Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 9. 8. 2012 18:34

Michelle X
♥------

Soužití s partnerem a jeho dcerou

Potřebovala bych poradit, případně se zeptat na Vaše osobní zkušenosti!

Od září se stěhuji mimo své rodné město (Prahu) ke svému příteli do Libereckého kraje. Stěhování mimo Prahu nelituji, ani ztrátě nynějšího zaměstnání (ve kterém jsem mimo jiné nebyla spokojená). Takže bych měla být šťastná, je tu ale to ALE.
Přítel má z předchozího vztahu (s přítelkyní byli 13 let) 9ti letou dceru ve vlastní péči. A toho se bojím.
Už od začátku našeho vztahu na mě dcera žárlí. Sice chápu, že s ní byl přítel nějakou dobu sám a tak mě nevítá s nadšením, ale přeci jen, do teď jsem jezdila jen na víkendy a teď budeme spolu pořád.
A tak bych potřebovala poradit, čemu předejít ve svém chování, aby naše společné soužití probíhalo co nejlépe a našly jsme si k sobě přátelský vztah.
Do teď jsme s dcerou žádný konflikt neměli, jen její ,,zlé" pohledy, když se třeba s přítelem objímáme.
Přítel jasně dceři v osobním rozhovoru řekl, že rád ji má nyní a bude mít pořád, ale že ona je jeho dcera a já jeho přítelkyně.

Není tady

#2 9. 8. 2012 23:46

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Re: Soužití s partnerem a jeho dcerou

To co vysvětloval svojí dceři,tak ji bude muset opakovat asi vícekrát-že má každou z vás rád,ale každou prostě jinak.
Než "se to usadí",omezila bych objímání před jeho dcerou a veškeré více citovější projevy taktéž,proč ji zbytčně dráždit a nervovat,potažmo se pak nervujete všichni 3 - ona se přitom třebas cítí ohrožená-stojí tam tak sama a vy jste najednou dva.
Jinak při společném soužití netlač nějak zvlášt na pilu,nepodbízej se jí,zkusila bych se s ní třrebaas zavést řeč na to,o ččem se ráda baví nebo co ji zajímá,třeba přes dívčí časopisy a tak,ostatně s jejími přibývajícími léty k důvěrným rozhovrům s ní jako s dívkou bys měla mít spoustu příležitostí a důvodů.

Není tady

#3 10. 8. 2012 15:42

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Snažila by som sa zapojiť ju do vašich aktivít, vymýšľať čo najviac výlety a víkendy s ňou... a netlačila by som na pílu. Ak nie ste jedna alebo druhá extrémistka, malo by sa to časom utriasť, ale práve že ČASOM. Ja som bola v lepšej situácii, lebo nevlastné dieťa bol syn a vzhľadom na to, že nebol v kontakte s matkou, potešil sa "novej žene v domácnosti" - no a mal len necelých 6 rokov. Ale určite sa to dá vyriešiť aj v tvojej situácii.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#4 8. 9. 2012 13:06

Paila
♥♥♥♥---

Michelle X, pokud nestojíš za rozpadem vztahu jejích rodičů, tak bych se tolik neobávala. Věřím, že tě brzy přijme a budete mít dobrý kamarádský vztah.

Hlavně se nesnaž hrát na její matku a ani se s její matkou nesrovnávej. Jak psaly holky nahoře, chce to čas a netlačit na pilu.

Už je září, jak zatím to bydlení vypadá?

Není tady

#5 8. 9. 2012 20:23

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Paila napsal(a):

Michelle X, pokud nestojíš za rozpadem vztahu jejích rodičů, tak bych se tolik neobávala. Věřím, že tě brzy přijme a budete mít dobrý kamarádský vztah.

Hlavně se nesnaž hrát na její matku a ani se s její matkou nesrovnávej. Jak psaly holky nahoře, chce to čas a netlačit na pilu.

Už je září, jak zatím to bydlení vypadá?

Ja take nestojim za rozpad pritelova vztahu a jeho syn me nemusi a nemusi ani moji dceru.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#6 10. 9. 2012 16:17

Weatherwax
♥♥♥----
Místo: Brno

Já bych si asi hodně dávala pozor na výchovné intervence ze své strany. Sice budeš v domácnosti další dospělá osoba s rozumem (berte přiměřeně, některé děti jsou rozumější než mnozí dospělí), ale myslím, že minimálně ze začátku bys nebyla vůbec žádoucí osoba k výchově. Ale i toto se asi časem utřepe...pokud spolu pár let vydržíte. smile

Jinak bych rozhodně omezila dělat to, co dceru partnera dráždí, jak padlo hned na začátku...prostě se před ní neobjímat, neopatlávat a držet maličko odstup...partnerovi to vždycky vysvětlíš líp než dítěti, které se cítí ohrožené ve své pozici a určitý díl pozornosti ztrácí, protože teď partner dělí pozornost dvěma, byť každá máte jiný druh pozornosti.

rock

Jak to vypadá?

Osud rozdal karty, my hrajeme. (A. Schopenhauer) usch storstark dumbom

Není tady

#7 10. 9. 2012 17:41

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Nevnucovat se a nepořídit si hned nové dítě...

Strach je malá smrt...

Není tady

#8 17. 10. 2018 16:47

Lotty007
♥------

Michelle X napsal(a):

Přítel jasně dceři v osobním rozhovoru řekl, že rád ji má nyní a bude mít pořád, ale že ona je jeho dcera a já jeho přítelkyně.

A vidíš, v mém případě je to přesně naopak. Žiju s přítelem, který je o šest let starší než já, a je rozvedený. Z nepovedeného manželství má ve střídavé péči vždy ob týden dvě děti, holku 11 let a kluka 13 let. Nikdy jim tohle neřekl, takže kluk se mnou pořád soupeří o rovnoprávném postavení vedle tatínka. Respektive obě děti se staví do role jeho partnera, ale přitom by úplně stačilo, kdyby jim řekl něco takového. Kluk mi argumentuje pořád dokola dvě věci. Že je tady déle než já, a že já nejsem jeho matka, a tak mě nemusí poslouchat. Nemám u něj absolutně žádnou autoritu, a to mu vařím, peru a v podstatě jsem s ním víc, než jeho vlastní otec. A přitom mu ani nemůžu dát facku, když mě nasere.

V současné situaci mi nezbývá nic jiného než se o děti starat v jeho nepřítomnosti. A stejně poslouchám řeči, že pokud bych je bila, zavolají na mě sociálku. Já v podstatě nezmůžu nic, tohle může urovnat tatínek. Tak buď ráda, že v tomhle se ten tvůj přítel za tebe postaví...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí