29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
světýlko napsal(a):
Vracím to tu k tématu : "Co vám dnes udělalo radost?"
Celý den jsem čekala, až se konečně ozve telefon - moje švagrová - úžasná holka - byla od rána na sále.
Konečně říkám do sluchátka: "Tady jedno velké ucho" a na druhé straně slyšímten nejkrásnější zvuk na světě - až jsem se z toho rozbrečela.
Takže ta pusinka se jmenuje Viktorka, váha toho zlata je 3610 g a měří 51cm. Doma má ségru a brášku a ze mě je šestinásobná teta.:
Nějak u nás dostáváme děti pod stromeček
Pěkné jméno! Sice někdo tvrdí Viktorka u splavu, ale mně se moc líbí.
Není tady
Eva. napsal(a):
Když jsem se o to nezajímala, také jsem se domnívala, že hákový kříž je znak fašistů. Ale chce to podívat se dál do historie a do úplně jiných světadílů.
Zneužít lze lecos.
A také očistit.
Já dám Landovi čas.
Čas ukáže.
Jsi úplně mimo. Tady nejde o symbol hákového kříže, který se používá i v jiných kulturách. O tom tady nikdo nemluvil. Ale o znak SS, který se opravdu jinak vyložit nedá.
Není tady
holcina napsal(a):
Jsi úplně mimo. Tady nejde o symbol hákového kříže, který se používá i v jiných kulturách. O tom tady nikdo nemluvil. Ale o znak SS, který se opravdu jinak vyložit nedá.
Myslíš?
Není tady
Ano, myslím. A nevím proč do toho motáš úplně jiné znaky
Není tady
holcina napsal(a):
Eva. napsal(a):
Když jsem se o to nezajímala, také jsem se domnívala, že hákový kříž je znak fašistů. Ale chce to podívat se dál do historie a do úplně jiných světadílů.
Zneužít lze lecos.
A také očistit.
Já dám Landovi čas.
Čas ukáže.Jsi úplně mimo. Tady nejde o symbol hákového kříže, který se používá i v jiných kulturách. O tom tady nikdo nemluvil. Ale o znak SS, který se opravdu jinak vyložit nedá.
Dost prapodivny, ten znak 44, ne ze to pripomina, ale je to uplne shodne s SS. To je nechutny.
Není tady
holcina napsal(a):
Ano, myslím. A nevím proč do toho motáš úplně jiné znaky
A myslíš správně, mluvila jsem vcelku jednoznačně o zkratce SS a nikoliv o svastice.
Není tady
Míšo, já vím, to jen majka se snaží dělat chytrou nebo se jen spletla, ale to by nikdy nepřiznala
Není tady
Měl by být vydán zákon, zakazující psát čtyřky uvedeným způsobem.
Měl by být vydán zákon, zakazující zobrazovat a používat srp a kladivo
Není tady
sahleb napsal(a):
holcina napsal(a):
Eva. napsal(a):
Zneužít lze lecos.
A také očistit.
Já dám Landovi čas.
Čas ukáže.Jsi úplně mimo. Tady nejde o symbol hákového kříže, který se používá i v jiných kulturách. O tom tady nikdo nemluvil. Ale o znak SS, který se opravdu jinak vyložit nedá.
Dost prapodivny, ten znak 44, ne ze to pripomina, ale je to uplne shodne s SS. To je nechutny.
Skupina Kiss jsou také esesáci? Jejich logo je vcelku jasné - http://en.wikipedia.org/wiki/File:Erics … lsinki.jpg
Není tady
Eva. napsal(a):
Měl by být vydán zákon, zakazující psát čtyřky uvedeným způsobem.
nebyl by lepší jakýsi morální zákon v každém z nás?
Není tady
holčino, to by bylo pro ty, co ho v sobě nemají.
Ostatně, prosím tě, jaký přesně morální zákon máš na mysli?
Kolik bylo již na světě "vůdců", kteří použili a zneužili - cituji tě - jakýsi morální zákon?
Není tady
BrenTen napsal(a):
sahleb napsal(a):
holcina napsal(a):
Jsi úplně mimo. Tady nejde o symbol hákového kříže, který se používá i v jiných kulturách. O tom tady nikdo nemluvil. Ale o znak SS, který se opravdu jinak vyložit nedá.Dost prapodivny, ten znak 44, ne ze to pripomina, ale je to uplne shodne s SS. To je nechutny.
Skupina Kiss jsou také esesáci? Jejich logo je vcelku jasné - http://en.wikipedia.org/wiki/File:Erics … lsinki.jpg
Pokud vím, v Německu si s tímhle logem zahrát nesměli a museli ho změnit
Není tady
Eva. napsal(a):
holčino, to by bylo pro ty, co ho v sobě nemají.
Ostatně, prosím tě, jaký přesně morální zákon máš na mysli?
Kolik bylo již na světě "vůdců", kteří použili a zneužili - cituji tě - jakýsi morální zákon?
Nemluvím o vůdcích
Není tady
BrenTen napsal(a):
Landa se svého času k nacismu dost hlásil, ale podsouvat totéž kissákům je blbost už proto, že dva zakládající členové jsou židovského původu ... nehledě na to, že např. na německých deskách měli místo dvou esek dvě obrácená zetka
Není tady
Míša Kulička napsal(a):
BrenTen napsal(a):
Landa se svého času k nacismu dost hlásil, ale podsouvat totéž kissákům je blbost už proto, že dva zakládající členové jsou židovského původu ... nehledě na to, že např. na německých deskách měli místo dvou esek dvě obrácená zetka
Takže nelze říct, že je někdo nacista, jen na základě loga? To jsem rád, už jsem nabýval opačného dojmu. Také značně pochybuji, že by se Landa někdy hlásil k nacismu. Skinhead a nacionalista byl, ale nacista určitě ne.
Není tady
BrenTen napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
BrenTen napsal(a):
Takže nelze říct, že je někdo nacista, jen na základě loga? To jsem rád, už jsem nabýval opačného dojmu. Také značně pochybuji, že by se Landa někdy hlásil k nacismu. Skinhead a nacionalista byl, ale nacista určitě ne.
Myslím, že nacismus a nacionalismus se nevylučují, naopak, často jdou ruku v ruce ... dalo by se říct, že nacismus je hodně extrémní nacionalismus s hodně velkou dávkou netolerance ... A pak je jedno, jestli Landa apeloval na národní hrdost rasistickými texty nebo naopak národní hrdost zneužíval k propagaci svých náckovských ideí ... A pokud se za své působení v Orlíku a své texty několikrát omluvil, jak tvrdí jeho fanoušci, potom nechápu, proč znovu a vědomě užívá nacistickou symboliku ... buď nebyl ve své omluvě upřímný, nebo je totálně vypatlaný ... a ani jedno mu ke cti neslouží.
Není tady
Oni se možná lidé až tak zásadně nemění. Nacismus (nacionalismus) a "být vůdcem" má k sobě hodně blízko. A do podoby jakéhosi vůdce se Landa bohužel stylizuje už od počátku.
Není tady
Judyna napsal(a):
Oni se možná lidé až tak zásadně nemění. Nacismus (nacionalismus) a "být vůdcem" má k sobě hodně blízko. A do podoby jakéhosi vůdce se Landa bohužel stylizuje už od počátku. neustále má potřbu předávat lidem jakési poselství a je naštvaný, když mu to nevychází.
Není tady
Míšo, jinou, než jednu z tebou uvedených dvou možností nepřipouštíš? Svět není takhle černobílý.
Není tady
Judyna napsal(a):
Oni se možná lidé až tak zásadně nemění. Nacismus (nacionalismus) a "být vůdcem" má k sobě hodně blízko. A do podoby jakéhosi vůdce se Landa bohužel stylizuje už od počátku.
Bohužel? Odkdypak je vůdcovství bohužel? Kéž bychom měli DOBRÉ vůdce v našem parlamentu, vládě i ve firmách. Možná by svět nebyl v takových s..račkách, v jakých je...
Není tady
Eva. napsal(a):
Judyna napsal(a):
Bohužel?
Odkdypak je vůdcovství bohužel? Kéž bychom měli DOBRÉ vůdce v našem parlamentu, vládě i ve firmách. Možná by svět nebyl v takových s..račkách, v jakých je...
Ale my nežijeme v nacionálním nebo nacistickém státě (aspoň doufám). Všimni si, že jsem psala o vůdcovství ve spojení s nacismeme (nacionalismem).
Není tady
Tak tady je na některých přispěvovatelích jasně vidět jak Landovi vychází to jeho smýšlení
Není tady
to by bylo pro ty, co ho v sobě nemají
Obávám se, že ti, "co ho v sobě nemají", si nebudou dělat velkou starost ani se zákonem psaným... Čím méně onoho "morálního", tím snáze se normy obcházejí...
Není tady
helena napsal(a):
to by bylo pro ty, co ho v sobě nemají
Obávám se, že ti, "co ho v sobě nemají", si nebudou dělat velkou starost ani se zákonem psaným... Čím méně onoho "morálního", tím snáze se normy obcházejí...
To byl přece vtip. Fakt jsi to nepochopila?
Nebo ty bys vážně přistoupila na to - nikdy nepoužívat srp a kladivo? Čím bys zatloukala hřebík?
Pro natvrdlé:
Upravil(a) Eva. (28. 11. 2012 8:29)
Není tady
Tak jsem si pustila Landův projev na Slavíkovi.
Na mě to působí takto:
řekl, x let se snaží a lidi volí dál komunisty.
Já chápu,že jeho prvotní myšlenky - ukázat lidem svět z jiného úhlu pohledu je fajn - ale za každou cenu?
No tak volili komunisty. To už přeci neni jeho problém. Volíme svobodně podle sebe.
A on se kvůli tomu strašně rozčiluje, chce být spasitelem a vůdcem v jednom.
Souhlasím s Judynou a s Míšou.
Není tady