Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 22. 7. 2012 20:24

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Re: Pomoc při samoživení prcka

zanetinka20 napsal(a):

Halooo nikdo nerika ze chci zdimat stat,ale proc bych jako sama sebe mela obirat o prispevky od statu kdyz platim tak vysoke dane ktere uz v zivote neuvidim!!!!Chtela bych videt vas jak by jste nechteli nic od statu.Nemuzu bydlet s rodici protoze mi po nich zustal byt!!Je mi 20 let tak proste bydlim sama,ja na ten byt mam jinak bych uz o nej prisla,ale vubec jsem se na tohle neptala.Ptala jsem se jak to bude s prispevky atd kdyz budu mit prcka!!Tak si laskave nech te ty urazlivy a trapny pripominky a komentare.Nepotrebuju tady cist vase zamindrakovany nazory,ale potrebuji cist rady!!!!Nikdo nerika ze se parter nebude starat!!!Ja nevim jestli umite cist a mate spravne chapani,ale pripadnou mi nektere prispevky uplne mimo,takze si je nech te pro nekoho jineho!!A velice dekuji slecne nebo pani PetraP.

tak bydli s rodiči a byt pronajímej.
Jinak z tvých daní se ti bude platit třeba zdravotnictví, porod,rodičovský příspěvek atd.

Není tady

#27 22. 7. 2012 20:25

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

zanetinka20 napsal(a):

Halooo nikdo nerika ze chci zdimat stat,ale proc bych jako sama sebe mela obirat o prispevky od statu kdyz platim tak vysoke dane ktere uz v zivote neuvidim!!!!Chtela bych videt vas jak by jste nechteli nic od statu.Nemuzu bydlet s rodici protoze mi po nich zustal byt!!Je mi 20 let tak proste bydlim sama,ja na ten byt mam jinak bych uz o nej prisla,ale vubec jsem se na tohle neptala.Ptala jsem se jak to bude s prispevky atd kdyz budu mit prcka!!Tak si laskave nech te ty urazlivy a trapny pripominky a komentare.Nepotrebuju tady cist vase zamindrakovany nazory,ale potrebuji cist rady!!!!Nikdo nerika ze se parter nebude starat!!!Ja nevim jestli umite cist a mate spravne chapani,ale pripadnou mi nektere prispevky uplne mimo,takze si je nech te pro nekoho jineho!!A velice dekuji slecne nebo pani PetraP.

Tak po tomhle psaní ty rady určitě dostaneš wink

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#28 22. 7. 2012 20:28

mag
♥♥♥♥♥♥♥

Pokud jsi za poslední 2 roky odpracovala 270 dní a v době nástupu na mateřskou dovolenou budeš zaměstnaná nebo v ochranné lhůtě (180 dní od skončení pracovního poměru), budeš mít nárok na 28 týdnů peněžité pomoc v mateřství (PPM), potom máš nárok na rodičovský příspěvek (RP), ten je odvislý od toho, jestli jsi měla nárok na PPM, pokud ano, tak můžeš čerpat 220000, měsíčně můžeš brát až 11500, ale je stanovena max. hranice podle výše platu (vždy bereš max. zhruba 70 předchozího platu), pokud nárok na PPM nemáš, ale ke dni narození dítěte by splňoval nárok otec dítěte, můžeš volit výši RP podle jeho platu. Pokud nemáte nárok na PPM ani jeden, musíš na tzv. 4 letý, což je 9 měsíců od narození dítěte 7600, potom do 4 let věku dítěte 3800.

Nárok na bydlení máš nárok, pokud máš k bytu vlastnická práva nebo nájemní smlouvu a trvalý pobyt.

Není tady

#29 22. 7. 2012 20:29

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

zanetinka20 napsal(a):

Pokud nemáš svoje vl.rodiče a rodiče nastávajícího otce ho podporují v odjezdu do čuda,kde si hned tak nebude vydělávat,tak tito jeho rodiče by se nyní také měli zajímat o to,aby jejich budoucí vnouče mělo jednou co do pusy a na sebe.A potažmo i jeho matka.
Jinak jsem taky pro toho od státu vytankovat co se dá,daně platíš+veškeré odvody taky a ti lumpové n-politici nás okrádají kudy chodí,takže veškeré ohl.na "da"nové poplatníky" jsou hodně naivní ba přímo hodně hloupé.Kor když si jedním z těch oveček-danových poplatníků.

Není tady

#30 22. 7. 2012 20:36

majkafa
Host

Žaneto, že ty už jsi ve svém věku těch daní zaplatila... Když už tak křičíš o těch daních...

Upravil(a) majkafa (22. 7. 2012 20:37)

#31 22. 7. 2012 20:43

zanetinka20
♥------

U rodicu bydlet nemuzu,byt se pronajimat nemuze je mesta,mam najemni smlouvu.

Není tady

#32 22. 7. 2012 20:44

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

Tohle není rada, jen myšlenka - asi nemá rodiče, když jí po nich zůstal byt. Profi mladý hokejista jede zřejme do treninkového kempu a hrát do nějaké farmy a od nového roku bude v normálním týmu, pokud bude dobrej. Co na tom kdo nepochopil?
A jinak nebudu dál komentovat. Když chci rady, tak je žádám slušně. Rady jsi dostala, tak se podle toho zařiď a neokřikuj tu lidi, kteří se ti snažili pomoct i když s různýma připomínkama.

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#33 22. 7. 2012 21:08

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

zanetinka20 napsal(a):

"Milá" Žanet, v prvé řadě Ti doporučuju, aby ses laskavě uklidnila a začala se zde chovat slušně. Rady sis tady přečetla, některé doslova podrobné, místo děkuju tady čtu Tvé vzteklé výkřiky o zamindrákovaných názorech. Ženy, co Ti zde píšou, jsou  mámy, do jedné všechny starší než ty a o životě jako takovém už přece jen něco ví. Neškodilo by trošku pokory, slušnosti a aspoň popřemýšlet o tom, co Ti tady kdo píše. Pokud chceš rady, probrat svou situaci, třeba jen tak pokecat a případně najít kamarádky, zkus to znova a líp. Protože ve srabu, v jakém jsi, a to ty momentálně fakt jsi, Ti toto vyřvávání zrovna nepomůže. Víc nemám co dodat, můj čas je drahý na to, abych někomu vysvětlovala, jak se chovat. Snad poslední, jsi nastávající matka, tak se podle toho chovej. My za Tvou situaci opravdu nemůžeme. A stát, tak ten už vůbec ne.

Není tady

#34 22. 7. 2012 21:26

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

zanetinka20 napsal(a):

U rodicu bydlet nemuzu,byt se pronajimat nemuze je mesta,mam najemni smlouvu.

Na nejakou dobu bys to mohla pronajmout. Uplne presne to nevim, ale kdybys odjela napr. na rok do zahranici, tak byt muzes pronajmout legalne.

http://www.zbynekmlcoch.cz/informace/ke … eni-zdarma

tady je vzor.

Upravil(a) sahleb (22. 7. 2012 21:27)

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#35 22. 7. 2012 21:51

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Ale s tím by mělo město souhlasit, či aspon o pronájmu vědět. Možná by zkoumali, co do zahraničí jede dělat, zda se rekreovat, či vydělávat. No a pokud byt nepotřebuje, tak ho lze odejmout, když má jen nájemní smlouvu. Není povinností města se starat o občany,zda mají či ne kde bydlet, jakože ani stát není povinen se starat o děti, které si udělají nezaopatření lidé.

Není tady

#36 23. 7. 2012 0:28

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Milá Zanetinko,

je to už sice 10 let, co jsem musela pro sebe potupně žádat sociální dávky a věř, že je to velice nepříjemné. Abych nějaké dávky dostala, týkalo se i příspěvku na dítě, musela jsem prokázat, že s otcem dítěte nežiju, tedy že on mi nějak nepřispívá. Musel se otec vyloučit z osob "společně posuzovaných." K tomu úřad potřeboval soudní rozhodnutí o svěření dítěte do mé péče. Taky chtěli soudní rozhodnutí o výživném. Pak se spočítal celkový příjem a výdaje související s bydlením (složenky za elektřinu atd.) a na základě toho mi přispěli na bydlení. Chodit jsem na sociálku musela po té každé 3 měs. Věř, že je to děsný opruz a nikdy více bych to nechtěla zažít. Takže pokud se ten Tvůj přítel ukáže jako lump, co tě nechá samotnou, tak po tom, Tě to čeká...
Pokud chceš hrát samoživitelku a skutečnost bude jiná, tak si zvaž, jestli Ti chození po soudech, administrativní opruz a návštěva sociálních pracovnic doma za to stojí...

Není tady

#37 23. 7. 2012 8:03

helena
♥♥♥♥♥♥♥

rekl mi ze by mi samozdrejmne posilal,v tomhle zase on je ohleduplny
Dovolila bych si upozornit, že se nejedná o "ohleduplnost", ale ´povinnost ze zákona, jejíž neplnění je kvalifikováno jako trestný čin.
jede prave ze do te Kanady skrz penize,a nechava tak nejak vse na rodicich...
No fajn... takže podle Zákona o rodině
§88 (2) Pokud potomci nemohou své vyživovací povinnosti dostát, přechází tato povinnost na předky. Příbuzní vzdálenější mají vyživovací povinnost, jen nemohou-li tuto povinnost plnit příbuzní bližší.
ale §90 Právo na výživné přísluší oprávněným, jen pokud toho nutně potřebují.
takže je tu možnost požadovat výživné po prarodičích. Ale upozorňuju - protože z tvého psaní není jasné, jestli vlastní rodiče máš nebo ne - že povinní jsou všichni prarodiče, viz §89 Je-li několik povinných, kteří jsou příbuzní v témže stupni, plní každý z nich vyživovací povinnost takovým dílem, jaký odpovídá poměru jeho schopností, možností a majetkových poměrů k schopnostem, možnostem a majetkovým poměrům ostatních.
nevim proc bych mela zdimat penize kdyz on zadne zatim nema a nejsme svoji takze stat se musi postarat podle meho tak jako o ostatni matky kterym neplati chlap...
To, že sis pořídila dítě s někým, kdo nemá peníze, ještě neznamená, že "stat se musi postarat"... nemusí. Nebo lépe řečeno nemusí jako první či jediná instance.
proc kdyz platim tak vysoke dane ktere uz v zivote neuvidim!!!!
Podle informací VZP stojí například "preventivní prohlídka u praktického lékaře 417 Kč, přirozený vaginální porod 12 000 Kč, péče o novorozence cca 6 000 Kč, avšak za porod císařským řezem je to zhruba dvakrát tolik".
Když píšeš "Pracuji u sazkove kancelare uz od minuleho roku - od cervna.Mesicni plat mam cca do 10tis. maximalne." - kolik jsi za rok na tom zdravotním pojištění mohla odvést? Nějakejch 7-8 tisíc, odhaduju... jestli je ta desítka čistá mzda.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#38 23. 7. 2012 9:05

PetraP
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jižní Čechy

Dámy prosím vás, kolik z \vás bylo ve dvaceti uvědomělých a zralých žen????

To nikdo  a nikde ve vašem okolí neotěhotněl s klukem, který se prostě nemohl, nebo nechtěl starat????

Netuším, proč tu řešíte, z jakého důvodu otec dítěte odlétá , kam a za kolik????

Žanetinka se zeptala a tady se naní sypou nepříjemné  příspěvky jak vosy na cukr yikes

Já mít dvacet, být těhotná, vědomá si toho, že budu nezajištěná, tak jsem napůl šílená. A ona je tak rozumná, že si jde zjišťovat info včas

Nedivím se jí, že reagovala na Vaše příspěvky tak vztekle. Naštvali mě taky a to se mě to přímo netýká. A myslím, že její reakce nebyla nijak nečekaná

Nikdo z nás neví, jaké jsou rodinné vztahy mezi otcem dítěte a jeho rodiči.
Ano...vyživovací povinnost je. A proto by rada měla být .....zajdi na příslušný sociální odbor, situaci prober a dostaneš návod k řešení.

Ano...je to spousta běhání po úřadech, vyřizování lejster apod. Ale do porodu má ještě čas, aby to vyřídila a pak mohla jít s klidem rodit.

Myslím, že to je zralý přístup. A věci jako proč je a s kým těhotná, kam ten dotyčný jede a proč.....není na místě.

Prostě to tak je a z toho bych vycházela

Čekala bych, že na Právním budoukonstruktivní příspěvky a ne výlevy osobního charakteru hmm

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/l/lf3dz62ty.png

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/r/rhmcv1xd8.png

Není tady

#39 23. 7. 2012 9:17

PetraP
♥♥♥♥♥♥-

AndreaP. napsal(a):

. My za Tvou situaci opravdu nemůžeme. A stát, tak ten už vůbec ne.

Andreo ale já třeba nevidím důvod, proč by ze státu nemohla dostat maximum. Když jiní můžou? Tak proč to nezkusit ....
  A když je stát příčinou srabu konkrétních lidí ........ myslíš , že se stará??

Jasně, je to offtopic  , ale tahle věta mě nutila komentovat wink

Není tady

#40 23. 7. 2012 9:41

mia
♥♥♥♥♥♥-

To je teda hodně smutné čtení, Žanetko a PetroP, další názorný příklad toho, kam až vede přebujelé sociálno.....vyrábí z lidí nesamostatné a závislé jedince, neschopné nést následky svého jednání.....docela blbý trend, kterým se ubíráme.... hmm

Co tak promyslet si tyto existenční záležitosti předtím, než si člověk pořídí těhotenství s devatenáctiletým klukem bez příjmů?
Pozor - to není kritika ani osočování, ale dobrá rada třeba pro příště......

Není tady

#41 23. 7. 2012 9:48

helena
♥♥♥♥♥♥♥

já třeba nevidím důvod, proč by ze státu nemohla dostat maximum
Dejme tomu... ale tebe ani trochu nezaráží přístup "proc bych mela zdimat penize kdyz on zadne zatim nema a nejsme svoji takze stat se musi postarat"?

Není tady

#42 23. 7. 2012 10:13

PetraP
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Dejme tomu... ale tebe ani trochu nezaráží přístup "proc bych mela zdimat penize kdyz on zadne zatim nema a nejsme svoji takze stat se musi postarat"?

Dobře Helo...... jak jsi přemýšlela, když ti bylo dvacet??? Já končila školu a měla hlavu v oblacích. Neřešila jsem vůbec nic.

Zarážet mě to může teď, když už je mi o pár let víc.

A i tak vidím, že ždímat pro nic za nic jde (stačílo mi jít si vyřídit RP na ÚP, a to jsem se skoro stxděla, když jsem tam šla. Ale okolní "postavičky" se rozhodně nestyděly vůbec za nic hmm

Není tady

#43 23. 7. 2012 10:16

agewa
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

právě proto, že je hodně lidí, kteří uvažují stejně, tzn. at se stará stát ....nezbývá pro ty opravdu potřebné dost peněz na účinnou pomoc , ale jen jakási almužna.
Z mé praxe tvrdím, že dávky jsou nejméně z 1/4 zneužívané . ano, je to čáastečně chyba státu, že si nedokáže tzv. vy ....ránky ohlídat. Chyba je ale právě i v lidech, v jejich výchově a myšlení. Je velmi pravděpodobné, že pokud rodiče / matka žije celá léta na soc. dávkách, stejným stylem pak žijí i děti až dospějí. Není to o tom, že by se třeba neuměli o sebe postarat lépe a rychleji než stát, ale o tom, že mají zafixováno ....mám dítě/jsem bez práce/ jsem nemocný  - tak at se stará stát.

Není tady

#44 23. 7. 2012 10:18

agewa
♥♥♥♥♥♥-

PetraP napsal(a):

helena napsal(a):

Dobře Helo...... jak jsi přemýšlela, když ti bylo dvacet??? Já končila školu a měla hlavu v oblacích. Neřešila jsem vůbec nic.

Zarážet mě to může teď, když už je mi o pár let víc.

A i tak vidím, že ždímat pro nic za nic jde (stačílo mi jít si vyřídit RP na ÚP, a to jsem se skoro stxděla, když jsem tam šla. Ale okolní "postavičky" se rozhodně nestyděly vůbec za nic hmm

když mi bylo dvacet, byla jsem těhotná a opravovali jsme domek, aby byl obyvatelný. na něj jsme si pujčili od státu i od příbuzných.

Není tady

#45 23. 7. 2012 10:20

PetraP
♥♥♥♥♥♥-

mia napsal(a):

To je teda hodně smutné čtení, Žanetko a PetroP, další názorný příklad toho, kam až vede přebujelé sociálno.....vyrábí z lidí nesamostatné a závislé jedince, neschopné nést následky svého jednání.....docela blbý trend, kterým se ubíráme.... hmm

Co tak promyslet si tyto existenční záležitosti předtím, než si člověk pořídí těhotenství s devatenáctiletým klukem bez příjmů?

Mio nevím, proč smutné čtení. Je to b-hužel realita. A ne ojedinělá. A o tom sociálnu v našem státě ....to je na dlouhou diskuzi ale v jiném vlákně.

Pro někoho to jde, pro někoho, potřebnějšího, to prostě nejde .....

Neříkám tu, že Žanetinka něco vymůže. Nejsem naivní. Ale nevidím důvod, proč to nezkusit. A nechci tu znova probírat, že prvotní vyživovací povinnosti má otec dítěte a rodina.

A to, že někdo otěhotní ve dvaceti s devatenáctiletým a nejsou zajištění ........ copak je to v tomhle státě tak neobvyklé????  Nemyslím. A dokonce generace přede mnou to měla jako svůj běžný standart. Ale to tady nemusím psát.

Není tady

#46 23. 7. 2012 10:25

PetraP
♥♥♥♥♥♥-

agewa napsal(a):

helena napsal(a):

právě proto, že je hodně lidí, kteří uvažují stejně, tzn. at se stará stát ....nezbývá pro ty opravdu potřebné dost peněz na účinnou pomoc , ale jen jakási almužna.
Z mé praxe tvrdím, že dávky jsou nejméně z 1/4 zneužívané . ano, je to čáastečně chyba státu, že si nedokáže tzv. vy ....ránky ohlídat. Chyba je ale právě i v lidech, v jejich výchově a myšlení. Je velmi pravděpodobné, že pokud rodiče / matka žije celá léta na soc. dávkách, stejným stylem pak žijí i děti až dospějí. Není to o tom, že by se třeba neuměli o sebe postarat lépe a rychleji než stát, ale o tom, že mají zafixováno ....mám dítě/jsem bez práce/ jsem nemocný  - tak at se stará stát.

Souhlasím. Je to tak.

Není tady

#47 23. 7. 2012 10:49

mia
♥♥♥♥♥♥-

PetraP napsal(a):

mia napsal(a):

Mio nevím, proč smutné čtení. Je to b-hužel realita. A ne ojedinělá. A o tom sociálnu v našem státě ....to je na dlouhou diskuzi ale v jiném vlákně.

Pro někoho to jde, pro někoho, potřebnějšího, to prostě nejde .....

Neříkám tu, že Žanetinka něco vymůže. Nejsem naivní. Ale nevidím důvod, proč to nezkusit. A nechci tu znova probírat, že prvotní vyživovací povinnosti má otec dítěte a rodina.

A to, že někdo otěhotní ve dvaceti s devatenáctiletým a nejsou zajištění ........ copak je to v tomhle státě tak neobvyklé????  Nemyslím. A dokonce generace přede mnou to měla jako svůj běžný standart. Ale to tady nemusím psát.

no smutné je to, že jeden si pořídí dítě a chce po druhém, aby se mu o ně postaral....

Taky jsem z té generace, o které píšeš... ..vlítla jsem do toho po hlavě a měla ve 20 mimino, ale postarali jsme se o sebe sami a ani nás nenapadlo po někom něco chtít....protože jsme si to sami upekli....
Jinak dítě je dost pádný důvod pro změnu plánů, když už si je člověk pořídí, ale s tím mladý pán asi moc nepočítal, s čím počítala Žanetka, když se nechránila, těžko říct...

A že natahujou ruku i ostatní, to je dost hloupý argument...

Není tady

#48 23. 7. 2012 10:58

helena
♥♥♥♥♥♥♥

jak jsi přemýšlela, když ti bylo dvacet???
Jak se uživit, oblíknout a bydlet z 900,- Kč hrubýho... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
že někdo otěhotní ve dvaceti s devatenáctiletým a nejsou zajištění... generace přede mnou to měla jako svůj běžný standart
Jenže ta generace se většinou nastěhovala s miminem k rodičům, kde čekali, až bude "byt od fabriky" (málokdo měl vlastní "po babičce"), čímž tak zhruba "přežili" s jejich pomocí mateřskou - a pak už jeli na dva platy.

Není tady

#49 23. 7. 2012 11:45

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

To je zase úžasné vlákno.
Pokud si někdo pořídí dítě, jsou to 2 (v tomto případě dospělí) lidé. O dítě by se v prvé řadě měli postarat rodiče - matka je s dítětem doma a pečuje, na to dostává příspěvek od státu, a otec co? Otce se toto vůbec netýká? Proč bych měl tvé dítě a tebe živit já nebo kdokoliv jiný jako daňový poplatník a jeho otec nic? Pokud jde za kariérou hokejisty, ať si k tomu najde práci a živí matku svého dítěte a své dítě - tak by to mělo být normální a né požadovat ať stát se stará. Proč? To dítě je snad státu?
Nedivím se že západní civilizace je v takových, pardon, sračkách, když každý má jen práva na všechno a povinnosti žádné.
Zkrátka Zanetinko, řeš to s otcem dítěte, on si ho pořídil, pokud nemá příjmy ať si to vyřídí on se svými rodiči

Není tady

#50 23. 7. 2012 12:17

Lesana
♥♥♥----

PetraP napsal(a):

Já mít dvacet, být těhotná, vědomá si toho, že budu nezajištěná, tak jsem napůl šílená. A ona je tak rozumná, že si jde zjišťovat info včas

Ale vždyť to info dostává. Základní informace je v tomto případě ta, že postarat se MUSÍ V PRVNÍ ŘADĚ OTEC DÍTĚTE. Ať se jí to líbí nebo ne, vychází to tak ze zákona o rodině a zákon o státní sociální podpoře i o pomoci v hmotné nouzi s tím prostě počítá, že dítě má dva rodiče a starají se oba. Čili pro nárok na dávky buď bude prokazovat příjem otce, nebo alimenty od něj a teprve pokud bude mít i tak málo, bude jí stát dorovnávat. Ovšem vzhledem k tomu, že rodičák je dneska v poměru k životnímu minimu docela vysoký a že část sociálních dávek se postupně ruší či omezuje (jako například byl ještě před pár lety sociální příplatek pro rodiny s nízkými příjmy), tak to na moc dávek nevyjde. Možná na ten příspěvek na bydlení, ten se bere podle příjmů z předchozího kalendářního čtvrtletí a záleží na tom, kde bydlí, jaké jsou náklady na bydlení a zda je v bytě trvale hlášená.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí