19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Tak my taky hlásíme nástup do kolky. Byly jsem dneska poprvý jen na hodinu a zatím v pohodě. Zítra stihne i svačinkku a divadlo, tak doufám, e jí to nadení a bez pláče vyrdí dlouho. jinak tam bude vdy na dopoledne v půl dvanáctý si jí budu vyzvedávat. A řekne, e tam chce i obědvat, tak to zkusíme.
Hrozi, drím palečky, aby to vylo.
peti, je fakt lepí e je Danda doma. aspoň su pak zvykne na Julinkua bude se cítit jako velkej brácha. Tak přeju a je ve v pohodě a máte malou co nejdřív doma.
Není tady
Dobré ránko, tak u nás kolka od minulé středy u v pohodě, ovem Matěj v pátek večer dostal teplotu, kterou měl celý víkend a tak s ním manel naklusal včera k dr. a má hnisavou angínu. Původně jsem měla strach z příunic, protoe měl hrozně nateklé uzliny - tak e to bylo normálně viditelné z venku, ale prej "jen" ta angína. Take bude dva týdny doma . Anička se zatím drí a chodí do kolky, tak jsem zvědavá co bude dál. Je to troku náročnějí na organizaci, ale nedá se nic dělat.
Jinak Ali, to je divné, e ti ze kolky volají, aby sis pro Dádu dola...Já vím,e jsi psala, e tam máte babičku, ale i tak je to zvátní přístup. Vem, e bys chodila do práce ty i manel, ze které prostě nejde odejít...ty učitelky si přece musí poradit. Já vím, e nejde přizpůsobit kolektiv jedné "ípkové růence", ale snad si holky umí poradit. Jinak spícího Dádu závidím! Nae děcka a se děje, co se děje, dýl jak do 7-mi jetě nikdy nespali! ...a já bych se taaaak potřebovala dospat - vstáváme ráno v 5 a v 6 u jsme ve kolce.
Tak hodně zdaru vem kolkáčům! a pevné nervy maminkám :-)
Není tady
Hani nechci ti brát iluze, ale my první den li taky s úsměvem pak to teprve začalo.
Ale podle mě by to bylo spí divný kdyby ani trochu neprotestovali - aspoň se tím teda utěuju
my dneska poprvé bez řevu - teda ne úplně v pohodě ale nemusela jsem ho táhnout a nedělal scény poprvé bude zůstávat do oběda tak jsem zvědavá
Zdeni, a je Matěj brzy fit
Hrozi drím moc palce a to vyjde. Je fajn e se Vojtovi líbí, aspoň o to je návrat lehčí e.
Ali no je to divný e ti volají kvůli tomu e je bez nálady, myslím e si to trochu usnadňují moná e ví e je David doma. A to jak Danda spí je fakt neuvěřitelný. U nás se vstává tradičně mezi 6 a půl 7 a usíná komel osmé a to přes den nezamhouří oka
tak snad se srovná. To aby chodil doma spát v 5 odpoledne aby měl ráno vyspáno a vydrel celý den
Není tady
Tak přesně tak jsme reagovali na to, proč nám volají kvůli takový "kravině" a pak nakonec z nich vylezlo to, e volala babička, e je David stejně doma, tak aby si pro něj přiel, aby se mohl vyspinkat. Jinak u nás hrůza. Davídek o víkendu přestal jíst a kadou noc se poblinkal. Nálada naprosto super, happy, ovem bez jídla a s nočním blinkáním. V neděli to ustalo, ale pořád bez jídla. V pondělí el do kolky s tím, e jsem si pro něj jela, protoe měl i průjem a s tím ho tam nehchtějí (no průjem, kadil tam jednou a kdy celý víkend nic nejedl, tak co má asi kadit e?). I tak si myslím, e to byl výmysl třeba babičky, které je Davídka líto, tak aby neplakal. Byla jsem za naí pediatričkou, která mi potvrdila přesně to, co jsem řekla i já. Babička ze kolky musí pryč (sama si to prý prola s dcerkou, kdy chodila do jesliček a ona sama tam pracovala). Ono jsme nakonec zjistili, e jakmile Davídek zakňural, tak babička byla u něj, celou dobu ho chová, hraje si s ním a Danda má z toho prostě myma v hlavě, blok jak kráva a v okamiku, kdy babi odejde, protoe musí něco dělat, tak se po...se.... re. Holky já jsem úplně na práky. Davídek je naprosto v pohodě, nálada super, ale prostě přijde do kolky a katastrofa. Dokud nevěděl, e tam babi je, tak to bylo OK, hrál si s dětma, spinkal tam, ovem pak u na ho.... Take jsme udělali razantní krok, v pondělí jde nanovo s tím, e ve kolce zajistí to, aby k němu babi neměla přístup nebo ho dáme do jiné třídy do jiného pavilonu.
Já vím, e to nemyslí patně, ale to je prostě stejný stav, jako kdyby tam měl mě a já jsem tam s ním byla a pak jsem odela, no prostě na palici. Za celý víkend jsem zhubla snad 5 kilo, jak mě to staně trápí, to jak vyřeíme fakt nevím. Kdybych zjistila, e ho tam někdo tluče, tak toho dotyčného zatluču do země, ale tohle je prostě v hlavě a no hrůza.
Momentálně ho máme doma, protoe s ním jedeme v pátek na 3 dny pryč. Tak mu z otho nechceme dělat holubník a v pondělí pomae.Nejhorí je, e mu ubliuje někdo, kdo to prostě ani emá v úmyslu.
Take věřte, e nějaké slzičky jsou nic proti psychickému problému. To ty dětičky snadno přejde, tohle je fakt peklo.
Není tady
Ali, drím palce, to je fakt situace na ho.vno Babi bych razantně utnula, není hloupá přece musí pochopit e mu tím ubliuje. Máte monost změnit kolku? chvíli to bude asi opruz ale srovná se
uijte si dovolenou
u nás dneska poprvé jak tak pohoda, vydrel a do oběda a porpvé jsem celé odpoledne neřeili e nechce do kolky, nepůjde tam bude se mu stýskat atd. I celkově odpoledne bylo klidnějí, snad se s tím začne pomalu srovnávat
Není tady
Gall včera jsme jí na to ptali a ona vechno zazdila, e za ním nechodí, on z aní nechodí, vůbec se tam s ním nevídá. A kdy jsem jí říkala, co ty SMS, e Davídek pláče a ona tam s ním musí být, tak řekla, ale on tam vůbec nepláče, je naprosto v pohodě. Ale pokud si to tedy přejem a myslíme si, e je to z ní, tak pro ní ve kolce bude Davídek cizí člověk. Rozhovor sice nedopadl idilicky, ale mně se kupodivu ulevilo. Protoe já jí prostě nevěřím. Na druhou stranu by byl DAvídek magor, kdyby nechodil v cizím prostředí za jediným člověkem, kterýho zná a na kterýho je zvyklý. To je pochopitelné, ale musí taky pochopit, e to prostě nejde.
Změna kolky. Moné to není, u nám ho nikde nevezmou a ani to měnit nechci. Bohuel nejsme v situaci, kdy můeme Davídka vozit do kolky 15km daleko kadý den a zas pro něj jezdit.
Není tady
Ali tak snad se to srovná
u nás dnes u pohoda, stačilo 20x zopakovat během rána e děti jsou do kolky a maminky do práce, zjistit co bude k obědu a ujistit ho e a dojí budu tam a el v pohodě sám jupíí
a jedna anketní co budete kupovat k třetím narozeninám? Vojta má krámů e to hezký není a přijde mi e nic nepotřebuje
chtěla bych u něco aby ho to trochu rozvíjelo, nemáte tip třeba na nějakou dětskou hru kterou by u zvládli?
Není tady
Gall obyčejné karty a hrajem prí.
Není tady
Tak u nás se stále chodí do kolky s úsměvem a ze kolky taky. U tam i obědváme. Tak jsem ráda. samo, e počítám s tím, e přístí týden to můe být jiný, ale učitelky jsou fajn,tak to zvládneme.
Ali, to je fakt na pytel. Jetě si pamatuju, jak sis libovala, e tam babička pracuje, e bude Davídek díky tomu zvyklej na kolku, kdy tam můe dřív a má odsud i jídlo. Tak snad to babička pochopila a bude to brzo dobré.
Gall, třetí narozky taky řeím. Máme se mi dzí taky komplet vechno ahlavně nemáme místo kam to dávat. Take u nís budou didaktické hry, prstové barvy, modelína s tvořítka a tak. dost jí baví loto, zkouíme i pexeso. Mám ráda výrobky od Granny. pro příklad http://www.hrave-hracky.cz/i218-loto-dum-granna/
A pak si moc přála co viděla u kamarádů, take Ikea to jistí a dostane tohle jídlo http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/10185748/ pak máme jetě víc druhů a to dostane taky něco k vánocům. Pak chtěla prsáčky na divadlo http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/90159279/, tak ty dostala za to, e zvládla kolku.
jo a tohle je taky hezký http://www.darovanek.cz/produkt/rikej-a … efko-baby/ my máme batolata pro Aduku a je to super.
Upravil(a) hanuscb (12. 9. 2012 20:58)
Není tady
Ali - přeji a se vztahy s babi a kolkou zlepí
U nás narozky u proběhly ;-) Vojtovi jsem upekla dort, koupila detník v DM - z toho byl nadenej úplně nejvíc a dostal v obálce poukázku - e ho vezmem na výlet do Prahy na parník a do Zoo a celou oslavu a i teď říká e detník bere s sebou na parník kdyby prelo ;-)
Hry jsou dobré od Moudré sovy - tu dostal od mojí ségry (na přání rodičů ;-) - jmenuje se Povím ti mami a mají ale víc těch her pro malé děti a jetě jsem mu z posledního výletu dovezla hru Dávej bacha od 4bambini a koukala jsem e mají jetě dalí - výchovné hry ;-)
My právě řeili taky, e hraček má mraky poděděných a kolo větí mu chceme koupit a na jaře k svátku jak jetě poporoste, tak jsme se shodli na záitku, e to si bude pamatovat mnohem víc ;-)
Není tady
Hrozi dortíky pěkný, se ikulka. My kupovat dort nebudeme, Davídek tohle nemusí, tak mu uděláme jeho oblíbenou buchtu, dáme 3 svíčky, a si to uije taky on a jí to. U nás bude dárek jednoduchý. My budeme kupovat buď kombajn a nebo balíkovač slámy.
kolka měla dohru, to byste koukaly. Tak verze babi byla nechodím za ním, on nechodí za mnou, vůbec se tam nevidíme. dneska jsem přila do kolky a paní učitelka mi pomalu líbala ruce, e to co babi provádí je naprosto katastrofální, 90% času tráví s Davídkem. Davídek prý je ve kolce OK, ale v okamiku, kdy přijde babi, začne kňourat, e chce chovat .... Prý s ním chodí a do postýlky, bere si ho k sobě do kanceláře. Byly rády, e jsme s tím přily my, protoe ony u nevěděly, jak nám to říct. Tak se mi ulevilo, e jsem alespoň v něčem měla pravdu. Byla jsem naprosto okovaná tím, jak mi byla schopná takhle lhát. Na jednu stranu se zlobím i na učitelky, e tomu neudělaly přítr hned, tohle bylo fakt neprofesionální jednání. Na druhou stranu se mi straně ulevilo. Já jí prostě zpacifikuju
Měly zavolat hned. No, snad u to bude OK. Uvidíme.
Není tady
No jestli je to jejich nadřízená tak asi nechtěly mít problémy ale je super e jste se domluvily, snad dá babi pokoj
Hrozi, ty si umělec
my dort budeme mít, Vojta to sice moc nejí ale má z toho radost a aspoň nemusím nic péct já a návtěvy se nají a bude asi taky mít hasičské auto, poslední dobou jedem v poárníku Samovi
Není tady
Gall nadřízená to není v ádném případě, ale je to pěkná těkna, tak se jí hold bojí. Doufám, e tohle ve byla jen noční můra, která skončí.
Není tady
Ahojky, zdravím po stráááně dlouhé době, občas jsem nakoukla, ale nějak nebyl čas přispívat .kolku i kdy s počátečními problémy vem závidím, u nás se letos do kolky nedostalo 90 z přihláených dětí, my samozřejmě mezi nimi, take od 1.10. nastupuji do práce a v hlídání se budeme střídat s tatínkem
, uvidíme, jestli se vůbec uvidíme a pak u jedině zkusit soukromou kolku.U nás u první narozeninová oslava proběhla, dostala větí kočárek na panenky, puzzle, trampolínu na zahradu - tu u teda v létě aby si jí uila a od dědy bude moná jetě nové kolo, protoe u od června jezdí na lapacím kole bez pomocných koleček, měla dobrý trénink z First biku a zvládla to během týdne.Tak a vichni zvládnete trable se kolkáčkama v pohodě a uijte si oslavy narozenin!
Není tady
Luci tak to je super, e takhle zvládá kolo, to je ikovná. S tou kolkou to je tedy na ho.... Tady se tedy děti dostaly, přeci jen je to vesnice, ovem co jsem slyela i v malinkých městech, co chtějí za prachy, aby je vůbec vzali. Hnus.
Není tady
A jetě jsme dnes byly na 3leté prohlídce, a vyfásly jsme poukaz na ortopedické vy., protoe má vbočené kotníky, víc na levé straně a to má od mala kvalitní, zdravotní botky, tak jsem zvědavá co nám řeknou, jdem v pondělí.
Není tady
No, tak to je super. Ná Davídek ze zdravotních botiček vtáčel jednu noičku dovnitř, tak jsme se na ně vy... a chodí dobře. Pak něco kupuj.
Luci, to je tedy darda. My platíme 1000 Kč s jídlem i vč. kolného, ovem podle mé doktorky tam vaří a nezdravě zdravě. To si nevybere.
Není tady
Ali a spravilo se mu to samo ta noička, nebo jste něco cvičili?Já to u Baru pozoruju u od loňska, a právě jsem četla, e u těch malých do 3let je to v podstatě fyziologické, e mají nohy do X a pak se to upraví, ale u nás teda ten posun je ,je to vidět, e je to od loni lepí, ale tu levou má nakloněnou víc, tak uvidíme co na to dr., jdem v pondělí.Nezdravě zdravě - to je dobrý
Není tady
Spravilo se to úpravou bot. Podle mého, jak chodil do 16 měsíců bez bot, bos, tak v okamiku, kdy jsme dali botky se zpevněným kotníkem (botky se irafou), tak mu to podle mého vadilo, e mu to noky formovalo jinak ne chtěl a jednu prostě stáčel dovnitř. V okamiku, kdy byl bos nebo měl capáky, tak chodil dobře. Tudí jsme se na botky vy.... a koupili mu pumy, dále Adidas - prostě nízké nekotníkové, koené sportovky - ty jsou toti podle mého moná zdravotně patné, ale jsou podle naeho vyzkouení stejné jako kdyby chodil bos nebo v capákch. Noku jim to nijak nedeformuje. A v těch chodí naprosto bezvadně i podle doktorky chodí dobře.
Není tady
Aha, tak Bára má ty kotníčky viditelně dovnitř i kdy je bosa, doufám, e se jí to jetě věkem upraví (někde píou , e a do 5 let je to normální), ale a se na ní radi ten ortoped koukne.
A co jinak, nosíte jetě?Baru byla v Pandě po dlouhé době letos v létě na dovče a uvauju, e u jí asi prodám, na nějaké extra dlouhé výlety nechodíme a hodně jezdí na First biku nebo na kole, tak mi tu jen leí, ale je mi to líto, tak nějak mi to straně uteklo, před 3 týdny se mi narodila neteřinka a u si to ani nepamatuju, e byla Baru taky tak malá.
Není tady
Luci já jsem Skaldino prodala teď. Davídek v něm byl naposledy někdy v zimě, pak jsem ho nechávala na dovolené, kde mi jen leelo. Jetě jsem chtěla nechat na Beskydy a tam se nesl jedou a to chtěl tak minutu a pak el pěourem. Jak říká, jezdí na tom odráedle (máme podobné jako firstbike) to si nemůu vynachválit, kolikrát mu ani nestčím. Bylo mi ho straně líto, měla jsem ho rok. Ale prodala jsem ho za sluné peníze, take se mi i investice vrátila zpátky. Ale fakt mi ho bylo lítilo
Není tady
Ahojky...
o míruju tady ty dárky k narozkám. Nebudu mít mc času něco vymýlet a ty hry jsou super nápad. Danymu docela jde pexeso, kdy dává k sobě stejné obrázky. A Loto mě vůbec nenapadlo
A modelýna je věčná. I kdy on u ničeho nijak zvlá dlouho nevydrí
Do kolky určitě nepůjde. To bych nezvládla ani já
S Juliánkou u jsem na rooming in a kojíme. A čekáme na propoutěcí váhu, co je 2200g a teď má 1960g. Take jetě minimálně týden.Ale u se to krátí a u snad budeme brzo vichni spolu
Není tady