Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#151 22. 8. 2012 9:46

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Re: Rozchod po 25 letech

majkafa napsal(a):

agewo, naštval tě někdy v práci někdo tak, (nadřížený), žes ho chtěla např. poslat někam a tys mu to otevřeně řekla? smile

víš , že ne?
kromě toho, nemývám ve zvyku někoho někam posílat ( ani v duchu ani nahlas).
A sprostá jsem vlastně jen v autě, když řídím, tam to jinak nejde smile.

Není tady

#152 22. 8. 2012 9:49

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Kromě toho, zbytečně hledáš háčky a kličky. mluvilo se tu o tom, že TADY v diskusi si něco myslíš, ale neřekneš . Nemluvili jsme o nadřízených, podřízených a práci.

Není tady

#153 22. 8. 2012 9:55

helena
♥♥♥♥♥♥♥

žes ho chtěla např. poslat někam a tys mu to otevřeně řekla?
Původní otázka zněla "říkáš všem vždy otevřeně své momentální pocity?"
Vyjádřit pocit se snad dá i jinak než dotyčného rovnou "poslat někam", ne?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#154 22. 8. 2012 17:23

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

agewa napsal(a):

Kromě toho, zbytečně hledáš háčky a kličky. mluvilo se tu o tom, že TADY v diskusi si něco myslíš, ale neřekneš . Nemluvili jsme o nadřízených, podřízených a práci.

prosím tě, kecá celou dobu. od začátku se ji práší od huby a neřekne, jak se věci mají.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#155 25. 8. 2012 20:57

Petra_Myska
♥♥-----

Rozumím ti o to víc, že něco podobného se před 3 roky stalo mně. Tehdy ještě můj manžel odjel na služební cestu do zahraničí a když přijel zpět, tak byl jako vyměněný. Také byl neustále u PC, kontroloval si mobil a domů chodil až večer. V posteli to bylo na nule, i když jsem se snažila co mi fantazie stačila. Takhle to trvalo asi půl roku a pak najednou  přišel s tím, že si našel práci ve Francii. Vůbec o tom nechtěl diskutovat a nakonec se mi přiznal, že má v Paříži přítelkyni. Když jsem se zeptala jak si to představuje dál, přišel šok - požádal o rozvod. Byla jsem na dně a neměla sílu se o něho poprat. Dopadlo to jak to dopadlo a teď jsem sama se synem. Majetkově to dopadlo dobře, na syna posílá alimenty, ale to jsem nechtěla - zmizel mi ze života. Dalšího vztahu se bojím. Je mi 34 a doufám, že nezůstanu sama. Dlouho jsem se nemohla vzpamatovat, bolelo mě to. Po 5 letech co jsme spolu chodily a po skoro 11 letech manželství jsem si představovala prožívat nejlepší leta opravdu jinak. Pa a držim palce.

Není tady

#156 26. 8. 2012 10:40

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Petro, ten strach přejde. jsi ještě mladá, všechno máš před sebou.
držím palce, ať jsi zase šťastná wink

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#157 28. 8. 2012 14:36

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

majkafa napsal(a):

K té modlitbě jsem skeptická. Nesedí mi. Vnímám ji jako - když nemám kozu já, zlepší mi náladu, když umře i sousedovi.

ta modlitba je náhodou pravdivá a vůbec v ní není nic o sousedově koze wink

Není tady

#158 18. 9. 2012 10:02

Jitule8635
♥♥-----

Ahojte,
možná to už zaznělo,ale jak se měla zachovat Ingisinka,když návštěva v rodině milenky je špatně.Tím nechci říct,že to schvaluji.
Jsem v obdobné situaci.Taky mě napadlo,zajít za milenkou,už proto,že jiznám osobně.Ale asi by to bylo pro mě dost ponižující.Možná kdyby jsme se někde náhodou potkaly,tak snad naznačit,že něco vím,ale jít k ní ne.
U mně jde o to,že přítel je se mnou a zapírá.

Není tady

#159 18. 9. 2012 16:10

Weatherwax
♥♥♥----
Místo: Brno

ingisinka napsal(a):

Poslední příspěvek ode mne.
Zamýšlela jsem se nad Vašimi názory, dokonce jsem zkoušela znovu analyzovat, zda moje návštěva v druhé rodině něco změnila. Možná urychlila. Možná by zůstal fyzicky doma. Možná by neodešel nikdy, ale jaký by to byl život dál ? Prostě ta voda se musela rozvířit, aby si časem nečistoty sedly ke dnu a vše se vyčistilo. Ano, chci ho dál zpátky, ale NE ZA KAŽDOU CENU !!!
Myslela jsem, že mi někdo poradí, jak se k němu chovat dál, abych mu dala najevo, že o něho stojím, ale abych ho neotrávila vyčítkami, nátlakem... Bohužel se i nadále musím spoléhat nejvíc sama na sebe, na svoji hlavu, cit a intuici. Tento server mne totálně zklamal, je tu několik uživatelů, kteří (jak jsem koukala) notoricky přispívají ke kde čemu, myslí si, že mají patent na rozum a místo rad či podpory na každého plivou. Musí to být lidé nejspíš bez práce, plni nenávisti a zášti ke každému a s radostí čtou o neštěstí druhých, aby se ujistili, že v nějakých průserech nejsou sami. Omlouvám se tímto několika málo ostatním, kteří mne podpořili radou či jen vyjádřili určité pochopení a poskytli útěchu, že život rozvodem nekončí a děkuji jim.

Došla jsem od začátku v příspěvcích až sem (vím, je to staré téma, takže je to docela mimo) a myslím, že k tomuto můžu říct jeden postřeh, který nevím nakolik se bude komu líbit, ale mně se v praxi dost osvědčil, byť ne v totožně zamotané a vážné situaci.

Píšeš, žes doufala, že Ti zde někdo poradí, jak se k němu chovat dál. To se špatně radí, každý to má jinak... Mně se ovšem velice vyplatilo, obzvláště v komunikaci s muži, říkat přesně to, co chci. Je pravda, že někdy člověk musí vyjádřit určitou slabost a to je hodně těžké (nebo alespoň pro mě). Takže já bych mu řekla, nějak věcně, prostě jako holé oznámení, na které nečekáš odpověď něco v tom smyslu, že Ti na něm záleží, chtěla bys, aby se vrátil a žes doufala, že se jedná o chvilkové poblouznění či něco obdobného. Pak bych mu řekla, že chvíli počkáš, jestli nezjistí, že se chce taky vrátit. Ovšem zdůraznila bych, že nebudeš čekat věčně...

V tom smyslu bych si i v hlavě srovnala, jak dlouho čekat budu, jsem schopna...plácnu půl roku...po uplynutí této doby bych asi prostě se snažila zavřít dveře a otevřít jiné...

Jak říkám oznamování mých očekávání, přání a stížností se mi v životě vyplatilo už mnohokrát. Takže trochu ex post posílám svůj příspěvek a doufám, že je Ti lépe, než v době, kdys to sem psala.

rock

Osud rozdal karty, my hrajeme. (A. Schopenhauer) usch storstark dumbom

Není tady

#160 21. 9. 2012 13:40

Kačerka14
♥------

Ahojky - jsem tu dnes poprvé. Bohužel mě potkalo to, co málokomu udělá radost. Manžel, s kterým jsem ve vztahu 20 let mi oznámil (je mu 37 a mě 43), že ho přestal bavit stereotyp a že se zamiloval do mladší, která má osmileté dítě. Na jednu stranu mě to nepřekvapilo na druhou stranu si říkám, že nám bylo fajn. Ale stereotyp to opravdu byl. A teď nevím co bude dál. Co se týká rozvodu-ten bude v klidu-už jsme se dohodli. Mluvíme spolu jako dva dobří kamarádi. Zatím bydlí doma, ale co bude až budou prázdné skříně a postel? Nevím - nezažila jsem to. Vypadá to, že jde i do horšího a to je důkaz toho, že je opravdu zamilovaný.

Není tady

#161 21. 9. 2012 14:18

albex
♥♥-----

Kačerka, asi to tak má byť. Mne sa manžel v 45 rokoch tiež zamiloval a po 30 rokoch vo vzťahu mi oznámil, že my dvaja už spolu nebudeme fungovať ako manželia, teda budeme ale len na papieri. Je jedno či ide do horšieho, teraz to tak neberie lebo je zamilovaný. Možno časom bude prehodnocovať. Ten môj má asi o 10 rokov staršiu a tiež je zamilovaný a nevadí mu to. A ako dlho to vieš, keď ste sa tak rýchlo dohodli aj na rozvode? A rozvod chceš ty alebo on?

Není tady

#162 21. 9. 2012 16:52

Kačerka14
♥------

Vím to od pondělí. Diskuse proběhla velmi otevřeně. Ona se v něm zhlédla už před rokem a vztah trvá asi 4 měsíce. Myslela jsem, že když taková zpráva přijde, že je to katastrofa, ale celkem to vydejchávám. Uvidíme postupem času. Možná se to ve mě hromadí a pak to bouchne. Co se týká papírových záležitostí - tak ty doufám, že opravdu půjdou rychle a bez problémů. Na rozvodu jsme se dohodli společně, ale nebudeme to nijak hrotit. On je v jádru hodnej chlap smilesmile

Upravil(a) Kačerka14 (21. 9. 2012 17:18)

Není tady

#163 22. 9. 2012 6:09

Kačerka14
♥------

Ahoj Ingisinko - Tvůj příběh je jako jeden z mnoha na těchto stránkách. A já Ti napíšu ten můj:
S manželem jsme 20 let - od jeho 17 let. Já jsem o 6 let starší. Vše klapalo super. Před 5 lety mu začalo vše vadit a tak se ze dne na den odstěhoval. Vydržel to ale jen asi měsíc - vrátil se a vše bylo ještě lepší než předtím. Každý den jsem poslouchala jak mě miluje a že mě nikdy neopustí. A teď po 5 letech se též v práci zamiloval do mladší kolegyně, která má osmileté dítě. Je jak smyslů zbavený. Jejich vztah trvá 4 měsíce a on pálí mosty. Takže se budeme rozvádět. Nevím jestli má cenu něco lepit. Já už nechci - jednou to stačilo. winkwink To, že jsi šla do druhé rodiny - budiž. Každý jeden člověk prožívá krizové situace po svém. Já bych to nikdy neudělala, ale v žádném případě Tě za to nebudu kritizovat. Co se komunikace týká - my se spolu bavíme jako 2 kamarádi. Přece jen jsme spolu byli 20 let a chceme se rozejít v dobrém. Nemá cenu si dělat naschvály, ty to akorát zhorší.

Není tady

#164 22. 9. 2012 19:15

albex
♥♥-----

Kačerka je len obdivujem a ticho závidím s akou ľahkosťou o tom píšeš. U nás to bolo presne rovnako, sme spolu od jeho 15 a mojich 16 rokov, celkom 30 rokov. Pred šiestimi rokmi tiež niekoho stretol, ale potom sa vrátil a všetko vyzeralo, že náš vzťah to len posilnilo. Ale teraz sa znova zamiloval inde. On sa rozvádzať nechce, ale každú chvíľu trávi len s ňou. Ja by som sa chcela rozviesť lebo ma to strašne bolí a hlavne ponižuje, no zároveň ho stále milujem a nie som taký zrejme vyrovnaný človek ako ty. Neviem ho prestať mať rada, tak trpím a len sa pozerám ako odchádza každý deň za ňou a ráno si prichádza po veci do roboty. Komunikuje so mnou tiež ako kamarát a mne to tak vyhovuje, lepšie ako keby sme sa mali hádať. No zároveň ma to strašne bolí. Kačerka vy máte aj deti? Čo oni na to?

Zajtra je 23.septembra, magický dátum pre mňa, pretože máme 23 výročie svadby. Dúfam, že sa stane nejaký zázrak a pán boh mi dá silu postaviť sa proti tej bolesti a ukáže mi už len novú cestu vpred, za novým začiatkom.

Upravil(a) albex (22. 9. 2012 19:20)

Není tady

#165 22. 9. 2012 19:51

Kačerka14
♥------

Albex wink Mám 22 letou dceru z prvního manželství a ta to bere sportovně. Ona je taková odjakživa. 
Dneska se mi ulevilo ještě víc, protože jsem to řekla mojí mámě (ta ho měla moc ráda) a kupodivu to vzala fajn. Akorát na to řekla, že by bývala za něj dala ruku do ohně. Bohužel by jí shořela. Ještě jsem zvědavá na jeho rodiče. Tam bude asi problém, protože tchýně mě brala jako svojí přítelkyni. Snad se to nezmění. Dneska ráno jsem již kontaktovala právničku a budu nebo budeme se snažit to rychle dotáhnout do úplného konce. On to teď řeší srdcem a mozek má tmu. Sám říká, že bude třeba za půl roku litovat, ale to už není a nebude můj problém.

Není tady

#166 30. 9. 2012 9:15

Kačerka14
♥------

Ahoj Albex - tak jak to s Tebou vypadá? Máš se?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí