29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
majkafa napsal(a):
Myslím si, že všechny rady tady napsané, jsou dobré pro zdravého člověka, který netrpí depresí.
Také si myslím, že Aldrifinel nějakou formou deprese trpí a to je jiná situace.
Lidé, co si prošli nebo procházejí diagnózou deprese, vědí, že pak už takové rady člověk není schopen uvést do života.
Také to může být prachobyčejná lenost,ale přes jeden popis bych těžko diagnostikovala Majkafo
Není tady
Revliba napsal(a):
eremuruss napsal(a):
agewa napsal(a):
není pravda.Jakto neni pravda,kde vezme penize na dopravu do zahranici,ubytovani jidlo....nikdo ji zadarmo nic neda.
Erem,dcera ted odjela na 3 měsíce pracovat jako animátorka do hotelu v Bulharsku.Samozřejmě jí cestovka zaplatila letenku,ubytování a stravu.K tomu dostane ne velký,ale přesto plat...
syn si platil jen cestu. sám si přez net našel práci v hotýlku, ubytování a jídlo v ceně.
Není tady
Revliba napsal(a):
majkafa napsal(a):
Myslím si, že všechny rady tady napsané, jsou dobré pro zdravého člověka, který netrpí depresí.
Lidé, co si prošli nebo procházejí diagnózou deprese, vědí, že pak už takové rady člověk není schopen uvést do života.Také to může být prachobyčejná lenost,ale přes jeden popis bych těžko diagnostikovala Majkafo
a hlavně depky má dneska každej druhej, psychologové přetížení ... kdyby se na to vymlouval každej, tak ...
Není tady
Také si myslím, že Aldrifinel nějakou formou deprese trpí
To jsi usoudila z jednoho příspěvku? Nebo z toho, že se slečna v poslední větě zmínila?
Na mě to spíš dělá dojem, že se jí nasbíral trs nepříznivejch okolností, který neumí nebo nechce řešit. Ono je (pro někoho) jednodušší stěžovat si a fňukat (což NENÍ deprese), jak mě nemají rádi, jak jsem bez koruny a jak u nás není práce... než s tím něco - cokoli - začít dělat.
Já chápu, že může nastat okamžik, kdy i to fňukání svým způsobem pomůže - třeba vyvětrat dušičku - ale tohle mi spíš přijde jako (nezdravá) závislost dítě/rodič(e) a opačně... "Ty jsi nemožná, tak seď doma." a "Maminka má pravdu, radši se nebudu snažit."
Není tady
Je tu spousta návodů, jak začít, vyber si jeden z nich. V hlavním městě Praze lze najít práci i ubytovnu. No není to nic moc. Něco umíš, hledej. V prvé řadě si rozmysli, jestli chceš odejít anebo zůstat s rodiči. Od tohoto problému a jeho vyřešení se můžeš odrazit. Udělej něco.... zvedni telefon, piš na net promýšlej další krok.
Není tady
Revliba napsal(a):
majkafa napsal(a):
Lidé, co si prošli nebo procházejí diagnózou deprese, vědí, že pak už takové rady člověk není schopen uvést do života.Také to může být prachobyčejná lenost,ale přes jeden popis bych těžko diagnostikovala Majkafo
Deprese za tím taky můžou být, to odsud nezjistíme,i kdyby ne, pořád je tu ta rozhašená psychika a to dělá své, s těmi radami teda souhlasím s Majkafou. Je sice hezké,jak tu někteří píší o svých dětech, které odjeli do zahraničí a zvládli tohle a tohle..to je zase to srovnávání, který člověku nepomůže. Vy jste, řekla bych, normální rodiče, to je jedna věc a další věc je psychika a nátura jednotlivce. Vím z vlastní zkušenosti. Já jsem stav v naší rodině snášela a řešila jinak než moje sestra, která je jinačí.
Není tady
helena napsal(a):
Také si myslím, že Aldrifinel nějakou formou deprese trpí
To jsi usoudila z jednoho příspěvku? Nebo z toho, že se slečna v poslední větě zmínila? http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Na mě to spíš dělá dojem, že se jí nasbíral trs nepříznivejch okolností, který neumí nebo nechce řešit. Ono je (pro někoho) jednodušší stěžovat si a fňukat (což NENÍ deprese), jak mě nemají rádi, jak jsem bez koruny a jak u nás není práce... než s tím něco - cokoli - začít dělat.
Já chápu, že může nastat okamžik, kdy i to fňukání svým způsobem pomůže - třeba vyvětrat dušičku - ale tohle mi spíš přijde jako (nezdravá) závislost dítě/rodič(e) a opačně... "Ty jsi nemožná, tak seď doma." a "Maminka má pravdu, radši se nebudu snažit."
Já nevím, jestli psala, že už práci nehledá. Ale s nízkým sebevědomím, a ještě se strachem z lidí, si prostě nevěří.
Není tady
PavlaH napsal(a):
Je tu spousta návodů, jak začít, vyber si jeden z nich. V hlavním městě Praze lze najít práci i ubytovnu. No není to nic moc. Něco umíš, hledej. V prvé řadě si rozmysli, jestli chceš odejít anebo zůstat s rodiči. Od tohoto problému a jeho vyřešení se můžeš odrazit. Udělej něco.... zvedni telefon, piš na net promýšlej další krok.
Jojo. Já bych teda rozhodně hledala toho psychologa na jejím místě.
Upravil(a) Ziki (9. 7. 2012 14:08)
Není tady
znova jsem si přečetla uvodní článek.
Kromě toho, jak jsou rodiče hrozný a jak za vše můžou jsem nenašla jednu větu, co s tím dotyčná dělá. Má sice spoustu důvodů , proč to nejde ( nemá peníze, nemůže se odstěhovat, má nízké sebevědomí....). Přijde mi, že to , co jí tu radíme, už dávno ví a že to už dost často slyšela.
CO vlastně po nás chce?
Není tady
Ziki napsal(a):
Revliba napsal(a):
majkafa napsal(a):
Deprese za tím taky můžou být, to odsud nezjistíme,i kdyby ne, pořád je tu ta rozhašená psychika a to dělá své, s těmi radami teda souhlasím s Majkafou. Je sice hezké,jak tu někteří píší o svých dětech, které odjeli do zahraničí a zvládli tohle a tohle..to je zase to srovnávání, který člověku nepomůže. Vy jste, řekla bych, normální rodiče, to je jedna věc a další věc je psychika a nátura jednotlivce. Vím z vlastní zkušenosti. Já jsem stav v naší rodině snášela a řešila jinak než moje sestra, která je jinačí.
Ja nie som normálny rodič a môj nevlastný syn NEBOL v normálnej - bol v hodne ťažkej situácii, asi ťažšej ako Aldrifinel, hoci ťažko povedať. Ale on je proste taká povaha, že sa zaťal, povedal si, že bude bojovať, a zatiaľ (ťu-ťuk! muj to vychádza. Ak ide u A. naozaj o depresiu, tak asi nebude mať odhodlanie a sily odtrhnúť sa od rodičov a vypadnúť z domova, ale zasa: sedieť na nete a fňukať ju nevylieči. Treba v tom prípade zájsť za odborníkmi, nechať sa vyšetriť, poradiť si, prípadne sa nechať vypísať, začať jesť prášky, absolvovať terapiu... SAMO sa nevyrieši nič, ani depresia.
Není tady
agewa napsal(a):
Kromě toho, jak jsou rodiče hrozný a jak za vše můžou jsem nenašla jednu větu, co s tím dotyčná dělá. Má sice spoustu důvodů , proč to nejde ( nemá peníze, nemůže se odstěhovat, má nízké sebevědomí....). Přijde mi, že to , co jí tu radíme, už dávno ví a že to už dost často slyšela.
CO vlastně po nás chce?
Možno len vyžalovať sa.. ak ťa to dráždi, tak preskoč.
Není tady
PetrHl napsal(a):
Revliba napsal(a):
majkafa napsal(a):
a hlavně depky má dneska každej druhej, psychologové přetížení ... kdyby se na to vymlouval každej, tak ...
Ty si asi ešte nezažil depresiu, že? Nie že by som ti ju želala, ale to by si inak čvirikal... Šéfkin otec vyskočil z okna... zdravý chlap, 9 rokov nezamestnaný... Možno keby na teba prišiel mráz, tiež by si zmenil rétoriku a mieru empatie.
Není tady
Selima napsal(a):
agewa napsal(a):
CO vlastně po nás chce?Možno len vyžalovať sa.. ak ťa to dráždi, tak preskoč.
mě to nedráždí, já se normálně ptám. už jen protože od té doby se již neozvala.
Není tady
Selima napsal(a):
PetrHl napsal(a):
Revliba napsal(a):
Také to může být prachobyčejná lenost,ale přes jeden popis bych těžko diagnostikovala Majkafoa hlavně depky má dneska každej druhej, psychologové přetížení ... kdyby se na to vymlouval každej, tak ...
Ty si asi ešte nezažil depresiu, že?
Nie že by som ti ju želala, ale to by si inak čvirikal... Šéfkin otec vyskočil z okna... zdravý chlap, 9 rokov nezamestnaný... Možno keby na teba prišiel mráz, tiež by si zmenil rétoriku a mieru empatie.
![]()
Přesně Selimo to jsem taky chtěla napsat. Kdo nezažil, nepochopí.
Není tady
Já nevím, jestli psala, že už práci nehledá.
Nezdá se - píše akorát "jsem bez práce a žiji u rodičů... já jsem přitom i když krátce pracovala a předtím jsem měla rok rekvalifikační kurzy... Dříve, když jsem doma přišla s nějakou nabídkou práce..."
Ale taky "Opravdu nevím, jak si to ti lidé představují, že si jen tak sbalím kufry, ale co dál?"
Tak to asi s tím hledáním nebude tak horký.
Rozumím tomu, že řeči o neschopnosti plus ne zrovna otevřenej vztah k lidem dělá svoje... ale nikdo (snad trošku s výjimkou toho psychologa) jí prostě nepomůže... to musí ona sama... nakonec i k tomu odborníkovi musí dojít zas jen ona. Nemůže čekat, že jí nabídku na práci se slušným platem a bydlením někdo donese až domů (a ještě to vysvětlí rodičům).
Jenže s přístupem "věří té pohádce, jak když odejdu najdu přátelé, byt, práci, muže atd. Jenže realita je jinde a najít si něco může trvat měsíce" se jí bude hledat fakt blbě.
Není tady
PetrHl napsal(a):
Nepíšu o depkách, které má dneska každej druhej.
Píšu o diagnóze deprese.
Diagnostikovat deprese na dálku se nedá. Když si vzpomenu, jak mi bylo ještě letos na jaře hrozně, že jsem si sama myslela, že mám depresi-nemoc. Pocit "života na houby" moc dobře znám, myslela jsem i na smrt. Bylo to děsný. No a momentem, co jsem odevzdala diplomku a našla si práci to ze mě spadlo, dluh vůči rodičům zmizel a s ním celé to břemeno závislosti na nich. Od té doby můžu říct, že jestli někdo opravdu netrpí depresí, tak jsem to já. Takže bych autorce vlákna z celého srdce doporučila řešit příčinu - tj. to, že je závislá na rodičích a nemá práci. Protože to je to, co ji asi žere nejvíc. Světe div se, oni se ty zázraky někdy dějí, když se člověk odhodlá a zkusí se pro změnu nebát a neváhat.
Není tady
Revliba napsal(a):
majkafa napsal(a):
Prosím vás, můžete mi vysvětlit proč dříve nebylo o depresích a antidepresivech vůbec slyšet a teď je jich plno?
Já vím, že zpochybňovat "depresi" je v dnešní době něco jako svatokrádeš, ale dříve, když měla chalupnice depresi, tak vzala motyčku a šla okopávat brambory, začala jí krev víc kolovat, nedýchala se čerstvého vzduchu, unavila se, vyspala se potom - a ráno bylo po depresi.
teď to dostanu, už se bojím, ještě, že na mě přes obrazovku nikdo nemůže
Není tady
Vějířovka napsal(a):
Revliba napsal(a):
majkafa napsal(a):
Prosím vás, můžete mi vysvětlit proč dříve nebylo o depresích a antidepresivech vůbec slyšet a teď je jich plno?
Já vím, že zpochybňovat "depresi" je v dnešní době něco jako svatokrádeš, ale dříve, když měla chalupnice depresi, tak vzala motyčku a šla okopávat brambory, začala jí krev víc kolovat, nedýchala se čerstvého vzduchu, unavila se, vyspala se potom - a ráno bylo po depresi.![]()
![]()
A tak já myslím,že nedostaneš...to,co popisuješ je selskej rozum a ono to opravdu často takhle funguje...
Nicméně pokud s depresí nemáš zkušenosti,opravdu nemůžeš soudit.Já jí jen ochutnala nebyla endogenní,ale reaktivní...
Velmi dobře si pamatuji jaká to byla hrůza a jak jsem si říkala,panebože pokud je někdo skutečně nemocný a celoživotně,musí to být k nepřežití..
Co se týče autorky vlákna,působí to na mně spíše jako nezralost a sebelitování,ne deprese..
Ovšem pokud nehne zadkem,není vyloučeno,že se k ní úspěšně dohrabe...
Jinak Vějířovko,"dřív" nebylo spoustu věcí a stavů a situací,které dneska zkrátka jsou...
Není tady
Rekvalifikační kurzy mi neplatili. Já je měla zadarmo od pracáku.
Oni jsou rodiče ten typ lidí, co odmítá si nechat za něco platit a člověk jim ty peníze musí vecpat, jsou schopni mu je ihned vrátit a ještě se s ním pohádat, i když si stěžují...
Jedná paní mi říkala, že moji rodiče jsou takový patalogištější, že jim to vyhovuje mít doma fackovacího panáka...
Já jsem dělala, ve fabrice. Asi půl roku jsem pracovala jako manuální dělnice. A půjdu dělat zas, jestli mi to výjde, měla bych nastoupit do jednoho podniku na dělání kabelů, zítra jedu na informační schůzku...
Moje máma není o nic dospělejší než já. Všechno u nás dělá táta...
Na pracáku jsem a krom toho kurzu mě vůbec nepomohli...
Dneska jsem mámě pomáhala balit v práci... to občas dělám, když je zakázka.
Není tady
Revliba napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Revliba napsal(a):
Také to může být prachobyčejná lenost,ale přes jeden popis bych těžko diagnostikovala MajkafoProsím vás, můžete mi vysvětlit proč dříve nebylo o depresích a antidepresivech vůbec slyšet a teď je jich plno?
Já vím, že zpochybňovat "depresi" je v dnešní době něco jako svatokrádeš, ale dříve, když měla chalupnice depresi, tak vzala motyčku a šla okopávat brambory, začala jí krev víc kolovat, nedýchala se čerstvého vzduchu, unavila se, vyspala se potom - a ráno bylo po depresi.![]()
![]()
A tak já myslím,že nedostaneš...to,co popisuješ je selskej rozum a ono to opravdu často takhle funguje...
Nicméně pokud s depresí nemáš zkušenosti,opravdu nemůžeš soudit.Já jí jen ochutnala nebyla endogenní,ale reaktivní...
Velmi dobře si pamatuji jaká to byla hrůza a jak jsem si říkala,panebože pokud je někdo skutečně nemocný a celoživotně,musí to být k nepřežití..
Co se týče autorky vlákna,působí to na mně spíše jako nezralost a sebelitování,ne deprese..
Ovšem pokud nehne zadkem,není vyloučeno,že se k ní úspěšně dohrabe...
Jinak Vějířovko,"dřív" nebylo spoustu věcí a stavů a situací,které dneska zkrátka jsou...
Děkuji Revlibo, že ke mně mluvíš přátelsky, očekávala jsem jiné reakce.
To, jak říkáš, že teď je a dříve nebylo - není to třeba tím, že se někdy zanedbává zdravý pohyb nebo, že se žije v neustálém stresu. Dříve se žilo pomaleji a přirozeně se střídala práce a odpočinek. Možná, že nebyli lidi tak přehnaně ambiciozní ?
Není tady
Vejířovko,ano,dřív se žilo jinak....
každá další generace si myslí,že lépe...nebylo toto a támhleto a proto je to teď horší..
Není...,jen jinak modifikovené....
Pohyb je utlumen a technika posílená...naše děti umí od 3 let zacházet s počítačem...my dělali výmyky na klepadle u baráku,oni řeší na zadku složitosti na pc,ke kterým já vzhlížím s úctou...
My jsme měli nervy z toho,abychom něco nevhodného neřekli nahlas,oni zase z toho,aby byli in...
My jsme o nějakých psychických problémech nemohli mluvit,oni se utíkají do všemožných somatizací...je to stále stejné...
Není tady
Selima napsal(a):
PetrHl napsal(a):
Revliba napsal(a):
Také to může být prachobyčejná lenost,ale přes jeden popis bych těžko diagnostikovala Majkafoa hlavně depky má dneska každej druhej, psychologové přetížení ... kdyby se na to vymlouval každej, tak ...
Ty si asi ešte nezažil depresiu, že?
Nie že by som ti ju želala, ale to by si inak čvirikal... Šéfkin otec vyskočil z okna... zdravý chlap, 9 rokov nezamestnaný... Možno keby na teba prišiel mráz, tiež by si zmenil rétoriku a mieru empatie.
![]()
Selimo, to se hodně pleteš
Není tady
Adrifinel napsal(a):
Rekvalifikační kurzy mi neplatili. Já je měla zadarmo od pracáku.
Oni jsou rodiče ten typ lidí, co odmítá si nechat za něco platit a člověk jim ty peníze musí vecpat, jsou schopni mu je ihned vrátit a ještě se s ním pohádat, i když si stěžují...
Jedná paní mi říkala, že moji rodiče jsou takový patalogištější, že jim to vyhovuje mít doma fackovacího panáka...
Já jsem dělala, ve fabrice. Asi půl roku jsem pracovala jako manuální dělnice. A půjdu dělat zas, jestli mi to výjde, měla bych nastoupit do jednoho podniku na dělání kabelů, zítra jedu na informační schůzku...
Moje máma není o nic dospělejší než já. Všechno u nás dělá táta...
Na pracáku jsem a krom toho kurzu mě vůbec nepomohli...
Dneska jsem mámě pomáhala balit v práci... to občas dělám, když je zakázka.
Přestaň řešit dokola rodiče,pokud ti vadí,což je v tomto věku logické,zvedni zadek a pusť se do svého života sama,naprosto se s nimi nemusíš radit....návodů tady jsi dostala dost
Není tady
Revliba napsal(a):
Vejířovko,ano,dřív se žilo jinak....
každá další generace si myslí,že lépe...nebylo toto a támhleto a proto je to teď horší..
Není...,jen jinak modifikovené....
Pohyb je utlumen a technika posílená...naše děti umí od 3 let zacházet s počítačem...my dělali výmyky na klepadle u baráku,oni řeší na zadku složitosti na pc,ke kterým já vzhlížím s úctou...
My jsme měli nervy z toho,abychom něco nevhodného neřekli nahlas,oni zase z toho,aby byli in...
My jsme o nějakých psychických problémech nemohli mluvit,oni se utíkají do všemožných somatizací...je to stále stejné...
Jasně, ale když se ty dnešní problémy řeší různými chemikáliemi - vlastně drogami, antodepresivy, tak je to myslím cesta do pekel.
Když třeba tady čtu, jak po nasazených antidepresivech se dotyčné třeba začaly třást ruce, nemohla spát, pak dostala další antidepresiva, po těch bylo zase něco jiného atd, a ještě k tomu se tady psalo, že už se musí užívat antidepresiva do konce života, tak to už se mi zdá fakt moc.
Není tady