27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
dusička napsal(a):
Vední "starosti" mezi muem a enou nastanou a ve chvíli kdy se spolu sívaj pod jednou střechou. Randění je tak bezstarostný, tak proč si ho neuít.
Nepsala jsem nic o vedních starostech. A myslím, e Axi taky ne. Psali jsme o intenzitě společných chvil.
mia napsal(a):
ale postřehla
.......já jen e nemůe srovnávat intenzitu společného bytí v případě mileneckého vztahu, tedy občasných schůzek, a v případě společného trvalého bydlení, by velmi zaneprázdněného páru......
Můu. Byla jsem mimo jiné přes 20 let vdaná.
A vůbec, můu srovnávat co chci s čím chci.
Upravil(a) majkafa (24. 7. 2012 2:02)
majkafa napsal(a):
dusička napsal(a):
Vední "starosti" mezi muem a enou nastanou a ve chvíli kdy se spolu sívaj pod jednou střechou. Randění je tak bezstarostný, tak proč si ho neuít.
Nepsala jsem nic o vedních starostech. A myslím, e Axi taky ne. Psali jsme o intenzitě společných chvil.
No právě.
Protoe ve společných chvílích neřeíte ty vední starosti,které nastanou pod jednou střechou, je to krásnějí, zdá se intenzivnějí. Jojo, kdyby manelé nemuseli řeit ty vední starosti a intenzivně se vzájemně věnovali, bylo by krásně.
Vlastně kdy nad tím tak přemýlím, vdyt si to přejeme vichni, jene pak ten dlouholetý vztah u někoho sklouzne do stereotypu. Nebo moná to blbě píu, ale starosti,radosti o děti, a tak.
Ale ty vední starosti jsou zase společné, na druhou stranu to ten vztah obohacuje.
Milenecké dvojice mi přijdou i ijou ze dne na den, není tam budoucnost, proívaj lásku jako by to bylo poslednikrát.
Kdeto manelé si občas lezou na nervy.
Jo skloubit tyhle věci dohromady, aby manelé byli jako milenci - ale to jde ne? Třeba slaměnná vdova
Upravil(a) dusička (24. 7. 2012 6:42)
Není tady
majkafa napsal(a):
mia napsal(a):
ale postřehla
.......já jen e nemůe srovnávat intenzitu společného bytí v případě mileneckého vztahu, tedy občasných schůzek, a v případě společného trvalého bydlení, by velmi zaneprázdněného páru......
Můu. Byla jsem mimo jiné přes 20 let vdaná.
...a chci a chci......malé umíněné děcko.....
Ale to ví, e můe, malá, jasně e jo......
Není tady
Důleitá není kvantita, ale kvalita. Podle mě můe klidně hodně pracovat i podnikat, ale ten, třeba i krátký čas, co jsi s ní, musí být intenzivní.
Jene tohle kadá enská "nebere" - aneb "k čemu mi je, e jednou za měsíc (moná) jedeme na víkend do ... (co neznamená do (_._), ale zajímavé destinace ), kdy ostatních estadvacet dní chodí domů akorát přespat?" Pro ni není a tak podstatný "dělá to pro nás, budeme se mít lépe", jako "tady a teď" (dokud jsme mladí, nemáme děti ani choroby...).
No a kdy přibyde dítě/děti, je to jetě o něco horí... pokud tedy není taka jen něco jako "oslíčku, otřes se" a nic dalího po něm není poadováno... ale pak je něco evidentně blbě.
Aletovíemůe... von to v tom někdo brání?
Upravil(a) helena (24. 7. 2012 7:22)
Není tady
helena napsal(a):
Jene tohle kadá enská "nebere" - aneb "k čemu mi je, e jednou za měsíc (moná) jedeme na víkend do ... (co neznamená do (_._), ale zajímavé destinace
), kdy ostatních estadvacet dní chodí domů akorát přespat?" Pro ni není a tak podstatný "dělá to pro nás, budeme se mít lépe", jako "tady a teď" (dokud jsme mladí, nemáme děti ani choroby...).
No a kdy přibyde dítě/děti, je to jetě o něco horí... pokud tedy není taka jen něco jako "oslíčku, otřes se" a nic dalího po něm není poadováno... ale pak je něco evidentně blbě.
přesně tak, i kdy si dovedu představit e tak málo někomu vystačit můe
Upravil(a) PetrHl (24. 7. 2012 12:48)
Není tady
Nečetla jsem vechno.
Je jedno, jestli manelé dají přednost finančnímu zabezpečení nebo tokání, důleité je, aby měli stejný přístup k stávající situaci a oba s ní byli srozumění.
Láska je láska, o tom ádná, ale na druhou stranu - lásky se jetě nikdo nenajedl a ani láska sama o sobě nezaplatí hypotéku. Láska můe být sebevětí, kdy jsou ale finanční potíe, tak si bezstarostně uívat ivota dle chuti také nejde.
Kamila chápu, e se snaí vydělat peníze, dokud má monost. Dopředu neví, jestli nepřijde o práci atd. Je skvělé, kdy má v různých ivotních situacích kam sáhnout a nemusí se stresovat. Jeho ena to nechápe a chce něco jiného. Jiná ena by byla astná, e má takového mue, který dokáe v dnení době rodinu zabezpečit. Kadý z nich je naladěný na jinou vlnu a očekává od toho druhého něco jiného. Kamil se musí rozhodnout sám, jestli se vzdá svých pracovních aktivit, nebo zachrání manelství i za cenu moné finanční tísně.
Není tady
Jaku napsal(a):
Axi napsal(a):
1kamil napsal(a):
Jsme spolu 10let a postavily jsme barák (na hypotéku) dřel jsem se tam od ráno do noci a přila první a druhá krize - ketré jsme překonali. Pak jsem začal podnikat a snail jsem se vydělat více peněz abych nás zajistil a získal pro nás i více času. Ale jsem typickej chlap, který přemýlí a potom co jedná. Neměl jsem na Svou Martinku čas, vdy jsem musel nejdříve dodělat návrh, připravit smlouvu, jít na pracovní schůzku a nebo jsem el dělat kolem baráku. V mé hlavě běel program " je to správné dělám to pro nás, budeme se mít lépe". Podotýkám, e jsem chodil do zaměstnání a k tomu podnikal. ena vysílala signály, e něco není v pořádku, ale já je nezachytil a nepoznal. Dusila to v sobě několik let a teď u to nevydrela a řekla e se chce rozvést, protoe na í kalu a nezajímám se o ni. Byl jsem vůl a teď u vím, e bych nikdy nevyměnil práci za polibek, objetí a procházku s nemilejí osobou na světě. Můete mi poradit jak to mám dát celé dohromady? Miluji ji upřímně a z celého srdce a udělám cokoli abych ji mohl opět vzít do náruče, pohladit po vlasech, políbit a dívat se na západ slunce z naí zahrádky. Děkuju za kadý názor Kamil
Důleitá není kvantita, ale kvalita. Podle mě můe klidně hodně pracovat i podnikat, ale ten, třeba i krátký čas, co jsi s ní, musí být intenzivní. Jinak si myslím, e kadá změna v partnerství je běh na dlouhou tra, tohle nevyřeí ze dne na den.
neni nad radu nad zlato,jako by jeho paní snad byla nesvéprávná nebo co.Ale pokud by si snad opravdu tvou "radu" chtěl vzít doslovně Kamil k srdci,tak to s ním moná brzo lehne a bude mít po problému hned:D
Nechej to na pánovi, jo? (kdy u nerozumí, co říkám)
Upravil(a) Axi (24. 7. 2012 19:40)
Není tady
Kamile, máte děti?
Co bylo za krize? Proč?
Čí je nápad, ten barák?
Manelka nepracuje? Jakou rodinu musí zajiovat?
Pro KOHO to dělá?
Není tady