Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

• Diskuse
  •  » Právní
  •  » Mám vůbec šanci získat děti do vlastní péče??

#26 9. 8. 2012 10:30

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Re: Mám vůbec šanci získat děti do vlastní péče??

agewa napsal(a):

mia napsal(a):

dusička napsal(a):

Tak když se o děti stará, a nemůžeš proti tomu říct křivýho slova, to bude těžký. Navrhla bych střídavou péči.
Děti jsou ještě malé, zvlášt to tříleté. Dokážeš se ty o děti postarat 24 hodin?
NEvěra nebo střídání chlapů neznamená, že je to špatná máma.

Duši nevěra samotná, zvládnutá a neovlivňující chod rodiny, samozřejmě neznamená špatnou péči ze strany rodiče (ale to má asi každý jinak, já bych takhle žít nechtěla a asi ani nemohla), ale pokud je tam známka jisté rozevlátosti ve vztazích, není to střídání tatínků a strýčků pro život a vývoj dětí teda nic moc.....hmm

pokud jsem četla dobře, žila dotyčná do nedávna se svým mužem, ted tedy s jiným partnerem. Že by se okolo dětí střídali tatínci a strýčkové tu nepadlo ani slovo.Naopak žena sama řekla, že je ochotna s dětmi žít i sama.

nehlede k tomu, že to si při vstahu hledala muže (pouze) na sex, spíše svědčí , že byl problém mezi partnery . Což nepřímo i potvrzuje Mikis :
Žena mi na to řekla, že v té době co s tím poprvé začala se v ní něco vůči mě zlomilo,díky tomu jaký jsem byl ve vztahu

Není tady

#27 9. 8. 2012 10:37

mia
♥♥♥♥♥♥-

agewa napsal(a):

mia napsal(a):

dusička napsal(a):

Tak když se o děti stará, a nemůžeš proti tomu říct křivýho slova, to bude těžký. Navrhla bych střídavou péči.
Děti jsou ještě malé, zvlášt to tříleté. Dokážeš se ty o děti postarat 24 hodin?
NEvěra nebo střídání chlapů neznamená, že je to špatná máma.

Duši nevěra samotná, zvládnutá a neovlivňující chod rodiny, samozřejmě neznamená špatnou péči ze strany rodiče (ale to má asi každý jinak, já bych takhle žít nechtěla a asi ani nemohla), ale pokud je tam známka jisté rozevlátosti ve vztazích, není to střídání tatínků a strýčků pro život a vývoj dětí teda nic moc.....hmm

pokud jsem četla dobře, žila dotyčná do nedávna se svým mužem, ted tedy s jiným partnerem. Že by se okolo dětí střídali tatínci a strýčkové tu nepadlo ani slovo.Naopak žena sama řekla, že je ochotna s dětmi žít i sama.

myslela jsem tím potencionální další život po rozvodu, ne ten dosavadní.
A spíš to bylo myšleno tak všeobecně, protože o tomto konkrétním vztahu toho moc nevíme.

Není tady

#28 9. 8. 2012 10:43

mia
♥♥♥♥♥♥-

agewa napsal(a):

agewa napsal(a):

mia napsal(a):

nehlede k tomu, že to si při vstahu hledala muže (pouze) na sex, spíše svědčí , že byl problém mezi partnery . Což nepřímo i potvrzuje Mikis :
Žena mi na to řekla, že v té době co s tím poprvé začala se v ní něco vůči mě zlomilo,díky tomu jaký jsem byl ve vztahu

nevíme nikdo, co mezi nimi je či není za problém....každopádně pokud má člověk malé děti, partnera, který rodinu finančně zabezpečuje a není nijak "defektní", tak by měl mít i kus mozku v hlavě a srovnat si priority či si je řešit nějak diskrétněji....právě s ohledem na ty děti, které tak miluje....

Není tady

#29 9. 8. 2012 11:09

helena
♥♥♥♥♥♥♥

srovnat si priority či si je řešit nějak diskrétněji
Cynicky bych podotkla, že paní možná "řešila diskrétně - "Jsme manželé 8 let... V únoru letošního roku,jsem zjistil, že mi je manželka opakovaně nevěrná" - ale to je fakt jen podotknutí mimo... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#30 9. 8. 2012 11:19

mia
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

srovnat si priority či si je řešit nějak diskrétněji
Cynicky bych podotkla, že paní možná "řešila diskrétně - "Jsme manželé 8 let... V únoru letošního roku,jsem zjistil, že mi je manželka opakovaně nevěrná" - ale to je fakt jen podotknutí mimo... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png.

ale dyť jo nooo.......jen ať si mladá paní užije své nové lásky.......wink

Není tady

#31 9. 8. 2012 11:43

agewa
♥♥♥♥♥♥-

mia napsal(a):

agewa napsal(a):

mia napsal(a):

myslela jsem tím potencionální další život po rozvodu, ne ten dosavadní.
A spíš to bylo myšleno tak všeobecně, protože o tomto konkrétním vztahu toho moc nevíme.

no a netýkalo by se to i muže?

Není tady

#32 9. 8. 2012 11:46

agewa
♥♥♥♥♥♥-

mia napsal(a):

agewa napsal(a):

agewa napsal(a):

nevíme nikdo, co mezi nimi je či není za problém....každopádně pokud má člověk malé děti, partnera, který rodinu finančně zabezpečuje a není nijak "defektní", tak by měl mít i kus mozku v hlavě a srovnat si priority či si je řešit nějak diskrétněji....právě s ohledem na ty děti, které tak miluje....

vzhledem k tomu , jak sama píšeš, že nevíme , co mezi nimi bylo , nevíme ani zda paní již se snažila řešit a zda právě současná situace není tím pověstným srovnáním priorit.
Být s partnerem , jen protože zabezpečuje rodinu a není defektní ( to víš jak?) je dle mého dost málo.

Není tady

#33 9. 8. 2012 12:56

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

agewa napsal(a):

mia napsal(a):

agewa napsal(a):

vzhledem k tomu , jak sama píšeš, že nevíme , co mezi nimi bylo , nevíme ani zda paní již se snažila řešit a zda právě současná situace není tím pověstným srovnáním priorit.
Být s partnerem , jen protože zabezpečuje rodinu a není defektní ( to víš jak?) je dle mého dost málo.

Mia tu ještě zmiňuje děti. Ty u člověka s kapkou představivosti dost zatíží misku PRO jejich otce jako životního partnera na vahách rozhodování s kým dál.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#34 9. 8. 2012 13:07

mia
♥♥♥♥♥♥-

agewa napsal(a):

Tak pro normální spokojený partnerský život je to jistě málo, ale v životě můžou nastat situace (a v podobných případech, jako je tento, často nastávají), kdy člověk zjistí, že je to až dost.....

Není tady

#35 9. 8. 2012 13:25

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Mia tu ještě zmiňuje děti. Ty u člověka s kapkou představivosti dost zatíží misku PRO jejich otce jako životního partnera na vahách rozhodování s kým dál.
No jo... jenomže Mikis píše "Žena mi na to řekla, že v té době co s tím poprvé začala se v ní něco vůči mě zlomilo,díky tomu jaký jsem byl ve vztahu...zase jsme to rozebírali,vše sem jí vysvětlil,to jak sem náš vztah cítil i já,ale nechce do teď nic slyšet,prostě to začla dělat proto jaký sem prý byl a basta".
Nikdo z nás nevíme, co znamená "jaký jsem byl" a on to z nějakého vlastního důvodu nekonkretizuje. Aniž bych chtěla někomu sahat do svědomí či nedejbože nasazovat psí hlavu - jestliže relativně "normální ženská" začne střídat sexuální partnery, velmi pravděpodobně nebude něco v pořádku... a pokud není nějak nemocná nebo "ujetá", pak ten nepořádek nebude jen na její straně.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#36 9. 8. 2012 14:13

agewa
♥♥♥♥♥♥-

mia napsal(a):

agewa napsal(a):

Tak pro normální spokojený partnerský život je to jistě málo, ale v životě můžou nastat situace (a v podobných případech, jako je tento, často nastávají), kdy člověk zjistí, že je to až dost.....

a vážně je to dost?
kdo z nás může říct, co pro druhého ještě "postačí" (jedno z jakého důvodu) a co už není schopen akceptovat ?

Není tady

#37 9. 8. 2012 15:38

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Nevěra není důvod pro přidělení dětí do výlučné péče pána, dle praxe. Na Ospodu jsou většinou názoru, že matka, byt sexuální pracovnice , nymfomanka, fetačka, alkoholička by se měla starat o děti, údajně jí od přírody patří /nehledě na morální kredit/ .
Nevěrou partnera se sice porušuje Zákon o rodině § 18 a vše, co s tím pak souvisí /morální výchova, zdraví dětí, rozhodování a pod./, ale na to se většinou  již nebere v této společnosti ohled. V žádném případě se neobracet na OSPOD ! Ti budou na straně matky, byt je jakákoliv.
Nepopisuješ celou situaci, z toho nelze dovodit, jak děti zasáhne sexuchtivost jejich matky.
Těžko říct, zda je lepší pro děti, když bude manželka střídat partnery na sex, či zda je lepší, aby bydleli v azylovém domě s jiným etnikem. Boj by tě čekal převeliký, pokud to zvládneš. Pokud nejsi schopen se o děti postarat od školy,přes učení, prádlo, vaření, výchovu, koníčky atd, nechej je raději manželce, ono to nějak dopadne. Vždycky na to, jací jsou dospělí, doplatí vždy děti.
Jiné by bylo, kdyby jste byli schopni se domluvit na střídavé péči. O tom jste se nebavili?
Jaký má názor manželka na situaci?

Není tady

#38 9. 8. 2012 18:34

Mikis
♥------

Je opravdu těžké popisovat naší situaci do detailů,pokusím se přiblížit to co mi žena "nemůže odpustit"..ona tvrdí že celých 8let manželství sem nejevil o ni a děti zájem...což je blbost,nekouřim ,nevysedávam po hospodách,ale snažil sem se vždy zabezpečit rodinu ikdyž jsem neměl nijak velkej plat(mimochodem to mi vyčítá furt...),když sem přišel z práce tak sem prý jen ležel v obýváku a nevěnoval se dětem...ano, pokud přijdete z práce, kde celej den taháte něco těžkýho,opravdu nemáte chuť hned fungovat dál...jenže už si nedokáže připustit že ten nezájem o kterém pořád mluví byl i od ní vůči mě...a už jsme byli rázem v začarovaném kruhu...jen mě mrzí že ona dává vinu jenom mě,za naše problémy,nechce si vůbec připustit,že i ona se ke mě chovala tak že mi to bylo kolikrát líto...když byl pro ni přednější víc večerní seriál,jak já...sad takže shrnuto,motali jsme se v kruhu+minimální komunikace=její nevěra a blok vůči mé osobě,jak ona říká,kvůli kterému nechce ke mě zpátky...ještě sem zalpoměl,i mi kolikrát říkala ať se změním...a víte jak to dopadlo??byl sem 14 dnů tak jak ona chtěla a ani si toho nevšimla....tak sem rezignoval...pokud jí to tak trápilo,mohli jsme jít do poradny,ale zvolila vlastní "řešení"
Teď je to tak, že mi žekla že by nás chtěla oba,že ke každému ji něco táhne...s ním, jak ona říká,žije a ve mě má tu jistotu zázemí rodiny....pořád se od toho února rozhoduje co má udělat,jestli mě opustit,nebo zůstat...nechápu myšlení žen...hmm
Určitě by byla pro střídavou péči a i já,jen nechci aby děti se museli stěhovat jinam,když jsou zvyklé být tady doma...proto ten dotaz na svěření...jinak v práci by mi umožnili posunout prac dobu,tak abych stíhal školku pro malého...a pomoc v domácnosti ze začátku by se taky našla od mojí i její rodiny.Nejsme momentálně se ženou rozhádaní a komunikujeme se dá říct že slušně.
Snad to co píšu má hlavu a patu a dává to trochu smysl smile

Není tady

#39 9. 8. 2012 18:38

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Mikis napsal(a):

Je opravdu těžké popisovat naší situaci do detailů,pokusím se přiblížit to co mi žena "nemůže odpustit"..ona tvrdí že celých 8let manželství sem nejevil o ni a děti zájem...což je blbost,nekouřim ,nevysedávam po hospodách,ale snažil sem se vždy zabezpečit rodinu ikdyž jsem neměl nijak velkej plat(mimochodem to mi vyčítá furt...),když sem přišel z práce tak sem prý jen ležel v obýváku a nevěnoval se dětem...ano, pokud přijdete z práce, kde celej den taháte něco těžkýho,opravdu nemáte chuť hned fungovat dál...jenže už si nedokáže připustit že ten nezájem o kterém pořád mluví byl i od ní vůči mě...a už jsme byli rázem v začarovaném kruhu...jen mě mrzí že ona dává vinu jenom mě,za naše problémy,nechce si vůbec připustit,že i ona se ke mě chovala tak že mi to bylo kolikrát líto...když byl pro ni přednější víc večerní seriál,jak já...sad takže shrnuto,motali jsme se v kruhu+minimální komunikace=její nevěra a blok vůči mé osobě,jak ona říká,kvůli kterému nechce ke mě zpátky...ještě sem zalpoměl,i mi kolikrát říkala ať se změním...a víte jak to dopadlo??byl sem 14 dnů tak jak ona chtěla a ani si toho nevšimla....tak sem rezignoval...pokud jí to tak trápilo,mohli jsme jít do poradny,ale zvolila vlastní "řešení"
Teď je to tak, že mi žekla že by nás chtěla oba,že ke každému ji něco táhne...s ním, jak ona říká,žije a ve mě má tu jistotu zázemí rodiny....pořád se od toho února rozhoduje co má udělat,jestli mě opustit,nebo zůstat...nechápu myšlení žen...hmm
Určitě by byla pro střídavou péči a i já,jen nechci aby děti se museli stěhovat jinam,když jsou zvyklé být tady doma...proto ten dotaz na svěření...jinak v práci by mi umožnili posunout prac dobu,tak abych stíhal školku pro malého...a pomoc v domácnosti ze začátku by se taky našla od mojí i její rodiny.Nejsme momentálně se ženou rozhádaní a komunikujeme se dá říct že slušně.
Snad to co píšu má hlavu a patu a dává to trochu smysl smile

hmm a jak budeš zvládat rodinu a děti, když jsi tak unavený?

Není tady

#40 9. 8. 2012 19:22

Mikis
♥------

Ono je to tak že už dva roky dělam v jiné firmě,je to sice taky náročný,ale už se to dá smile

....mě příjde,že pokud se chlap chce starat oděcka,je divnej,neschopnej a buhví co ještě...hmm

Není tady

#41 9. 8. 2012 19:28

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Mikis napsal(a):

Ono je to tak že už dva roky dělam v jiné firmě,je to sice taky náročný,ale už se to dá smile

....mě příjde,že pokud se chlap chce starat oděcka,je divnej,neschopnej a buhví co ještě...hmm

a to jsi pochopil z čeho?  ty jsi psal, že jsi přišel z práce unavený a válel se po gauči a nekomunikoval

Není tady

#42 9. 8. 2012 19:29

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Mikis napsal(a):

A proč to nezkusit už ted. Přijít z práce a starat se o děti, (jo a to není jen si s nima hrát) ale to jistě pro začátek bude stačit, když se dětem budeš věnovat, dát je vykoupat,udělám jim večeři, uložíš,přečteš pohádku. Zvládneš to? Nebo budeš zpráce unavený?

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#43 9. 8. 2012 20:59

Mikis
♥------

dusička napsal(a):

Mikis napsal(a):

A proč to nezkusit už ted. Přijít z práce a starat se o děti, (jo a to není jen si s nima hrát) ale to jistě pro začátek bude stačit, když se dětem budeš věnovat, dát je vykoupat,udělám jim večeři, uložíš,přečteš pohádku. Zvládneš to? Nebo budeš zpráce unavený?

Přesně to co píšeš už dělám od tohu února co jsem to zjistil poprvé,uvědomil sem si že se musím změnit,pokud chci začít znovu,jinak a lépe...i žena mi řekla že jsem teď takový,jakého by si mě přála každá ženská...nevěřila že by se chlap dokázal změnit....prostě sem potřeboval k tomu ten kopanec....ale stejně mi ta změna nepomohla,manželku mi to už nevrátilo:(...

Není tady

#44 9. 8. 2012 21:07

majkafa
Host

Citům neporučíš. Láska je křehká.

#45 9. 8. 2012 21:16

Mikis
♥------

majkafa napsal(a):

Citům neporučíš. Láska je křehká.

Naprostej souhlas...

Není tady

#46 9. 8. 2012 21:26

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Mikis napsal(a):

dusička napsal(a):

Mikis napsal(a):

Přesně to co píšeš už dělám od tohu února co jsem to zjistil poprvé,uvědomil sem si že se musím změnit,pokud chci začít znovu,jinak a lépe...i žena mi řekla že jsem teď takový,jakého by si mě přála každá ženská...nevěřila že by se chlap dokázal změnit....prostě sem potřeboval k tomu ten kopanec....ale stejně mi ta změna nepomohla,manželku mi to už nevrátilo:(...

Mikis - psal si,že si tohle dělal 14 dnů.
byl sem 14 dnů tak jak ona chtěla a ani si toho nevšimla....tak sem rezignoval..
Nevěřím tomu,že by si to dělal pořád od února.
pořád se od toho února rozhoduje co má udělat,jestli mě opustit,nebo zůstat...nechápu myšlení žen.
To je plus pro Tebe
Jen nechápu,proč mluvíš o ní, jako o dě...vce,když je ve hře jen jeden chlap. Její milenec.
A ještě mě napadlo -
proč se neodstěhuješ Ty z bytu? Když tedy s ní nechceš být? Proč by měla odejít ona? S dětma? Mohly by děti zůstat kde jsou zvyklý.

Není tady

#47 9. 8. 2012 21:44

Mikis
♥------

Dušičko,těch 14 dní bylo před tím než si žena začla hledat chlapy...
Ona je sice s jedním teďka, ale sama mi řekla že neví jestli by se zase neopakovala nějaká"bokovka"
Nejde o to že bych ji nechtěl,ale už to nejde vydržet každej den se dívat jak večer odchází za ním...
Tak to doufam nemyslelas vážně,že bych se měl odstěhovat.....Ona chce odejít sama i s dětma a já právě nehcci aby brala prozatím děti sebou,když furt neví co chce...chápete?

Upravil(a) Mikis (9. 8. 2012 22:05)

Není tady

#48 9. 8. 2012 21:59

Mikis
♥------

Toto napsala žena do jedné diskuze,třeba vám to lecos osvětlí,jen mě mrzí že tam nepíše PROČ sem byl takovej,vysvětloval sem jí to,ale nikdy se o tom nezmiňuje...a to že píše že celé manželství bylo o ničem je kravina...máme krásný dvě děti a myslím si že pokud by bylo o ničem,vůbec nejsou na světě...hlavně bylo i moc pěknejch chvil par

V manželství jsme 8 let. Máme dvě děti (3 a 6 let). Celé manželství bylo tak nějak o ničem. Nezajímala jsem manžela ani já ani děti…problémy se moc neřešily, komunikace nulová. Když to na nás přišlo, tak sex byl – v tom problém nevidím. Jednoho dne už toho nezájmu bylo tak strašně moc, že jsem potřebovala být někým chtěná. I přes všemožné pokusy ze stereotypního manželství udělat manželství jiné, nepodařilo se a já si našla milence. Né jednoho, ale více…prostě jen postel, bez citů…Začala jsem být konečně šťastná, cítila jsem se žádaná. Vím že to bylo špatně, ale já opravdu najednou byla moc šťastná a takový život mě po tolika letech prázdného manželství naplňoval. Jenže pak manžel začal mít tušení a začal si být nejistý v kranflecích a začal mi dokazovat najednou lásku, kterou mi celé manželství neprokazoval. Pak moje nevěra praskla, ale i přes to chtěl v manželství pokračovat. Jenže já k němu cítila určitý blok, nechuť, odpor…nedokázala jsem se sama v sobě vyznat. Manžel se změnil o 180C, je nyní hodnej, více se ke mě má i k dětem, prostě ideální manžel. Já byla pořád hodně chladná…tak jsme navštívili i manželskou poradnu. Tam nás rozebrala a řekla bych, že se to na nějaký ten měsíc uklidnilo a tak nějak jsme fungovali. Jenže já si nyní říkám, že nejsem šťastná, pořád si říkám, že by mi bylo lépe samotné s dětmi – bez něj, nevím jestli ho ještě miluju. Je mi spíš líto toho, že nyní když je tak fajn bych to ukončila, ale fyzičnu a citům prostě neporučím a z toho je mi nějak smutno. PRoč se nemohl změnit už dávno, už když jsem ho tolikrát prosila ať jde do sebe? Jak poznám, že ho miluju jako manžela a nejen jako moc dobrého kamaráda? Pořád mi něco ve mě říká, že už ho asi nemiluju. Bojím se udělat ten další krok a říct mu pravdu – rozvést se…Bojím se toho, že bych posléze zjistila, že to nebyl správný krok…Vůbec nevím co dělat…:-(

Upravil(a) Mikis (9. 8. 2012 22:00)

Není tady

#49 9. 8. 2012 22:01

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Mikis - tady jsme na právním, takže pro rozebírání vztahu bych spíš volila chlívek mezilidské vztahy.
Tak to doufam nemyslelas vážně,že bych se měl odstěhovat..
Tu otázku jsem myslela vážně.
Já bych řekla, že si je Tebou až moc jista.
Být Tebou, tak bych se snažila na ní nebýt citově závislá. seš citově závislý,protože tě bolí,když odchází. A ona si klidně jde.
Najdi si čas pro sebe, věnuj se dětem, nemysli na ni.

Není tady

#50 9. 8. 2012 22:03

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Tak až ted jsem si přečetla další příspěvek.
Ted bych dělala nezájem Mikisi. Ona si je Tebou setsakra jistá. Jak ucítí,že se od ní vzdaluješ, bude Tě chtít.
- vlastní zkušenost. stolt

Není tady

• Diskuse
  •  » Právní
  •  » Mám vůbec šanci získat děti do vlastní péče??
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí