Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#26 6. 3. 2006 14:49

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Re: VZtah k dětem.................

Pavli, chybama se člověk učí, a učí se pořád, teď už se tím netrap!!!

Není tady

#27 6. 3. 2006 15:15

poblinka
♥♥♥----
Místo: Olomouc

Tak holky to je asi všechno normální.Já se rozvedla po 17 letech a žádost jsem samozřejmě podala já,protože manžel nechtěl nic řešit.Mám 2 kluky 17 a16 ve své péči.U soudu nejdřív sliboval jak se bude strat ..každý druhý víkend ,dovolená prázdniny a ono nic.Styk s dětmi se scvrkl na 2 hod. asi tak 2x za měsíc a sliby co všechno jim pomůže a na co jim přispěje a skutek utek.O víkendech ani nemluvím.A je to rok co odešel.Nespali u něj ani jednou.nenávidím ho za to,jak se k nim chová a nikdy v životě mu to neodpustím.Když to ale vezmu zpět nikdy se jim moc nevěnoval,takže proč ted,že?Jen si říkám co mu zůstane..na vlastní děti kašle a cizí jeho nikdy nebudou....kdo chce kam.

To AEva   ..kopni ho do zadku apřestan se trápit,takový chlap ti zato nestojí

Není tady

#28 6. 3. 2006 16:05

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

To je stejně hrozný, co tu čtu. Můj manžel má 2 dcery z 1.manželství, je to už 9 let od jejich rozvodu, ale nestalo se ještě nikdy, aby si holky nevzal každý druhý víkend (pátek-neděle) a každou volnou chvilku (svátky, prázdniny......). Až jsem z toho kolikrát byla nešťastná.

Není tady

#29 6. 3. 2006 16:19

Týna
♥♥-----

Mě nejvíc přijde líto, když si muž na prvním vztahu s dětmi "vychytá" chyby, aby mohl v tom druhém začít znovu a lépe. Z vlastní zkušenosti i okolí znám mnoho případů, kdy se tatínek na děti z prvního manželství zcela dobrovolně vykašlal a ve druhém je vzorový. A to jsou i tatínkové, kteří své lepší já realizují na dětech, které si do vztahu přivedla partnerka. To by pak člověk teprve brečel vzteky.

Není tady

#30 7. 3. 2006 8:19

pavli
♥♥♥♥♥--
Místo: Valmez

ano Poblinko, to je ono, já ho nenávidím za to, co dělá dětem! co udělal mě (a že to bylo hnusný) je zapomenuto, jsem šťastnější, než kdykoliv s ním, ale ty děti? proč mu chudinky tak důvěřujou, když je vždycky zklame? nic jim nedá, vlastně je využívá. otec vlastní děti!
bane, tomuhle se otec neříká. a ony na to jednou přijdou, že?
dost, nechci na to myslet!

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10726;104/st/20070315/n/Karin/dt/-6/k/8568/age.png

Není tady

#31 7. 3. 2006 9:55

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-

Nemůže to být taky tím, že mužští v podstatě "dospívají" později, a narodí-li se jim první děti okolo 25, tak je to relat."neba", protože by raději chodili ještě pařit....no pak nastane-li  přechod k jiné ženě - obvykle okolo 40.roku,tak vztah k dětem (jedno jestli vlastním či vyženěným) už je jinačí, víc si to užívají?No a před těmi prvními dětmi mají asi přece jenom trochu výčitky svědomí, proto jim moc na oči nechodí a "vynahrazují" si to ve svém svědomí těm druhým...

Není tady

#32 7. 3. 2006 15:13

Koňařka
♥♥♥----

Hana1 napsal(a):

Jak si vysvětlit, že někdo odejde po 15 ti letech manželství po dvou měsíční známosti k jiné ženě,s tím, že všechno bylo najednou špatné, než si přiznat že se zamiloval ....To není to nejhorší- spíš, že zapomene na děti, které jsou ve věku 12 a 14 let,a najednou podle něj už jsou dospělé a mají svůj život. Vždyť s nimi žil 14 let,vychovával je.....
Všechno bych možná pochopila, ale ten vztah k dětem?.......Jde s vytvořením jiného vztahu k jinému partnerovi odložit i vztah k dětem,necítit nic,nechat je bez zájmu a s kliným svědomím matce. Anebo tam otcovský vztah vůbec nebyl, partner měl takový charakter, nebo se změnil a člověk žil s člověkem, kterého vůbec neznal. Zajímal by mě i názor mužů, jestli je možné jen tak nechat děti a jít.

Haničko,
můj muž 15 let ukládal dceru každý den do postele, byli jedno tělo a jedna duše. Od 9.11, kdy praštil dveřma se prakticky o dceru nestará - jednou  za měsíc na hoďku do restaurace, nebo do kina, jinak naprostý nezájem. Prostě nás obě dvě vymazal ze života, má teď jinou ženu, jinou dceru - trošku mi to připomíná lví smečku, dokud je pán tvorstva nažraný, tak chrápe a kašle na lvíčata, občas je olízne, občas pohne ocasem, aby se měly dětičky za čím honit. Ale běda když příjde hlad - lvíčata jsou v ohrožení a je na na lvicích aby je bránily. Přesně v tomto duchu se s naším lvem přetahuju o výživné.
Já věřím, že se to těm samcům vrátí, až z našich mláďat budou mladí silní lvi, tak odeženou toho, kdo se o ně nestaral a ten chudák bude chcípat v savaně sám a opuštěný, kdežto nám starým lvicím možná někdo donese kus flaksy, třeba nás i olíznou jazykem a otřou se o nás a láskyplně na nás zavrčí.par
Drž se, není to jednoduché.

Není tady

#33 7. 3. 2006 17:44

Selima
Host

Koňařka napsal(a):

Hana1 napsal(a):

Jak si vysvětlit, že někdo odejde po 15 ti letech manželství po dvou měsíční známosti k jiné ženě,s tím, že všechno bylo najednou špatné, než si přiznat že se zamiloval ....To není to nejhorší- spíš, že zapomene na děti, které jsou ve věku 12 a 14 let,a najednou podle něj už jsou dospělé a mají svůj život. Vždyť s nimi žil 14 let,vychovával je.....
Všechno bych možná pochopila, ale ten vztah k dětem?.......Jde s vytvořením jiného vztahu k jinému partnerovi odložit i vztah k dětem,necítit nic,nechat je bez zájmu a s kliným svědomím matce. Anebo tam otcovský vztah vůbec nebyl, partner měl takový charakter, nebo se změnil a člověk žil s člověkem, kterého vůbec neznal. Zajímal by mě i názor mužů, jestli je možné jen tak nechat děti a jít.

Haničko,
můj muž 15 let ukládal dceru každý den do postele, byli jedno tělo a jedna duše. Od 9.11, kdy praštil dveřma se prakticky o dceru nestará - jednou  za měsíc na hoďku do restaurace, nebo do kina, jinak naprostý nezájem. Prostě nás obě dvě vymazal ze života, má teď jinou ženu, jinou dceru - trošku mi to připomíná lví smečku, dokud je pán tvorstva nažraný, tak chrápe a kašle na lvíčata, občas je olízne, občas pohne ocasem, aby se měly dětičky za čím honit. Ale běda když příjde hlad - lvíčata jsou v ohrožení a je na na lvicích aby je bránily. Přesně v tomto duchu se s naším lvem přetahuju o výživné.
Já věřím, že se to těm samcům vrátí, až z našich mláďat budou mladí silní lvi, tak odeženou toho, kdo se o ně nestaral a ten chudák bude chcípat v savaně sám a opuštěný, kdežto nám starým lvicím možná někdo donese kus flaksy, třeba nás i olíznou jazykem a otřou se o nás a láskyplně na nás zavrčí.par
Drž se, není to jednoduché.

Ja som niekde inde opísala moju skúsenosť s "oteckom", ktorá bola úplne hrozná, lebo my sme spolu vychovávali JEHO syna (s inou ženou), ktorého sa ujal ako sedemmesačného - jeho matka si odišla na diskotéku, chlapca odložila u susedov a "zabudla"; no a susedia mu ho po troch dňoch dienisli, že "Nech s apáči, tu je vaše dieťa"! Deväť rokov sme sa snažili a hodne trápili s chlapcom, no a potom sa môj milý zamiloval, odišiel nielen odo mňa, ale hlavne od syna(vtedy 15-ročného) a začal robiť otecka jej dovm deťom. Jeho syn začal tak vystrájať, že to bolo treba riešiť(ja som bola celé dni a čiastočne aj večery v práci, a chlapec robil žúry a devastoval byt...). Milému mužíčkovi sa to riešiť veľmi nechcelo, tak synátora odsťahoval k babke a umyl si ruky. Dnes je s tou "nádherou" už dávno rozídený, jej deti sa k nemu nehlásia, na chodníku sa mu vyhnú, ale zato jeho vlastný syn skončil vo väzení... určite aj preto, že v rozhodujúcom období ostal odkázaný sám na seba a na babku, ktorá už ho nezvládala. Ja mám teraz nový, pekný vzťah, a aj doteraz osm si zariaidla fajn život, aký by som s ním nemala, ale dúfam, že to, čo urobil sovjm usnyovi, s amu raz dvadsaťnásobne vráti. Nie, nedúfam, ja som o tom presvedčená!

#34 10. 3. 2006 14:36

Koňařka
♥♥♥----

Tak se mi včera vrátilo dítě s rozzářenýma očima, že v létě pojedou s tatínkem a jeho novou paní na Korsiku. Když jsem já chtěla jet s manželem kamkoliv, vždycky jsem vybírala z těch nejlevnějších zájezdů, samozřejmě jsme jeli autem, samozřejmě jsem vařila, abychom ušetřili. No vida najednou to jde, letecky s polopenzí na Korsiku. Dala bych si po hubě za to, že jsem byla taková hloupá nenáročná husa typu: ano miláčku, jistě miláčku, to víš, že máš pravdu miláčku.

Není tady

#35 10. 3. 2006 14:53

SOFI
♥♥♥♥---

Koňařko,
tak tohle znám. Na podzim jsem se vracela ze zahraničí autobusem, aby jsem ušetřili a v té době letěla milenka mého muže za ním letadlem, samozřejmě za naše peníze a do našeho ubytování. No holka, tyhle chyby už nikdy dělat nebudem.

Není tady

#36 10. 3. 2006 16:27

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Koňařka: Jo, čím víc natahuješ ruku, tím víc dostaneš. Buď skromná, nenáročná a nedostaneš nic....ale jak říká Sofi, tuhle chybu už dělat nebudem... smile

Není tady

#37 10. 3. 2006 22:04

poblinka
♥♥♥----
Místo: Olomouc

KOnařko léto ještě zdaleka není jen aby to nebyly jen plané sliby.Já už svému Bm nevěřím ani dobrýden.Děckám naslibuje ,ale  pak nic.Být Tebou uvěřím až uvidím letenku.

Není tady

#38 11. 3. 2006 10:43

Hana1
♥♥♥----

poblinka napsal(a):

KOnařko léto ještě zdaleka není jen aby to nebyly jen plané sliby.Já už svému Bm nevěřím ani dobrýden.Děckám naslibuje ,ale  pak nic.Být Tebou uvěřím až uvidím letenku.

U nás něco podobné.
Když jsem chtěla s dětmi jet k moři, protože mladší dcera má kožní problémy vždycky jsem to musela zařídit a samozřejmě autobusem. Dnes létá BM na dovolenou s partnerkou, s kterou žije a jejím dítětem letadlem. Naše dcery si nevezme ani na den. Samozřejmě to občas bolí, ale co s tím člověk nadělá, je to prostě tak. Já mu už dnes taky nevěřím ani dobrý den.

Není tady

#39 13. 3. 2006 8:48

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Holky, přidávám se do klubu žen, které bývalým manželům nevěří už ani pozdravení.....u nás je to podobné. Ze začátku po odchodu se sice snažil a při střídavé péči se mohl přetrhnout (máme týden a týden). Dnes, po 7 měsících, se už snaží méně a dokonce ledasco přehodí na svou novou partnerku (třeba vyzvednout dítě z kroužku - ona musí autobusem, on by to měl autem za pět minut...ehm.., koupit mu průkazku na autobus, jít s ním do lázní)....No, já vidím, že to dělá častěji a častěji, ale pokud to té nové nevadí, tak jsem zatím ráda. S mým dítětem vycházejí moc dobře, myslím, že jí má syn dokonce rád, a já tím získala vlastně "paní na hlídání".....Souhlasím s tím, že je hodně mužů - hajzlíků, kteří myslí v první řadě na sebe.....a až pak na svoje děti...Na druhou stranu - čí to je chyba, že máme děti právě s těmito muži?....

Upravil(a) Eva36 (13. 3. 2006 8:49)

Není tady

#40 13. 3. 2006 9:41

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-

Evo 36
....." čí to je chyba, že máme děti právě s těmito muži?...."
asi logická odpověď, že je to naše chyba...ale  znáš to?Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají???
A naši mužíci se opravdu snažili...my jsme, láskou zaslepené také ovšem mnohé chyby  a nedostatky přehlížely..ale kdyby toto nebylo, je jasné, že by lidé vymřeli....
nakonec sama vidíš, že manžel po 7 měsících již taky není 100%  hlídač, a proto ti přeju aby paní na hlídání vydržela dlouho....

Není tady

#41 13. 3. 2006 10:38

SOFI
♥♥♥♥---

Koňarko,
jak je? V neděli dávali Dobrou vodu, tak jsem na Tebe a Tvojí dceru myslela. Naše malá taky miluje koně, nemáme jedinou panenku, jen samé koně a jezdím s ní tady nedaleko do hřebčína, kde má možnost se svézt za poplatek. Doufám, že kvůli takovému ...., jako je Tvůj BBM holka neztratí svoji zálibu a lásku.

Není tady

#42 13. 3. 2006 11:41

Koňařka
♥♥♥----

SOFI napsal(a):

Koňarko,
jak je? V neděli dávali Dobrou vodu, tak jsem na Tebe a Tvojí dceru myslela. Naše malá taky miluje koně, nemáme jedinou panenku, jen samé koně a jezdím s ní tady nedaleko do hřebčína, kde má možnost se svézt za poplatek. Doufám, že kvůli takovému ...., jako je Tvůj BBM holka neztratí svoji zálibu a lásku.

Je to dobrý, čím dál víc si zkouším svobodně dýchat, netrápit se, nepřemýšlet co by kdyby. Jediné co nás trápí jsou peníze, bohužel ten koník stojí hodně, ale my jsme holky statečné a nějak to zvládnem. A co se týče našeho zamilovaného blázna - tam je to stále stejné. Ani své vlastní mamince nepopřál k narozeninám - co kdyby mu něco vyčítala?? Slaboch, chudák, zbabělec - víc slušných negativ mne nenapadlo. Já mu to Korsiku nevěřím, ale pokud bude, tak jen dobře, se mnou se dcera dostane tak možná někde po vlastech českých - ale i u nás je krásně.

Není tady

#43 13. 3. 2006 12:00

SOFI
♥♥♥♥---

Koňařko,
je slaboch, chudák ..... .  Ale není jediny. My bydlíme s tchýni v jednom domě, jen vedlejší vchody. Já za ní pravidelně zajdu, ale vlastní syn tam nebyl už víc jak 14 dní. Kdysi tam chodil několikrát týdně. Když mu řeknu, že jeho mámě je už 76 let a zítra tu už nemusí být, tak mlčí. Holt bojí se, že si tchýňka zase rýpne. Ale s tím Já už nic neudělám.

Není tady

#44 13. 3. 2006 13:00

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Sofi, zdá se mi, že tvůj syn nepřesvědčuje tebe, ale sám sebe, že otec se změnil...že je to zase ten "starý, dobrý, známý" otec, na kterého se spoléhal....ztratil v něm oporu a sám sebe přesvědčuje, že se mu to jen zdálo....Kolik je synovi?

Není tady

#45 13. 3. 2006 13:10

SOFI
♥♥♥♥---

Evi,
je mu 13. Těžká palba puberty. I když v posledních dnech je hrozně umazlený. To co píšeš je pravda. Vím, že dokonce občas prohlídne manželovi mobil a pak příjde za mnou a řekne, že tam má jen známé. Je mi to líto. Tolik bych chtěla, aby myslel spíš na to co mají kluci v njeho věku v hlavě. Holky, fotbal atd. Často nás pozoruje a vyptává se jestli jsme se bavili, jestli mi neřekl něco  zlého. V kolik přišel atd. Za tohle mám na M pořádný vztek. Ale nepředhazuji to, protože by to nikam nevedlo. Doufám jen, že časem to syn zasune někde hluboko a nepoznamená ho to do budoucna. Dcera je v pohodě. Asi proto, že má jen 8 a šlo tak nějak mimo ni. Alespoň v to doufám.

Není tady

#46 13. 3. 2006 13:56

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Sofi, syn by si tohle zklamání měl pořádně odžít. Neměl by to nikam "zasouvat" (ono se to pak rádo vysouvá v nestřežených okamžicích, a to třeba i 20 let po události - to mám z vlastní zkušenosti)....asi to chce s ním o tom mluvit, co se stalo a že selhat občas může každý...to, že jeho otec tebe vyměnil za jinou ještě neznamená, že vyměnil i syna...U těch kluků je to těžký, stavějí se do role ochránců podvedených matek....tak bych s ním asi zkoušela mluvit...aby to ze sebe nějak dostal, víš...
PS: Co je to BBM? Bývalý Blbý Manžel? smile

Michaela.43: Jo, jo, taky jsem při tom lapání měla pořádně zavřený oči a zalepený uši snad. Neviděla, neslyšela....prostě zamilovaná...tak náhle jiná, zamilovaná...můj dobrý úsudek a ostříží pohled mi najednou zastínila láska. A bylo to. Vymalováno, hotovo. Jé, já když vzpomenu, jak jsem ho milovala....a to on přitom už v době, kdy jsem čekala mimi a měli jsme dost hluboko do kapsy, si kupoval toho jednoho nanuka (algidu) jen pro sebe a hltavě to baštil před krámem....i to je jedna podoba lásky, nebo spíš sebelásky....mi ho je vlastně líto, kluka jednoho, že je takovej...ale to je jeho mínus a jeho problém. Já doufám, že mi "paní na hlídání" ještě nějaký čas vydrží smile

Není tady

#47 13. 3. 2006 15:24

SOFI
♥♥♥♥---

Evi,
BBM - je budoucí bývalý manžel. Koňařka není ještě rozvedená, takže BM by nestačilo. Až to první B zmizí, tak věřím, že i jí se bude lépe dýchat.

Se synem jsem vždy mluvila a mluvím. Především o tom, že nevěra se týkala M a mne. Né jeho. Ž e jeho i sestru otec vždy miloval a miluje.  On, ale, bobík můj malý, to má prostě černé a bílé. Nic mezi. Jak jednoduché. Tolik bych chtěla, aby jejich dětsví nic z tohodle nepoznamenalo. Možná i proto jsem dokázala za jeho nevěrou prostě zavřít dvířka a nevracet se k ní. Moje děti byly a jsou v mém životě pro mne nejdůležitější. Pak to byl vždy M. No dneska už jsem ho nahradila sebou. A představ si, že kdysi bych měla výčitky, že jsem sobecká, ale dneska je mi to fuk. Konečně je řada taky na mě. Jen doufám, že mi to odhodlání vydrží.

Není tady

#48 13. 3. 2006 15:45

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Sofi, já tě chápu. Taky bych kdysi měla výčitky, že se starám o sebe namísto o BM....kdeže loňské sněhy jsou? Cha cha. Dneska se já sama mám ráda, udělám si na sebe čas a nedělám vše, co na očích partnera vidím...někdy jo, ale jen když já sama chci. Když nechci, klidně si dál ležím a přemýšlím o nesmrtelnosti chrousta třeba...To odhodlání drží mě už 10 měsíců a myslím, že mě ta moje "sobeckost" nepustí jen tak....ono to je naprosto v pořádku....BBM - budoucí bývalý manžel! Tak to je dobrý - já vždycky jen slyšela "budoucí manžel"....a on je i "budoucí bývalý" cha cha...S dětmi je potíž, to je fakt. Taky někdy chodím jak kolem horký kaše...Myslím, že to, co se vám děje, je určitě nějak poznamená. Určitě už tím, že taky vidí, jak se k tomu stavíš ty, že jsi silná, nehroutíš se. Budeš jim vzorem při řešení jejich problémů v budoucnu, uvidí, že s problémem se dá rvát, že se nemám poddávat...to je jedině dobře. Nemyslím, že by na to přímo vzpomínali, jen se pak budou chovat (nevědomky) podle tvého vzoru....Víš, i z toho špatnýho se snažím vždycky si vybrat něco pozitivního, něco, co mě dřív nenapadlo, i ta bolest nutí člověka dívat se jinýma očima, obohacuje nás...Jseš silná a to posiluje i tvoje děti, já to aspoň tak vidím.

Upravil(a) Eva36 (13. 3. 2006 15:47)

Není tady

#49 13. 3. 2006 16:11

SOFI
♥♥♥♥---

No,
já se sice silná nevidím. Ale to je možná dobře. Proto se možná snažím jít dopředu, protože mám pocit, že ještě nejsem tak silná, jak si představuji. Ten vzor? No, nevím, nevím. Radši bych, kdyby si ho našli třeba ve své babičce. Nemyslím, že bych byla ten správný typ. Udělala jsem a určitě ještě udělám  spoustu chyb, tak snad jen když se z těch mých chyb poučí.

Není tady

#50 13. 3. 2006 21:55

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-

Sofi,
Evu 36 znám jen  odtud, ale vypadá na silnou osobnost, ví co chce a tak jž toho dosáhla, a daří se....
Chlapci v tomto věku, jak píšeš- 13-jsou dosti vnímaví- můj syn- 11 let- a taky hned bádá a přemýšlí atd....Asi je nutné s nimi mluvit trochu otevřeně, už jsou přeci velcí....no jo, ale kde je ta hranice, já taky našemu mladýmu občas naservíruju asi něco, co by ho mohlo dříve zajímat až tak v 16 letech....ale holt taková je doba...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí