29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
majkafa napsal(a):
Lidé dokážou zázraky, když chtějí.
v tomto případě ale musí chtít dva a to už bývá problém
Není tady
PetrHl napsal(a):
majkafa napsal(a):
Ano. A když jsem četla, co napsala maminka dětí, ona je asi velmi zklamaná. Úplně mi to rvalo srdce a hodně mi to připomínalo můj život, když jsme měli takhle malé děti. Rozumím jí.
majkafa napsal(a):
PetrHl napsal(a):
majkafa napsal(a):
Ano. A když jsem četla, co napsala maminka dětí, ona je asi velmi zklamaná. Úplně mi to rvalo srdce a hodně mi to připomínalo můj život, když jsme měli takhle malé děti. Rozumím jí.
já jim rozumim oběma, takhle to prostě chodí ...
Není tady
PetrHl napsal(a):
já jim rozumim oběma, takhle to prostě chodí ...
Bohužel.
Já můžu říct, že když byly děti větší a když jsem začala chodit do práce, pak už to bylo mnohem lepší, pak už se můj BM o děti zajímal mnohem víc a hodně se jim věnoval a doma mi pomáhal. Ale dokud jsem byla 6 let doma s dětmi, tak se nepřetrhl, ani na procházky s námi moc nechodil, ... Ani sám s dětmi.
Škoda, že to nedělal i dříve, že mě bral, jako že snad doma nic nedělám a on si doma po práci potřebuje odpočinout a věnovat se svým zálibám. A pak láska umírá a už je to jenom takové přežívání.
nikdy není přece chyba jen na jedné straně
Není tady
Ne, není.
sahleb napsal(a):
Milluna napsal(a):
Sahleb,
já to znám taky jen z časopisu, kde byla o takové rodině reportáž - rodiče si prostě pořídili svůj byt a společně platili jeden, kde bydlely jejich - myslím 3 nebo snad 5 ... dětí... A já to považuju za ideální pro ty děti. A pro takové rodiče, kteří jsou k tomu ochotni - obětovat svoje pohodlí a zvyky svým dětem - pro takové je střídavá péče. Ne pro ty, co si myslí, že ušetří na alimentech a podobné blbiny...
Výhradní péče? Fajn, pokud ses o děti doteď staral, psal s nimi úkoly, vařil jim večeři, koupal je...
Ale kdo byl jen zajišťovatelem financí a tím to pro něj haslo, přesto svoje děti miluje víc než sebe, by se měl zamyslet nad tím, co se změní jeho rozhodnutím těm dětem. Že ony potřebujou jistotu a svoje zvyky. Být na místě tazatele a vykládat, že děti miluju víc než sebe, najdu si jiné bydlení ( aby jim zůstalo jejich zázemí), dohodnu se na co nejčastějších návštěvách ( aby měly jistotu, že mě neztrácejí) a navrhnu rozumné výživné ( nechci škudlit na svých vlastních dětech).
Mám tříletou dceru a její otec ještě dva roky po rozchodu věří, že až půjdu po mateřské do práce, dohodnem se na střídavé péči. V současnosti má možnost přijít za dcerou kdykoliv - ale dodržuje jen návštěvy dané soudem. Malá se na tátu ptá a mně to kolikrát nedá a vytočím jí jeho číslo, aby s ním mohla mluvit. Vidí se třikrát týdně. Přes všechny ty řeči o střídavce - on ještě sám od sebe nezavolal, aby mohl s malou mluvit. Ani loni, kdy jsem s ní byla týden na dovolené, ani když onemocněla...Ale on sám sebe vidí jako téměř dokonalého otce, dnes mi předváděl, jakou má u dcery autoritu:" Tatínka poslechneš a maminku ne? Když nebudeš poslouchat maminku, půjdu pryč, to se mi nelíbí". Dcera byla přitom jen přetažená, jako občas každé dítě.Ja ne nespoleham na clanky z casopisu. Ty realitu neukazuji.
Jak ja rikm, ze "rodice si poridili po rozvodu byt" a spolecne plati ten pro deti....je v normalnich podminkach - nejen v CEsku - neuskutecnitelne. Ze stejnych prijmu nepolatit jeden ale hned tri najmy?
Za druhe, ta zbytecnost si platit 1, 5 najmu na osobu a travit v byte jen 14 dni v mesici?
A jeste neco? Kde by mel byt novy partner? Kde maji byt treba nove narozene deti? Samy v tom novem byte? Nebo nove dite s sebou a partnera nechat v jeho byte o samote 2 tydny?
To je vsechno neproveditelne. Absurdni.
Sahleb - co třeba o tom přemejšlet tak, že společné děti těm lidem stačí? Že to zkrátka jsou natolik zodpovědní rodiče,že si nepořídí další a další děti. O té zodpovědnosti za štěstí dětí vypovídá i ten přístup - dětem všechno zůstane, jak to měli, střídají se jen rodiče - jeden měsíc jeden a druhý měsíc ten druhý...A že nebudou mít na 3 nájmy? Na 1,5 pouze. Podle Tebe by na ty nájmy neměli peníze a na další děti by je měli???????????????? A partner? Prostě musí být tolerantní. A neznamená to, že by ho nemohli vidět, jen prostě ten měsíc žijou jinde. A co Ty víš, třeba je ten vztah tím lepší.
Není tady
Kiara napsal(a):
eremuruss napsal(a):
majkafa napsal(a):
Určitě lze v některých případech střídavou péči takhle zařídit. Každý z rodičů bydlí se svým novým partnerem, nebo sám. Ne všichni mají s novým partnerem další dítě, nový partner má své z předchozího manželství. Tak bydlí měsíc s novým partnerem, měsíc s dětmi ve střídavé péči. Nebo 14 dní, lze to nakombinovat různě. Když je ochota a finanční možnosti, určitě to jde.
V tomto konkrétním případě to lze udělat třeba takto:
Tatínek se odstěhuje z družstevního bytu a najde si nějaký podnájem. Maminka bude bydlet se svým novým partnerem. A každý z nich bude v domluvené době bydlet v bytě, kde bydlí děti, s nimi. Nevidím žádný problém ani nutnost řešit, co noví partneři a co společné děti s novými partnery, neboť tady taková situace není. Nelze paušalizovat. Vždy se řeší konkrétní situace. Až se změní, bude se řešit zase ta změněná.To by byla take jedna z moznosti,ale kdo bude platit ten byt?Tahle varianta je jen pro dobre financne zajistene pary.
Tahle varianta je v tomto konkrétním případě těžko proveditelná už z toho důvodu, že zakladatel vlákna sám napsal, že současný družstevní byt oba dva s manželkou ještě splácejí
Těžko si představit situaci, že oba dva manželé zatím ještě bydlí v nesplaceném bytě a každý zvlášť by si měl do budoucna ještě navíc k tomu platit vlastní bydlení. Utopie ...
U pánů v téhle republice není neobvyklé, že se vracejí po různých šrámech bydlet k mamince. Takže i u těch nemajetných by to šlo. Ono by totiž vážně šlo ledacos.
Není tady
U pánů v téhle republice není neobvyklé, že se vracejí po různých šrámech bydlet k mamince. Takže i u těch nemajetných by to šlo.
Úžasný... takže když to neklaplo s manželkou, holt se zase kompletně postará maminka Milá představa...
Není tady
helena napsal(a):
U pánů v téhle republice není neobvyklé, že se vracejí po různých šrámech bydlet k mamince. Takže i u těch nemajetných by to šlo.
Úžasný... takže když to neklaplo s manželkou, holt se zase kompletně postará maminka http://fora.babinet.cz/img/smilies/skurt.gif Milá představa...
Pozor, Helčo - né představa, to je u mnohých pánů realita, rozhlídni se po svém okolí, kolik takových kolem sebe máš a já z hlavy hned rovnou Ti můžu jmenovat z mého okolí čtyři v minutě. Taky je to asi výchovou, ne?
Není tady
né představa
Měla jsem na mysli spíš ty maminky...
Opět se hrdě hlásím ke krkavčím matkám ... ale obávám se, že s výjimkou nejnutnější pomoci by synáček jel jak dráha a žádný "bydlet k mamince"
A to patří k těm, kteří by neočekávali kompletní servis a bydlení za dobrý slovo.
rozhlídni se po svém okolí, kolik takových kolem sebe máš
Ani jednoho... "je to asi výchovou"
Není tady
helena napsal(a):
né představa
Měla jsem na mysli spíš ty maminky...
Opět se hrdě hlásím ke krkavčím matkám http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png... ale obávám se, že s výjimkou nejnutnější pomoci by synáček jel jak dráha a žádný "bydlet k mamince" http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
A to patří k těm, kteří by neočekávali kompletní servis a bydlení za dobrý slovo.
rozhlídni se po svém okolí, kolik takových kolem sebe máš
Ani jednoho... "je to asi výchovou" http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
No - mně jsi tou krkavčí výchovou právě sympatická. Asi proto, že si myslím,že dítě má být úměrně věku prostě samostatné co to jde. Jé, to trochu koliduje s tou myšlenkou zabránit dětem za každou cenu v sexu a podobných radovánkách, co? Takže ... spíš má být to dítě co nejvíc samoobslužné - to je možná to správný slovo. A okolím myslím hlavně svoje sousedy. To víš - vesnická drbna se ve mně nezapře po 4 letech na vsi.
Není tady
spíš má být to dítě co nejvíc samoobslužné
Souhlas... ale i na "samoobslužné" dospělé dítko, který by se mi chtělo nasáčkovat zpátky, bych se zřejmě tvářila nenadšeně (opakuju - pokud by to nebylo nezbytně nutné).
okolím myslím hlavně svoje sousedy
No to já taky - dílem sousedy, který včetně jejich dítek znám přes třicet let, dílem pak spolužáky a kamarády mejch dětí, který znám jen o něco kratší dobu.
Není tady
Hele tazateli,
já si furt nejsem jistej, jestli seš už rozhodnutej pro rozvod nebo ne.
Pokud chceš jít do rozvodu, tak se připrav - advokát, pořeš si finance, atp. viz diskuze.
Co se týká získání dětí do péče, tak se zamysli, jestli to opravdu tolik chceš. Šanci získat děti máš jen velmi malou, v nejlepším střídavka. Ale vem v potaz taky to, že s chlapem co má dvě děti na starost, se až tolik partnerek do vztahu nepohrne. A připrav se, že kdekoliv (soud, sociálka, kamarádky) bude lhát jako když tiskne, tak ať tě to nepřekvapí.
Pokud nechceš jít do rozvodu, tak jiná rada než čekat, nepřilévat olej do ohně, neexistuje. Ona taky neví co by chtěla. A paradoxně, dokud tě neztratí, tak nezjistí, jestli je to jako bez tebe vono nebo ne.
Co se týká nevěry - samozřejmě, že na tebe musí naložit vinu, aby to její svědomí ustálo, co udělala. Potřebuje se omluvit jak před sebou, tak před okolím, takže nečekej, že bude objektivní. Takže si to zas tolik nevyčítej. (Měla dřív nadváhu a tys při ní taky stál a nepodváděl ji) Ženy co zahýbaj, tak zahýbají spíš hodnej chlapům, taková co žije se sebestředným agresivním magorem, si to nedovolí. Je to paradoxní, budou to všichni popírat, ale tak to je.
Osobně bych ti doporučil, dohodnout se na rozumné četnosti, kdy se s dětma budeš vídat, užít si to s něma a ať si ona vymyslí zbytek, jak dál.
Není tady
Ženy co zahýbaj, tak zahýbají spíš hodnej chlapům, taková co žije se sebestředným agresivním magorem, si to nedovolí.
Ready - no to je hláška, se tu tlemím. Ale jo mysli si to, Ti to neberu
Není tady
ready napsal(a):
Hele tazateli,
já si furt nejsem jistej, jestli seš už rozhodnutej pro rozvod nebo ne.
Pokud chceš jít do rozvodu, tak se připrav - advokát, pořeš si finance, atp. viz diskuze.
Co se týká získání dětí do péče, tak se zamysli, jestli to opravdu tolik chceš. Šanci získat děti máš jen velmi malou, v nejlepším střídavka. Ale vem v potaz taky to, že s chlapem co má dvě děti na starost, se až tolik partnerek do vztahu nepohrne. A připrav se, že kdekoliv (soud, sociálka, kamarádky) bude lhát jako když tiskne, tak ať tě to nepřekvapí.
Pokud nechceš jít do rozvodu, tak jiná rada než čekat, nepřilévat olej do ohně, neexistuje. Ona taky neví co by chtěla. A paradoxně, dokud tě neztratí, tak nezjistí, jestli je to jako bez tebe vono nebo ne.
Co se týká nevěry - samozřejmě, že na tebe musí naložit vinu, aby to její svědomí ustálo, co udělala. Potřebuje se omluvit jak před sebou, tak před okolím, takže nečekej, že bude objektivní. Takže si to zas tolik nevyčítej. (Měla dřív nadváhu a tys při ní taky stál a nepodváděl ji) Ženy co zahýbaj, tak zahýbají spíš hodnej chlapům, taková co žije se sebestředným agresivním magorem, si to nedovolí. Je to paradoxní, budou to všichni popírat, ale tak to je.
Osobně bych ti doporučil, dohodnout se na rozumné četnosti, kdy se s dětma budeš vídat, užít si to s něma a ať si ona vymyslí zbytek, jak dál.
oo, jak byl šlechetný.
Není tady
dusička napsal(a):
Ženy co zahýbaj, tak zahýbají spíš hodnej chlapům, taková co žije se sebestředným agresivním magorem, si to nedovolí.
Ready - no to je hláška, se tu tlemím. Ale jo mysli si to, Ti to neberu
Ale tak jo, dejme tomu, že u agresivního magora si žena dobře rozmyslí, jestli zahne (a následně třeba skončí polomrtvá na ARO) nebo ne. Ovšem pokud žena žije "jenom" s obyčejným neagresivním sebestředným magorem, vedle kterého se cítí jako pouhá přehlížená součást domácnosti, tak naopak takové ženy naopak často končí v náručí mužů, kteří v ní vidí ŽENU a ne pouhý domácí spotřebič.
Není tady
Po zkušenostech by mě vyděsilo, že je nějaký muž HODNEJ. Hodnej = blbej.
Měla dřív nadváhu a tys při ní taky stál a nepodváděl
Hm... a ještě si to tělíčko - "během posledního roku a půl shodila 52kilo a prodělala nějaké plastické operace" - vylepšila za penízky ze SJM (předpokládám ) a teď si ho užívá milenec...
Jestli on by pan manžel neměl uvažovat o nějaký kompenzaci vynaloženejch nákladů ...
Hodnej = blbej.
Co přesně znamená "hodnej" a "blbej"?
Není tady
Nevím, co máš na mysli pod "hodnej" a "blbej", tudíž ti nemohu odpovědět. To si musíš ty sama.