Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#76 21. 6. 2012 7:29

majkafa
Host

Re: O krásném bezvětří a svěžím vánku

dusička napsal(a):

Žádný ten ON pravý nebo ONA pravá neexistuje, protože nic na světě nemůže uspokojit nekonečnou duši. Duše musí postupně poznávat sama sebe. Ani není možné se s druhou duší spojit - ta druhá duše by se bránila.
A já bych řekla, že existuje. stolt Prostě Ti dva do sebe zapadnou jak puzzle .
A Marek?
- buď přemýšlí jiným orgánem než rozumem a srdcem
- zamiloval se - může to vyprchat
- chybí mu šávu ve vztahu, byla tam na začátku?
- třeba je to ta pravá, kdo ví.
To ví jen Marek, co mu chybí, jeslti jen povyražení, "cizí" maso okusit, nebo stále hledá.

Jsem přesvědčena, že ON a ONA existují.
Ale je vzácné, když se ti správní, co k sobě zapadnou jako dva kousky puzzle, potkají.
Pokud z jakýchkoliv důvodů nebudou spolu, stejně už k sobě budou do smrti patřit, i kdyby se už víckrát nepotkali. Duše to vědí.

#77 21. 6. 2012 7:35

majkafa
Host

Marku, ty se s tou dívkou budeš setkávat a vᚠvztah bude pokračovat dál.

#78 21. 6. 2012 7:47

mia
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

...a co bude potom, to už je ve hvězdáááách sova ..........

Není tady

#79 21. 6. 2012 8:08

majkafa
Host

mia napsal(a):

majkafa napsal(a):

...a co bude potom, to už je ve hvězdáááách sova ..........

Ano. smile

#80 21. 6. 2012 8:18

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Vějířovko, čteš v mých řádcích, co tam není. Nemusíš vysvětlovat, omlouvat se.
Jsem klidná a vyrovnaná, vím, co žiju a proč. Přemlela jsem si to za ty roky v sobě mockrát, včetně morálky, svých chtění, svých sobectví, tužeb svého ega, ...
Je to tak, jak to je a já jsem takhle šastná. A je názor okolí jakýkoliv.
Až nebudu, změním to. smile

Ale vždy jo, ale o tom se nebavíme.
Já tvrdím, že něco takového, jako ten pravý ON nebo ONA, neexistuje, že je to chiméra a blud. - no, a ty tvrdíš opak.

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#81 21. 6. 2012 9:33

Axi
♥♥♥♥♥♥-

MarekV napsal(a):

Tady se to nějak rozjelo smile. Jsem zpět a proběhl odklad do příštího týdne s tím, že nebude žádná SMSka, žádný hovor, žádný kontakt, prostě nic. Oba dva budeme s těmi svými a pokusíme se si to v hlavách srovnat. Jak to tak vidím já, tak asi tu zpátečku přece jen nahodím. Ona nevím, je z toho smutná... Jak jsem psal, později už bych nechtěl nic podobnýho řešit (vím, člověk míní...) a říkal jsem si, že pokud to má být, tak teď. Ale je fakt, že chemie jednou opadne a co když by přede mnou něco podobnýho znova vyvstalo? Zase bych to takto "řešil"? Toto lehkovážné střídání partnerů mě bylo vždycky proti srsti a málem mě to potkalo. Trochu jsem si zavzpomínal na všechno to dobré i zlé, co jsme spolu prožili a třebaže teď mám asi krizi třicátníka, nejspíš to za to nestojí. A pokud jo a dělám chybu, tak se to aspoň nedozvím.

Hodně jsem po cestě přemýšlel a dával si to dohromady. Do "té nové" jsem beznadějnej blázen a sakra nemůžu se ani na nic pořádně soustředit. Bude to bolet oba dva (a ono už to po čertech bolí), ale co mě v důsledku chybí? Trochu živočišnosti partnerky? Tý vogo, co by jen za takový "nedostatek" jiní dali? Přítelkyně mě skutečně miluje už několik let, je krásná, chytrá a sympatická tak co blbnu? Chci jen změnu? Jasně má svý mouchy, ale to každá. Plány do budoucna máme a já se pokusím nás do nich mnohem aktivněji zapojit oba. Mám neskutečně krásnou vzpomínku na "tu novou" a jsem za ni nakonec rád. Když si ale představím, že by podobnou vzpomínku měla mít i přítelkyně... brrr. Ne, ne a ještě jednou ne. Já ji pořád miluju! Třeba jsem srab a třeba je to podle vás špatně, ale teď udělám večeři, zapálím svíčky, sednu si s přítelkyní a kašlu na celej svět smile.

Uf, to je ale kýč :-) Ještě taky existuje možnost nechat si je obě a, vedle toho, že je miluješ, je zároveň ještě i trochu využívat ;-)

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#82 21. 6. 2012 14:35

Tenzan
Host

Axi napsal(a):

MarekV napsal(a):

Tady se to nějak rozjelo smile. Jsem zpět a proběhl odklad do příštího týdne s tím, že nebude žádná SMSka, žádný hovor, žádný kontakt, prostě nic. Oba dva budeme s těmi svými a pokusíme se si to v hlavách srovnat. Jak to tak vidím já, tak asi tu zpátečku přece jen nahodím. Ona nevím, je z toho smutná... Jak jsem psal, později už bych nechtěl nic podobnýho řešit (vím, člověk míní...) a říkal jsem si, že pokud to má být, tak teď. Ale je fakt, že chemie jednou opadne a co když by přede mnou něco podobnýho znova vyvstalo? Zase bych to takto "řešil"? Toto lehkovážné střídání partnerů mě bylo vždycky proti srsti a málem mě to potkalo. Trochu jsem si zavzpomínal na všechno to dobré i zlé, co jsme spolu prožili a třebaže teď mám asi krizi třicátníka, nejspíš to za to nestojí. A pokud jo a dělám chybu, tak se to aspoň nedozvím.

Hodně jsem po cestě přemýšlel a dával si to dohromady. Do "té nové" jsem beznadějnej blázen a sakra nemůžu se ani na nic pořádně soustředit. Bude to bolet oba dva (a ono už to po čertech bolí), ale co mě v důsledku chybí? Trochu živočišnosti partnerky? Tý vogo, co by jen za takový "nedostatek" jiní dali? Přítelkyně mě skutečně miluje už několik let, je krásná, chytrá a sympatická tak co blbnu? Chci jen změnu? Jasně má svý mouchy, ale to každá. Plány do budoucna máme a já se pokusím nás do nich mnohem aktivněji zapojit oba. Mám neskutečně krásnou vzpomínku na "tu novou" a jsem za ni nakonec rád. Když si ale představím, že by podobnou vzpomínku měla mít i přítelkyně... brrr. Ne, ne a ještě jednou ne. Já ji pořád miluju! Třeba jsem srab a třeba je to podle vás špatně, ale teď udělám večeři, zapálím svíčky, sednu si s přítelkyní a kašlu na celej svět smile.

Uf, to je ale kýč :-) Ještě taky existuje možnost nechat si je obě a, vedle toho, že je miluješ, je zároveň ještě i trochu využívat ;-)

Dobrý postřeh, to je třetí varianta, která zneplatňuje teorii Buridanova osla. Docela běžná věc. Využívat je ani nemusí, spíš na to musí mít čas, fyzičku a většinou prašule. Já bych to ovšem viděl spíš na to udělat si z té druhé milenku. Za pár let by se s tou druhou dostal pravděpodobně do stejného místa jako s tou první. Život často nedá to, co plakát slibuje.

#83 21. 6. 2012 16:23

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

eremuruss napsal(a):

Kdyz se zamiluje muz vetsinou se rozvod nekona,kdyz zena tak ta jde za svym srdcem.Je to vyctena statistika.

Statistiky rikaji, ze  v poctu zadosti o rozvod zeny vedou.

To ze muz nepoda zadost o rozvod, neznamena, ze nejde za hlasem sveho srdce. Ta situace se tu rozebirala xkrat. Panum ohrome vyhivuje bydlet s pecujici manzelkou a srde mit nekde jinde. Nebo neco jineho......Mnozi rozvod  proste nechaji na manzelce.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#84 21. 6. 2012 16:27

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Vějířovka napsal(a):

Žádný ten ON pravý nebo ONA pravá neexistuje...............................

Majkafo, myslím si, že tvoje nitro bylo v takovém stavu, že ti přihrálo "chiméru", do které ses zamilovala a mylně jsi ji ztotožnila s člověkem, kterého jsi právě v tu dobu potkala.

Tato záměna může probíhat tak dlouho proto, že nemᚠpříležitost toho člověka poznat a ani to v podstatě nechceš, chceš žít ve svém bludu.
Není to žádný ON pravý, a myslím si, že by se hodně divil, jakou svatozář mu nasazuješ.

Tady naprosto souhlasim.  ON pravy to byt podle me nemuze. Uz jen jeho chovani k manzelce ..........

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#85 21. 6. 2012 16:35

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

MarekV napsal(a):

Jak to tak vidím já, tak asi tu zpátečku přece jen nahodím.
.............Když si ale představím, že by podobnou vzpomínku měla mít i přítelkyně... brrr. Ne, ne a ještě jednou ne. Já ji pořád miluju! Třeba jsem srab a třeba je to podle vás špatně, ale teď udělám večeři, zapálím svíčky, sednu si s přítelkyní a kašlu na celej svět smile.

Docela se mi libi jak jsi to napsal.  Docela dost. Samozrejme , ze ti ujely nohy a zakopnul jsi. To se prave stava u nejakeho noveho a neokoukaneho a atraktivniho protejsku. U neceho jineho tezko. To je logicke. To je jako bomba, zamilovani se neda naridit ani zakazat. To se stane, dulezite je aby se clovek vcas vzpamatoval.

Docela me zaujalo, ze si se prisel poradit. Je videt , ze beres situaci vazne a ze se trapis. Mnozi panove to berou jako sport a normalni vec, preci jsou chlapi, ne? Ale ty premyslis. A doslo ti, ze kjdyby to udelala tvoje partnerka tak bys to nevydychal.  Treba je i mozne, ze se ji neco se zamilovanim stalo, ale usekla to okamzite. A nikdy ses to nedozvedel......

Doufam, ze vecere byla bezva.

PS ja znam par velmi atraktivnicha inteligentnich muzu, kteri nejsou neverni. To je taky tim, ze maji svou hrdost a zdrave sebevedomi.

Upravil(a) sahleb (21. 6. 2012 16:37)

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#86 21. 6. 2012 16:38

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Nojo, to je sice hezký, ale zase udržovat vztah jen kvůli setrvačnosti a abych nebyl sám je taky pěkná blbost.
Co když ta "láska" k blondýnce vyprchala a není to jen užití, ale je to ta "pravá".
Citům neporučíš, může si tady Marek srovnávat myšlenky, ale ... pak stejně pudy budou silnější než rozum .

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#87 21. 6. 2012 16:43

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Mně teda běží hlavou ještě jedna myšlenka. Ono, pokud chlap cítí, že ten vztah není úplně to "ono", tak to taky bude cítit ta žena.
Aby to nedopadlo tak, že on se rozhodne, že teda bude s tou svojí blondýnkou... a ona si za nějaký (kratší či delší čas) to nerozmyslí.
Pak on zůstane na ocet a bude si vyčítat, že to teď nezkusil s tou druhou.
Možná...

Není tady

#88 21. 6. 2012 17:04

majkafa
Host

sahleb napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

Majkafo, myslím si, že tvoje nitro bylo v takovém stavu, že ti přihrálo "chiméru", do které ses zamilovala a mylně jsi ji ztotožnila s člověkem, kterého jsi právě v tu dobu potkala.

Tato záměna může probíhat tak dlouho proto, že nemᚠpříležitost toho člověka poznat a ani to v podstatě nechceš, chceš žít ve svém bludu.
Není to žádný ON pravý, a myslím si, že by se hodně divil, jakou svatozář mu nasazuješ.

Tady naprosto souhlasim.  ON pravy to byt podle me nemuze. Uz jen jeho chovani k manzelce ..........

Nu, s manželkou je evidentně nekompatibilní. big_smile A vo tom to je.
Pro někoho je to ON a pro někoho zase ne. To není tak že ON je ON pro každou. Ale jen pro tu pravou. Mluvím teď všeobecně. Já jsem pro mého BM taky nebyla ta pravá, tak šel halt za jinou. smile

#89 21. 6. 2012 17:07

Tenzan
Host

sahleb napsal(a):

PS ja znam par velmi atraktivnicha inteligentnich muzu, kteri nejsou neverni. To je taky tim, ze maji svou hrdost a zdrave sebevedomi.

Jak spolu souvisí inteligence, hrdost, zdravé sebevědomí na jedné straně a nevěra na druhé straně? Nevěry se dopouští jen hloupí lidé? Jen s nezdravém sebevědomím? Lidé nehrdí? Dále vy jste na ty muže nasadila očko? Co když to jen dobře skrývají? Anebo si to jen dobře spočítali anebo rozmysleli? Anebo se jim prostě jen nechce? Třeba proto, že život s jednou je pro ně mnohdy více než dost. Anebo, že jsou i jiné věci na světě než jen vztahy.

#90 21. 6. 2012 17:12

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Nojo, to je sice hezký, ale zase udržovat vztah jen kvůli setrvačnosti a abych nebyl sám je taky pěkná blbost.
Co když ta "láska" k blondýnce vyprchala a není to jen užití, ale je to ta "pravá".
Citům neporučíš, může si tady Marek srovnávat myšlenky, ale ... pak stejně pudy budou silnější než rozum .

Jak jsi na to přišla, že motiv pro to, aby zůstal s partnerkou je ten, co píšeš? Není to spíš podle sebe soudím tebe?

"Pudy vždy zvítězí" -jak u koho, když se ty pudy nenechají rozbujet, tak se nemusíš chovat jako zvířátko, kterým samozřejmě pudy mávají.

Upravil(a) Vějířovka (21. 6. 2012 17:13)

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#91 21. 6. 2012 17:29

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Vějířovka napsal(a):

dusička napsal(a):

Jak jsi na to přišla, že motiv pro to, aby zůstal s partnerkou je ten, co píšeš? Není to spíš podle sebe soudím tebe?

"Pudy vždy zvítězí" -jak u koho, když se ty pudy nenechají rozbujet, tak se nemusíš chovat jako zvířátko, kterým samozřejmě pudy mávají.

Vždyt to Marek píše v prvním příspěvku wink

Není tady

#92 21. 6. 2012 17:32

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

sahleb napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

Pro někoho je to ON a pro někoho zase ne. To není tak že ON je ON pro každou. Ale jen pro tu pravou. Mluvím teď všeobecně. Já jsem pro mého BM taky nebyla ta pravá, tak šel halt za jinou. smile

vidím to stejně jako Majkafa

Není tady

#93 21. 6. 2012 17:56

mia
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

majkafa napsal(a):

sahleb napsal(a):

vidím to stejně jako Majkafa

no Majka si sice může myslet, že její milý je ten pravý "On", on si ale evidentně nemyslí, že je  "Ona" ta pravá a kompatibilní, jinak by nakašlal na nekompatibilní manželku a šel halt za ní, což jí furt vykládá, že neudělá....

Taky si myslím, Majko, že v sobě živíš iluzi a to docela vytrvale a paličatě. Ale pokud ti to pomáhá k lepšímu životu, proč ne......blbé je akorát to, že aby ty ses cítila líp, musí se jiná žena cítit hůř.....

Není tady

#94 21. 6. 2012 18:13

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Tenzan napsal(a):

Jak spolu souvisí inteligence, hrdost, zdravé sebevědomí na jedné straně a nevěra na druhé straně? Nevěry se dopouští jen hloupí lidé? Jen s nezdravém sebevědomím? Lidé nehrdí? Dále vy jste na ty muže nasadila očko? Co když to jen dobře skrývají? Anebo si to jen dobře spočítali anebo rozmysleli? Anebo se jim prostě jen nechce? Třeba proto, že život s jednou je pro ně mnohdy více než dost. Anebo, že jsou i jiné věci na světě než jen vztahy.

To souvisi velmi podstatne.

Nevery se jako prvoplanove dopousteji hlavne zakomplexovani jedinci. Honi si tim ego. Ten pocit, ze je doma partner/ka ktery je oddan a milenka, ktera je rovnez oddana.
Pak lidi, kteri si treba takhle zaslepene a falesne resi problemy. 

Ano, na svete jsou i jine veci nez jen vztahy......taky jsem si vsimla.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#95 21. 6. 2012 18:13

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Mio - když to tak Majkafa cítí, tak je to její pocit. Co my víme.
Já to psala všeobecně neutral

Není tady

#96 21. 6. 2012 18:14

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

dusička napsal(a):

Vždyt to Marek píše v prvním příspěvku wink

No já nevím, ale já bych to, co píše Marek v tom prvním a dalších příspěvcích nepřetlumočila tak, že je ve vztahu kvůli setrvačnosti a kvůli tomu, aby nebyl sám.

Marek
Bude mi třicet, s přítelkyní jsem už přes šest roků a musím říct, že nám to poměrně klape. Jen asi poslední dva tři roky mi čím dál víc připadá, že je až "příliš rozumná".
Jít do nového vztahu je riziko, v tom stávajícím mám strach, že půjde setrvačností dál a za pár roků by se mohlo stát něco podobného s daleko horšími následky.

Majkafa:
Tam ta jiskra nebyla vůbec.

Marek: To rozhodně ne, jakmile není zpočátku jiskra, tak není ani plamen ve vztahu. Přítelkyně se mě neskutečně zalíbila, je jiná než ostatní a je super. Kromě toho klidného a dá se říct i krásného bezvětří mi po všech stránkách vyhovuje. Pokud bych to měl napsat oklikou, tak ten nᚠplamen prostě už jen moc netřepotá, ale hoří silně.

Slovo setrvačnost tam zmínil v úplně jiném kontextu. Ne že by s ní byl kvůli setrvačnosti. Také nikde nepíše, že by s ní byl proto, aby nebyl sám.

Není tady

#97 21. 6. 2012 18:15

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

mia napsal(a):

no Majka si sice může myslet, že její milý je ten pravý "On", on si ale evidentně nemyslí, že je  "Ona" ta pravá a kompatibilní, jinak by nakašlal na nekompatibilní manželku a šel halt za ní, což jí furt vykládá, že neudělá....

Taky si myslím, Majko, že v sobě živíš iluzi a to docela vytrvale a paličatě. Ale pokud ti to pomáhá k lepšímu životu, proč ne......blbé je akorát to, že aby ty ses cítila líp, musí se jiná žena cítit hůř.....

VAzne ji to furt vyklada? To je trapny................

Naprosta pravda, jeji "stesti" znamena nestesti pro nekoho jineho. Krystalicky cynismus.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#98 21. 6. 2012 18:37

majkafa
Host

sahleb napsal(a):

mia napsal(a):

VAzne ji to furt vyklada? To je trapny................

Naprosta pravda, jeji "stesti" znamena nestesti pro nekoho jineho. Krystalicky cynismus.

Vážně mi to furt vykládá? lol

#99 21. 6. 2012 18:41

Tenzan
Host

sahleb napsal(a):

Tenzan napsal(a):

Nevery se jako prvoplanove dopousteji hlavne zakomplexovani jedinci. Honi si tim ego. Ten pocit, ze je doma partner/ka ktery je oddan a milenka, ktera je rovnez oddana.

Zakomplexovaný jedinec může být, ale přece zároveň intelignetní a hrdý může být třeba v jíných oblastech svého chování. Člověk může být také nevěrný jen z důvodu prostého prožitku anebo z chvilkové poblázněnosti anebo proto, že už to není ono, ale na odejití to není. Vaše vidění tohoto problému je dosti zúžené. Jak jste mladá? Hádám, že dost. Anebo jste někde ustrnula.

Upravil(a) Tenzan (21. 6. 2012 18:51)

#100 21. 6. 2012 19:05

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Tenzan napsal(a):

sahleb napsal(a):

Tenzan napsal(a):

Zakomplexovaný jedinec může být, ale přece zároveň intelignetní a hrdý může být třeba v jíných oblastech svého chování. Člověk může být také nevěrný jen z důvodu prostého prožitku anebo z chvilkové poblázněnosti anebo proto, že už to není ono, ale na odejití to není. Vaše vidění tohoto problému je dosti zúžené. Jak jste mladá? Hádám, že dost. Anebo jste někde ustrnula.

Vysvětlíš?

Upravil(a) dusička (21. 6. 2012 19:05)

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí