Prostě jsme se dohodli jako normální , slušní lidi. V práci zůstávám, protože to bude výhodné pro něho i pro mě. Představa, že bych teď odešla ho asi leká, protože se zrovna firmě nedaří nadvakrát. Dnes poprve skoro prosil , ať se nerozvádím, no ale to už mám v hlavě srovnané. Jenom nějak nemůže pochopit, že po rozvodu nebude mít své klíče od pak už mého bydlení. Nevím, jak si to představoval ? Jinak doma i v práci vládne příměří. Takže dnes jsem po dlouhé době zase optimista. Doufám, že už se to bude lepšit a nebudu pořád chodit pobrekávat na Babinet. Pa

#69 23. 3. 2006 12:45

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Aeva1: No tak hledáš práci zatím takhle přes úřad, i to je lepší, než sedět s rukama v klíně....Hodně štěstí s rozvodem, mně se tím dost ulevilo. Už žádný poslouchání řečí, jak mě má rád a přitom mě klidně nechal trpět...věděl, co chci, a nedokázal k tomu říct mý-tvý, ani ano, ani ne....když jsem se zmínila o rozvodu, tak on ne že brečel skoro, on mi štkal celou noc na rameni, jak to by bylo strašný....ale přitom vůbec nehodlal udělat něco z věcí, který by mě učinily šťastnější, nehodlal změnit svůj mládenecký život a asi si myslel, že s ním zůstanu v pozadí nadosmrti....Tak doufám, že pobrekávat budeš míň a míň a že na babinet už budeš chodit jako jedna z radících a ne radu hledajících smile

Není tady

#70 23. 3. 2006 13:13

SOFI
♥♥♥♥---

Aevo,
tak první kroky jsou za Tebou. Asi největší úleva příjde daleko později, ale ten pocit, že už to nestojí a není kudy kam určitě přináší taky oddech. Těch ubekujících dní asi ještě pár příjde, a klidně si tady na babinet přijď pobrečet. Která z nás to nedělá? Snad jen Eva, Pan a Michaela, ale i ony nějak musely začít. Kéž bych jednou měla alespoň část jejich postoje a přehledu.
Jo, chlapec, nečekal, že v sobě tu sílu najdeš. Proč klíče? Aby jsi když příjdeš, měla doma postavené kafe? Nebo poslouchala jeho nářky. Však má jen to co sám chtěl.
Mám radost, že to zvládáš. Jsi statečná holka plná budoucnosti a to super budoucnosti. Ještě se o Tebe budou rvát.

Není tady

#71 23. 3. 2006 13:46

aeva1
Host

Evi, Sofi,
dík za Vaši podporu.  Představte si, že já jsem taková husa, že už se mi dnes v noci zdálo o jiných chlapech. Beru to jako známku, že jsem ještě normální ženská a ne vystresovaná troska. I když od snu ke skutečnosti to bude trvat dlouho. Mám někdy pocit, že jsem už tak trochu za zenitem. Ne to byla sranda. Ahoj

#72 23. 3. 2006 13:54

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-

Aevo,
proč by se ti nemělo zdát i o jiných chlapech???To nejsi husa, ale normální? nebo bys raději, aby se ti zdálo o ženských? Já měla zrovna včera sen, kde se mi zdálo, že mi vykradli auto, tak bych vítala to o těch chlapech...Jo a všichni chlapi nejsou stejní, i když já jsem ( ze své vlastní dlouholeté zkušebnosti,ha, ha) přesvědčena, že saháme  furt do stejného pytle....Někdo se teď možná hrozí, nebo bude odporovat, ale proč já tenkrát ty "slušňáky" odkopávala????A to jsem nebyla naivní 16.ka.No, asi bych se snima nudila......
Takže Aevo, hlavu vzhůru, a plno dalších takových snů( ve snu nemusíš žehlit,prát a vařit), no a nakonec trocha reálu  nezaškodí :-))

Není tady

#73 23. 3. 2006 20:15

aeva1
Host

Míšo,
já bych docela ráda "šáhla do stejného pytle". Jenom už bych měla návod na použití.

#74 24. 3. 2006 8:07

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Aeva1: Jo...sny. Možná už jsi četla ten můj sen o milence mého muže, to bylo něco, panečku - my dvě jsme byly spolu (!) na manželově chatě, já na ní klečela a třískala její blonďatou hlavinkou o beton, až jí stříkala krev všude kolem....mno...moc hezký. Nejlepší bylo, že jsem se nevzbudila zpocená hrůzou, ale s pocitem dobře vykonané práce .... no, nějak se ty emoce ventilovat musej´. A to přitom v bdělým stavu jsem jí neměla za zlý, že chodí s tím mým ťulpasem....ale úplně tak smířená jsem s tím taky nebyla.

Není tady

#75 24. 3. 2006 9:52

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-

Evo:To jsou sny...ale ta "naše" má teď zbrojní pas(je u městské policie), dělala si kurz,protože neměla ani maturu...no a teď nosí u sebe pistoli....

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí