6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ingisinko, s odstupem času ti už došlo, jaká to byla blbost? Žes svým činem definitivně uzavřela svému manželovi cestu zpět? Že teď už by se vrátil jenom chudák bez sebevědomí? Stáhnul ocas a poslušně přišel k paničce? Takového muže by sis už nevážila, on by si nevážil tebe a to už by nebylo partnerství.
Něco podobného se stalo mé kamarádce. Při nevěře přistihla tatínka jejich dcera. Kamarádka se snažila, co mohla, aby vztah udržela, jako poslední možnost viděla návštěvu milenky. Byla za ní, dokonce si prý před ní klekla, tak moc stála o zachování manželství. Samozřejmě to bylo k ničemu, ale kamarádka viděla, že udělala vše, co mohla a nepomohlo to, takže to uzavřela a šla dál . Už tam prostě nebylo žádné "co by, kdyby". Našla si jiného a je teď spokojená. Připomínám, že je to velice temperamentní, hezká a úspěšná žena.
Není tady
Kdyby mohla udělat víc, čili vůbec za tou milenkou nejít a ovládnout sama sebe, udělala by lépe. Je těžší ovládat se a neudělat vůbec nic, než vypustit své démony, ponižovat se a udělat ze sebe chuděru. Démoni se těžce ovládají v emocích.
majkafa napsal(a):
Kdyby mohla udělat víc, čili vůbec za tou milenkou nejít a ovládnout sama sebe, udělala by lépe. Je těžší ovládat se a neudělat vůbec nic, než vypustit své démony, ponižovat se a udělat ze sebe chuděru. Démoni se těžce ovládají v emocích.
To je blbost co píšeš. Ty obviňuješ I. že to je její chyba,že když šla za milenkou, odřízla manželovi dvířka.
Kdyby manžel chtěl, tak zůstane, i kdyby šla I. nebo nešla. Prostě manžel byl už rozmyšlenej. A po pravdě, lepší, že to takhle sám vyřešil, než courat od jedný k druhé.
NEvím, proč tady stále řešíte, že I. udělala blbost.
Jak už jsem psala, zoufalí lidi dělaj zoufalý věci, no a co.
Majkafo - já bych chtěla vidět Tvého milého,kdyby za Tebou naklusala jeho manželka.
Upravil(a) dusička (19. 7. 2012 21:52)
Není tady
dusička napsal(a):
majkafa napsal(a):
To je blbost co píšeš. Ty obviňuješ I. že to je její chyba,že když šla za milenkou, odřízla manželovi dvířka.
Kdyby manžel chtěl, tak zůstane, i kdyby šla I. nebo nešla. Prostě manžel byl už rozmyšlenej. A po pravdě, lepší, že to takhle sám vyřešil, než courat od jedný k druhé.
NEvím, proč tady stále řešíte, že I. udělala blbost.
Jak už jsem psala, zoufalí lidi dělaj zoufalý věci, no a co.
Majkafo - já bych chtěla vidět Tvého milého,kdyby za Tebou naklusala jeho manželka.
:no jak znám Majkafu jenom z tu odsud, tak by si zajíčka určitě nechtěla nechat u sebe napořád,že Majkafo?
Upravil(a) Jaku (19. 7. 2012 22:11)
Není tady
dusička napsal(a):
Já bych ani tak nechtěla vidět toho milého, jako přímo majkafu
Není tady
Pred lety jsem tu cetla pribeh asi se jmenovala Solkla,ktera vypravela jak si v praci nasla milence.Sama se s tim sverila svemu muzi a ten si to sel vyrikat se zenou milence jeho manzelky.Prisel a vic se o nevere sve manzelky s ni nebavil.Ona se se svym milencem rozesla.A manzelstvi fungovalo dal....
Není tady
Poslední příspěvek ode mne.
Zamýšlela jsem se nad Vašimi názory, dokonce jsem zkoušela znovu analyzovat, zda moje návštěva v druhé rodině něco změnila. Možná urychlila. Možná by zůstal fyzicky doma. Možná by neodešel nikdy, ale jaký by to byl život dál ? Prostě ta voda se musela rozvířit, aby si časem nečistoty sedly ke dnu a vše se vyčistilo. Ano, chci ho dál zpátky, ale NE ZA KAŽDOU CENU !!!
Myslela jsem, že mi někdo poradí, jak se k němu chovat dál, abych mu dala najevo, že o něho stojím, ale abych ho neotrávila vyčítkami, nátlakem... Bohužel se i nadále musím spoléhat nejvíc sama na sebe, na svoji hlavu, cit a intuici. Tento server mne totálně zklamal, je tu několik uživatelů, kteří (jak jsem koukala) notoricky přispívají ke kde čemu, myslí si, že mají patent na rozum a místo rad či podpory na každého plivou. Musí to být lidé nejspíš bez práce, plni nenávisti a zášti ke každému a s radostí čtou o neštěstí druhých, aby se ujistili, že v nějakých průserech nejsou sami. Omlouvám se tímto několika málo ostatním, kteří mne podpořili radou či jen vyjádřili určité pochopení a poskytli útěchu, že život rozvodem nekončí a děkuji jim.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Pred lety jsem tu cetla pribeh asi se jmenovala Solkla,ktera vypravela jak si v praci nasla milence.Sama se s tim sverila svemu muzi a ten si to sel vyrikat se zenou milence jeho manzelky.Prisel a vic se o nevere sve manzelky s ni nebavil.Ona se se svym milencem rozesla.A manzelstvi fungovalo dal....
Ahoj všechny babinetky, dlouho jsem tu nebyla a už ani nepřispívám. Jen Vás někdy čtu a co nevidím, dnes o mně....
Už se mi to nechce všechno vyprávět, jen upravím Eremuruss.
Sama jsem se s nevěrou muži NIKDY nesvěřila, on to zjistil /kontaktovala ho manželka milence/. Doma o tom se mnou nikdy nemluvil, nechal mě ať si to vyřeším a prožiju sama. S milencem jsem se rozešla, ale až já jsem chtěla, cca 1/2 roku potom co se to dozvěděl manžel. To že se to dozvěděl v tom nehrálo žádnou roli, láska se prostě vyčerpala...
Jinak s manželem jsem pořád a je to fajn... nikdy jsme to zpátky neřešili.
Hodně štěstí všem!
Není tady
Ingisinko, když to je těžké něco konkrétně poradit, když Tvého muže neznáme a nevíme, co by na něj "zabralo".
Já jsem nikdy takovou záležitost neřešila, ale asi bych mu řekla, že o něj pořád stojím, že budu čekat, ale ne věčně. Pokud se nevrátí, že si zařídíš svůj život. Takhle nějak to řešila i ta moje kamarádka, o které jsem psala, že byla za milenkou svého muže. Dala mu šanci, zašla i za tou dotyčnou, ale když to k ničemu nebylo, zaměřila se na sebe a našla si jiného.
Přeji Ti hodně štěstí a síly.
Není tady
Insignka, myslím, že na akútne zamilovaného muža neexistuje nejaká zaručene účinná rada. Kvôli TEBE by som ti poradila neupínať sa tak naňho a pokúsiť sa zariadiť si pekný život mimo vzťah, hľadať šťastie aj inde a nebyť závislá na tom, ako sa vyvinie ten jeho vzťah... Ohľaodm kúziel, ako ho získať spoľahlivo nazad ti asi neporadí nikto.
Není tady
ingisinko, vždy se musíš spoléhat v první řadě sama na sebe. Žádný univerzální návod v prášku neexistuje, neboť každý z nás je jedinečný originál.
Pokud k životu přistupuješ tak, že vše, co děláme, děláme, jak v tu chvíli nejlépe umíme, tak jsi i tu návštěvu v rodině milenky tvého manžela v tu chvíli udělala, jak nejlépe jsi uměla. Je to logické.Kdybys to v tu chvíli uměla lépe, udělala bys to.
Možná bys měla ve vztahu méně analyzovat a dát víc na svou intuici a city. Zdůrazňuji - intuici. Ne na své ego. Ono je dost těžké je někdy od sebe rozeznat. Ale není to zase tak těžké. Co bolí, je ego. Co nebolí, je láska.
V závěru svého posledního příspěvku jsi napsala spousty domněnek, ze kterých je cítit tvůj vztek. Až emoce opadnou, uvidíš věci jinak. Uvidíš v mnoha případech i to, že příspěvky, které tě teď nadzvedly, byly právě ty, které ti o tobě něco ukazovaly, které pro tebe byly důležité. Je moudré se právě nad těmito příspěvky zamyslet s rozvahou a ne je apriori odsoudit. Včetně jejich autorů, o kterých sis vytvořila často nesmyslné domněnky.
Jestli jsi sem přišla hledat pouze podporu svým činům, poplácání po rameni, jak jsi skvělá, jak jsi vše udělala dobře, útěchu, mělas to napsat hned v úvodním příspěvku.
Je důležité zamyslet se hlavně sama nad sebou, nad tím, co z tvé strany mohlo ve vašem vztahu vést k rozpadu, a poučit se z této lekce do svého budoucího života. Abys je už nemusela opakovat.
Nemyslím Majkafo, že Ingisinka jsem přišla pro poplácení po zádech a pro podporu činů. A ani z ní necítím vztek.
Z Ingisinky cítím zklamání, že se jí rozpadla rodina, cítím z ní smutek, závislost na manželovi, že bez něj nedokáže být šťastná.
Prvotní myšlenka byla navštívit rodinu, a řekla bych, že i když píšeš, že vše řešila v klidu a ne emočně, možná že tak působila navenek, ale vevnitř se jí to bouřilo. řekla bych,že to udělala proto,že chtěla vědět, na čem je, nejistota je nejhorší. A to byla její intuice, že tam šla.
Co bolí je ego, co nebolí, je láska.
Ingisinku bolí to, že odešel manžel. Ale "čo bolí, to prebolí". Bude líp.
Něco sem vlepím:
Upravil(a) dusička (20. 7. 2012 19:31)
Není tady
Erem - a takhle se dělaj drby.
Není tady
K té modlitbě jsem skeptická. Nesedí mi. Vnímám ji jako - když nemám kozu já, zlepší mi náladu, když umře i sousedovi.
ingisinka napsal(a):
Zamýšlela jsem se nad Vašimi názory, dokonce jsem zkoušela znovu analyzovat, zda moje návštěva v druhé rodině něco změnila. Možná urychlila. Možná by zůstal fyzicky doma. Možná by neodešel nikdy, ale jaký by to byl život dál ? Prostě ta voda se musela rozvířit, aby si časem nečistoty sedly ke dnu a vše se vyčistilo. Ano, chci ho dál zpátky, ale NE ZA KAŽDOU CENU !!!
Myslela jsem, že mi někdo poradí, jak se k němu chovat dál, abych mu dala najevo, že o něho stojím, ale abych ho neotrávila vyčítkami, nátlakem... Bohužel se i nadále musím spoléhat nejvíc sama na sebe, na svoji hlavu, cit a intuici. Tento server mne totálně zklamal, je tu několik uživatelů, kteří (jak jsem koukala) notoricky přispívají ke kde čemu, myslí si, že mají patent na rozum a místo rad či podpory na každého plivou. Musí to být lidé nejspíš bez práce, plni nenávisti a zášti ke každému a s radostí čtou o neštěstí druhých, aby se ujistili, že v nějakých průserech nejsou sami. Omlouvám se tímto několika málo ostatním, kteří mne podpořili radou či jen vyjádřili určité pochopení a poskytli útěchu, že život rozvodem nekončí a děkuji jim.
Ingi, odpověděla sis v podstatě sama, nevyčítat, netlačit.. držím palce, aby ses rozhodla správně, v případě, že se bude chtít kolouch vrátit
Není tady
A mně se ta modlitba moc líbí.
Já ji vnímám takto: člověk se rozčiluje nad věcma, ale když se pak ukáže u blízkých nemoc, řekne si, proč já řeším prkotiny
Není tady
ingisinka napsal(a):
...ingi odhadla si to přesně, tyhle vševědmy duchem jinde tu už otrávily a spourážely nejednu holku v tvojí situaci a když mají konkretizovat kde svoje jistoty berou tak se začnou obracet k duchovnu, přitom ubližují zcela pozemsky. Nic si z toho nedělej, jako je tu dost takových je tu dost i těch co tě chápou. Držím palce. Život opravdu nekončí ať to dopadne jakoliv.
Není tady
majkafa napsal(a):
Majkafo proboha radíš tu sice přísně, ale asi by sis měla připomenout jak si svoje démony zvládla po tom co tě opustil manžel ty... pokud se pamatuju tak si se po pokusu o sebevraždu ocitla na psychiatrii. Proč seš teď na lidi v tristní situaci tak skoupá?
Není tady
Skoupá? To není vhodný výraz pro tuto situaci.
Právě proto, že si pamatuji... Měla bys pozorněji číst, co píšu.
Upravil(a) majkafa (20. 7. 2012 21:38)
Majkafo, nic ve zlým, ale přijde mi,že
ano, v jádru duše to myslíš dobře, protože sis tím sama prošla.
Ale...
Přijde mi, ne že seš skoupá, ale z Tvých písmenek cítím, jak pohrdáš s lidma,který dělaj, co dělaj. Už si zapomněla, jak Ti bylo,když si nechtěla žít?
Proč radíš přísně? Co to člověku dá?
Není tady
majkafa napsal(a):
K té modlitbě jsem skeptická. Nesedí mi. Vnímám ji jako - když nemám kozu já, zlepší mi náladu, když umře i sousedovi.
Ta motlitba není špatná. Já ji zase chápu jako dej a bude ti dáno, pomoz a bude ti pomoženo.
Ještě dodávám, když je člověku blbě, měl by si uvědomit, že jsou lidé, kterým je i hůř a kteří si víc zaslouží pomoci.
To, co tam Majko vidíš Ty, já tam nevidím.
Upravil(a) Judyna (20. 7. 2012 22:54)
Není tady
solkla napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Ahoj všechny babinetky, dlouho jsem tu nebyla a už ani nepřispívám. Jen Vás někdy čtu a co nevidím, dnes o mně....
Už se mi to nechce všechno vyprávět, jen upravím Eremuruss.
Sama jsem se s nevěrou muži NIKDY nesvěřila, on to zjistil /kontaktovala ho manželka milence/. Doma o tom se mnou nikdy nemluvil, nechal mě ať si to vyřeším a prožiju sama. S milencem jsem se rozešla, ale až já jsem chtěla, cca 1/2 roku potom co se to dozvěděl manžel. To že se to dozvěděl v tom nehrálo žádnou roli, láska se prostě vyčerpala...
Jinak s manželem jsem pořád a je to fajn... nikdy jsme to zpátky neřešili.
Hodně štěstí všem!
erem, Ty jsi hotový Rádio Jerevan
Není tady
Judyna napsal(a):
Ta motlitba není špatná. Já ji zase chápu jako dej a bude ti dáno, pomoz a bude ti pomoženo.
Ještě dodávám, když je člověku blbě, měl by si uvědomit, že jsou lidé, kterým je i hůř a kteří si víc zaslouží pomoci.
To, co tam Majko vidíš Ty, já tam nevidím.
Judyno, když je člověku opravdu blbě, tak už žádné "měl by si uvědomit" nefunguje. To ti mohu místopřísežně potvrdit. Na dně už není vůbec nic. Na opravdovém dně už člověk řeší pouze to, jak odejít, aby už přestala ta nesnesitelná bolest. Nic jiného už neexistuje.
Kdo to nezažil, asi si nedokáže představit, jaké to je.
Ještě k té modlitbě - ta názorně vypovídá o tom, že někteří lidé, možná většina lidí, než by řešila sebe, své problémy, tak bude raději řešit cizí. Ono je to tak nějak jednodušší, zamaskovat své bolesti cizími. Ale nefunguje to napořád. Jednou u každého nadejte chvíle, kdy chca nechca bude už muset řešit sebe. Když se nemá rád.
Např. - když mám hlad, pošli mi někoho, kdo potřebuje nasytit. Proč? Až tehdy se postarám o sebe, když uvidím jiného hladového? Proč sama sobě nestojím za to, abych se o sebe postarala kvůli sobě? A co když mi bůh hladového nepošle? To sama sebe nechám hlady umřít? Jak alibistické.
Když se necítím milován, sešli mi někoho, kdo potřebuje lásku.....
To je evidentní poukaz na to, že jsem nenašla lásku v sobě ani k sobě samotnému. Jak pak můžu skutečně milovat jiné?
Ta modlitba, to jsou prvoplánově krásná slovíčka. Ale kdo se nad nimi skutečně zamyslí, a kdo už ví, uvidí v nich, jak jsou nesmyslná. A že by to byla zrovna modlitba Matky Terezy? Kdoví. Ostatně, Matka Tereza byla taky člověkem, dobrým i chybujícím, jako každý z nás.
Poslechněme - přečtěme si někdy tibetského dalajlámu... Nemaskuje před nikým a hlavně sám před sebou, skutečný život krásnými slůvky bez obsahu.
Upravil(a) majkafa (21. 7. 2012 7:36)
Znovu jsem se nad tou modlitbičkou zamyslela.
Omlouvám se, ona má hluboký obsah.
Už v ní vidím, že Bůh nám posílá to, o co prosíme. Posílá nám nás samotných. Sami sobě máme dát, když je nám tak, jak modlitbička popisuje. Otevřít oči a uvidět, že to není jiný člověk, na koho máme čekat, abychom pomohli sobě. Že to jsme my sami.
A když pomůžeme sobě, když se najdeme a zachráníme, pak můžeme dávat jiným. Neboť kdo sám nemá, nemůže dávat ani jiným. Nejdříve musí dát sám sobě.
Dusičko, dík.
Upravil(a) majkafa (21. 7. 2012 7:51)