19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
majkafa napsal(a):
Kateřino, říkat desetiletému klukovi, e si hrajete? To má teda hodně velké resty. Nejenom při podepisování něčeho do koly.
Proboha, to není malé dítě.
A jaký cizí chlap?A kdyby TO dělal mamince tatínek dětí, to by bylo jiné?
Přijde mi i od tebe nefér vůči tvému druhému manelovi, e sis s dětmi nepovídala o tom, e to není cizí chlap. I vůči tvým dětem. Ty sama v nich podle mého názoru buduje zá svým nesprávným chováním.
Přečti si nějakou odbornou literaturu, aspoň teď, kdy jsi to neudělala u dávno a nehovoří se svými dětmi otevřeně a přiměřeně jejich věku.
Tvůj výraz - co dělá ten cizí chlap mamince - říká vechno. Zamysli se nad sebou a nad svým přístupem.
Neuspěchalas sívání svých dětí s novým partnerem a nové vdavky? Přijde mi divné, e jsi u vdaná a tvé děti mají stále takový přístup k tvému novému manelovi. Tím nechci říct, e chyba je v dětech, ale v tobě a tvém druhém manelovi.
Zkus se třeba poptat v nějaké psychologické poradně, jak na to. Tvůj dotaz ohledně konkrétní situace je jen zástupní problém. Ře to, co je prvotní a co je zřejmě od začátku patně. Ře celou tvou rodinu komplexně. Neodděluj své děti od druhého manela. Jestli ty vnímá podvědomě manela jako cizího chlapa, jak se v tom mají vyznat tvé děti?Tvé děti u nejsou miminka.
souhlas
Není tady
Katko -
nezbude ti, ne začít dítku vysvětlovat, e i dospělí mají své hry. A e se mají rádi a e to neznamená, e má méně ráda svoje děti. Kadého má přece ráda tak, jak potřebuje.
Stalo se, co se stalo, ale to u nevrátí.
Cizí chlap v rodně je cizí. Ale je to dalí dospělý, kterého by tvoje děti měly respektovat. Právě proto, e je dospělý. Je dobře, e se problémy snaí řeit, ale mě by rozhodně znejisovalo podobné napadání autority. Určitě bych přemýlela, proč to tak je a proč to přetrvává. Na pubertu je jetě dost času. Zároveň jsou tvé děti dost velké na to, aby mohly říci svůj názor a by brán váně.
Není tady
Katerina123 napsal(a):
holcina napsal(a):
mě zaklepat na dveře dítě v nejlepím tak je PO nejlepím. Take bych vstala, hodila na sebe upan a la podepsat. Jinak je opravdu divné, e o svém manelovi mluví v souvislosti s dětmi jako o cizím chlapovi
Lidicky, ale vy mi nerozumite, ja to dala do uvozovek "", ten "cizí chlap" takhle meho manzela hodnoti a obca ve vzteku i oslovuji me deti, ja je jen citovala.
Je ale na tebe, aby sa to zmenilo, samy od seba ho tie deti neprijmú... A hlavne je to na ňom, samozrejme. Podpis v nevhodnej chvíli nevidím ako tragédiu, ale komunikáciu v dos nezvládnutom týle áno. Deti nie sú blbci, sú to len intelignetné bytosti s nedostatkom skúsenpstí a je na okolí, aké skúsenosti mu sprostredkuje.
Ak sú problémy s otčímom, urobila by som rodinnú poradu, kde by som vysvetlila rodičovské vzahy v rodine, potom partnerské, a stanovila pravidlá, ktoré sa budú dodriava (VETCI by sa mali riadi určitými pravidlami, u len z ohžaduplnosti). Tak to normálne funguje väčinou aj v úplnej rodine a niet dôvodu, aby to v patchworkovej rodine nefungovalo.
Není tady
ten "cizí chlap" takhle meho manzela hodnoti a obca ve vzteku i oslovuji me deti, ja je jen citovala... syn se urazil, ze mu nema co poroucet
Zdá se mi, e synek akorát vyuil situace, která se mu naskytla a to, e "odejit nechtel, byl zvedavy" byla jen dalí monost, jak prudit.
Nevím, jak jsi dlouho vdaná, jene... a to neber jako rejpání, ale nezúčastněnej pohled zvenku... jestli si nedovede srovnat dětičky tak, aby se k tvému manelovi přinejmením chovaly sluně co do jeho "nazývání" i poslechnutí toho, co řekne, pak bych se ani nedivila, kdyby se podobná věc opakovala.
Jak jsem mela reagovat?
V první chvíli ho poslat do postele s tím, e se nic neděje a e mu papír podepíe ráno... a následně vyuít toho, co se stalo, abys dětem vysvětlila základní zásady dodrování soukromí.
Není tady
holcina napsal(a):
mě zaklepat na dveře dítě v nejlepím tak je PO nejlepím. Take bych vstala, hodila na sebe upan a la podepsat. Jinak je opravdu divné, e o svém manelovi mluví v souvislosti s dětmi jako o cizím chlapovi
Pro deti cizi chlap.
Není tady
Katerino me se stalo neco podobneho,ale dceri bylo v te dobe 15 let.Dcera byla se svou kamaradkou venku a chtela ji ukazat fotky co ma nafocene na fotaku,ale fotak byl v obyvaku kde jsem spala ja s pritelem.Byli jsme take skoro v nejlepsim,kdyz dcera stala za dverma a,uz z dalky volala,ze si jde pro fotak a hned nasledne vesla.My to nastesti ve vterine stacily ukoncit.Bylo tenkrat mozna 22 hodin.
Pritel byl vztekli a po odjezdu me potom napsal sms-ku kterou jestli chci muzu dat preciist dceri.Ta sms byla dost hnusna a zarazilo me,ze napsal jestli se to jeste priste stane a mama te nesereze serezu te ja.Podotykam,ze jsem s timto pritelem byla v zacatku vztahu.
Touto sms-kou me vztahy k nemu natolik ochladli,ze kratce na to jsem se s nim rozesla.Nechapal,ze se u nas neklepe.U nas se skutecne nikdy neklepalo,zila jsem jen s detma a pro deti.Doma,kdyz ja jsem byla dite se take neklepalo.
Upravil(a) eremuruss (30. 7. 2012 11:32)
Není tady
Jinak co se tyce sexu,deti jsou dnes zkusenejsi.Take jsem se domnivala,ze deti nic nevedi,ale deti mozna v 17 letech se me priznali,ze kluk s vedlejsiho vchodu pozval male deti a mezi tim i moje deti v 7-8 letech na po*no k nemu domu.Tomu klukovi mohlo byt v te dobe 12 let a po*no nasel doma.
Není tady
Pro deti cizi chlap.
Hm... nemusí bejt vdycky. Ostatně i k cizím lidem by se měly chovat sluně, nemyslí?
U nas se skutecne nikdy neklepalo,zila jsem jen s detma a pro deti.
Tobě skutečně nikdy nevadilo, e by tě některý z dětí překvapilo v situaci, u který zrovna nemusí bejt? Nemyslím jen intimitu ve dvou... je spousta jinejch věcí, u kterejch je dětská asistence neádoucí.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Katerino me se stalo neco podobneho,ale dceri bylo v te dobe 15 let.Dcera byla se svou kamaradkou venku a chtela ji ukazat fotky co ma nafocene na fotaku,ale fotak byl v obyvaku kde jsem spala ja s pritelem.Byli jsme take skoro v nejlepsim,kdyz dcera stala za dverma a,uz z dalky volala,ze si jde pro fotak a hned nasledne vesla.My to nastesti ve vterine stacily ukoncit.Bylo tenkrat mozna 22 hodin.
Pritel byl vztekli a po odjezdu me potom napsal sms-ku kterou jestli chci muzu dat preciist dceri.Ta sms byla dost hnusna a zarazilo me,ze napsal jestli se to jeste priste stane a mama te nesereze serezu te ja.Podotykam,ze jsem s timto pritelem byla v zacatku vztahu.
Touto sms-kou me vztahy k nemu natolik ochladli,ze kratce na to jsem se s nim rozesla.Nechapal,ze se u nas neklepe.U nas se skutecne nikdy neklepalo,zila jsem jen s detma a pro deti.Doma,kdyz ja jsem byla dite se take neklepalo.
erem, já se zase příteli a tak nedivím, e z toho byl vedle. chápu, e kdy jsi byla s dětma sama, es to asi nepovaovala za nutný, ale přece jen kadej má svý soukromí. já jsem zvyklá, ne vlezu k mladýmu do pokoje, zaklepat. stejně tak klepe on, ne vleze do lonice. dělá to od mala, nikomu z nás to nepřijde divný.
ani k naim, přes to, e máme společnou chodbu nevpadneme jen tak. i oni zaklepou, pokud jdou k nám.
Upravil(a) PPavlaa (30. 7. 2012 17:08)
Není tady
eremuruss napsal(a):
Jinak co se tyce sexu,deti jsou dnes zkusenejsi.Take jsem se domnivala,ze deti nic nevedi,ale deti mozna v 17 letech se me priznali,ze kluk s vedlejsiho vchodu pozval male deti a mezi tim i moje deti v 7-8 letech na po*no k nemu domu.Tomu klukovi mohlo byt v te dobe 12 let a po*no nasel doma.
er, tohle nebylo jen tenkrát. i za nás byly děcka, který ostatní poučovali. ne e by teda poutěli přímo péčko, ale i tak ... já byla ve kolce, kdy nám tam kamarádka povídala, co její rodiče v noci dělají - měli garsonku a zřejmě si mysleli, e holka spí .. a já se pak doma vyptávala mámy, jestli ji taky táta líbá na prsa atd
Není tady
helena napsal(a):
Zdá se mi, e synek akorát vyuil situace, která se mu naskytla a to, e "odejit nechtel, byl zvedavy" byla jen dalí monost, jak prudit.
V prvni rade by se mela ujistit, ze ty deti si nepripadaji odstrcene. I zlobeni nebo "pruzeni" muze byt jen snahou upoutat pozornost, kterou ve svych ocich ztratily. Kdyz pak tuto snahu jeste potrestas, to dite utvrdis v tom, ze melo pravdu a zacne tento novy zivot jeste vice nenavidet.
Není tady
eremuruss napsal(a):
holcina napsal(a):
Pro deti cizi chlap.
no ale asi by neměl být - je to partner jejich matky , iví je a pomáhá vychovávat.
Já bych teda o svém nevlastním otci nikdy neřekla - cizí chlap ani jako dítě .
Není tady
eremuruss napsal(a):
moná by se mělo začít. myslím , e i dospívajícím dětem můe vadit, e matka kdykoliv k nim vtrhne.
podotýkám, e dřív se také u nás neklepalo, ted u ano.
Není tady
erem u přece s dětma nebydlí ..
Není tady
holcina napsal(a):
Taky záleí na tom, jak jste to se synem probrali potom. Jestli vůbec nějak
Ale jo, probrala jsem to se synem. Jen mě trochu zklamal muj manzel, ktery tomu nepriklada zadnou vahu, pro nej je dulezite, ze jsme si to uzili.
Není tady
eremuruss napsal(a):
holcina napsal(a):
Pro deti cizi chlap.
Pokud je to manel jejich matky tak by to cizí chlap být neměl. Pokud je, je něco patně
Není tady
Katerina123 napsal(a):
holcina napsal(a):
Taky záleí na tom, jak jste to se synem probrali potom. Jestli vůbec nějak
Ale jo, probrala jsem to se synem. Jen mě trochu zklamal muj manzel, ktery tomu nepriklada zadnou vahu, pro nej je dulezite, ze jsme si to uzili.
Aha, pak je to pro děti opravdu cizí chlap. Ře radi tohle. Jak dlouho jste spolu?
Není tady
Myslím si, e bych se podruhé nevdávala. S tak malými dětmi. Ale kdy u, tak jedině za mue, který by byl mým dětem tátou.
Proč ses vdala za mue, kterému je lhostejné, jak je tvým dětem?
majkafa napsal(a):
Myslím si, e bych se podruhé nevdávala. S tak malými dětmi. Ale kdy u, tak jedině za mue, který by byl mým dětem tátou.
Proč ses vdala za mue, kterému je lhostejné, jak je tvým dětem?
Ale tak to zas ne, s manelem jsme spolu 5 let, vdala jsem se pred rokem. Neni mu nic lhostejne, jen temhle vecem jako je komunikace o sexu s detmi nepriklada velky vyznam.
Není tady
Řekla bych, e je u vás něco v zásadním nepořádku, jestli ho děti poznaly, kdy byly tak malé a přesto je pro ně pořád cizím člověkem.
Zase bych z toho nedělala velkou vědu.
U se stalo. Osmiletý kluk u není ádný mimino, ví, o co de, ale co si budeme povídat, dětem to je nepříjemný, kdy slyej vzdychat rodiče. Já jsem jednou naim vpálila, e se maj zavírat.
Odmala bych začala osvětou, jsou různý obrázkový kníky, aby sex nebyl tabu.
JEstlie si s manelem pět let, u není pro ně cizí. Vdyt musí vidět i v jiných oblastech,e se máte rádi a tak. Je součástí vaí rodiny.
Ale přítě bych si dala pozor, jeslti děti spěj.
Co si budeme povídat, my se s manelem nejradi milujeme,kdy dítka nejsou doma.
Není tady
Jo tak blbě čtu, klukovi je 10.
Jste měli říct, e si hrajete na sestřičku a na pacienta.
Ne váně, měla si přes sebe přehodit třeba i peřinu a jít za klukem. Ale pozdě bycha honiti.
Raději bych se teď stáhla a provozovala sex s manelem,kdy kluk není doma nebo kdy bude vědět, e fakt spí.
Není tady
dusička napsal(a):
provozovala sex s manelem,kdy kluk není doma
Není tady
Kadý, kdo si myslí, e desetiletý kluk neví o co jde, je, velmi mírně řečeno, NAIVNÍ
Není tady
Bety napsal(a):
dusička napsal(a):
provozovala sex s manelem,kdy kluk není doma
![]()
KLuk je ted bude pízlovat a hlídat víc ne před tím. Chvilku bych si dala voraz
Není tady