29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak my taky hlásíme nástup do školky. Byly jsem dneska poprvý jen na hodinu a zatím v pohodě. Zítra stihne i svačinkku a divadlo, tak doufám, že jí to nadšení a bez pláče vyrdží dlouho. jinak tam bude vždy na dopoledne v půl dvanáctý si jí budu vyzvedávat. Až řekne, že tam chce i obědvat, tak to zkusíme.
Hrozi, držím palečky, aby to vyšlo.
peti, je fakt lepší že je Danda doma. aspoň su pak zvykne na Julinkua bude se cítit jako velkej brácha. Tak přeju ať je vše v pohodě a máte malou co nejdřív doma.
Není tady
Dobré ránko, tak u nás školka od minulé středy už v pohodě, ovšem Matěj v pátek večer dostal teplotu, kterou měl celý víkend a tak s ním manžel naklusal včera k dr. a má hnisavou angínu. Původně jsem měla strach z příušnic, protože měl hrozně nateklé uzliny - tak že to bylo normálně viditelné z venku, ale prej "jen" ta angína. Takže bude dva týdny doma . Anička se zatím drží a chodí do školky, tak jsem zvědavá co bude dál. Je to trošku náročnější na organizaci, ale nedá se nic dělat.
Jinak Ališ, to je divné, že ti ze školky volají, aby sis pro Dádu došla...Já vím,že jsi psala, že tam máte babičku, ale i tak je to zváštní přístup. Vem, že bys chodila do práce ty i manžel, ze které prostě nejde odejít...ty učitelky si přece musí poradit. Já vím, že nejde přizpůsobit kolektiv jedné "šípkové růžence", ale snad si holky umí poradit. Jinak spícího Dádu závidím! Naše děcka ať se děje, co se děje, dýl jak do 7-mi ještě nikdy nespali! ...a já bych se taaaak potřebovala dospat - vstáváme ráno v 5 a v 6 už jsme ve školce.
Tak hodně zdaru všem školkáčům! a pevné nervy maminkám :-)
Není tady
Hani nechci ti brát iluze, ale my první den šli taky s úsměvem pak to teprve začalo.
Ale podle mě by to bylo spíš divný kdyby ani trochu neprotestovali - aspoň se tím teda utěšuju
my dneska poprvé bez řevu - teda ne úplně v pohodě ale nemusela jsem ho táhnout a nedělal scény poprvé bude zůstávat do oběda tak jsem zvědavá
Zdeni, ať je Matěj brzy fit
Hrozi držím moc palce ať to vyjde. Je fajn že se Vojtovi líbí, aspoň o to je návrat lehčí že.
Ališ no je to divný že ti volají kvůli tomu že je bez nálady, myslím že si to trochu usnadňují možná že ví že je David doma. A to jak Danda spí je fakt neuvěřitelný. U nás se vstává tradičně mezi 6 a půl 7 a usíná komel osmé a to přes den nezamhouří oka
tak snad se srovná. To aby chodil doma spát v 5 odpoledne aby měl ráno vyspáno a vydržel celý den
Není tady
Tak přesně tak jsme reagovali na to, proč nám volají kvůli takový "kravině" a pak nakonec z nich vylezlo to, že volala babička, že je David stejně doma, tak aby si pro něj přišel, aby se mohl vyspinkat. Jinak u nás hrůza. Davídek o víkendu přestal jíst a každou noc se poblinkal. Nálada naprosto super, happy, ovšem bez jídla a s nočním blinkáním. V neděli to ustalo, ale pořád bez jídla. V pondělí šel do školky s tím, že jsem si pro něj jela, protože měl i průjem a s tím ho tam nehchtějí (no průjem, kadil tam jednou a když celý víkend nic nejedl, tak co má asi kadit že?). I tak si myslím, že to byl výmysl třeba babičky, které je Davídka líto, tak aby neplakal. Byla jsem za naší pediatričkou, která mi potvrdila přesně to, co jsem řekla i já. Babička ze školky musí pryč (sama si to prý prošla s dcerkou, když chodila do jesliček a ona sama tam pracovala). Ono jsme nakonec zjistili, že jakmile Davídek zakňural, tak babička byla u něj, celou dobu ho chová, hraje si s ním a Danda má z toho prostě myšmaš v hlavě, blok jak kráva a v okamžiku, kdy babi odejde, protože musí něco dělat, tak se po...se.... re. Holky já jsem úplně na prášky. Davídek je naprosto v pohodě, nálada super, ale prostě přijde do školky a katastrofa. Dokud nevěděl, že tam babi je, tak to bylo OK, hrál si s dětma, spinkal tam, ovšem pak už na ho.... Takže jsme udělali razantní krok, v pondělí jde nanovo s tím, že ve školce zajistí to, aby k němu babi neměla přístup nebo ho dáme do jiné třídy do jiného pavilonu.
Já vím, že to nemyslí špatně, ale to je prostě stejný stav, jako kdyby tam měl mě a já jsem tam s ním byla a pak jsem odešla, no prostě na palici. Za celý víkend jsem zhubla snad 5 kilo, jak mě to stašně trápí, to jak vyřešíme fakt nevím. Kdybych zjistila, že ho tam někdo tluče, tak toho dotyčného zatluču do země, ale tohle je prostě v hlavě a no hrůza.
Momentálně ho máme doma, protože s ním jedeme v pátek na 3 dny pryč. Tak mu z otho nechceme dělat holubník a v pondělí pomaže.Nejhorší je, že mu ubližuje někdo, kdo to prostě ani emá v úmyslu.
Takže věřte, že nějaké slzičky jsou nic proti psychickému problému. To ty dětičky snadno přejde, tohle je fakt peklo.
Není tady
Ališ, držím palce, to je fakt situace na ho.vno Babi bych razantně utnula, není hloupá přece musí pochopit že mu tím ubližuje. Máte možnost změnit školku? chvíli to bude asi opruz ale srovná se
užijte si dovolenou
u nás dneska poprvé jakš takš pohoda, vydržel až do oběda a porpvé jsem celé odpoledne neřešili že nechce do školky, nepůjde tam bude se mu stýskat atd. I celkově odpoledne bylo klidnější, snad se s tím začne pomalu srovnávat
Není tady
Gall včera jsme jí na to ptali a ona všechno zazdila, že za ním nechodí, on z aní nechodí, vůbec se tam s ním nevídá. A když jsem jí říkala, co ty SMS, že Davídek pláče a ona tam s ním musí být, tak řekla, ale on tam vůbec nepláče, je naprosto v pohodě. Ale pokud si to tedy přejem a myslíme si, že je to z ní, tak pro ní ve školce bude Davídek cizí člověk. Rozhovor sice nedopadl idilicky, ale mně se kupodivu ulevilo. Protože já jí prostě nevěřím. Na druhou stranu by byl DAvídek magor, kdyby nechodil v cizím prostředí za jediným člověkem, kterýho zná a na kterýho je zvyklý. To je pochopitelné, ale musí taky pochopit, že to prostě nejde.
Změna školky. Možné to není, už nám ho nikde nevezmou a ani to měnit nechci. Bohužel nejsme v situaci, kdy můžeme Davídka vozit do školky 15km daleko každý den a zas pro něj jezdit.
Není tady
Ali tak snad se to srovná
u nás dnes už pohoda, stačilo 20x zopakovat během rána že děti jsou do školky a maminky do práce, zjistit co bude k obědu a ujistit ho že až dojí budu tam a šel v pohodě sám jupíí
a jedna anketní co budete kupovat k třetím narozeninám? Vojta má krámů že to hezký není a přijde mi že nic nepotřebuje
chtěla bych už něco aby ho to trochu rozvíjelo, nemáte tip třeba na nějakou dětskou hru kterou by už zvládli?
Není tady
Gall obyčejné karty a hrajem prší.
Není tady
Tak u nás se stále chodí do školky s úsměvem a ze školky taky. Už tam i obědváme. Tak jsem ráda. samo, že počítám s tím, že přístí týden to může být jiný, ale učitelky jsou fajn,tak to zvládneme.
Ali, to je fakt na pytel. Ještě si pamatuju, jak sis libovala, že tam babička pracuje, že bude Davídek díky tomu zvyklej na školku, když tam může dřív a má odsud i jídlo. Tak snad to babička pochopila a bude to brzo dobré.
Gall, třetí narozky taky řeším. Máme se mi dzí taky komplet všechno ahlavně nemáme místo kam to dávat. Takže u nís budou didaktické hry, prstové barvy, modelína s tvořítka a tak. dost jí baví loto, zkoušíme i pexeso. Mám ráda výrobky od Granny. pro příklad http://www.hrave-hracky.cz/i218-loto-dum-granna/
A pak si moc přála co viděla u kamarádů, takže Ikea to jistí a dostane tohle jídlo http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/10185748/ pak máme ještě víc druhů a to dostane taky něco k vánocům. Pak chtěla prsťáčky na divadlo http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/90159279/, tak ty dostala za to, že zvládla školku.
jo a tohle je taky hezký http://www.darovanek.cz/produkt/rikej-a … efko-baby/ my máme batolata pro Adušku a je to super.
Upravil(a) hanuscb (12. 9. 2012 20:58)
Není tady
Ališ - přeji ať se vztahy s babi a školkou zlepší
U nás narozky už proběhly ;-) Vojtovi jsem upekla dort, koupila deštník v DM - z toho byl nadšenej úplně nejvíc a dostal v obálce poukázku - že ho vezmem na výlet do Prahy na parník a do Zoo a celou oslavu a i teď říká že deštník bere s sebou na parník kdyby pršelo ;-)
Hry jsou dobré od Moudré sovy - tu dostal od mojí ségry (na přání rodičů ;-) - jmenuje se Povím ti mami a mají ale víc těch her pro malé děti a ještě jsem mu z posledního výletu dovezla hru Dávej bacha od 4bambini a koukala jsem že mají ještě další - výchovné hry ;-)
My právě řešili taky, že hraček má mraky poděděných a kolo větší mu chceme koupit až na jaře k svátku jak ještě poporoste, tak jsme se shodli na zážitku, že to si bude pamatovat mnohem víc ;-)
Není tady
Hrozi dortíky pěkný, seš šikulka. My kupovat dort nebudeme, Davídek tohle nemusí, tak mu uděláme jeho oblíbenou buchtu, dáme 3 svíčky, ať si to užije taky on a jí to. U nás bude dárek jednoduchý. My budeme kupovat buď kombajn a nebo balíkovač slámy.
Školka měla dohru, to byste koukaly. Tak verze babi byla nechodím za ním, on nechodí za mnou, vůbec se tam nevidíme. dneska jsem přišla do školky a paní učitelka mi pomalu líbala ruce, že to co babi provádí je naprosto katastrofální, 90% času tráví s Davídkem. Davídek prý je ve školce OK, ale v okamžiku, kdy přijde babi, začne kňourat, že chce chovat .... Prý s ním chodí až do postýlky, bere si ho k sobě do kanceláře. Byly rády, že jsme s tím přišly my, protože ony už nevěděly, jak nám to říct. Tak se mi ulevilo, že jsem alespoň v něčem měla pravdu. Byla jsem naprosto šokovaná tím, jak mi byla schopná takhle lhát. Na jednu stranu se zlobím i na učitelky, že tomu neudělaly přítrž hned, tohle bylo fakt neprofesionální jednání. Na druhou stranu se mi strašně ulevilo. Já jí prostě zpacifikuju
Měly zavolat hned. No, snad už to bude OK. Uvidíme.
Není tady
No jestli je to jejich nadřízená tak asi nechtěly mít problémy ale je super že jste se domluvily, snad dá babi pokoj
Hrozi, ty si umělec
my dort budeme mít, Vojta to sice moc nejí ale má z toho radost a aspoň nemusím nic péct já a návštěvy se nají a bude asi taky mít hasičské auto, poslední dobou jedem v požárníku Samovi
Není tady
Gall nadřízená to není v žádném případě, ale je to pěkná štěkna, tak se jí hold bojí. Doufám, že tohle vše byla jen noční můra, která skončí.
Není tady
Ahojky, zdravím po strááášně dlouhé době, občas jsem nakoukla, ale nějak nebyl čas přispívat .Školku i když s počátečními problémy všem závidím, u nás se letos do školky nedostalo 90 z přihlášených dětí, my samozřejmě mezi nimi, takže od 1.10. nastupuji do práce a v hlídání se budeme střídat s tatínkem
, uvidíme, jestli se vůbec uvidíme a pak už jedině zkusit soukromou školku.U nás už první narozeninová oslava proběhla, dostala větší kočárek na panenky, puzzle, trampolínu na zahradu - tu už teda v létě aby si jí užila a od dědy bude možná ještě nové kolo, protože už od června jezdí na šlapacím kole bez pomocných koleček, měla dobrý trénink z First biku a zvládla to během týdne.Tak ať všichni zvládnete trable se školkáčkama v pohodě a užijte si oslavy narozenin!
Není tady
Luci tak to je super, že takhle zvládá kolo, to je šikovná. S tou školkou to je tedy na ho.... Tady se tedy děti dostaly, přeci jen je to vesnice, ovšem co jsem slyšela i v malinkých městech, co chtějí za prachy, aby je vůbec vzali. Hnus.
Není tady
A ještě jsme dnes byly na 3leté prohlídce, a vyfásly jsme poukaz na ortopedické vyš., protože má vbočené kotníky, víc na levé straně a to má od mala kvalitní, zdravotní botky, tak jsem zvědavá co nám řeknou, jdem v pondělí.
Není tady
No, tak to je super. Náš Davídek ze zdravotních botiček vtáčel jednu nožičku dovnitř, tak jsme se na ně vy... a chodí dobře. Pak něco kupuj.
Luci, to je tedy darda. My platíme 1000 Kč s jídlem i vč. školného, ovšem podle mé doktorky tam vaří až nezdravě zdravě. To si nevybereš.
Není tady
Ali a spravilo se mu to samo ta nožička, nebo jste něco cvičili?Já to u Baruš pozoruju už od loňska, a právě jsem četla, že u těch malých do 3let je to v podstatě fyziologické, že mají nohy do X a pak se to upraví, ale u nás teda ten posun je ,je to vidět, že je to od loni lepší, ale tu levou má nakloněnou víc, tak uvidíme co na to dr., jdem v pondělí.Nezdravě zdravě - to je dobrý
Není tady
Spravilo se to úpravou bot. Podle mého, jak chodil do 16 měsíců bez bot, bos, tak v okamžiku, kdy jsme dali botky se zpevněným kotníkem (botky se žirafou), tak mu to podle mého vadilo, že mu to nožky formovalo jinak než chtěl a jednu prostě stáčel dovnitř. V okamžiku, kdy byl bos nebo měl capáky, tak chodil dobře. Tudíž jsme se na botky vy.... a koupili mu pumy, dále Adidas - prostě nízké nekotníkové, kožené sportovky - ty jsou totiž podle mého možná zdravotně špatné, ale jsou podle našeho vyzkoušení stejné jako kdyby chodil bos nebo v capákch. Nožku jim to nijak nedeformuje. A v těch chodí naprosto bezvadně i podle doktorky chodí dobře.
Není tady
Aha, tak Bára má ty kotníčky viditelně dovnitř i když je bosa, doufám, že se jí to ještě věkem upraví (někde píšou , že až do 5 let je to normální), ale ať se na ní radši ten ortoped koukne.
A co jinak, nosíte ještě?Baru byla v Pandě po dlouhé době letos v létě na dovče a uvažuju, že už jí asi prodám, na nějaké extra dlouhé výlety nechodíme a hodně jezdí na First biku nebo na kole, tak mi tu jen leží, ale je mi to líto, tak nějak mi to strašně uteklo, před 3 týdny se mi narodila neteřinka a už si to ani nepamatuju, že byla Baru taky tak malá.
Není tady
Luci já jsem Skaldino prodala teď. Davídek v něm byl naposledy někdy v zimě, pak jsem ho nechávala na dovolené, kde mi jen leželo. Ještě jsem chtěla nechat na Beskydy a tam se nesl jedou a to chtěl tak minutu a pak šel pěšourem. Jak říkáš, jezdí na tom odrážedle (máme podobné jako firstbike) to si nemůžu vynachválit, kolikrát mu ani nestčím. Bylo mi ho strašně líto, měla jsem ho rok. Ale prodala jsem ho za slušné peníze, takže se mi i investice vrátila zpátky. Ale fakt mi ho bylo lítilo
Není tady
Ahojky...
o šmíruju tady ty dárky k narozkám. Nebudu mít mc času něco vymýšlet a ty hry jsou super nápad. Danymu docela jde pexeso, kdy dává k sobě stejné obrázky. A Loto mě vůbec nenapadlo
A modelýna je věčná. I když on u ničeho nijak zvlášť dlouho nevydrží
Do školky určitě nepůjde. To bych nezvládla ani já
S Juliánkou už jsem na rooming in a kojíme. A čekáme na propouštěcí váhu, což je 2200g a teď má 1960g. Takže ještě minimálně týden.Ale už se to krátí a už snad budeme brzo všichni spolu
Není tady