29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vějířovka napsal(a):
Revliba napsal(a):
majkafa napsal(a):
Myslím si, že všechny rady tady napsané, jsou dobré pro zdravého člověka, který netrpí depresí.
Také si myslím, že Aldrifinel nějakou formou deprese trpí a to je jiná situace.
Lidé, co si prošli nebo procházejí diagnózou deprese, vědí, že pak už takové rady člověk není schopen uvést do života.Také to může být prachobyčejná lenost,ale přes jeden popis bych těžko diagnostikovala Majkafo
Prosím vás, můžete mi vysvětlit proč dříve nebylo o depresích a antidepresivech vůbec slyšet a teď je jich plno?
Já vím, že zpochybňovat "depresi" je v dnešní době něco jako svatokrádeš, ale dříve, když měla chalupnice depresi, tak vzala motyčku a šla okopávat brambory, začala jí krev víc kolovat, nedýchala se čerstvého vzduchu, unavila se, vyspala se potom - a ráno bylo po depresi.![]()
teď to dostanu, už se bojím, ještě, že na mě přes obrazovku nikdo nemůže
![]()
Bolo aj veľa samovrahov, nehovoriac o iných veciach, ktoré môžu mať korene v depresii - ale vzhľadom na to, že samovražda bola smrteľný hriech a samovrahov nemohli ani pochovať na vysvätenom cintoríne, tak sa to často asi tutlalo, maskovalo ako nehoda, apod. Nemyslím, že by depresia bola moderný vynález - trpelo na ňu odjakživa podľa mňa veľa ľudí, ale vie sa to len o tých pár známych... to je celé.
Není tady
Keď sa človek len započúva do niektorých libriet ľudových piesní, napr. o vodenke, čo vzala dievčinu, apod. - tak je to podľa mňa jasné. Niektoré chalupnice vzali motyku, niektoré sa vydali do zahraničia za prácou a šťastím a iné proste skočili do vody...
Není tady
Adrifinel napsal(a):
Rekvalifikační kurzy mi neplatili. Já je měla zadarmo od pracáku.
Oni jsou rodiče ten typ lidí, co odmítá si nechat za něco platit a člověk jim ty peníze musí vecpat, jsou schopni mu je ihned vrátit a ještě se s ním pohádat, i když si stěžují...
Jedná paní mi říkala, že moji rodiče jsou takový patalogištější, že jim to vyhovuje mít doma fackovacího panáka...
Já jsem dělala, ve fabrice. Asi půl roku jsem pracovala jako manuální dělnice. A půjdu dělat zas, jestli mi to výjde, měla bych nastoupit do jednoho podniku na dělání kabelů, zítra jedu na informační schůzku...
Moje máma není o nic dospělejší než já. Všechno u nás dělá táta...
Na pracáku jsem a krom toho kurzu mě vůbec nepomohli...
Dneska jsem mámě pomáhala balit v práci... to občas dělám, když je zakázka.
držim palce aby práce vyšla. Jestli můžu doporučit, neřeš jestli jsou rodiče takoví či makoví, každý má nějaké rodiče a zdaleka ne vždy je to z našeho pohledu ideální, ale rodiče tě určitě vychovali nejlépe jak dovedli a jistě udělali pro tebe maximum - buď jim za to vděčná.
Místo toho si nalož co nejvíc práce a snaž se ji udělat co nejlépe, tak jako to nikdo jiný neodkáže
Není tady
Revliba napsal(a):
Adrifinel napsal(a):
Oni jsou rodiče ten typ lidí, co odmítá si nechat za něco platit a člověk jim ty peníze musí vecpat, jsou schopni mu je ihned vrátit a ještě se s ním pohádat, i když si stěžují...
Jedná paní mi říkala, že moji rodiče jsou takový patalogištější, že jim to vyhovuje mít doma fackovacího panáka...
Já jsem dělala, ve fabrice. Asi půl roku jsem pracovala jako manuální dělnice. A půjdu dělat zas, jestli mi to výjde, měla bych nastoupit do jednoho podniku na dělání kabelů, zítra jedu na informační schůzku...
Dneska jsem mámě pomáhala balit v práci... to občas dělám, když je zakázka.Přestaň řešit dokola rodiče,pokud ti vadí,což je v tomto věku logické,zvedni zadek a pusť se do svého života sama,naprosto se s nimi nemusíš radit....návodů tady jsi dostala dost
Souhlasím! Přestaň stále řešit a rozebírat rodiče a začni něco dělat se sebou! Vem odpovědnost za svůj život do svých rukou a začni ho žít, zkus začít něco dělat, alespoň zkoušet, nemusí vše vyjít hned, hlavní je začít a né jen vyjmenovávat důvody proč to nejde a jak to máš těžký! Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody. Držím palce!
Není tady
Ad: čo bolo a nebolo... keďže mnoho mužov kedysi umieralo vo vojnách, pri ťažkej práci v lese apod. a ženy pri pôrodoch - priemerný vek bol ešte dosť nedávno 40-50 rokov, tak sa mnohí proste tej depresie ani nedožili . Ale nemyslím, že by neexistovala - aj keď uznávam, že možno na ňu častejšie trpeli umelci a mestskí "fičúri" ako dedinčania, ktorí sa ťažko pretĺkali životom. (O zdegenerovaných panovníckych a kniežacích rodoch ani nehovorím...)
Není tady
Vějířovka napsal(a):
Revliba napsal(a):
Vejířovko,ano,dřív se žilo jinak....
každá další generace si myslí,že lépe...nebylo toto a támhleto a proto je to teď horší..
Není...,jen jinak modifikovené....
Pohyb je utlumen a technika posílená...naše děti umí od 3 let zacházet s počítačem...my dělali výmyky na klepadle u baráku,oni řeší na zadku složitosti na pc,ke kterým já vzhlížím s úctou...
My jsme měli nervy z toho,abychom něco nevhodného neřekli nahlas,oni zase z toho,aby byli in...
My jsme o nějakých psychických problémech nemohli mluvit,oni se utíkají do všemožných somatizací...je to stále stejné...Jasně, ale když se ty dnešní problémy řeší různými chemikáliemi - vlastně drogami, antodepresivy, tak je to myslím cesta do pekel.
Když třeba tady čtu, jak po nasazených antidepresivech se dotyčné třeba začaly třást ruce, nemohla spát, pak dostala další antidepresiva, po těch bylo zase něco jiného atd, a ještě k tomu se tady psalo, že už se musí užívat antidepresiva do konce života, tak to už se mi zdá fakt moc.
Ano,doba je zrychlená,všechno se řeší tatatata...sami lidé chtějí vyřešit problém okamžitě...bolí mě duše,nechám si napsat pilulku,hlavně at to rychle zabere...i na lékaře je velký tlak,nedostávají moc prostoru,lidé obecně chtějí všechno rychle,hned...ztrácíme trpělivost..
Dlouhodobě je potlačená rehabilitace...postupná,klidná...pokorná..nechce se nám na sobě pracovat,chceme pilulky
Není tady
Revliba napsal(a):
Adrifinel napsal(a):
Dneska jsem mámě pomáhala balit v práci... to občas dělám, když je zakázka.Přestaň řešit dokola rodiče,pokud ti vadí,což je v tomto věku logické,zvedni zadek a pusť se do svého života sama,naprosto se s nimi nemusíš radit....návodů tady jsi dostala dost
napsala dva příspěvky na 3 stranách a je z toho DOKOLA omlouvám se, to neber jako rejpání, ale tohle mě fakt rozesmálo
Není tady
Adrifinel, s rodičmi už fakt nič nenarešiš, v tomto živote iných mať nebudeš... a že by sa výrazne zmenili je nepravdepodobné. Skús urobiť čo najviac pre to, aby si mala vlastný život, odpútala sa a váš vzťah sa dostal na kvalitatívne inú úroveň - vzťahu dvoch dospelých. keď sa to zadarí (čo ale nejde vždy), je to krása.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Revliba napsal(a):
Adrifinel napsal(a):
napsala dva příspěvky na 3 stranách a je z toho DOKOLA
omlouvám se, to neber jako rejpání, ale tohle mě fakt rozesmálo
Jo jo,někdy se dá zahořklost a dokolakolismus vyčíst i z dvou příspěvků
Není tady
Revliba napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Revliba napsal(a):
Přestaň řešit dokola rodiče,pokud ti vadí,což je v tomto věku logické,zvedni zadek a pusť se do svého života sama,naprosto se s nimi nemusíš radit....návodů tady jsi dostala dostnapsala dva příspěvky na 3 stranách a je z toho DOKOLA
omlouvám se, to neber jako rejpání, ale tohle mě fakt rozesmálo
Jo jo,někdy se dá zahořklost a dokolakolismus vyčíst i z dvou příspěvků
já nevím, na mě to takhle nepůsobí. přijde mi že si chce třeba postěžovat, možná nemá jinak komu.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
....ale dříve, když měla chalupnice depresi, tak vzala motyčku a šla okopávat brambory, začala jí krev víc kolovat, nedýchala se čerstvého vzduchu, unavila se, vyspala se potom - a ráno bylo po depresi.
Bohužel se dost mýlíš.
Psychiatři, psychologové, psychoterapeuti, ale například i fyzioterapeuti by ti mohli dlouze vyprávět o tom, jak se takhle "vydýchané" deprese v rodě předávají z jednoho člena rodu na druhého po celé generace, až si už vlastně nikdo nepamatuje, jak to vzniklo a všichni se strašně diví, KDE jen to ta naše Mařka nebo ten náš Pepa vzal, že je tak "nemocnej"....
Není tady
Taky doufám, že práci dostanu. Říkali mi, že když se jim od pohledu budu zdát být manuálně zručná, což doufám, tak bych nastupovala už ve čtvrtek...
btw. i když člověk napíše, že má... tak hned někdo do něj, aby nebyl línej a začal něco se svým životem něco dělat. Kdybych tohle kolektivní papouškování nečetla už nejméně po tisící, asi by mě to nechávalo chladnou. Takhle si jen ověřuji, to cov vím dávno. Většiná lidí zřejmě neexistuje bez společného vědomí...
ps. nezmínila jsem se, že trpím aspergovým syndromem...
Není tady
Adrifinel napsal(a):
Taky doufám, že práci dostanu. Říkali mi, že když se jim od pohledu budu zdát být manuálně zručná, což doufám, tak bych nastupovala už ve čtvrtek...
btw. i když člověk napíše, že má... tak hned někdo do něj, aby nebyl línej a začal něco se svým životem něco dělat. Kdybych tohle kolektivní papouškování nečetla už nejméně po tisící, asi by mě to nechávalo chladnou. Takhle si jen ověřuji, to cov vím dávno. Většiná lidí zřejmě neexistuje bez společného vědomí...
a léčíš se?
takhle si ověřuješ, to co ti (zřejmě) bylo již několikrát i jinde řečeno? Podle tvého příspěvku se dá usoudit, že za ty roky jsi to již slyšela vícekrát a z mnoha stran. jenže ......jaksi není vůle...., že?
Není tady
Adrifinel napsal(a):
možná by jsi mohla napsat - jaké máš vzdělání? jaké rek. kurzy ti úřad práce nabídl? proč jsi skončila v posledním zaměstnání?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
....ale dříve, když měla chalupnice depresi, tak vzala motyčku a šla okopávat brambory, začala jí krev víc kolovat, nedýchala se čerstvého vzduchu, unavila se, vyspala se potom - a ráno bylo po depresi.
Bohužel se dost mýlíš.
Psychiatři, psychologové, psychoterapeuti, ale například i fyzioterapeuti by ti mohli dlouze vyprávět o tom, jak se takhle "vydýchané" deprese v rodě předávají z jednoho člena rodu na druhého po celé generace, až si už vlastně nikdo nepamatuje, jak to vzniklo a všichni se strašně diví, KDE jen to ta naše Mařka nebo ten náš Pepa vzal, že je tak "nemocnej"....
Přesně tak. Deprese byly a stejně kruté jak dnes. Jenže se z různých důvodů "nehodilo je vytahovat ven". Jakákoli psychická odchylka se stávala ( a mnohdy ještě stává) terčem, návštěva odborníka byla stigmatizací na celý život..Není divu, že to lidi, či jejich rodiny tutlali co to šlo..
Není tady
agewa napsal(a):
Adrifinel napsal(a):
ps. nezmínila jsem se, že trpím aspergovým syndromem...a léčíš se?
takhle si ověřuješ, to co ti (zřejmě) bylo již několikrát i jinde řečeno? Podle tvého příspěvku se dá usoudit, že za ty roky jsi to již slyšela vícekrát a z mnoha stran. jenže ......jaksi není vůle...., že?
Vůli si těžko vydupeš..Buď ji máš nebo ne, ale těžko si jí poručíš. Motivaci snad ano.
Není tady
Adrifinel napsal(a):
Víš Adrifinel,pokud takovouto důležitou informaci nezveřejníš hned zpočátku,nemůžeš se divit,že posloucháš něco po tisící...
Pak je všechno pro tebe kolektivní papouškování...
Držím ti palce,je jasné,že depresi nemáš,jen je těžké některé sociální vazby chápat...zkus Aplu,mohli by ti pomoci
Není tady
Revliba napsal(a):
Adrifinel napsal(a):
ps. nezmínila jsem se, že trpím aspergovým syndromem...Víš Adrifinel,pokud takovouto důležitou informaci nezveřejníš hned zpočátku,nemůžeš se divit,že posloucháš něco po tisící...
Pak je všechno pro tebe kolektivní papouškování...
Držím ti palce,je jasné,že depresi nemáš,jen je těžké některé sociální vazby chápat...zkus Aplu,mohli by ti pomoci
No já mám zkušenost, že to lidi nepovažují za jaksi důležitou informaci... vlastně spousta lidí nebere můj autismus potaz, myslí si, že je to jen další výmluva proč to nejde... Nicméně můj pohled na svět je jaksi jinej než u běžného průměrného člověka... přesto se s tím snažím žít jako normální člověk, i když jsem nucena někdy si vyslechnout něco o mentální retardaci.
Na tom pohovoru mě budou posuzovat, jestli jim příjdu manuálně zručná, trochu se toho bojím, protože mi v minulé práci lidi říkali, že vypadá, jako někdo kdo neumí do pěti počítat
Upravil(a) Adrifinel (9. 7. 2012 22:38)
Není tady
aprill napsal(a):
Adrifinel napsal(a):
ps. nezmínila jsem se, že trpím aspergovým syndromem...možná by jsi mohla napsat - jaké máš vzdělání? jaké rek. kurzy ti úřad práce nabídl? proč jsi skončila v posledním zaměstnání?
Mám střední s maturitou, kurzy jsem dělala vesměs na počítač, na grafičku. Zase to bylo angažma rodičů, kurzy jsem si sice zařídila sama, oni vybírali na co půjdu. No jedinej přínost bylo to, že mám ECDL a přišla na chuť photoshopu, jinak mě tam moc nenaučili. Dokonce jsem ohledně toho, co se tam vyučovalo, jsem věděla více než náš lektor....
Z důvodu nemoci, pak už mě nechtěli...
Není tady
Adrifinel - můžeš mi prosím napsat, třeba i do SZ název těch kurzů? Nechce se mi věřit, že ti pracák zaplatí víc jak jeden kurz.
Není tady
Revliba napsal(a):
Adrifinel napsal(a):
ps. nezmínila jsem se, že trpím aspergovým syndromem...[b]Víš Adrifinel,pokud takovouto důležitou informaci nezveřejníš hned zpočátku,nemůžeš se divit,že posloucháš něco po tisící...[/b]Pak je všechno pro tebe kolektivní papouškování...
Adrif.....musíš začít u své nemoci....
Není tady
Adrifinel napsal(a):
Dneska jsem mámě pomáhala balit v práci... to občas dělám, když je zakázka.
Tak na delani kabelu jsem se pred 2 lety taky byla poptat a hlavne podivat,byla to prace hodne na oci,kdy na kazdem tom kabilku byl miniaturni napis a ten urcoval kam ktery kabilek patril nez se utvoril cely kabel.Praci jsem,ale nedostala,protoze chteli jen brigadnici a ja potrebovala praci na stalo.Navic byla jen za minimalku a ja byxch jeste j tomu projela plno penez.
Upravil(a) eremuruss (10. 7. 2012 8:01)
Není tady
Erem - ale mladý holce by i za minimálku práce stačila. Než být doma. Bude mít větší přehled, dostane se mezi lidi, může zkoušet jít dál.
Není tady
Selima napsal(a):
Ad: čo bolo a nebolo... keďže mnoho mužov kedysi umieralo vo vojnách, pri ťažkej práci v lese apod. a ženy pri pôrodoch - priemerný vek bol ešte dosť nedávno 40-50 rokov, tak sa mnohí proste tej depresie ani nedožili
. Ale nemyslím, že by neexistovala - aj keď uznávam, že možno na ňu častejšie trpeli umelci a mestskí "fičúri" ako dedinčania, ktorí sa ťažko pretĺkali životom. (O zdegenerovaných panovníckych a kniežacích rodoch ani nehovorím...)
Myslim si,ze drive museli byt lide v depresich vice nez dnes.Uz jenom za valky kdy prisly s rodiny o sve blizke,kdy matky umiraly pri porodech,kdyz jim umiraly deti.To musela byt fakt hruza a nikdo zadnou depresy nemel,zivot sel dal museli se s tim vyrovnat sami.
Není tady
tak hned někdo do něj, aby nebyl línej a začal něco se svým životem něco dělat... Takhle si jen ověřuji, to cov vím dávno
Nojo, děvče... když tady necháš na dvou stránkách probíhat "kolektivní papouškování" a pak jen tak mimochodem prohodíš "trpím aspergovým syndromem", tak se nemůžeš divit tomu, že lidi píšou, co píšou. To je jako by sis stěžovala, že tloustneš a "ps." se zmínila, že jsi v pátém měsíci
nikdo zadnou depresy nemel
Ale měl, erem... jen se tomu říkávalo jinak.
Jenže je taky pravda, že některý zlý události se dřív braly trochu jinak - třeba "Pán Bůh dal, Pán Bůh vzal" - lidi byli svým způsobem smířenější. Když to řeknu drsně, tak dneska je smrt děcka tragédie, kdežto před pár desetiletími, když z deseti přežily dvě-tři, byla to téměř běžná součást života.
Upravil(a) helena (10. 7. 2012 8:19)
Není tady