Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 10. 7. 2012 12:18

ingisinka
♥------

Rozchod po 25 letech

Před 10 dny mne opustil manžel. Konflikty jsme měli delší dobu, tušila jsem, že má v práci
milenku, žárlila jsem a hledala důkaz, on zapíral a obviňoval mne z paranoi, z omezování
jeho svobody a zásahům do jeho soukromí. Chorobně žárlivá nejsem, moje žárlivost byla zaměřená jen vůči této jedné osobě, protože jeho neustálé hlídání telefonu, vysedávání u PC do noci a další aktivity už byly do očí bijící... Takže jsem tedy našla, co jsem hledala, kontaktovala tu druhou rodinu, kde manžel (hodný, milý, pracovitý člověk, ale trouba k pohledání) nic netušil. Jsem VŠ vzdělaná a návštěva této rodiny proběhla bez pláče, scén či hysterie, jen jsem chtěla mít jasno, neboť všechny problémy (osobní i pracovní) mám ve zvyku řešit koncepčně a v klidu. Manžel odešel, nevím, jak to dopadlo v té druhé rodině.
Chci ho zpátky, miluju ho a je osudovým mužem mého života a přes problémy, se kterými jsme
se v posledních měsících potýkali, jsem mu vždy svoji lásku uměla dát najevo. Pohlazení, přitulení, pochvala, jak mu to sluší, sdělení, že ho mám pořád ráda a že ho potřebuju (jen se o něj nechci dělit). Z jeho strany už poslední dobou žádné takovéto ujištění nebylo, ačkoliv dříve jsme se i po té spoustě let měli rádi a uměli jsme si to dát najevo.
Takže má nyní nový vztah, ta žena je starší než on, pracují spolu už cca 20 let a od samého začátku si byli blízcí, to jsem věděla. Myslím, že jí můj (ještěstálemanžel) imponoval, rozhodně ve srovnání s jejím manželem je to člověk, kterého není možné neobdivovat. Děti odrostly v obou rodinách a současné problémy v práci zapřičinily, že můj muž a ona žena se sblížili víc než pracovně, ona ho podle mého chtěla vždy a teď využila situace, kdy potřeboval pomoc a ona mu jí nabídla. Nejspíš společně s pohlazením, polibkem...
Zatím spolu komunikujeme, jeden syn ho zatratil, druhý s ním vychází normálně. odnesl si jen pár věcí, ale návrat absolutně odmítá. Má přitom slzy v očích, určitě se mu neodchází snadno, ale tvrdí, že už cesta zpátky neexistuje, že ta propast mezi námi nejde překročit. Já ho chci zpátky moc, ale sama si uvědomuju, že by nebylo lehké celou tu věc v sobě uzavřít na petlici a nepřipustit do hlavy ani srdce. On se s ní pracovně rozhodně nerozejde, je pro něho nenahraditelná, ona jím manipuluje, chce ho a sama rozhodně také ani neodejde (nikde jinde by neměla výhody, které ji můj muž poskytuje) ani asi nebude mít důvod ukončit vztah milenecký.
Nejsem hloupá, ale ptám se hloupě : existuje cesta zpět? Máte s tím někdo zkušenosti? On je hrdý muž na určité urovni a myslím, že i kdyby v novém vztahu nenašel naplnění, nepřijde zpět, nebude ze sebe dělat šaška...
Bolí to, to tu již bylo psáno mnohokrát, ta duševní bolest má fyzické projevy a je to občas k nevydržení. Ztratila jsem milence, otce mých dětí, nejlepšího přítele, muže, se kterým jsme vlastnímu rukama postavili dům a pečovali o zahradu, lyžovali, jezdili na kole a vůbec byli zájmově dokonale sehraný pár. Bojím se samoty a toho, že již nikdy nikoho nebudu moci takto milovat, vdávala jsem se v kostele a můj slib byl myšlen vážně a neměnitelně. Takové ženy v mém okolí žijí, či spíše dožívají, se psem, s kamarádkou při kafíčku...Je mi 46 let.

Není tady

#2 10. 7. 2012 15:51

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: Rozchod po 25 letech

Cesta späť neexistuje, je možný začiatok kvalitatívne nového a iného vzťahu po prípadnom návrate manžela domov... ale už by to rozhodne nebolo nadviazanie na ten starý vzťah. hmm Otázka znie, či ten starý vzťah bol furt taký úžasný, aby bolo treba naňho nadväzovať... ale to všetko ukáže čas. pussa Drža sa.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#3 10. 7. 2012 17:05

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Hm:(sad,chápu tě,jak ti asi musí teď být,my letos spolu budem 26 let od svatby,taky máme mnoho společ.zájmů,dalo by se říct,že to samo co jste měli i vy a 2 dospělé,ještě studující děti.
Co asi má jeho milenka a nemáš ty,že ho tak přitahuje?Dost možná to bude i o fyzičnu,můžeš být vdaná i v kostele třeba 10x,ale když se jednou potkají 2 lidé a přestože jsou zadaní,tak ta fyz.přitažlivost mezi nimi vůbec není nepodstatná a hraje velmi důležitou roli.Vím moc dobře o čem mluvím-svého muže miluji,respektuji i uznávám,je to perfektní otec,skvěle se umí o nás postarat,ale o sexu to z mé strany teda není ta hl.láska.

V tvém příspěvku mě zarazilo slovíčko "koncepční"-a napadlo mě,jestli zrovna tuto tvoji vlastnost nebo takto pochvalně v souvislosti s tebou a významem tohoto slova by se vyjádřil i tvůj muž a jestli ta jeho kolegyně není náhodou koncepční o něco méně a jemu právě tohle vyhovuje mnohem víc??
Tvojí návštěvou v té druhé rodině si ovšem jen přilila benzínu do ohně.To nebylo koncepční a už vůbec ne od tebe,chytré ženské jak píšeš,zrovna nejchytřejší řešení.Takhle se chovají hloupé ženské,které nemají jiné triumfy v ruce - co sis od toho slibovala,pomohlo ti to,je ti lépe?

Není tady

#4 10. 7. 2012 18:27

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

pokud jsi chtěla zůstat se svým mužem, tak chodit do té druhé rodiny, jak říkáš, bylo hodně hloupý roll

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#5 10. 7. 2012 19:31

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Já taky moc nerozumím tomu, proč jsi šla do její rodiny, když chceš nakonec manžela zpátky.
Přeci jsi musela tušit, že tímhle tu lavinu spustíš.
A manžel odešel na základě čeho? Návštěvy jeho milenky?

Není tady

#6 10. 7. 2012 20:22

majkafa
Host

To je nesmysl, chodit do druhé rodiny. Čemu jsi tím pomohla? Tohle neuznávám
Já jsem za "naší" milenkou nebyla. K čemu se shazovat.
S odstupem let bych nechtěla cestu zpět. Tenkrát jsem ji chtěla. Naprostá většina slepených vztahů se dříve nebo později stejně rozpadne.
Časem uvidíš váš vztah jinýma očima. A možná tě překvapí, že až tak dokonalý, jak se ti zdá nyní, nebyl.

#7 10. 7. 2012 20:47

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

majkafa napsal(a):

To je nesmysl, chodit do druhé rodiny. Čemu jsi tím pomohla? Tohle neuznávám
Já jsem za "naší" milenkou nebyla. K čemu se shazovat.
S odstupem let bych nechtěla cestu zpět. Tenkrát jsem ji chtěla. Naprostá většina slepených vztahů se dříve nebo později stejně rozpadne.
Časem uvidíš váš vztah jinýma očima. A možná tě překvapí, že až tak dokonalý, jak se ti zdá nyní, nebyl.

stolt

Není tady

#8 10. 7. 2012 21:08

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Zoufalí lidi dělaj zoufalí věci.
řekla bych, že návštěva druhé rodiny byla hlavně kvůli ujasnění situace, co a jak, protože tam byla ta nejistota.
Možná Ingisinka čekala, že když navštíví druhou rodinu a vše si vyříkaj, že manžel se vrátí k ní.
Je to smutný příběh, ale copak je život a štěstí postavený na tom,jestli žena má partnera nebo ne?
Zkus na tom Ingisinko hledat pozitiva. Mít čas pro sebe a dělat si všechno podle svých představ.
A nehledej to, proč se zamiloval. Může to být třeba i kvůli tomu,že ty si blondýna a ona hnědovláska. Kdo ví

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#9 11. 7. 2012 8:25

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Takže jsem tedy našla, co jsem hledala, kontaktovala tu druhou rodinu kde manžel (hodný, milý, pracovitý člověk, ale trouba k pohledání) nic netušil.
No... hlavně, že jsi našla. Akorát že nějak nevíš, co si s tím počít - a ten "trouba" ti v tom zjevně nijak nepomůže.
Mimochodem - poslové špatných zpráv bývali popravováni http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Jsem VŠ vzdělaná a návštěva této rodiny proběhla bez pláče, scén či hysterie, jen jsem chtěla mít jasno, neboť všechny problémy (osobní i pracovní) mám ve zvyku řešit koncepčně a v klidu.
Hm - jenže v tomhle případě je ti VŠ k ničemu. Řešit v klidu... dejme tomu, ale to, že jsi té druhé rodině, byť "bez pláče, scén či hysterie", zato "koncepčně a v klidu" rozkopala bábovičky namísto abys "řešila" s manželem... nebo dejme tomu s jeho milenkou... to se mi zdá tak trochu fuj. Nepřijde ti trochu pod úroveň jít žalovat na nevěrnou ženu jejímu (možná) nic netušícímu manželovi?
Manžel odešel, nevím, jak to dopadlo v té druhé rodině.
A asi tě to ani moc nezajímá, řekla bych.
Tvůj manžel "tvrdí, že už cesta zpátky neexistuje, že ta propast mezi námi nejde překročit... On je hrdý muž na určité urovni" - takže mu nic jinýho nezbylo. Tys mu totiž "cestu zpátky" paradoxně odřízla právě tou návštěvou...
Chci ho zpátky, miluju ho a je osudovým mužem mého života...
Ono se sice říká, že "ve válce a v lásce je dovoleno všechno" - jenže následky toho "všeho" si většinou nese ten, kdo toho vy/zne/užil.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#10 11. 7. 2012 12:56

vera
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Takže jsem tedy našla, co jsem hledala, kontaktovala tu druhou rodinu kde manžel (hodný, milý, pracovitý člověk, ale trouba k pohledání) nic netušil.
No... hlavně, že jsi našla. Akorát že nějak nevíš, co si s tím počít - a ten "trouba" ti v tom zjevně nijak nepomůže.
Mimochodem - poslové špatných zpráv bývali popravováni http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Jsem VŠ vzdělaná a návštěva této rodiny proběhla bez pláče, scén či hysterie, jen jsem chtěla mít jasno, neboť všechny problémy (osobní i pracovní) mám ve zvyku řešit koncepčně a v klidu.
Hm - jenže v tomhle případě je ti VŠ k ničemu. Řešit v klidu... dejme tomu, ale to, že jsi té druhé rodině, byť "bez pláče, scén či hysterie", zato "koncepčně a v klidu" rozkopala bábovičky namísto abys "řešila" s manželem... nebo dejme tomu s jeho milenkou... to se mi zdá tak trochu fuj. Nepřijde ti trochu pod úroveň jít žalovat na nevěrnou ženu jejímu (možná) nic netušícímu manželovi?
Tvůj manžel "tvrdí, že už cesta zpátky neexistuje, že ta propast mezi námi nejde překročit... On je hrdý muž na určité urovni" - takže mu nic jinýho nezbylo. Tys mu totiž "cestu zpátky" paradoxně odřízla právě tou návštěvou...
Ono se sice říká, že "ve válce a v lásce je dovoleno všechno" - jenže následky toho "všeho" si většinou nese ten, kdo toho vy/zne/užil.

Heleno.....dobrý

Není tady

#11 11. 7. 2012 17:11

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Milá ingisinko, asi jsi na tom hůř, než jak se snažíš  vypadat. Takže bez slz chodíš řešit na místa a s lidmi, kde nejen, že nic nevyřešíš, ale ještě víc zabředneš a uškodíš (si). Jestli chceš něco dělat, tak s tím počkej, až budeš schopna skutečně přemýšlet.
Nechtěj ho zpátky, protože by ses vysílila nemožným. Nic se nedá vrátit. Je klidně možné, že spolu budete po čase žít, budete mít partnerský a milenecký vztah, budete pečovat o zahradu a sdílet zájmy, ale bude to JINAK. On bude jiný a ty budeš jiná. A pokud to bude opravdové a funkční, je jisté, že oba, ač zjizvení, budete zralejší a lepší, než jste byli a než jste teď. Čím dřív ti to dojde a zařídíš se podle toho, tím líp.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#12 11. 7. 2012 19:43

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

helena napsal(a):

tummenupp
Taky jsme měla cuky jít navštívit "naši" milenku - ale kurňa, co s tím pak? Rodinu ale je třeba zásadně nechat na pokoji - kdo chce být respektován, musí především respektovat.
Moje máma říkávala semtam, že "prošel všemi stupni škol, vzděláním nedotčen"....něco na tý Mery bude.
Je to smutný, ale Hela má stprocentní pravdu, Ingisinko, zvláště, pokud je manžel hrdý muž na úrovni.... roll

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#13 11. 7. 2012 23:00

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

ingisinko, co sis - probůh - slibovala od návštěvy v té "druhé" rodině va ?!? Že někam vpadneš, milenka si posype hlavu popelem a slíbí Ti před svým manželem, že a) okamžitě podá v zaměstnání výpověď a za b) Tvého manžela už nechá nadosmrti na pokoji roll ?!? To sis ani na okamžik nepřipustila, že Tvoje návštěva může dopadnout silně ve Tvůj neprospěch a věci se dají do pohybu úplně jiným směrem, než jsi původně plánovala?!?

MMCH proč o tom pánovi - manželovi vaší milenky - hovoříš s tak silným despektem (trouba k pohledání) hmm ?!? Nač tak příkrý odsudek va ?!?

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#14 12. 7. 2012 15:46

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Kiara napsal(a):

ingisinko, co sis - probůh - slibovala od návštěvy v té "druhé" rodině va ?!? Že někam vpadneš, milenka si posype hlavu popelem a slíbí Ti před svým manželem, že a) okamžitě podá v zaměstnání výpověď a za b) Tvého manžela už nechá nadosmrti na pokoji roll ?!? To sis ani na okamžik nepřipustila, že Tvoje návštěva může dopadnout silně ve Tvůj neprospěch a věci se dají do pohybu úplně jiným směrem, než jsi původně plánovala?!?

MMCH proč o tom pánovi - manželovi vaší milenky - hovoříš s tak silným despektem (trouba k pohledání) hmm ?!? Nač tak příkrý odsudek va ?!?

protože očekávala, že manželce ještě během její  návštěvy vrazí pár facek, ale pravděpodobně se tak nestalo vissla

Není tady

#15 12. 7. 2012 19:36

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Slepit rozbitý džbán - lze? I takto jednoduše položíš otázku. Co pro tebe bude znamenat rozbitý a slepený džbán?

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#16 12. 7. 2012 20:48

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

PavlaH napsal(a):

Slepit rozbitý džbán - lze? I takto jednoduše položíš otázku. Co pro tebe bude znamenat rozbitý a slepený džbán?

Vteřinovým lepidlem slepíš , že to není vidět. Takže za mě, rozbitý džbán lze slepit. Avšak nesmí se ta druhá půlka ztratit nebo v myšlenkách toulat někde jinde

Upravil(a) dusička (12. 7. 2012 20:48)

Není tady

#17 12. 7. 2012 20:59

majkafa
Host

Já si ten džbán představuju jako rozbitý vztah ne jako dvě oddělené půlky. Dva lidi. Jsem já a on a ten džbán je to, co je mezi námi.

Slepený džbán nebude držet pohromadě, pokud ho neslepila láska.

#18 12. 7. 2012 21:13

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

A já si představuju rozbitý džbán na dvě půlky.

Není tady

#19 12. 7. 2012 21:26

majkafa
Host

Džbán se málokdy rozbije na dvě půlky. Je to ve většině případů větší nebo menší počet střepů. Stejně jako rozbitý vztah.

#20 12. 7. 2012 21:30

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Džbán se málokdy rozbije na dvě půlky. Je to ve většině případů větší nebo menší počet střepů. Stejně jako rozbitý vztah.

Není to neobvyklé, když se rozbije vejpůl. Ovšem něco jiného je duritka. Ta se roztříští na tisíc kousků a ty slepit nejdou.

Není tady

#21 12. 7. 2012 21:38

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

To jdou vaše džbány a vaše vztahy. V podstatě máte obě pravdu. Je to vaše pravda.....

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#22 12. 7. 2012 21:41

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

PavlaH napsal(a):

To jdou vaše džbány a vaše vztahy. V podstatě máte obě pravdu. Je to vaše pravda.....

tummenupp Pavli - seš fajn par

Není tady

#23 13. 7. 2012 19:06

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Ano, navštívit v podobné situaci druhou rodinu může opravdu jenom trouba k pohledání. roll

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#24 14. 7. 2012 17:59

Astra
♥♥♥♥♥--

lupina montana napsal(a):

tummenupp
Taky jsme měla cuky jít navštívit "naši" milenku - ale kurňa, co s tím pak? Rodinu ale je třeba zásadně nechat na pokoji - kdo chce být respektován, musí především respektovat.
Moje máma říkávala semtam, že "prošel všemi stupni škol, vzděláním nedotčen"....něco na tý Mery bude.
Je to smutný, ale Hela má stprocentní pravdu, Ingisinko, zvláště, pokud je manžel hrdý muž na úrovni.... roll

Myslím si, že její manžel není vůbec hrdý a na úrovni, když Insigince lhal jak mohl,zapíral, dělal z ní paranoiu a nevím co ještě.
A mám taky pocit, že skoro všechny pisatelky se vůbec nechtěly vžít do cítění Ingisinky, pochopit její situaci, že ji chce nějakým způsobem řešit, že očekává spíše nápomocné rady, ale tyto pisatelky měly akorát potřebu ji pořádně pokárat a vysvětlit jí, že takto tedy NE NE a ona je vlastně ta špatná.
Každý jsme jiný a každý máme jiné potřeby. Tím, že Ingisinka chtěla mluvit s milenčiným manželem, tak třeba doufala, že on ji nějak pomůže, že se třeba milenka lekne svého možného rozbitého manželství a sama ukončí milenecký vztah. Jak se říká "Tonoucí se stébla chytá", tak asi Ingisinka zkusila různé možnosti.
Nemá to teď v životě jednoduché, spíš potřebuje empatii a ne kritiku dumbom

Každý chce být šťastný. Aby toho dosáhl, musí především vědět, co vlastně štěstí je.

Není tady

#25 14. 7. 2012 18:27

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Astra napsal(a):

Myslím si, že její manžel není vůbec hrdý a na úrovni, když Insigince lhal jak mohl,zapíral, dělal z ní paranoiu a nevím co ještě.
A mám taky pocit, že skoro všechny pisatelky se vůbec nechtěly vžít do cítění Ingisinky, pochopit její situaci, že ji chce nějakým způsobem řešit, že očekává spíše nápomocné rady, ale tyto pisatelky měly akorát potřebu ji pořádně pokárat a vysvětlit jí, že takto tedy NE NE a ona je vlastně ta špatná.
Každý jsme jiný a každý máme jiné potřeby. Tím, že Ingisinka chtěla mluvit s milenčiným manželem, tak třeba doufala, že on ji nějak pomůže, že se třeba milenka lekne svého možného rozbitého manželství a sama ukončí milenecký vztah. Jak se říká "Tonoucí se stébla chytá", tak asi Ingisinka zkusila různé možnosti.
Nemá to teď v životě jednoduché, spíš potřebuje empatii a ne kritiku dumbom

Astro, ingisinka nezkusila různé možnosti, ona provedla hned napoprvé velmi nešťastný tah s fatálními důsledky stolt MMCH celou situaci dost nedomyslela: co kdyby byl milenčin manžel cholerický pruďas, který by v okamžiku provalení nevěry zfackoval nejen manželku, ale vyrazil by okamžitě do zaměstnání zbít i jejího milence-ingisinčina manžela big_smile ?!?

Teď to zlehčuji, ale ingisinka dost zásadně nedomyslela i jinou variantu: co když je vztah dvou nevěrníků natolik pevný, že jenom čekají na nejvhodnější příležitost, jak oznámit svým protějškům rozchod a provalení nevěry celou situaci jenom urychlí a usnadní stolt ?!? Ne vždycky lze totiž předpokládat, že oznámení nevěry v té "druhé" rodině bude automaticky znamenat rozchod milenců, to bývá jenom zbožným přáním oznamovatelky/oznamovatele, který si myslí, že milenka/milenec či manžel/manželka jeho protějšku se zoufale třese na zachování vlastní rodiny stejně jako on wink MMCH ingisinka nedomyslela i daleko horší možnost - že podváděný manžel může ihned po návštěvě podat vážně míněnou žádost o rozvod, načež ingisinčinu manželovi nezbyde nic jiného, než se o svoji opuštěnou milenku jako čestný muž se vším všudy postarat smile neboť kdyby nebylo jeho vlastní ženy, která vletěla do cizí rodiny a všechno tam vykvákala, k rozvodu v milenčině rodině by nikdy nedošlo stolt

Astro, MMCH nechápu, jak si představuješ pomoc milenčina manžela, v čem by ten nešťastník měl  spolupracovat či jak by měla v reálu jeho pomoc vypadat va? To měl manželce na místě vrazit pár facek, pod nátlakem ji donutit změnit zaměstnání nebo ji začít vláčet po manželských poradnách big_smile ?!? Nebo si měl před zaměstnáním raději počíhat na jejího "svůdce", inzultovat ho a pohrozit mu těžkou újmou na zdraví, pokud mu bude i nadále rozbíjet rodinu, případně udělat rázný krok a i s celou rodinou se přestěhovat do města vzdáleného 200 km, aby měl "zaručenou jistotu", že románku svojí manželky učinil ráznou přítrž a historie se už nikdy nebude opakovat roll ?!?

Upravil(a) Kiara (14. 7. 2012 18:53)

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí