21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Po dovolené (autem nejen po pobřeí Jadranu) uvaujeme o nákupu autoledničky. - Myslíme si ale, e to není jen tak - jít a koupit tu první, na kterou člověk narazí. - Vy, kteří u autoledničku pouíváte a máte své zkuenosti - pomůete nám ostatním s výběrem?
Nemyslím zrovna konkrétní značku a typ (nepovolená reklama!) - nýbr mám na mysli spí co vechno by ta lednička měla mít (napadá mě jen ukazatel teploty uvnitř), dále např. jakou velikost (znamená větí také lepí? - nemáme zrovna náklaďák - jen auto nií stř.třídy) - jaké ev. problémy se u vás vyskytly, jaké jste na základě toho udělali zkuenosti...
Dalí příklady moných otázek:
Je moné mít ledničku v kabině? - Kde? - Na zemi, na sedadle? - Jak ji za jízdy máte upevněnou?
Vejde se tam? - Pokud nevejde, je to velké omezení, mít ji v kufru? - A kdy tam - na co si dát pozor?
Nekondenzuje za chodu na stěnách ledničky (zvenku) voda a není pod ledničkou mokro? - Pokud ano, jak jste to vyřeili? ... Příp. vybavují se Vám jetě nějaké dalí zkuenosti?
Vem díky za Vae rady, doporučení a postřehy!!!
Není tady
Vachu, my máme autoledničku takovou obyč, odněkud z Makra, nebo jak - normální bedýnka, pojme nastojato asi 8 petek, nebo ekvivalent. Je v pohodě, mu ji právě vláčel a bude jetě vláčet kdesi po Sardinii Sedí v kufru, opřená o zadní sedačky, aby nejezdila a má to kabel zrovna tak dlouhej, aby dosáhl zezadu a ke zdířce. Nemá teda ádný ukazatele ničeho, ale nevadí to, docela rychle se rozjede a sluně chladí.
Není tady
Hmm... 8 petek? ... (1,5L?) ... Tak to u je sluný! ... A kromě pití, chladíte i něco jinýho? ... A vůbec, na co ji nejvíc vyuíváte a jak často? ... Anebo jen na dovolených? - Říkám si, kolik peněz je rozumné do toho vrazit... (lednička za 1500,- nechladí, lednička za 6000,- ... není to u zase zbytečný a jen sotva vyuitelný luxus?)
Ale zase mě napadlo (neradi se obklopujeme zbytečnými věcmi, které nepouíváme), zda by se víc nehodila spí kompresorová, která má vyí výkon a umí i mrazit - ač tedy třeba draí a mení objemem, zda bychom ji nevyuili nakonec více - třeba na převáení masa nebo mraených věcí... ?!
Jak vidíte, vlastně nemáme a tak úplně jasno, k čemu ji v budoucnu nejlépe vyuijeme...
Zatím na ni máme ten (pro nás) důleitý poadavek, aby byla i na 230V - poněvad chystáme doma rodinnou oslavu a při jejím plánování u víme, e do lednice v kuchyni se nevejde vechno (na zákusky, bramb.salát apod u jaksi nezbude místo!) ... a ty oslavy máme přece jen častěji, ne 1x za rok tu letní dovolenou...
Upravil(a) Vachu (9. 8. 2012 9:51)
Není tady
Tak to ti nevím, my jsme neměli poadavek na mraení a 220 a tak, jen, aby po cestě vdyrelo studený pití a svačina a to vydrí. Pouíváme ji jen do auta a tudí na delích cestách a stála nějakejch těch 14-1500.
Ví co? Ono se to stejně nedá, porovnat vechny parametry vech ledniček, to bys musel být výkonnej vojenskej kompjútr Kup to čuchem - tahle mi padne do voka - a bude. Já takhle úspěně řeím koupi velijakých spotřebičů, sehnání autolakýrníka a tak....přece nestrávím ivot porovnáváním, ejo.
Není tady
Jaké výhody a nevýhody pro turistu znamená v případě potřeby lékařského oetření v zemích EU prokázat se jen svým průkazem pojitěnce oproti situaci, kdy má uzavřené cestovní pojitění?
Více se dozvíte zde: http://www.vzp.cz/otazky-a-odpovedi/ota … -pojisteni
Není tady