Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 4. 3. 2006 13:34

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Kokosové mléko

Holky, dostala jsem 3 konzervy kokosového mléka. Můžete poradit, na co ho použít?

Není tady

#2 4. 3. 2006 13:53

Janýsek
♥♥-----

Re: Kokosové mléko

Kokosové mléko je součástí některých indických jídel a používá se také ve spoustě curry jídel, např.:

Kokosové curry
2 lžíce oleje
500g zadního libového hovězího na tenké plátky nakrájeného
1 střední cibule na tenké plátky
2 lžíčky nastrouhaného zázvoru
2 stroužky utřeného česneku
curry
400ml kokosového mléka
1 žlutá paprika na plátky
150g rozkrojených zelených fazolek
Příprava:
Rozehřát polovinu oleje na pánvi, naprudko osmažit hovězí do hněda. Vyjmout.
Další polovinu oleje rozehřát na pánvi a osmažit cibuli do měkka. Přidat česnek a curry. Chvíli osmažit.
Zamíchat dovnitř kokosové mléko, přivéct do varu a vrátit maso společně s paprikou a fazolkami. Smažit, až je zelenina křupavě měkká.

Není tady

#3 4. 3. 2006 15:17

maya
♥♥♥♥♥--

V kokosovém mléku se dá taky uvařit rýže (místo vody), ale nezkoušela jsem.

Není tady

#4 5. 3. 2006 16:36

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Tak až když jsem dnes otvírala konzervu kokosového mléka, abych udělala recept podle Janýska, tak jsem našla na konzervě vzadu www adresu, kde nabízí i recepty na thajská jídla a jsou tam fakt super recepty:   www.fwtandoori.cz

Není tady

#5 5. 3. 2006 18:15

Janýsek
♥♥-----

Káči, tak ty recepty jsou fakt dost dobrý, mockrát děkuju - už jsem si tu stránku uložila mezi své oblíbené recepty! cool

Není tady

#6 6. 3. 2006 10:29

ver
Host

moc mňam s kokosovým mlékem je Vietnamské kuře na kari http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=70
a nebo Losos v kokosovém mléce http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=70
tongue

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí