29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, můžu se zeptat, jak ohříváte příkrmy? Jedna známá (Japonka) se mě dneska zeptala, proč jsem ohřívala příkrmy ve vodní lázni a ne v mikrovlnce a já jsem jí řekl, že protože se to zahřívá neroznoměrně a hrozí popálení pusinky a taky proto, že mám osobní postoj k mikrovlnce spíše negativní (např. mléko ohřáté v mikrovlnce bylo na pozvracení, jak bylo hnusné - brrr). Tady v Japonsku ale vůbec nekolují "fámy", že by byla mikrovlnka nezdravá či nevhodná a všichni v ní vesele ohřívají či dokonce existují recepty na přípravu příkrmů přímo v mikrovlnce. Jak to máte vy? Každý si to samozřejmě udělá podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, jen by mě zajímalo, jak je to v ČR. Děkuji!
Není tady
Ohřívám v mikrovlnce vše - včetně příkrmů - intenzivně míchám před podáváním.
I v ní vařím (rýži, brambory...).
O škodlivosti jsem cosi četla, nicméně to šlo jedním kanálem tam a jiným hned ven... Se změněnou chutí pokrmů jsem se zatím nesetkala.
Není tady
Díky za odpověď. Já v ní ohřívám normální jídlo a chuť to nezměnilo, jen mléko teda bylo hnusný. Jinak OK.
Není tady
Sakuro, nevim,jake mleko myslis, ale urcite by se nemelo ohrivat mleko s probiotick. bakteriema, ty by mikrovlnka znicila. Takze max. ohrat vodu a pak v ni rozpustit ten prasek.Stejne to bude platit pro kase, ktere obsahuji tyto bakterie.
Nerovnomerneho ohrati bych se nebala, proste jidlo pred podanim dobre zamicham a ochutnam,jestli je to OK.
Ja osobne tedy prikrmy taky spis ohrivala ve vodni lazni, ale nekdy holt zvitezila casova uspora.....
Pro sebe jidlo ohrivam jen v mikrovlnce.
Není tady
Kokosko, myslím obyč kravské mléko pro nás dospělé, nikoliv v prášku.
Není tady
Ohrivam ve vodni lazni. Je mi to proste sympatictejsi. Jestli mikrovla je skodliva nevim ale proste pocitove se ji radsi vyhejbam.
Není tady
to Mad... dost dobře si nedovedu představit ohřívat třeba špenát s bramborama jinak než v mikrovlnce. Nedovedu si představit kastrůlkovat a vše ohřívat zvlášt.
Ohřívání v mikrovlnce jsem nikdy nijak neřešila.
Není tady
No vis, ono ty sklinky pripadne mnou uvarene prikrmy v kelmku se ohrejou jednoduse. Jak to bude, az budem davat stravu v bezne podobe to nevim Zatim jsem ale rada za ohrivac. Mikrovlnu mam ale pouzivame minimalne.
Není tady
Já jsem si nakoupila takové plastové nádobky, které mohou projít varem, ty jsem prostě vložila do vodní lázně a za chvilku bylo ohřáté. Stejně jako Mad Silence mi nějak bylo ohřívání pro miminko v mikrovlnce proti mysli. Je fakt, že jsem ohřívala málokdy, Erika s příkrmy zlobila, takže jsem pokaždé vařila nové a zkoušela, co mi sní a nesní. Uvidím, co třetí mimi. Budu v jednom kole, takže bych docela brala, aby s příkrmy nezlobilo a mohla jsem navařit a zamrazit do zásoby.
Není tady