Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#26 24. 7. 2012 1:53

majkafa
Host

Re: Jak zachránit nᚠvztah a manželstí

dusička napsal(a):

Všední "starosti" mezi mužem a ženou nastanou až ve chvíli kdy se spolu sžívaj pod jednou střechou. Randění je tak bezstarostný, tak proč si ho neužít. tongue

Nepsala jsem nic o všedních starostech. A myslím, že Axi taky ne. Psali jsme o intenzitě společných chvil.

#27 24. 7. 2012 1:54

majkafa
Host

mia napsal(a):

ale postřehla lol.......já jen že nemůžeš srovnávat intenzitu společného bytí v případě mileneckého vztahu, tedy občasných schůzek, a v případě společného trvalého bydlení, by velmi zaneprázdněného páru......

Můžu. Byla jsem mimo jiné přes 20 let vdaná.

A vůbec, můžu srovnávat co chci s čím chci. reta

Upravil(a) majkafa (24. 7. 2012 2:02)

#28 24. 7. 2012 6:40

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

majkafa napsal(a):

dusička napsal(a):

Všední "starosti" mezi mužem a ženou nastanou až ve chvíli kdy se spolu sžívaj pod jednou střechou. Randění je tak bezstarostný, tak proč si ho neužít. tongue

Nepsala jsem nic o všedních starostech. A myslím, že Axi taky ne. Psali jsme o intenzitě společných chvil.

No právě.
Protože ve společných chvílích neřešíte ty všední starosti,které nastanou pod jednou střechou, je to krásnější, zdá se intenzivnější. Jojo, kdyby manželé nemuseli řešit ty všední starosti a intenzivně se vzájemně věnovali, bylo by krásně.
Vlastně když nad tím tak přemýšlím, vždyt si to přejeme všichni, jenže pak ten dlouholetý vztah u někoho sklouzne do stereotypu. Nebo možná to blbě píšu, ale starosti,radosti o děti, a tak.
Ale ty všední starosti jsou zase společné, na druhou stranu to ten vztah obohacuje. wink
Milenecké dvojice mi přijdou ži žijou ze dne na den, není tam budoucnost, prožívaj lásku jako by to bylo poslednikrát.
Kdežto manželé si občas lezou na nervy.
Jo skloubit tyhle věci dohromady, aby manželé byli jako milenci - ale to jde ne? Třeba slaměnná vdova lol

Upravil(a) dusička (24. 7. 2012 6:42)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#29 24. 7. 2012 7:19

mia
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

mia napsal(a):

ale postřehla lol.......já jen že nemůžeš srovnávat intenzitu společného bytí v případě mileneckého vztahu, tedy občasných schůzek, a v případě společného trvalého bydlení, by velmi zaneprázdněného páru......

Můžu. Byla jsem mimo jiné přes 20 let vdaná.

A vůbec, můžu srovnávat co chci s čím chci. reta

lol

...a chci a chci......malé umíněné děcko.....lol

Ale to víš, že můžeš, malá, jasně že jo...... wink lol

Není tady

#30 24. 7. 2012 7:20

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Důležitá není kvantita, ale kvalita. Podle mě můžeš klidně hodně pracovat i podnikat, ale ten, třeba i krátký čas, co jsi s ní, musí být intenzivní.
Jenže tohle každá ženská "nebere" - aneb "k čemu mi je, že jednou za měsíc (možná) jedeme na víkend do ... (což neznamená do (_._), ale zajímavé destinace tongue), když ostatních šestadvacet dní chodí domů akorát přespat?" Pro ni není až tak podstatný "dělá to pro nás, budeme se mít lépe", jako "tady a teď" (dokud jsme mladí, nemáme děti ani choroby...).
No a když přibyde dítě/děti, je to ještě o něco horší... pokud tedy není taka jen něco jako "oslíčku, otřes se" a nic dalšího po něm není požadováno... ale pak je něco evidentně blbě.

A vůbec, můžu srovnávat co chci s čím chci.
Aletov횞emůžeš... von to v tom někdo brání? vissla

Upravil(a) helena (24. 7. 2012 7:22)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#31 24. 7. 2012 12:48

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

helena napsal(a):

Jenže tohle každá ženská "nebere" - aneb "k čemu mi je, že jednou za měsíc (možná) jedeme na víkend do ... (což neznamená do (_._), ale zajímavé destinace tongue), když ostatních šestadvacet dní chodí domů akorát přespat?" Pro ni není až tak podstatný "dělá to pro nás, budeme se mít lépe", jako "tady a teď" (dokud jsme mladí, nemáme děti ani choroby...).
No a když přibyde dítě/děti, je to ještě o něco horší... pokud tedy není taka jen něco jako "oslíčku, otřes se" a nic dalšího po něm není požadováno... ale pak je něco evidentně blbě.

přesně tak, i když si dovedu představit že tak málo někomu vystačit může

Upravil(a) PetrHl (24. 7. 2012 12:48)

Není tady

#32 24. 7. 2012 12:58

mamba
♥♥♥♥---

Nečetla jsem všechno.

Je jedno, jestli manželé dají přednost finančnímu zabezpečení nebo tokání, důležité je, aby měli stejný přístup k stávající situaci a oba s ní byli srozumění.
Láska je láska, o tom žádná, ale na druhou stranu - lásky se ještě nikdo nenajedl a ani láska sama o sobě nezaplatí hypotéku. Láska může být sebevětší, když jsou ale finanční potíže, tak si bezstarostně užívat života dle chuti také nejde.

Kamila chápu, že se snaží vydělat peníze, dokud má možnost. Dopředu neví, jestli nepřijde o práci atd. Je skvělé, když má v různých životních situacích kam sáhnout a nemusí se stresovat. Jeho žena to nechápe a chce něco jiného. Jiná žena by byla šastná, že má takového muže, který dokáže v dnešní době rodinu zabezpečit. Každý z nich je naladěný na jinou vlnu a očekává od toho druhého něco jiného. Kamil se musí rozhodnout sám, jestli se vzdá svých pracovních aktivit, nebo zachrání manželství i za cenu možné finanční tísně.

Není tady

#33 24. 7. 2012 19:35

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Jaku napsal(a):

Axi napsal(a):

1kamil napsal(a):

Jsme spolu 10let a postavily jsme barák (na hypotéku) dřel jsem se tam od ráno do noci a přišla první a druhá krize - ketré jsme překonali. Pak jsem začal podnikat a snažil jsem se vydělat více peněz abych nás zajistil a získal pro nás i více času. Ale jsem typickej chlap, který přemýšlí až potom co jedná. Neměl jsem na Svou Martinku čas, vždy jsem musel nejdříve dodělat návrh, připravit smlouvu, jít na pracovní schůzku a nebo jsem šel dělat kolem baráku. V mé hlavě běžel program " je to správné dělám to pro nás, budeme se mít lépe". Podotýkám, že jsem chodil do zaměstnání a k tomu podnikal. Žena vysílala signály, že něco není v pořádku, ale já je nezachytil a nepoznal. Dusila to v sobě několik let a teď už to nevydržela a řekla že se chce rozvést, protože na í kašlu a nezajímám se o ni. Byl jsem vůl a teď už vím, že bych nikdy nevyměnil práci za polibek, objetí a procházku s nemilejší osobou na světě. Můžete mi poradit jak to mám dát celé dohromady? Miluji ji upřímně a z celého srdce a udělám cokoli abych ji mohl opět vzít do náruče, pohladit po vlasech, políbit a dívat se na západ slunce z naší zahrádky. Děkuju za každý názor Kamil

Důležitá není kvantita, ale kvalita. Podle mě můžeš klidně hodně pracovat i podnikat, ale ten, třeba i krátký čas, co jsi s ní, musí být intenzivní. Jinak si myslím, že každá změna v partnerství je běh na dlouhou tra, tohle nevyřešíš ze dne na den.

neni nad radu nad zlato,jako by jeho paní snad byla nesvéprávná nebo co.Ale pokud by si snad opravdu tvou "radu" chtěl vzít doslovně Kamil k srdci,tak to s ním možná brzo šlehne a bude mít po problému hned:D

Nechej to na pánovi, jo? (když už nerozumíš, co říkám)

Upravil(a) Axi (24. 7. 2012 19:40)

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#34 25. 7. 2012 11:05

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Kamile, máte děti?
Co bylo za krize? Proč?
Čí je nápad, ten barák?
Manželka nepracuje? Jakou rodinu musíš zajišovat?
Pro KOHO to děláš?

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí