29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holky, mam problém s přechodem na lahvičku, Honzíček odmítá jakoukoliv savičku, má už zoubky nahoře a dole a já už mam málo mlíčka, kojim v noci co hodinu tzn., ráda bych přešla na UM, ale tvrdošíně odmítá lahvičky .. Máte s tim někdo zkušenost ? Prosím maminky rady, rady rady
Není tady
Blackie, v tomhle moc neporadim, ale co se tyce kojeni v noci, nepomohla by vecer kase? Mam super zkusenosti s kasi od Hippu na dobrou noc. Zkus to na lzicku a dokojit. Jestli to ma skutecne z hladu, tak by mel spat aspon otrochu lip.
Není tady
MYslím, Blackie, že to není tím, že máš málo mlíčka, ale tím, že malý vyžaduje prso. Já jsme Terezku po půl roce taky kojila co hodinu v noci, bylo to hrozné
Souhlas s Janinkou, kaše na lžičku a dokojit. A v noci nedat. Ale bude to asi těžké..
Btw, já se taky bojím, jak budeme přecházet na láhev. Mám avent a Honzík neumí čajík vůbec potáhnout. Když mu dám čajík stříkačkou a malíček v pusině, tak pije jak duha...
Jinou lahvičku se mi nechce dávat. Bojím se, že příjdu o kojení...
Není tady
Zuzi zkus lahvičku od Medely, mě Avent taky Naty nechtěl
Není tady
Mě Anička začala pít rovnou z hrnečku bez saviček, ale až kolem toho roku. Prso vyžaduje do dneška a i v noci k ránu, má: 2 roky a UM se nedotkla v životě. Kojení v noci po hodině je jen rozmazlenost, jsi dudlík. Taky mám rozmazlené dítko, jen už nechce po hodině, to by mě kleplo :-) Beru si ji v noci k ránu do postele, kojí se a pak spí s námi do rána.
V klidu koj, dávej příkrmy, nedávat UM je jednoznačně zdravější, ale to kojení v noci omez na pro Tebe únostnou mez i za cenu, že se 2 dny pro řev nevyspíte. Vstát k miminku může tatínek. Nejlepší je v noci nedat vůbec, ale to jsem nedokázala.
Není tady
Když se kojenec mírně vyhladoví, tak prý s povděkem bere i lahvičku se sunarem.
Navíc má ten kojící/dudací reflex. Takže jestli zná dudlík, tak savička s mlékem je to samé a měl by být rád, že z toho jako bonus teče mléko.
Ale asi to je pravidlo pro 90% dětí a existují i výjimky.
Nám se nyní osvědčila kaše na dobrou noc. Pro větší pohodlí ji dáváme do lahvičky a máme větší dírku v savičce. Je to ještě tekuté, ale zároven dosti husté, aby dítě (cca 4-5 měsíců) bylo syté od 20:00 do cca 4-5:00 ráno. Ale je pravda, že jsme zkoušeli jak několik druhů sunarů, tak kaší. Naštěstí (vím, že to není automatické) se alespon jedna značka uchytila.
Kojení každou hodinu mi přijde už trochu na hranici sebeobětování... Zdravý a v rámci možnosti fungující rodič (resp. spokojená matka) je přeci jenom lepší než rodič naprosto zchvácený a na pokraji vysílení.
Není tady
Začíná být závislý na prsu. Nejlepší by bylo prostě v noci nekojit - mohl by zastoupit když se budí na pár dnů tatínek?
Kaše taky nepomůže, i když nemaj hlad, prso neodmítnou. (vlastní zkušenost)
Není tady
TAk hlavně, že jste našli, co vám vyhovuje
Nám zrovna avent nesedí vůbec. Ani dudlík, ani savička na lahvi!!! U nás jedině výrobky zn. MAM.
..to jen, ať tu trošku konkuruju a udělám reklamu i jiné značce
Není tady
Pokud je problém v lahvičce, tak vyzkoušej víc druhů, třeba si i něco půjč od kámošek, jinou násosku... Měli jsme podobný problém a stačilo vyměnit za jiný typ a jede jak drak. Taky může být problém v obsahu, zkoušela jsem několik UM a nakonec jsme skočili u Sunaru, ostatní vyplivoval a po jednom se blinkal...
Není tady