Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 16. 7. 2012 10:55

Jitule8635
♥♥-----

kráječ

Ahojte,
nevím,jestli si mám koupit kráječ,který budu především používat na chleba, ruční nebo elektrický.Doma máme prastarý ruční.Na netu jsem našla ruční dost drahé.
Jaké máte zkušenosti?
Děkuji.

Není tady

#2 16. 7. 2012 20:38

Ing. Iva Veselá
Partner Babinet.cz

Re: kráječ

Jituš, a proč kráječ na chleba? Není to zbytečné?

Není tady

#3 17. 7. 2012 8:37

Jitule8635
♥♥-----

Ing. Iva Veselá napsal(a):

Ahoj Ivo,
jsme na něj zvyklí.
Zbytečné mi to nepřipadá.
Proč tobě ano?

Není tady

#4 17. 7. 2012 13:52

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Za sebe musím říct, že jsem taky pořád chtěla elektrický kráječ chleba, měla jsem za to, že se mi s tím ten chleba bude lépe krájet atd. atd. - no výsledek je ten, že kráječ sice mám, ale jen se na něj práší, zůstala jsem u obyčejného nože. Takže v mém případě vyhozené peníze hmm

Není tady

#5 17. 7. 2012 15:38

mamba
♥♥♥♥---

Jitule:
Mám také  letitý ruční kráječ, ale pořád funguje bez chybičky. Kdyby "odešel", koupím si elektrický, ale ten nejjednodušší, opravdu jen na chleba, jinak bych ho nevyužila.
Kráječ mám pevně nainstalovaný v samostatném fochu, což umožňuje kdykoliv ho po otevření dvířek použít, je stále připravený.(Při čištění se dá jednoduše odmontovat.)  Vedle něj je  i dost místa na chleba a pečivo. Po ruce mám ruční vysavač na drobky, celý foch vytírám dle potřeby. Mám pořád kolem čisto a nikde ani drobeček.  Pro mne je to skvělý pomocník a nakrájené krajíce jsou perfektní, nůž mě ani nenapadne použít. U nás  bez kráječe  nee.
Hodně záleží na tom, jestli kráječ musíš před použitím instalovat, nebo s ním manipulovat, to je  opruz.  Pak je opravdu jednodušší vzít do ruky nůž.

Není tady

#6 17. 7. 2012 16:52

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Jitule8635 napsal(a):

Ing. Iva Veselá napsal(a):

Ahoj Ivo,
jsme na něj zvyklí.
Zbytečné mi to nepřipadá.
Proč tobě ano?

mě kráječ na chleba přijde jako naprostá zbytečnost.  věc , která jen zbytečně zabírá místo. umím nakrájet tenké krajíce i bez této vymoženosti.

Není tady

#7 17. 7. 2012 17:56

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Měli jsme doma kráječ chleba,když jsem byla jako děcko - ruční a tak ho mám v domácnosti samozřejmě také.Nedovedeme si nikdo bez něj představit,jak bychom jinak kudlili chleba nožem.Nakrájí se přesně tlusté krajíčky chleba dle potřeby a nejen ty - i třeba tvrdý sýr,či sálám...Kluci mají dokonce i kráječ na chleba na kolejích,bez něj prostě ani ránu.Mám jej nainstalovaný na lince,je na gumové příchytky,lze jednoduše kdykoli oddělat,ale není k tomu sebemenší důvod.
Jak jsem psala,máme ruční kráječ,měla bych docela obavu z elektrického,při krájení pak musí být člověk mnohem víc opatrnější a taky nechat ho používat děti je pak o strach.Zato ten ruční zvládnou v pohodě i děti.Určitě doporučuju jeho koupi,já ho mám už přes 20 let,je to prakticky nezničitelná věc a obrovský pomocník.

Není tady

#8 18. 7. 2012 9:16

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Pro me krajec na chleba uplna zbytecnost.Dostala jsem ho svatebnim darem a ani jednou nepouzila.Ted si chleba krajim primo v obchode na krajeci.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#9 18. 7. 2012 10:30

mamba
♥♥♥♥---

Každý máme jinak zorganizovanou domácnost, jiné potřeby a zvyky. Také znám pár žen, co mají určité věci do kuchyně doma a nikdy je nepoužívají, občas ani nevědí, jak a na co by je použily.  Stalo se mi už víckrát, že něco u mne viděly a divily se, jak to usnadňuje práci a šetří čas.  To já co mám, využívám všechno, něco je potřeba jen občas, ale když to potřebuji, tak to mám k dispozici. Je pravda, že než něco koupím, tak si dobře promyslím co a jak, abych neinvestovala do, pro mne,
nepotřebné zbytečnosti. Na trhu je jich spousta, ale některé  jsou fakt vychytané.
Konkrétně kráječ na chleba je super, zvláště na měkký chlebíček, ještě teplý, přímo z pekárny. Už se rodina nemůže dočkat, až vystydne. Z něho se pěkné úhledné krajíčky špatně krájí i super nožem.
Za sebe říkám, kráječ ano.

Není tady

#10 18. 7. 2012 11:51

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

Pro me krajec na chleba uplna zbytecnost.Dostala jsem ho svatebnim darem a ani jednou nepouzila.Ted si chleba krajim primo v obchode na krajeci.

to je  tvoje velká hloupost a taky škoda.Nechápu,že když už bych něco dostala a vůbec jsem to nechtěla ani jednou vyzkoušet?
Nakrájené krajíce chleba už dopředu jsou o ničem - chleba mnohem víc takhle vysychá a neni chutný už vůbec:reta:

Není tady

#11 18. 7. 2012 11:55

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

mamba napsal(a):

Každý máme jinak zorganizovanou domácnost, jiné potřeby a zvyky. Také znám pár žen, co mají určité věci do kuchyně doma a nikdy je nepoužívají, občas ani nevědí, jak a na co by je použily.  Stalo se mi už víckrát, že něco u mne viděly a divily se, jak to usnadňuje práci a šetří čas.  To já co mám, využívám všechno, něco je potřeba jen občas, ale když to potřebuji, tak to mám k dispozici. Je pravda, že než něco koupím, tak si dobře promyslím co a jak, abych neinvestovala do, pro mne,
nepotřebné zbytečnosti. Na trhu je jich spousta, ale některé  jsou fakt vychytané.
Konkrétně kráječ na chleba je super, zvláště na měkký chlebíček, ještě teplý, přímo z pekárny. Už se rodina nemůže dočkat, až vystydne. Z něho se pěkné úhledné krajíčky špatně krájí i super nožem.
Za sebe říkám, kráječ ano.

Já to mám přesně tak,než něco koupím,tak prověřím a to hl.na netu,to jsou dnes fakt supr možnosti.Před cca 2 roky jsem si takhle koupila odšťavňovač-inspirovaly mě k tomu v OC ty kiosky s předraženou čerstvou ovocnou šťávou.Nechci si hrát s mrkví,celerem a pdobnými,ale koupila jsem si obyč.el.odstavnovač na citrusy,za cca 200,-Kč a je to paráda.Když jsou levné pomeranče a grepy,tak jich nakoupím třeba 3 kg a šťávička je přímo boží.Akorát ti moji chlapi doma swe po tom furt ušklibují,ale vitamíny se holt musífuckyou

Není tady

#12 18. 7. 2012 20:34

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko

Nedávno mi dosloužila stará el.eta, tak jsem vybírala náhradu.Koupila jsem nový elektrický a je nevychytaný, (strašně špatně se současně mačká pojistka a spínač na krájení) krájí se mi s nim špatně a zdá se mi nebezpečný hmm.Musím být hodně opatrná.Týden na to jsem v obchodě viděla ruční a bylo mi líto, že jsem ho neviděla dřívsad,.

Není tady

#13 19. 7. 2012 6:23

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Jaku napsal(a):

eremuruss napsal(a):

to je  tvoje velká hloupost a taky škoda.Nechápu,že když už bych něco dostala a vůbec jsem to nechtěla ani jednou vyzkoušet?
Nakrájené krajíce chleba už dopředu jsou o ničem - chleba mnohem víc takhle vysychá a neni chutný už vůbec:reta:

Krajec ten sami co jsem dostala darem jsme meli doma,kdyz jsem byla dite a moc se doma neosvedcil.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#14 21. 7. 2012 12:57

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

my máme elektrickej a spokojenost. já ho teda využívám málo, ale ostatní krájí jen na něm.
ale jak tu kdosi psal, záleží, jestli máš malé děti nebo tak. to bych pak asi sáhla radši po ručním.

jinak nechápu ty, co tu píšou, že je kráječ pro ně zbytečnost. na to se snad nikdo neptal. a nikdo jim ho nenutí, že jo roll

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí