Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 31. 7. 2012 17:28

Rybička
♥♥♥♥♥--

Re: Dárek manželovi ke stříbrné svatbě

Pavlo, proc? Nasi taky podnikaji, taky se netopi v penezich a vzdycky meli pocit, ze to nemuzou ani na par dni opustit, ale byl to jen jejich pocit. Kdyz si dali prodlouzeny vikend, vubec nic se nestalo a nacerpali aspon energii.. Treba to u Suzie opravdu nejde, ale proto jsem se taky ptala. Neni duvod, aby Te to pohorsovalo.

Není tady

#27 31. 7. 2012 19:53

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

mně to nepohoršuje, jen nestačím zírat, to je rozdíl.
nevím, v čem podnikají tví rodiče, ale tady pokud jde o penziony, tak přes sezonu jsou obvykle pobyty zamluvený dopředu. takže pokud není nikdo, kdo by zaskočil za ty, kdo to mají na starost, tak odjet nemůžou. a to nemluvím o tom, že přes sezonu si tady málokdo lajzne penzion zavřít, protože po sezoně je mrtvo a co už pak .. dokud můžou vydělávat, vydělávají.

Upravil(a) PPavlaa (31. 7. 2012 20:16)

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#28 1. 8. 2012 3:45

Rybička
♥♥♥♥♥--

Však i wellness pobyt si jde naplánovat dopředu a předat jako dárek vytisklý poukaz. Často je někdo v přesvědčení, že nelze udělat pauzu a ve skutečnosti tomu tak není. Je to v hlavě. Proto jsem se ptala. Ale třeba to opravdu nejde, Suzie si to nejspíš také myslí. Pak vybere jiný dárek a je to. Od toho tu je toto téma, aby diskutující psali své nápady a ona se případně inspirovala. Já zase nestačím zírat na to, že někdo vstoupí do diskuze s jasným dotazem jen pro to, aby se posmíval ostatním návrhům a pouštěl jedy. Což takhle se držet tématu a Suzie inspirovat vlastním nápadem???

Není tady

#29 1. 8. 2012 10:11

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

ale tak jistě, že jdou naplánovat dopředu. pokud si to zařídí tak, aby to klaplo, proč ne.
a jo, možná to je v hlavě, ale když to vezmu tady, co vidím, tak to, že lidi nemaj prachy se odráží všude.
ono se to sice totiž opravdu neposere, kdyby to na pár dnů zavřeli, ale málokdo to přes sezonu udělá. většinou, aspoň tady - vydělávají jen přes tu sezonu, pak už šlus .. ale jinde to může být jinak.
jinak to, že jsem se ozvala na to, cos napsala, jsem nemyslela jako výsměch. pokud to tak vidíš, je to tvůj problém. mně to jen - přiznám se - přišlo, že jsi asi tak trochu z jiný planety, když jsi tohle napsala. ale je to asi i tím, kde každá žijeme a co kolem sebe vidíme.
byla bych ráda, kdybys ale přece jen to, k čemu se vyjádřím, nechala na mě. díky wink

mě se docela líbil nápad majkafy ..

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#30 1. 8. 2012 10:12

Suzie
♥♥♥♥---

Rybičko díky za tip na tu kameru, to se mi fakt líbí, hlavně, abych ji sehnala.

Jinak my jsme v Praze a tady se vede cenová válka hotelů - kdo půjde níž s cenou. Takže abychom zaplatili nájem, musíme mít pořád hosty a při množství ubytovacích kapacit je fuška, dostat je zrovna k nám.
Máme sto lůžek a všichni musíme dělat všechno, nějaká hra na šéfa tady není možná - takže když je potřeba, bafnu hadr a jdu uklízet, pak na recepci, pak dělat rezervace a nabídky a nakonec nahodit kostým a jdu na jednání s cestovkou.
Nestěžuju si, je to moje volba. Jenom bych někdy chtěla alespoň dva volné dny.

Možná že tím, že takhle to vedeme už tři roky /předtím jsme měli alespoň recepční/, tak jsem získala pocit, že to tu bez nás spadne. Ale mám vyhlídku, že v zimě se bude dělat výtah, tak na dva týdny musíme zavřít. A bude společná dovolená.

Díky za tipy a prosím, pište další nápady.

Není tady

#31 1. 8. 2012 12:59

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Suzie napsal(a):

Rybičko díky za tip na tu kameru, to se mi fakt líbí, hlavně, abych ji sehnala.

Jinak my jsme v Praze a tady se vede cenová válka hotelů - kdo půjde níž s cenou. Takže abychom zaplatili nájem, musíme mít pořád hosty a při množství ubytovacích kapacit je fuška, dostat je zrovna k nám.
Máme sto lůžek a všichni musíme dělat všechno, nějaká hra na šéfa tady není možná - takže když je potřeba, bafnu hadr a jdu uklízet, pak na recepci, pak dělat rezervace a nabídky a nakonec nahodit kostým a jdu na jednání s cestovkou.
Nestěžuju si, je to moje volba. Jenom bych někdy chtěla alespoň dva volné dny.

Možná že tím, že takhle to vedeme už tři roky /předtím jsme měli alespoň recepční/, tak jsem získala pocit, že to tu bez nás spadne. Ale mám vyhlídku, že v zimě se bude dělat výtah, tak na dva týdny musíme zavřít. A bude společná dovolená.

Díky za tipy a prosím, pište další nápady.

takže máte pronajatý hotel-penzion?Tak to je stejné jako sebevražda pryč kus života-skvělá léta,která vám nikdo nevrátí.Jen sloužit druhým 24 hodin denně,hrůza.Tady do takového podnikání bych nikdy nešla-dělat na cizí (pro vlastníka,pro stát).Mnoho let jsem pronajímala vl.malý penzion a to bez jídla,jen ubytování a přes léto hlavně jsme mohli zapomenoutna nějaké víkendy-to se nejdřív šůrovalo doma,pak dole po lidech,převlíct peřiny,pak vařit,starost o děti,no hrůza a nikde více a to bylo ve vlastNím.Nedovedu si představit platit z toho ještě někomu za nájem,co by nám zbylo asi?
Znám provozovatele-manžele stř.velkého hotýlku v Německu,ale ti ho i vlastní,jak říkají,je to jejich dítě vlastně a jedou oba dva téměř 24 hod.denně,mají navíc jednu pokojsou-z rodiny.

Není tady

#32 1. 8. 2012 13:42

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jen sloužit druhým 24 hodin denně,hrůza.
Děsný, viď? Ale koukám, že naopak to neplatí - "my to řešili několikadenním relaxem v Aquacity Poprad" - tam vám nikdo "nesloužil"? http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#33 1. 8. 2012 14:06

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Jen sloužit druhým 24 hodin denně,hrůza.
Děsný, viď? Ale koukám, že naopak to neplatí - "my to řešili několikadenním relaxem v Aquacity Poprad" - tam vám nikdo "nesloužil"? http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png

Běž do stínu Heleno,asi se ti zavařuje mozek.
To víš,že sloužil,však taky zkoukni ceníky,nechají si to sloužení sakra zaplatit a konkurence nic moc,snad jen v Bešeňové...

Není tady

#34 1. 8. 2012 14:11

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

sto lůžek musí být pěknej záhul, zvlášť, pokud jste na všechno sami a máte jen tu jednu uklízečku.

Není tady

#35 1. 8. 2012 14:23

helena
♥♥♥♥♥♥♥

To víš,že sloužil
Ach tak... takže "sloužit druhým 24 hodin denně" je "hrůza"... a když někdo slouží tobě, zas ti vadí, že si "nechají to sloužení sakra zaplatit"...
Jestli tomu dobře rozumím (přece jen už se mi "zavařuje mozek" http://fora.babinet.cz/img/smilies/reta.gif), tak ti, co "slouží", jdou buď do něčeho, co "je stejné jako sebevražda pryč kus života-skvělá léta,která vám nikdo nevrátí", ergo jsou téměř rozumu mdlého (prosím tě, Suzie, to si neber osobně), nebo vychcánci, kteří nevědí, co za to chtít... ano?

Upravil(a) helena (1. 8. 2012 14:23)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#36 1. 8. 2012 15:02

Rybička
♥♥♥♥♥--

Suzie, tady tu kameru nekdo prodava. http://www.velobazar.cz/detail/4456

Není tady

#37 1. 8. 2012 16:55

Suzie
♥♥♥♥---

Rybička napsal(a):

Suzie, tady tu kameru nekdo prodava. http://www.velobazar.cz/detail/4456

Díky, zkusím to.

Není tady

#38 1. 8. 2012 17:09

Suzie
♥♥♥♥---

Jaku, ale ono to tak strašný zase není.  Naštěstí recepce je v noci zavřená a hlavně v penzionu nebydlíme. To bych se fakt zbláznila. Mám to tam z domova pěšky deset minut, takže jsem po ruce, kdyby něco, ale mám večer /někdy/ klid.
Práce se dá zorganizovat, když najíždí velké skupiny, tak máme jednu uklízečku na výpomoc. V sezoně je to od nevidím do nevidím, ale pak v listopadu, prosinci tu tak dlouho nejsem.
Někdy si říkám, že bych si našla zaměstnání a měla čistou hlavu, ale za prvé v padesáti si těžko najdu dobrou práci a za druhé teď jsem alespoň trochu vlastním pánem a už bych si asi špatně zvykala.

Není tady

#39 1. 8. 2012 19:51

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Suzie napsal(a):

Jaku, ale ono to tak strašný zase není.  Naštěstí recepce je v noci zavřená a hlavně v penzionu nebydlíme. To bych se fakt zbláznila. Mám to tam z domova pěšky deset minut, takže jsem po ruce, kdyby něco, ale mám večer /někdy/ klid.
Práce se dá zorganizovat, když najíždí velké skupiny, tak máme jednu uklízečku na výpomoc. V sezoně je to od nevidím do nevidím, ale pak v listopadu, prosinci tu tak dlouho nejsem.
Někdy si říkám, že bych si našla zaměstnání a měla čistou hlavu, ale za prvé v padesáti si těžko najdu dobrou práci a za druhé teď jsem alespoň trochu vlastním pánem a už bych si asi špatně zvykala.

jsi tady napsala úplně moje myšlenky:godlike:godlike

Upravil(a) Jaku (1. 8. 2012 19:51)

Není tady

#40 2. 8. 2012 12:32

Suzie
♥♥♥♥---

Tak a dárek je vyřešený. Manžel nevydržel a prozdradil mi to překvápko - prý klasický dárek k výročí. Koupil nám let balonem. Asi se mu líbily Vratné lahve.

Takže já nám koupím padáky a mám po starostech big_smile

Není tady

#41 19. 5. 2017 19:18

osmnactka18
♥♥-----

Ahojte, s manželem máme sice do stříbrné svatby ještě daleko, ale můžete vybrat třeba nějaký gurmánský zážitek nebo vyrazit na romantický pobyt. Mě třeba docela inspiroval článek na http://www.at-home.cz, sice to bylo psané z pohledu třetí osoby, ale nějaký zajímavý zážitek mi přijde jako dobrá volba pro každou příležitost.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí