6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
kde jste se nechali pojistit a za kolik?je toho plno a nevím co vybrat
díky
Není tady
Tuím, e jsem se pojiovala přes moji zdravotní pojiovnu, která za zvýhodněnou cenu nabízí i cestovní připojitění.
Ale, zjistila jsem, e pokud jede do zemí EU, tak jsi automaticky (na kartičku pojiovny) pojitěna i tam a to v takové míře, jako bys byla občanem země, kam jede. Tak jestli v tomhle případě není zbytečné si platit připojitění.
Samozřejmě nevím, jestli nejede mimo EU :-)
Není tady
Aha to sem nevěděla.
Dík za info.
my jedem jen na Slovensko...
dík
Není tady
zkusím efinance-tam ted mají nějakou akci na cest.poj-přilo mi to do mejlu a porovnám to i s jinýma pojitovnama.
To co píe Martinka,e se nemusí pojitovat do zemí EU,je pro mě novinka,a nějak se mi tomu nechce věřit.
Kdes to četla či slyela?Jakto e stále doporučují se i do těchto zemí připojiovat?Já bych řekla e proto,e na zdrav.kartu bude zadara jen opravdu to nejzákladnějí oetření a v dnení době jen do 1.úkonu.To si ale jetě zjistím.
Není tady
Jaku napsal(a):
zkusím efinance-tam ted mají nějakou akci na cest.poj-přilo mi to do mejlu a porovnám to i s jinýma pojitovnama.
To co píe Martinka,e se nemusí pojitovat do zemí EU,je pro mě novinka,a nějak se mi tomu nechce věřit.
Kdes to četla či slyela?Jakto e stále doporučují se i do těchto zemí připojiovat?Já bych řekla e proto,e na zdrav.kartu bude zadara jen opravdu to nejzákladnějí oetření a v dnení době jen do 1.úkonu.To si ale jetě zjistím.
Myslím, e to doporučují, protoe se jim to finančně vyplatí.
Kde jsem to slyela? Od paní, která jela rodit do Belgie, tak zjistila, e má nárok na vechny zdravotnické úkony, jako by byla Belgičanka - pokud má zdravotní kartičku EU - to máme vichni. A platí to pro vechny členské státy EU. (Akorát to skoro nikdo neví).
Samozřejmě si to ověřte :-)
Teda týká se to zdravotního pojitění, nespadá do toho pojitění zavazadel, kod a tak - to se připojistit musí, pokud to pojitěné mít chcete.
P.S.: Vdy koukněte na svoji kartičku pojiovny, je tam napsáno EVROPSKÝ PRŮKAZ ZDRAVOTNÍHO POJITĚNÍ A na druhé straně dole anglicky: We recommend the data verification with ID card or passport :-)
Upravil(a) Martinka1 (29. 6. 2012 9:42)
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Jaku napsal(a):
Kdes to četla či slyela?Jakto e stále doporučují se i do těchto zemí připojiovat?Já bych řekla e proto,e na zdrav.kartu bude zadara jen opravdu to nejzákladnějí oetření a v dnení době jen do 1.úkonu.To si ale jetě zjistím.Myslím, e to doporučují, protoe se jim to finančně vyplatí.
Kde jsem to slyela? Od paní, která jela rodit do Belgie, tak zjistila, e má nárok na vechny zdravotnické úkony, jako by byla Belgičanka - pokud má zdravotní kartičku EU - to máme vichni. A platí to pro vechny členské státy EU. (Akorát to skoro nikdo neví).
Samozřejmě si to ověřte :-)
Teda týká se to zdravotního pojitění, nespadá do toho pojitění zavazadel, kod a tak - to se připojistit musí, pokud to pojitěné mít chcete.
P.S.: Vdy koukněte na svoji kartičku pojiovny, je tam napsáno EVROPSKÝ PRŮKAZ ZDRAVOTNÍHO POJITĚNÍ A na druhé straně dole anglicky: We recommend the data verification with ID card or passport :-)
To sice je, ALE pokud se ti v zahraničí něco stane a budou tě léčit, nevztahuje se to na spoluúčast pacienta. V některých zemích je to třeba i 30%! Cestovní připojitění řeí právě tu spoluúčast pacienta.
Mám to jednoho zdroje, kt. pracuje ve VZP a pohybuje se okolo zdravotních pojioven od sametové revoluce.
Není tady
Bublino,
moná u je to mimo, ale co se týká Slovenska, my jsme jeli na lye, pojitění si samozřejmě zaplatili.... a kdy jsem si na lyích způsobila úraz a v nemocnici ukazovala smlouvu.... tak jim to bylo naprosto umák, ptali se mě, jestli mám kartičku naí pojiovny.... při jejím předloení si ji ofotili a neplatila jsem ve státní nemocnici v Popradě nic, kromě 1 eura za vypálené CD se snímkem z rentgenu, aby mi ho nemuseli u nás dělat znovu
Není tady
Dík jedeme v srpnu;)
mala.popelka napsal(a):
Bublino,
moná u je to mimo, ale co se týká Slovenska, my jsme jeli na lye, pojitění si samozřejmě zaplatili.... a kdy jsem si na lyích způsobila úraz a v nemocnici ukazovala smlouvu.... tak jim to bylo naprosto umák, ptali se mě, jestli mám kartičku naí pojiovny.... při jejím předloení si ji ofotili a neplatila jsem ve státní nemocnici v Popradě nic, kromě 1 eura za vypálené CD se snímkem z rentgenu, aby mi ho nemuseli u nás dělat znovu
Není tady
take je dobre si treba nabidku porovnat, nebo i sjednat pojisteni online, vetsinou je to levnejsi, napriklad https://online.pojisteni.cz/srovnani/ce … affd=71074
Není tady
mala.popelka napsal(a):
Bublino,
Nyní jsme na slovensku a já se taky i na základě této diskuse osobně la zeptat do naí zdrav.poj.,jestli je nutné se zvlást na sr pojitovat nebo jestli stačí zdrav.kartička.Baba na mě vyvalila oči a ssdělila mi,e samotná kartička toto cestovní poj.neřeí,ale e na slovensko jsou pojistky s výhodnějí sazbou.Tak jsme se radi pojistili,lebo kdy se na kúpalisku len treba smýkne....
Není tady
to jsem nala kdy jsem hledala připojitění do zahraniční:
Cestování pouze s kartou zdravotní pojiovny
Problém můe snadno potkat Čechy, kteří budou spoléhat jen na kartičku své zdravotní pojiovny, respektive na takzvaný Evropský průkaz zdravotního pojitění (EPZP). I na Slovensku toti podle mluvčí Poisovny Union Judity Smatanové platí pro Čechy omezený rozsah pojistného plnění hrazený z veřejného zdravotního pojitění, stejně jako v kadém jiném státě Evropské unie.
Na základě EPZP má pojitěnec nárok na nevyhnutelnou lékařskou péči za stejných podmínek, tedy ve stejném rozsahu a dle stejných kritérií jako domácí pojitěnci. To znamená, existuje-li za zdravotní péči v členských zemích EU spoluúčast, turista ji musí zaplatit. V případě, e průkaz pojiovny lékař nepřijme nebo ho pojitěnec nemá s sebou, je pravděpodobné, e bude muset za oetření zaplatit smluvní cenu stanovenou lékařským zařízením, upozorňuje Smatanová.
Pokud chce turista následně v Česku uhradit výlohy, které mu vznikly placením ve zdravotnických zařízeních, můe od své zdravotní pojiovny získat výrazně méně, ne utratil. Cena výkonu, kterou cizinci ve zdravotnickém zařízení platí na místě, je zpravidla několikanásobně vyí ne ceny domluvené mezi pojiovnami. Pojitěnému můe být podle Smatanové uhrazena poskytnutá zdravotní péče pouze do výe uzavřené dohody mezi českou a zahraniční zdravotní pojiovnou.
Není tady
Jaké výhody a nevýhody pro turistu znamená v případě potřeby lékařského oetření v zemích EU prokázat se jen svým průkazem pojitěnce oproti situaci, kdy má uzavřené cestovní pojitění?
Více se dozvíte zde: http://www.vzp.cz/otazky-a-odpovedi/ota … -pojisteni
Není tady
A u jste vyzkoueli cestovní pojitění od ERV pojiovny? http://www.ervpojistovna.cz/
Vyuívám jejich produkty ji třetím rokem. Loni jsem měla, vzhledem k častému cestovní do zahraničí, uzavřené celoroční cestovní pojitění. Letos jsem vyuila pojitění pro těhotné, co je supr. Nabízí také pojitění na lye (http://www.ervpojistovna.cz/cs/pojisteni-na-lyze), pro studenty (http://www.ervpojistovna.cz/cs/s-batohem-do-28) a dalí. A to ve lze sjednat také online na internetu (https://secure.evropska.cz/cestovni-poj … yFB-SKLJ?0).
Není tady