6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj všem, co je potřeba mít sebou na sociálku, abych se nahlásila, že chci být ženou v domácnosti? A ještě jedna otázka: mám celkem problém dostat od zaměstnavatele zápočtový list. Bude velký problém, když ho nebudu mít k 22.6., to je zrovna den, kdy mi končí mateřská a měla bych se tudíž nahlásit na ÚP nebo sociálce. Děkuji za odpovědi, Petra
Není tady
Že chceš být ženou v domácnosti, se snad hlásí jen na zdravotní pojišťovnu - protože tam si musíš platit sama pojištění (pokud nemáš dítě do 7-mi let v celodenní péči nebo dvě do 15-ti let). S tím nemá sociálka (jako městský úřad) ani správa sociálního zabezpečení snad nic společného?
Když skončíš v práci, nemusíš se hlásit nikde kromě té zdravotní pojišťovny... přihlásit se na úřad práce není povinnost, jen možnost.
Není tady
Já jsem našla, že se hlásí právě na sociálce, že chci být ženou v domácnosti a stát má za mě platit zdravotní pojištění. Jedno dítě bude mít 3 roky a od září bude ve školce na 4h a druhé dítě nastupuje do 1. třídy..
http://www.penize.cz/duchody-a-davky/21 … -prachace!
Není tady
PetaZ napsal(a):
Já jsem našla, že se hlásí právě na sociálce, že chci být ženou v domácnosti a stát má za mě platit zdravotní pojištění. Jedno dítě bude mít 3 roky a od září bude ve školce na 4h a druhé dítě nastupuje do 1. třídy..
http://www.penize.cz/duchody-a-davky/21 … -prachace!
Aha, tak to nevím.
Jinak na zdr. pojišťovnu to určitě musíš hlásit taky (ze zákona jakoukoli změnu do 8 dnů).
Není tady
Tak jsem našla na rodině, že se to hlásí pouze na zdravotní pojišťovně, tak já zítra projistotu zajedu nejdříve na sociálku, tam se taky pozeptám a v pátek, kdy mi přesně končí mateřská zajedu na zdr.poj.
Není tady