27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahojky vem, u pěkně dlouho si pročítám vechny příspěvky, rady, povzbuzení atd. U tolikrát jsem chtěla napsat svou reakci, ale pak jsem si řekla, nemá to vyřeeno u sebe a sama by jsi potřebovala poradit. Holky taky to mám vechno za sebou, odhalení, poníení, zklamání, pínu, hnus, loučení, pína, usmiřování, stěhování, návrat, antidepresiva, alkohol, rozvod, stěhování, psycholog atd. Věřte, e vím o čem píete a jak vám je nebo bylo. Jen kdo to zaije, tak to můe pochopit a dokáe se vcítit do situace druhého. Je to skoro vude stejné v bledě modrém, ikdy vdy jiné. Mám pocit, e chlapi měli ve kole nějaký předmět, kde se učili, jak manelce ublíit, jak ji polapat a poníit a udělat z ní tu nejhorí bytost na planetě. Jejich odpovědi jsou tak ubohé, průhledné a jednoduché, e si někdy říkám, jak to, e jsem to předtím nevěděla, jaký má pohled na svět. HOdně to zestručním, protoe se mi v tom nechce tolik vrtat. V roce 2000 se provalila manelova nevěra, telefonoval si z domu a tehdy 4-letý syn mi to řekl. Zhroutil se mi svět, myslela jem si, e to nemůu rozdýchat. Vechno přiznal a nebyla ta nevěra jen jedna. Vyhodila jsem ho z domu, za 2 dny se vrátil. Zůstali jsme spolu z mé strany tehdy kvůli dítěte, zdálo se mi, e je malý na to vechno, teď toho lituji, e to neskončilo tehdy. Začly diskuse proč, jak dál, jestli ano nebo ne. Manel měl tehdy svobodné povolání, byl řidič, hodně sportoval, jezdil na víkendy na závody atd. Kromě toho má silný vztah k sexu, potřebuje ho skoro denně a taky je velmi přátelský a kamarádský. Bylo střídavě oblačno, někdy lépe, někdy hůř, někdy se věnoval rodině, někdy si il svým ivotem, byly hádky, několikrát se odstěhoval, pořád dokola. Pravda je ta, e s náma chtěl pořád zůstat, pořád se o to snail, přestal sportovat, byl doma se synem. I tato období se ale střídala, některý rok zase začal jezdit a v domění, e to tady končí si uíval ivota. Ale nebyla v tom ádná ena. Já si nala přítele, o dost starího v domění, e mu to musím vrátit. Zamilovali jsme se do sebe, ale u mě to nějak nesplnilo ten účel, e jsem mu to vrátila, nevím proč. Doma to fungovalo na dohodě kvůli syna a on nic ani netuil. V roce 2004 jsem poádala o rozvod, protoře jsem hlavně u sebe neviděla, e bych s ním mohla strávit zbytek ivota, protoe jsem mu prostě nedokázala věřit. Pořád jsem ho podezírala a uíralo mě to. Dívala jsem se mu do mobilu, jen pár nevinných smsek, které jsem nedokázala zařadit, jak jsem psala je hodně kamarádský a má hodně kamarádek. V roce 2005 nás rozvedli a dohoda zněla, e se do půl roku odstěhuje. Vzájemné souití nabralo jakési koleje, písemná dohoda a ve klapalo. Vyhovuje to jak mi, tak synovi, o něm nevím, jestli je spokojený. Se synem jsme oba (taky si hodně zail), byli jsme dokonce jako rozvedeni i na dovolené. U mě bohuel pořád nedůvěra, árlivost, kontrolováním, výčitky. Doba, kdy se měl odstěhovat je pryč a pořád s námi bydlí. Letos jsem se rozhodla, e s tím musím něco udělat. Buď budu muset zapomenout na to, co bylo nebo se budeme muset rozloučit. Je to těké. Ex se hodně změnil, chce s námi zůstat a přiznám, e to opravdu nemá jednoduché se mnou a s mou nedůvěrou. Chodím k psychologovi, aby mi s tím pomohl, ale zatím ádný efekt. SAmotnou mě to straně mrzí a přiznám se, snad na 90% nemám důvod. Ikdy v dnení době emailů a mobilů si nemůe být nikdo jistý. Změnil zaměstnání, ovem je opět řidič, můe si dopoledne zařídit co chce a zajet si kam chce. Má velmi tolerantní éfovou. Je pravda, e je větinu času doma se synem, někdy přijde z práce v poledne, ale vím jistě, e by to zvládnul dopoledne. O to ani nejde, ale jak věřit tomu, e se to opět nestane. Vím, záruku mi nikdo nedá,ale bojím se toho, u nechci proít to, co jsem proila. Mám z toho trvalé zdravotní problémy a u nikdy. Největí problém asi vidím v tom, e bych chtěla druhé dítě, mé biologické hodiny tikají hodně nahlas (34). Musím se rozhodnout, jestli do toho jít, nebo začít od nuly někde jinde. Nebude to toté? Jak tady někdo napsal, lépe řeit nevěru s otcem svých dětí ne z cizím chlapem, protoe to snad opravdu dělají vichni. Znám u ho, poznala bych to na něm. Poslední dobou se z něho stal typ mamánka a myslím si, e jeho maminka by ho podporovala ve vem. Odvrátila se ode mne, zřejmě jí povykládal, e za vechno můu já a e to se mnou bylo strané.... Ja k se rozhodnout, jak nabrat sílu a udělat ten krok. Nebudu litovat, bojím se, potřebuji zapomenout a ít přítomností, ale nějak mi to nejde. Pořád se to vrací, kdy jede na sluební cestu, kdy mi řekne, e se zdrí, kdy mi nebere mobil .... je to noční můra. Neumím udělat tlustou čáru. Musím udělat krok a musím se tomu úplně oddat a začít tak i tak znovu a jinak. Je to tak náročné. Kdysi to udělal proto, e to prostě dělají vichni, nic mu nechybělo, řekl mi to, jak to bude teď ?
Kadá rada dobrá, kadý názor ... jsem s váma Někdy mám pocit, e kdy píete, e ijete se mnou v jedné domácnosti ... děkuji a papa
DUHA napsal(a):
Já myslím, e je to jetě hodně čerstvé. Mně to trvalo přes dva roky, ne mě přela touha mu občas zkontrolovat mobil nebo potu.Taky má volné povolání-pracuje doma, ale samozřejmě doma pořád nesedí.
Jistotu, e se tak nestane, ti nedá nikdo, ale myslím, e ti věří on, e bys opět reagovala rázně a e si to bude pamatovat.
Zajisti si alespoň finančně to, e ti bude dávat dost peněz, a pamatuj na zadní kolečka, třeba pak bude klidnějí.
A najdi si své koníčky, nauč se sama sobě zaměstnat mysl něčím zajímavějím, a měj taky své kamarády.
Mám kamarádky, to jo i své koníčky, ale v mém okolí jsou vichni enatí nebo vadné, tudí čas není. Nemůu stahovat k sobě zadané. A dost peněz? Co to je? Vydělává méně ne já, take tady jsem taky v háji. A e je to čerstvé? Trvá to 6 let, to se Ti zdá čerstvé? Tak přemýlím, jestli jsem to vechno napsala správně. Motám se v tom u est let a chci s tím sakra něco udělat, protoe mám pocit, e se z toh zblázním.
Duho,
ano, čerstvé to u není. Jak píe sama.
Je velkou otázkou, zda lze získat důvěru po tak dlouhé době, kdy se to doteď jetě nestalo.
Moná jsi prostě "vsadila na patného koně" a jediné moudré je vztah definitivně skončit.
Lehké to nebude, ale myslím, e ztrácí čas. Kadý vztah je toti do jisté míry "pruný" a můe se pod poryvy problémů ohýbat. Ale ne libovolně. Kdy je těch poryvů moc a nebo je jeden obzvlá silný, vztah se zlomí. Nestalo se to náhodou u vás?
Je zbytečné "křísit mrtvolu", ale zda je vá vztah opravdu "mrtvola", na to si musí dát odpověď sama.
Upravil(a) avalonka (5. 3. 2006 11:24)
Není tady
Ví, já se moc nesnaila doteď, abych tu důvěru získala, ale přemýlím, jestli neměla přijít sama. Vím, e si můj ex píe s nějakýma kamarádkama, týká se to opravdu jeho vroucnému vztahu ke kamarádkám. On se jim potřebuje svěřit a potřebuje být politovaný a potřebuje, aby ho někdo chápal :-( to takové kamarádky přes email umí, nechtějí po něm přece, aby se staral o dítě, aby vynesl smetí a nemusí ho poslouchat doma, e jo? Tohodle se hodně bojím, jednou to bude prostě něco více ne kamarádka.
Moná jsem vsadila na patného koně, ale jak to poznat. Myslím si, e jsme taková dvojka, která nemůe ít spolu, ale ani bez sebe. Má tohle nějaké řeení?
Ná vztah teď funguje, myslím si, e není mrtvý, oba snad chceme zůstat spolu, ale bojíme se. Já toho, e se to bude opakovat a on toho, e nedůvěřuju a e pořád vidím do minulosti. Tak nevím, jak dál. U mě jde taky hodně o rozhodnutí, zda druhé dítě nebo ne. Je to náročné a teď, kdy je to napjaté, tak mám pocit, e to funguje, bojím se toho, kdy bude doma klídek a pohoda, e to prostě bude vyhledávat zase jinde.
duha napsal(a):
Nechce si raději zajít do manelské poradny? A třeba i s manelem?
Přece jen by ti mohli spíe poradit, kdy uslyí názory vás obou.
Duho,moc jsem přemýlela nad Tvým příspěvkem a to z toho důvodu,e takový případ znám z okolí.Kdy jsem to četla,říkala jsem si:"Není to o mém kamarádovi?"Ne neboj ,není )))) Je to takový typ člověka,nezmění ho,ale je moný ,e se časem zklidní.e se vytrestá a nebude u vyhledávat dalí příleitosti.Pokud se jinak stará o rodinu,umí ji zabezpečit,má vás rád a má jiný klady,dala bych mu anci.....aspoň já.Já mám doma mue,který je sice věrný,ale má vlastnosti,pro který bych si ho asi znova nevzala.Musí ale promyslet,jestli to zvládne překousnout nebo ne.Manelka kamaráda to myslím ustála,i kdy s tím měla velké problémy.Protoe je to jinak hodný a citlivý člověk.
Folly napsal(a):
duha napsal(a):
Nechce si raději zajít do manelské poradny? A třeba i s manelem?
Přece jen by ti mohli spíe poradit, kdy uslyí názory vás obou.
Tak poradnu u máme taky za sebou. Nedjřív tam el můj mu, podotýkám e to snad bylo v roce 2003. Jeliko on byl tehdy ten, kdo chtěl manelství zachránit, teda nechtěl se rozvést, tak paní k nám takhle přistupovala. Já byla ta patná a vyla jsem odtamtud s přesvědčením, e mám manela chválit, podřídit se a ctít ho, takový jaký je a zamyslet se nad sebou. Ale tohle jsem dělala ze začátku manelství a stejně mi byl nevěrný, take efekt ádný. Dnes u vím, e chlap můe být doma spokojený, vechno můe klapat a stejně zakázané ovoce nejlépe chutná :-) a třeba se na to nepřijde ...
Marula napsal(a):
Duho,moc jsem přemýlela nad Tvým příspěvkem a to z toho důvodu,e takový případ znám z okolí.Kdy jsem to četla,říkala jsem si:"Není to o mém kamarádovi?"Ne neboj ,není
)))) Je to takový typ člověka,nezmění ho,ale je moný ,e se časem zklidní.e se vytrestá a nebude u vyhledávat dalí příleitosti.Pokud se jinak stará o rodinu,umí ji zabezpečit,má vás rád a má jiný klady,dala bych mu anci.....aspoň já.Já mám doma mue,který je sice věrný,ale má vlastnosti,pro který bych si ho asi znova nevzala.Musí ale promyslet,jestli to zvládne překousnout nebo ne.Manelka kamaráda to myslím ustála,i kdy s tím měla velké problémy.Protoe je to jinak hodný a citlivý člověk.
Snaím se to ustát, fakt se snaím, ale co s tím hlodavým červíkem. Ubliuje nám to oběma a mě to straně trápí. Jakékoliv rozhodnutí je nad mé síly. Myslím si, e snad se mohl vytrestat, ví, on by musel začít znovu, od nuly a dokonce jsme se nějak domluvili, e pokud u něho něco zjistím, přijde o nejdůleitějí věc ve svém ivotě, na které mu moc záleí. Ale na druhou stranu můe být klidný, protoe kdyby někoho měl, stýkal se s ní dopoledne (myslím si, e by to vzhledem k jeho práci lo) a psal si s ní z pracovního emailu, tak nemám anci se to dozvědět. Nad tím ale nechci přemýlet, to můu dělat i já, ikdy pro mě je dopoledne nereálné. Je to hodně těké a nejhorí je, e se asi hodně bojím, aby se to neopakovalo.
DUHA napsal(a):
Marula napsal(a):
Duho,moc jsem přemýlela nad Tvým příspěvkem a to z toho důvodu,e takový případ znám z okolí.Kdy jsem to četla,říkala jsem si:"Není to o mém kamarádovi?"Ne neboj ,není
)))) Je to takový typ člověka,nezmění ho,ale je moný ,e se časem zklidní.e se vytrestá a nebude u vyhledávat dalí příleitosti.Pokud se jinak stará o rodinu,umí ji zabezpečit,má vás rád a má jiný klady,dala bych mu anci.....aspoň já.Já mám doma mue,který je sice věrný,ale má vlastnosti,pro který bych si ho asi znova nevzala.Musí ale promyslet,jestli to zvládne překousnout nebo ne.Manelka kamaráda to myslím ustála,i kdy s tím měla velké problémy.Protoe je to jinak hodný a citlivý člověk.
Snaím se to ustát, fakt se snaím, ale co s tím hlodavým červíkem. Ubliuje nám to oběma a mě to straně trápí. Jakékoliv rozhodnutí je nad mé síly. Myslím si, e snad se mohl vytrestat, ví, on by musel začít znovu, od nuly a dokonce jsme se nějak domluvili, e pokud u něho něco zjistím, přijde o nejdůleitějí věc ve svém ivotě, na které mu moc záleí. Ale na druhou stranu můe být klidný, protoe kdyby někoho měl, stýkal se s ní dopoledne (myslím si, e by to vzhledem k jeho práci lo) a psal si s ní z pracovního emailu, tak nemám anci se to dozvědět. Nad tím ale nechci přemýlet, to můu dělat i já, ikdy pro mě je dopoledne nereálné. Je to hodně těké a nejhorí je, e se asi hodně bojím, aby se to neopakovalo.
Nebo e by jsi nás fakt znala?
Duho,
nejsi přesvědčena, zda mu věřit či ne, sama přiznává, e finančně jsi na tom líp....to jsou pouze útrky- moná vytrené z tvého kontextu, ale uvědomuje si, e se teď můe svobodně rozhodnout pro jakýkoliv krok(zůstat, rozvod, jiný přítel), co kdyby ses stala finančně na manelovi závislou- v případě narození druhého dítěte....pak by se ti těko rozhodovalo. Neříkám, e se nemohl změnit, nikdy nic nemá 100%, myslím ádný vztah a nikde není psáno, e on to udělá znovu, a nikde není psáno, e dalí moný parter bude stejného reení.Musí si tedy sama uvědomit, chce-li dalí dítko, riziko, do kterého jde,.....ale ta rizika na nás číhají na kadém naem kroku...Co cítí srdcem? a estým smyslem?Jinak občas řídit se rozumem je taky potřeba....nedala jsem ti přesnou radu, či návod, protoe rozhodnout se musí sama, troku jsem ti dala jen námět k zamylení...(34 let jetě není konec biolog.tikajícím hodinám)
Není tady
Ne,ne opravdu vás neznám,protoe Ti dotyční jsou starí jako vy.....40 let a víc.A taky píe některý věci,co se neschodují.Oni se například nerozvedli i kdy určitou dobu se k tomu schylovalo.Ono to u nich taky není úplně v pohodě a myslím,e nikdy to u takový nebude ,ale pokud nechtějí rozbíjet rodinu,musí to ustát.I kdy sama přemýlím,jestli to kolikrát má cenu.....nebo naopak se tomu ve stáří budete smát a říkat si: Co jsme to vyváděli ))))))))
Duho, píe, e rozhodnutí je nad tvé síly, ale za tebe nikdo rozhodnout nemůe! prostě kdokoliv ti můe poradit, správně nebo patně, ale rozhodnout musí ty. anebo nedělat nic a nechat tomu volný průběh, nějak to dopadně.
Já bych ti radila snad sepsat si pro a proti, pokud s ním zůstane a pokud odejde. Prohlídnout a vyhodnotit, kde je těch pro víc.
anebo si s ním jetě otevřeně promluvit o svých pocitech, nejistotách a strachu a snad i o těch pro a proti a co on na to?
já sama jsem volila odchod, rozvod a nový ivot. Je to cesta velmi mnohem méně pohodlná a náročnějí, ale mě se vyplatila mnohonásobně (ne hned, ale byla jsem si jistá, e to chci) a nedovedu si opravdu představit, jak znovu dát důvěru někomu, kdo tak zklamal. snad jen věřím tomu, jak se říká, e jednou neznamená podruhé, ale dvakrát znamená i potřetí. přesto vím, e se věkem kadý zklidní a málokterý proutník vydrí zahýbat a do smrti, co je ovem malá útěcha, e? :-)
Není tady
Michaela.43 napsal(a):
Duho,
nejsi přesvědčena, zda mu věřit či ne, sama přiznává, e finančně jsi na tom líp....to jsou pouze útrky- moná vytrené z tvého kontextu, ale uvědomuje si, e se teď můe svobodně rozhodnout pro jakýkoliv krok(zůstat, rozvod, jiný přítel), co kdyby ses stala finančně na manelovi závislou- v případě narození druhého dítěte....pak by se ti těko rozhodovalo. Neříkám, e se nemohl změnit, nikdy nic nemá 100%, myslím ádný vztah a nikde není psáno, e on to udělá znovu, a nikde není psáno, e dalí moný parter bude stejného reení.Musí si tedy sama uvědomit, chce-li dalí dítko, riziko, do kterého jde,.....ale ta rizika na nás číhají na kadém naem kroku...Co cítí srdcem? a estým smyslem?Jinak občas řídit se rozumem je taky potřeba....nedala jsem ti přesnou radu, či návod, protoe rozhodnout se musí sama, troku jsem ti dala jen námět k zamylení...(34 let jetě není konec biolog.tikajícím hodinám)
Vím, e můu mít dítě i později. Ale čas letí, ne se s někým seznámím, třeba to nebude hned, 9 měsiců těhotenství. I tak to můe být klidně a za 3a 4 roky a to je pro mě dost pozdě. Apoň teď se na to takhle dívám. Přítele teď nemám, rozvedeni jsme. Buď se ex odstěhuje nebo zahájime vlastně nový ivot spolu s druhým dítětem. Nikdo mi nedá záruku, jestli se to nebude opakovat, já vím, proto se tak bojím. Jsem domluvena s ex, pokud by bylo druhé dítě, ak on půjde druhým rokem na mateřskou. Samozřejmě do té doby se můe vechno změnit. Můe mi říct, promiň, ale nejde to, i tohle u znám. Srdcem a estým smyslem? Po tom vem to nějak nefunguje a potřebuje spíe jistotu. Vím, e se hodně změnil a myslím si, kdybychom to chtěli oba ukončit, tak u to dávno skončilo. On není schopný se sbalit a jít a já nejsem schopna říct bě, je konec. Několikrát se stěhoval, vdy v hádce, bylo to strané.
Ale děkuji za názor, ve promýlím a přebírám.
Milá Duho, tak si opravdu napi, co potřebuje od mue a co by ti ten tvůj byl schopen dát. Pokud zjistí, e větinu toho, co potřebuje, je právě tenhle tvůj ex schopen pro tebe zajistit, tak odhoď pochyby, začni si sama věřit, e on u to tobě znovu neudělá, protoe TY jsi dobrá, TY za to stojí. A kdyby se to nepovedlo, věř, e sis vybrala nesprávného a s tím, e bude vědět, e TY jsi dobrá, s tím ho taky lehčeji opustí....do druhého dítěte bych se s ním já osobně nepoutěla, kdy mu nemůe věřit. Pro mě osobně je důvěra, svoboda a vzájemná úcta na vztahu to nejdůleitějí a já bych s tvým chlapem u být nemohla. Raději sama, ne s ním. A dalí dítě? Vdy u jedno má...jsou eny, které nemají ani je...Moná bys měla víc naslouchat psychologovi, nebo jej změnit, kdy se nemůe dobrat ádného pokroku na sobě. Psycholog postrkuje, ukazuje monosti, ale je na člověku samotném, jak s tím, co mu bylo nastíněno, naloí, jak to pochopí a jak to zvládne (či nezvládne) v reálu. Drím ti palce, najdi své sebevědomí, sebe samu, to, co opravdu chce. Já měla podobný problém - neuměla jsem si představit, e manela opustím...dlouho jsem trpěla. Za pomoci psychologa jsem i přila na to, čím to mohlo být. Neastné dětství a z toho plynoucí představa, e kdy mě manel nebije a nekřičí na mě, tak můe skoro vechno a je to vlastně v pořádku...představa, e jen, kdy budu "hodná" holka, tak mě někdo bude mít rád....a já, sevřená strachem z toho, e mě nikdo nebude milovat, jsem mu tolik věcí trpěla....nakonec jsem si svoji cenu uvědomila, u ji dobře znám a u nikoho nenechám, aby se ke mně choval tak, jak nechci.
Není tady
Eva36 napsal(a):
Milá Duho, tak si opravdu napi, co potřebuje od mue a co by ti ten tvůj byl schopen dát. Pokud zjistí, e větinu toho, co potřebuje, je právě tenhle tvůj ex schopen pro tebe zajistit, tak odhoď pochyby, začni si sama věřit, e on u to tobě znovu neudělá, protoe TY jsi dobrá, TY za to stojí. A kdyby se to nepovedlo, věř, e sis vybrala nesprávného a s tím, e bude vědět, e TY jsi dobrá, s tím ho taky lehčeji opustí....do druhého dítěte bych se s ním já osobně nepoutěla, kdy mu nemůe věřit. Pro mě osobně je důvěra, svoboda a vzájemná úcta na vztahu to nejdůleitějí a já bych s tvým chlapem u být nemohla. Raději sama, ne s ním. A dalí dítě? Vdy u jedno má...jsou eny, které nemají ani je...Moná bys měla víc naslouchat psychologovi, nebo jej změnit, kdy se nemůe dobrat ádného pokroku na sobě. Psycholog postrkuje, ukazuje monosti, ale je na člověku samotném, jak s tím, co mu bylo nastíněno, naloí, jak to pochopí a jak to zvládne (či nezvládne) v reálu. Drím ti palce, najdi své sebevědomí, sebe samu, to, co opravdu chce. Já měla podobný problém - neuměla jsem si představit, e manela opustím...dlouho jsem trpěla. Za pomoci psychologa jsem i přila na to, čím to mohlo být. Neastné dětství a z toho plynoucí představa, e kdy mě manel nebije a nekřičí na mě, tak můe skoro vechno a je to vlastně v pořádku...představa, e jen, kdy budu "hodná" holka, tak mě někdo bude mít rád....a já, sevřená strachem z toho, e mě nikdo nebude milovat, jsem mu tolik věcí trpěla....nakonec jsem si svoji cenu uvědomila, u ji dobře znám a u nikoho nenechám, aby se ke mně choval tak, jak nechci.
Moc krásně jsi to napsala. Chtěla bych to dokázat. U i tak jsem nala sebevědomí, neměla jsem ádné, připadala jsem si jako kus hadru o který si on můe otřít nohy nebo jako slepice, které se jen nasype zrní. Bez mozku a bez názoru a slova, e jsem straná a e to se mnou bylo hrozné mi nepomáhaly si seběvědomí vybudovat. Pomohla mi jedna moc dobrá kamarádka, která mi ukázala hodnotu eny. U nejsem to, co jsem byla.
Duho, to je správné, vidím, e se mění...take pracuj na sobě dál.....Zkus uvaovat pozitivně, to znamená něříkej si nejsem slepice, ale zační si říkat jsem dobrá.....
Není tady
Michaela.43 napsal(a):
Duho, to je správné, vidím, e se mění...take pracuj na sobě dál.....Zkus uvaovat pozitivně, to znamená něříkej si nejsem slepice, ale zační si říkat jsem dobrá.....
Říkám si to a jsem o moc silnějí, to vím. Hlavně v tom, e si více věřím a v tom, e vím, e dokáu ít bez něj. To je hodně velké plus. Je to těké, ale ten klid by byl k nezaplacení. Mám taky podporu v synovi, je to andílek, ovem taky si toho hodně s náma proil. Hodně si musím říkat, e se svět nezboří, přeili jiní, přeiju taky a skoro nikdo nelituje toho, e odeli od sebe. A kdy mu nestojím za to, aby se ke mě choval sluně a váil si mě jako člověka, ne jako sluky a domácího servisu, tak a jde. Ale hodně se změnil, i on dělá pokroky. Brala bych ho takového jaký je, nikdy se ke mě tak hezky nechoval, ale problém je v tom, jak uvěřit, e to takhle zůstane?
Duho,
moná, e on se k tobě teď hezky chová proto, e ty jsi taky se trochu změnila a nakonec neví na čem je....Chlapi holt musej dobývat, nesmí mít tu jistotu,,pak se nejen nesnaí, ale i po druhé osobě lapou
Není tady
Hm.... člověk se můe změnit, pokud má motivaci. Pokud pochopí, e jeho chování je na obtí jemu samotnému, pokud to dělá proto, aby z něj byl "lepí" člověk. Musí o tom být přesvědčený, z hloubi due, a musí mít vůli. Vůli se změnit...Pokud tohle nemá, vrátí se po čase k normálu. Navíc kadý dospělý člověk u má nějakou svou osobnost a změnit se ji povede málokomu....
Není tady
Eva36 napsal(a):
Hm.... člověk se můe změnit, pokud má motivaci. Pokud pochopí, e jeho chování je na obtí jemu samotnému, pokud to dělá proto, aby z něj byl "lepí" člověk. Musí o tom být přesvědčený, z hloubi due, a musí mít vůli. Vůli se změnit...Pokud tohle nemá, vrátí se po čase k normálu. Navíc kadý dospělý člověk u má nějakou svou osobnost a změnit se ji povede málokomu....
Jo a v tom je ten problém, dokáe se podle mě změnit na dobu určitou, vydrí to. překoná se, ale kdy to ve spadne do normálních kolejí, co potom? Holky a spadne to vdy, můeme se snait, jak chceme, protoe s jídlem roste chu. Můe to být dokonalé, ale po čase i ta dokonalost je stereotyp.
Já ale myslela změnu jako v přístupu mylení...nevím jestli to správně napíu, ale myleno zhruba takto: dřív jsi třeba lítala po domácnosti, aby bylo ve nej... a manel to chápal jako hotovou věc...změna: u tolik nelítá, protoe jsi přehodnotila svůj ivot a manel začíná tápat...
Není tady
Michaela.43 napsal(a):
Já ale myslela změnu jako v přístupu mylení...nevím jestli to správně napíu, ale myleno zhruba takto: dřív jsi třeba lítala po domácnosti, aby bylo ve nej... a manel to chápal jako hotovou věc...změna: u tolik nelítá, protoe jsi přehodnotila svůj ivot a manel začíná tápat...
TAk to u mě ani není. Je fakt, e jsem lítala, ne přiel z práce, musela jsem mít ve OK. Ale byl to jen můj pocit, on to nevyadoval, jen já jsem si myslela, e by to tak mělo být. Mu to bylo jedno. Teď opravdu nelítám, skoro nic nemusím dělat, taky dítko je větí, ale hodně dělá ex. Musel se to učit, ale u to tak funguje. e by tápal, snad trochu, spí mu nic jiného nezbývalo. Máme rozdělenou starost o syna i domácnost a od té doby to funguje. Dříve jsem se nekoukla ani na TV, dnes přijdu z práce a on doma kmitá.
Tak to jsem měla na mysli - i toto- jasně e ty jsi měla dobrý pocit, e ve doma je uklizeno - tohle přesně jsem proívala já...je pravda, e kdy je dítě či děti větí, nechá se práce rozdělit dokonce mezi vechny členy rodiny...., , a ono je i důleité UMĚT si odpočinout.... a uívat ivota
Není tady