29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
I sebehodnějšímu psovi dojde trpělivost, když se dítě chová nevypočitatelně. Včera večer jsem toho byla svědkem. Moje 4letá Klárka běžně s hafany lumpačí a oni jsou za to rádi, ale někdy udělá věci, že musím zakročit. Né vždy ale včas.. Včera skočila z gauče na kolena - no a rovnou psovi na hruď (4měsíční zl. retrívr). Ten se lekl, né že by chtěl kousnout, ale prudce se otočil a šlehl jí tlamou přes pusu. Výsledek ? Klárka si vysloužila sešívání pusiny, protože měla docela ošklivě trhlý ret.
Hlídejte svoje ratolesti, jak se chovají ke svým psím přátelům. I ten pes je jenom pes a dítě je prostě malej rarášek, který se vše teprve učí a nebezpečí, které mu nevhodným zacházením se psem hrozí, si ani neuvědomuje.
Upravil(a) Ela.. (5. 3. 2006 9:29)
Není tady
To je pravda, deti a zvirata se museji hlidat. Pokud je pes spravne socializovany a s rodinou zije v pohode, vetsinou si za to clovek muze sem,ze ho pes kousne. Ja sveho 2leteho synovce s moji fenkou nenechavam samotne. Ona je sice zlaticko, ale proste male deti nemaji jeste takovy cit a snadno muzou zvireti ublizit a ani nechteji. Zvire se pak zacne branit, nebo se lekne a je zle.
Nevim jak to mam spravne napsat. Muj pritel ma desetileteho syna. Muj pritel ma takovy zvlastni zpusob humoru. Zvirata ma rad a udelal by pro ne vsechno, ale ma taoky cerny humor. Jako treba, ty mas pekacovou miru, s obedem si nehraju, kdyz se k nemu zvire otoci zadeckem tak naznaci, ze ho na kopne a pronese ty bys krasne letel a podobne. A syn je ponem, ale jelikoz nezna miru uz byl 2x pokousanej od psa. Samozremne, nikdy ho neuhodil, jenom naznacil, ale to proste stacilo. A pritel se neponaucil, ale je pravda, ze se pred synem uz docela kroti.
Proste deti maji v psi smecce uplne jine postaveni nez dospeli ... jsou to takove hracky a zabava, ale i to obcas omrzi a nebo zacne stvat. Proto deti nikdy nenechavat bez dozoru se pesem.
Není tady
Kralko, já byla od dcery cca 1m a stejně jsem nebyla dost pohotová. Dopadlo to ještě dobře, 1 steh není taková tragédie, ale věřím, že pro dceru je to ponaučení velké. Dneska je na Dika už jen jako med (snad jim to vydrží). Nezlobí se na něj, chápe, že si to zavinila sama, ale i tak budu mít oči pořád na šťopkách. Jeden nikdy neví ..
Není tady
No můj synovec smí jen hladit, nic jiného mu nedovolím. Ještě je opravdu neohrabaný a fenka je malá )vzrůstem, jinak je to už stará bába), tak by to také nedopadlo dobře. Kamarádka si pořídila štěndo jezevcíka a jejímu synovi byli dva roky. Neučila malého jak se má k pesanovi chovat a psa musela dát pryč. Protože i to štěně začalo být agresivní, jen okolo něj malej prošel. Ale tam byl problém, že ona neměla zkušenosti se psama a tak to dopadlo jak to dopadlo.
Není tady
To je jasny.....proste deti a psi a vlastne vsechny dom.mazlicci by se nemely nechavat samotne s detmi...uz i ten malej krecek dokaze ublizit kdyz ho ditko bez citu zmackne,sice vam neukousne ruku ale boli to taky a kdyz ne to dite tak zas trpi ten krecik....ja mam psa ktery se boji vlastnio stinu a myslim ze by "neublizila"ani mouse ale steje narada vidim a pokud to jde tak nedovolim,kdyz se sni muj 5ti lety syn chce zavrit v pokoji..pak mame jeste u pritele boxerku...to je dalsi priklad toho ze to neni dobry napad dite +pes....taky je to sice mirumilovny pes ale stale je ta obava jak pes zareaguje na malicek v oku nebo v cumaku :-)
mame doma jeste morce.....kdyz bylo malinke prinesene ze zverimexu tak o delsi dobu syn tyral....tahal za nohy a aprikrejval ho polstarema a no proste jak pisu mucil....po 14 dnech jsem se nato nemohla koukat a rekla jsem mu ze jestli se knemu nezacne chovat normalne tak ze ho dam jinem diteti....po tydnu se to zlepcilo a tak jsem svolila ze si homuze nechat...muzu vam rict ze do klece muzu strcit ruku jen ja...to morce si pamatuje ze mu syn ublizovala ajak se knemu priblizi on tak je tak "zle" ze se ponem hnedka ozene a kousne ho..jak si ho vezmu ja tak je to mazlicek....a to je "hloupe"morce...tak jak to "citi"treba takovy pes????????????????????????????????????????????????????????????????????
samozrejme ze to chvilku trpi a prehlizi ale jak se rika "jak se chodi se dzbanem.......az se ucho utrhne"...a to presne padne na tohle.....
Není tady
To je velka pravda, ale musim oponovat - nekdy jsou dospeli horsi nez ty deti. Neni to tak davno, mojemu westikovi bylo 7 (nebo 8) mesicu. Rafnul do obliceje jeden a pul rocniho synovce. A proc?? Protoze od malinka, co jsme ho prinesly jsem zavedla v rodine prisny rad. Nikdo, ale opravdu nikdo, tedy cizi, dokonce ani moje deti nesmeji dat psovi absolutne nic ze stolu. Pokud mu chce nekdo kousek nechat, da to nastranu a po obede, kdyz se sklidi ze stolu mu to dotycny muze dat do jeho mysky. Vsichni se tim ridili bez vyjimky, na coz jsem striktne dohlizela az na meho tchana. Nase navstevy u nich vzdy zacinaji privitani s pejskem, pak teprv s ostatnimi. Ze stolu mu dava, schovava to pod ubrus a nenapadne vklada primo do ve strehu pripravene tlamicky u jeho nohou. Kdyz se podava aperitiv, neni liny tajne sebrat kousek salamu nebo susenky a schovat se se psem v chodbe. Dokonce i tchyne se na nej zlobi, ale on proste neslysi a neda si rict. Milou je tak krasny a chytry a hlavne legracni, jak ho vsude sleduje a oddane ceka dokonce i u dveri na wc, ackoli to neni jeho pan. Tak se taky stalo, ze pri onom obede se pod zidli pritocil muj synovec, zajelo mu tam auticko. Pak se ozvalo silne vysteknuti a detsky rev. Sity nastesti nebyl, ale zuby mel videt hned pod okem vedle nosu. A ted komu nasekat?? Psovi tezko, ten si jen branil svuj "zdroj" a citil se ohrozeny (na pr... stejne dostal) ale v tu chvili byl proste pud prijmu potravy silnejsi. Nebo dedovi, ktery z toho byl jeste vic vydeseny nez ten pes?? Ten by si to i pravem zaslouzil. Zaprisahl se, ze uz mu nikdy nic ze stolu neda. Dnes, po trech mesicich je u zidle oblezeny vsemi tremi psy, kteri v rodine jsou, strka jim jeste tajneji nez predtim a my rveme na deti, aby obchazeli stul kolem babicky !!
Není tady
Dita.L napsal(a):
To je velka pravda, ale musim oponovat - nekdy jsou dospeli horsi nez ty deti. Neni to tak davno, mojemu westikovi bylo 7 (nebo 8) mesicu. Rafnul do obliceje jeden a pul rocniho synovce. A proc?? Protoze od malinka, co jsme ho prinesly jsem zavedla v rodine prisny rad. Nikdo, ale opravdu nikdo, tedy cizi, dokonce ani moje deti nesmeji dat psovi absolutne nic ze stolu. Pokud mu chce nekdo kousek nechat, da to nastranu a po obede, kdyz se sklidi ze stolu mu to dotycny muze dat do jeho mysky. Vsichni se tim ridili bez vyjimky, na coz jsem striktne dohlizela az na meho tchana. Nase navstevy u nich vzdy zacinaji privitani s pejskem, pak teprv s ostatnimi. Ze stolu mu dava, schovava to pod ubrus a nenapadne vklada primo do ve strehu pripravene tlamicky u jeho nohou. Kdyz se podava aperitiv, neni liny tajne sebrat kousek salamu nebo susenky a schovat se se psem v chodbe. Dokonce i tchyne se na nej zlobi, ale on proste neslysi a neda si rict. Milou je tak krasny a chytry a hlavne legracni, jak ho vsude sleduje a oddane ceka dokonce i u dveri na wc, ackoli to neni jeho pan. Tak se taky stalo, ze pri onom obede se pod zidli pritocil muj synovec, zajelo mu tam auticko. Pak se ozvalo silne vysteknuti a detsky rev. Sity nastesti nebyl, ale zuby mel videt hned pod okem vedle nosu. A ted komu nasekat?? Psovi tezko, ten si jen branil svuj "zdroj" a citil se ohrozeny (na pr... stejne dostal) ale v tu chvili byl proste pud prijmu potravy silnejsi. Nebo dedovi, ktery z toho byl jeste vic vydeseny nez ten pes?? Ten by si to i pravem zaslouzil. Zaprisahl se, ze uz mu nikdy nic ze stolu neda. Dnes, po trech mesicich je u zidle oblezeny vsemi tremi psy, kteri v rodine jsou, strka jim jeste tajneji nez predtim a my rveme na deti, aby obchazeli stul kolem babicky !!
Dituš nemluvíš o mém tchánovi a bohužel i o tchýni?? My jsme rekonstruovali dům byli bze vody, tak jsme jezdili se mýt a jíst k nim. No za ten rok jsou psi tak rozmazlení, žebrají a to já zhůry nesnáším. Taky mám strach, ať se něco nestane, až začne malá lozit. Nejhorší je tchán, ten si ještě dá půlku a myslí si jak není nenápadný, když psy krmí. A pak jsem já ta nejhorší, co řvousí na celé kolo. Tchánovi naflákat nemůžu, tak to schytají psi, a mažou vedle do pokoje
Není tady
he he, jako u nas. Obcas mam pocit, ze ani cinsky bojovnik nemuze byt rafinovanejsi nez muj tchan. Na vanoce jsme u nich byli ctyri dny. kdyz jsme prisli domu, pes tyden nezral, protoze jak se mu nasypalo do misy, tak to znechucene ocuchal a vlezl si naivne pod stul. Po tydnu, kdy uz konecne pochopil, ze zrejme pojde hlady zacal zrat ale tim stylem, ze to chroupe, jak kdyby mu meli vypadat zuby. A pak ze nemaji chut!
Není tady
No nevím, ale imho není možné nechat psa a dítě samotné, zvláště malé dítě. Oba jsou značně nestabilní prvky a nikdy se nedá říct, co dítě napadne a jak na to pes bude reagovat. A je úplně jedno, jak moc se tomu psovi věří. Je to prostě "jenom" pes.
Ad tchán....tak tohle by mě brutálně štvalo. Podle mě se mají požadavky majitele psa respektovat a to i v rámci rodiny. Navíc to tomu psovi dělá bordel v hlavně, něco se naučil a najednou je to jinak...tchánovi promluvi do duše.
Není tady
Tiina napsal(a):
No nevím, ale imho není možné nechat psa a dítě samotné, zvláště malé dítě. Oba jsou značně nestabilní prvky a nikdy se nedá říct, co dítě napadne a jak na to pes bude reagovat. A je úplně jedno, jak moc se tomu psovi věří. Je to prostě "jenom" pes.
Ad tchán....tak tohle by mě brutálně štvalo. Podle mě se mají požadavky majitele psa respektovat a to i v rámci rodiny. Navíc to tomu psovi dělá bordel v hlavně, něco se naučil a najednou je to jinak...tchánovi promluvi do duše.
no, taky me to pekne stve. Vubec mi to nepripada legracni. Vedeme pejsa prisne, podle striktnich pravidel a s laskou taky samozrejme. Kdyz je s nama tchan, at uz u nas nebo jinde, nas lump loudi, steka, skace po gauci, olizuje obliceje.... proste hruza. Jinak ho to ani nenapadne. pripomina mi to vzdalene jednu holcicku, kterou tchyne hlidala. Cele odpoledne, noc a rano to bylo vzorne, vychovane dite, tezko byste hledali slusnejsi a vzornejsi. Jakmile ale prisla jeji maminka, behem pul hodiny pod zastitou ochrany obratila vzhuru nohama cely dum....
Není tady
Ahoj holky!!!
Měla jsem užasného psa NO! Byl velmi poslušný, možná trošku tvrdší povahy, prostě jak se patří na služební plemeno! Nesnášel podnapillé a agresivnní lidi, ale byl velmi pozorný k dětem a mláďatům savců. Ale jen do té doby, než se na ulici přistěhovali noví sousedé -měli tři kluky 3,5,7let- začal být na jejich přítomnost za plotem agresivní. Brzy jsem zjistila důvod - z nudy na něj házeli kameny!
Naštěstí se za dva roky odstěhovali!
Když bylo Brokovi čyři a půl - narodila se mi dcera Kateřinka a ja trla hrůzou jak jí přijme. Naštěstí jí miloval jako všechny mláďatka. Přesto, jsem nikdy nedovolila, aby s nim byla venku sama. Když byly Kačce čtyři roky tak se rozhodla, že si Broka ochočí!!( Viděla film Komisař Rex - mladá léta )! Prostě sešla z balkonu, zavolala psa a objala ho kolem krku! A ja měla málem infarkt! Naštěstí se nic nestalo, Brok jí oblíz a čekal až ho pustí! Od té doby byli největší kamarádi a já věděla, že Kačce nikdy neublíží. Kačce bylo sedm, byla po vážné operaci ledvin, začala se rychle uzdravovat a Brok umřel , nečekaně v plné síle. ( Věřím, že si odnesl její vážnou nemoc do hrobu!) Kačce se velmi stýskalo (a mě taky), tak jsem dovezala malé týrané štěně NO! Miluje děti, nejvíc Kačenku, ale dospělých se bojí, hlavně chlapů!
Ahoj končím! Už zase bulím!!!!