18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Marku, myslím, e by ses měl nejdříve zamyslet, jestli se svou nynějí partnerkou chce ít. Mít děti, proít svůj ivot...
Dívat se na to tak - zkusím to s novou a kdy to nevyjde, upky dupky ke staré, ona mi bude "dost dobrá" - to není fér.
Martinka1 napsal(a):
Já bych la do toho nového vztahu... ano, sice "zahodit" 6 let vztahu je koda, ale je Ti 30... a chce zahodit zbytek ivota? Třeba 60 let vůči 6-ti letům...
Četla jsem, e jste se nevzali kvůli kole atd. atd. - my jsme s manelem stejně dlouho, cca 6 let... svatbu máme za sebou a můu říct, e to není "jen papír"... a taky jsem byla rozhodnutá, e pokud si mě do určité doby nevezme, e bude konec. Vztah prostě potřebuje posunovat. - jen můj názor
Současný vztah vám oběma (vem čtyřem) u moná dal tolik, kolik mohl... a je čas jít dál :-)
já taky
Není tady
Tady se to nějak rozjelo . Jsem zpět a proběhl odklad do přítího týdne s tím, e nebude ádná SMSka, ádný hovor, ádný kontakt, prostě nic. Oba dva budeme s těmi svými a pokusíme se si to v hlavách srovnat. Jak to tak vidím já, tak asi tu zpátečku přece jen nahodím. Ona nevím, je z toho smutná... Jak jsem psal, později u bych nechtěl nic podobnýho řeit (vím, člověk míní...) a říkal jsem si, e pokud to má být, tak teď. Ale je fakt, e chemie jednou opadne a co kdy by přede mnou něco podobnýho znova vyvstalo? Zase bych to takto "řeil"? Toto lehkováné střídání partnerů mě bylo vdycky proti srsti a málem mě to potkalo. Trochu jsem si zavzpomínal na vechno to dobré i zlé, co jsme spolu proili a třebae teď mám asi krizi třicátníka, nejspí to za to nestojí. A pokud jo a dělám chybu, tak se to aspoň nedozvím.
Hodně jsem po cestě přemýlel a dával si to dohromady. Do "té nové" jsem beznadějnej blázen a sakra nemůu se ani na nic pořádně soustředit. Bude to bolet oba dva (a ono u to po čertech bolí), ale co mě v důsledku chybí? Trochu ivočinosti partnerky? Tý vogo, co by jen za takový "nedostatek" jiní dali? Přítelkyně mě skutečně miluje u několik let, je krásná, chytrá a sympatická tak co blbnu? Chci jen změnu? Jasně má svý mouchy, ale to kadá. Plány do budoucna máme a já se pokusím nás do nich mnohem aktivněji zapojit oba. Mám neskutečně krásnou vzpomínku na "tu novou" a jsem za ni nakonec rád. Kdy si ale představím, e by podobnou vzpomínku měla mít i přítelkyně... brrr. Ne, ne a jetě jednou ne. Já ji pořád miluju! Třeba jsem srab a třeba je to podle vás patně, ale teď udělám večeři, zapálím svíčky, sednu si s přítelkyní a kalu na celej svět .
Není tady
Mě neoálí A hlavně neoálí sám sebe. Ani kdy bude takhle nahlas křičet.
majkafajka: jak myslí
Není tady
Marku, hezky jsi to napsal a celé hezky shrnul. Člověk nikdy neví, co budoucnost přinese, ale nyní toto vidím jako dobré rozhodnutí a drím moc palce!
Není tady
MarekV napsal(a):
Tady se to nějak rozjelo . Jsem zpět a proběhl odklad do přítího týdne s tím, e nebude ádná SMSka, ádný hovor, ádný kontakt, prostě nic. Oba dva budeme s těmi svými a pokusíme se si to v hlavách srovnat. Jak to tak vidím já, tak asi tu zpátečku přece jen nahodím. Ona nevím, je z toho smutná... Jak jsem psal, později u bych nechtěl nic podobnýho řeit (vím, člověk míní...) a říkal jsem si, e pokud to má být, tak teď. Ale je fakt, e chemie jednou opadne a co kdy by přede mnou něco podobnýho znova vyvstalo? Zase bych to takto "řeil"? Toto lehkováné střídání partnerů mě bylo vdycky proti srsti a málem mě to potkalo. Trochu jsem si zavzpomínal na vechno to dobré i zlé, co jsme spolu proili a třebae teď mám asi krizi třicátníka, nejspí to za to nestojí. A pokud jo a dělám chybu, tak se to aspoň nedozvím.
Hodně jsem po cestě přemýlel a dával si to dohromady. Do "té nové" jsem beznadějnej blázen a sakra nemůu se ani na nic pořádně soustředit. Bude to bolet oba dva (a ono u to po čertech bolí), ale co mě v důsledku chybí? Trochu ivočinosti partnerky? Tý vogo, co by jen za takový "nedostatek" jiní dali? Přítelkyně mě skutečně miluje u několik let, je krásná, chytrá a sympatická tak co blbnu? Chci jen změnu? Jasně má svý mouchy, ale to kadá. Plány do budoucna máme a já se pokusím nás do nich mnohem aktivněji zapojit oba. Mám neskutečně krásnou vzpomínku na "tu novou" a jsem za ni nakonec rád. Kdy si ale představím, e by podobnou vzpomínku měla mít i přítelkyně... brrr. Ne, ne a jetě jednou ne. Já ji pořád miluju! Třeba jsem srab a třeba je to podle vás patně, ale teď udělám večeři, zapálím svíčky, sednu si s přítelkyní a kalu na celej svět .
Večeře jetě nezačla nebo zase dumá? Hezky jsi to napsal,tak rozumově,tak uvidíme..
Hezky jsi to napsal,tak rozumově,tak uvidíme
Rozum nebo cit?
Není tady
No ono ten klidný vztah s tím rozumovějím, předvídatelným a čitelným partnerem/kou člověk větinou ocení teprve tehdy, a si nabije ústa právě s tím "ivočinějím", spontánnějím a lehce vzplanutelným......
Není tady
Chlapi jednaji rozumove,zeny srdcem.
Není tady
mia napsal(a):
No ono ten klidný vztah s tím rozumovějím, předvídatelným a čitelným partnerem/kou člověk větinou ocení teprve tehdy, a si nabije ústa právě s tím "ivočinějím", spontánnějím a lehce vzplanutelným......
Proč mě jen vdycky lákali Ti ivočinějí, spontálnějí chlapi ne bačkory. Ted u to vidím po dvaceti letech trochu jinak. U těch rozumějích prostě není jiskra, oheň, váeň
Není tady
eremuruss napsal(a):
Erem -s tímto co si napsala si dovoluju nesouhlasit. jak kdo, jak kdo, někdo je materialista, někdo snílek.
Protoe chlap kdy se zamiluje, jde za svým srdcem - a "přemejlí" něčím jiným ne mozkem
Není tady
dusička napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Erem -s tímto co si napsala si dovoluju nesouhlasit. jak kdo, jak kdo, někdo je materialista, někdo snílek.
Protoe chlap kdy se zamiluje, jde za svým srdcem - a "přemejlí" něčím jiným ne mozkem
Kdyz se zamiluje muz vetsinou se rozvod nekona,kdyz zena tak ta jde za svym srdcem.Je to vyctena statistika.
Není tady
majkafa napsal(a):
MarekV napsal(a):
Prostě hezká, hodná, chytrá, prsatá blondýnka
U vím, co mi na tom vem vadí, nesedí. Tohle pro mě není popis eny, kterou mu miluje.
Obzvlátě ta prsatá mě dostala.
Působí to na mě divně. Divně. Takové suché konstatování fakt. ádná jiskra. Nic. Nudné nic.
Hodná je synonymum blbá.
A taky mě zaráí vyjadřování o manelství způsobem - ten papír.
Nebo - děti BYLY zamítnuty.
Mluví o své partnerce a ivotě s ní tak neosobně.
Miluje ji?
to je dost výstiný a dobrý!!!
Není tady
Jojo, taky mi přijde, rohatá Majka to pěkně shrnula
Marku, já mám od začátku toho vlákna silnej pocit, e rozum by měl následovat srdce a ne naopak - pod podmínkou, e se jedná o srdce a ne o přísluný orgán o patro níe
Myslím si, e to je jediný, co by sis měl ujasnit, a to co nejpřesněji.
Není tady
eremuruss napsal(a):
O jaké "srdce" by se mohlo jednat u té druhé? Tam se zatím jedná o úplně jiný tělesný orgán.
Není tady
eremuruss napsal(a):
dusička napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Protoe chlap kdy se zamiluje, jde za svým srdcem - a "přemejlí" něčím jiným ne mozkemKdyz se zamiluje muz vetsinou se rozvod nekona,kdyz zena tak ta jde za svym srdcem.Je to vyctena statistika.
Fakt za "srdcem"?
Ano, eny kdy jsou zblbnuté, tak jdou za svým přes mrtvoly. Nemyslí na nic jiného, ani na své děti, kdeto muům ten cit (srdce) ke svým dětem a ke své rodině občas zasvitne i při zamilování, take vezmou zpátečku. Prostě kdy se určité orgány na chvilku odkrví, něco k tomu řekne i srdce.
Upravil(a) Vějířovka (21. 6. 2012 5:25)
Není tady
lupina montana napsal(a):
Jojo, taky mi přijde, rohatá Majka to pěkně shrnula
Marku, já mám od začátku toho vlákna silnej pocit, e rozum by měl následovat srdce a ne naopak - pod podmínkou, e se jedná o srdce a ne o přísluný orgán o patro níe
Myslím si, e to je jediný, co by sis měl ujasnit, a to co nejpřesněji.
Lupino, prosím tě, já si tvých úvah velice váím a ráda je čtu, ale smím se zeptat o jakém "srdci" teď mluví? Není to spí hormonální bouře?
Pardón, pardón, vidím, es to dovysvětlila v dalí větě, já jsem nastartovala hned na tu první větu ... no, u to tak nechám.
Upravil(a) Vějířovka (21. 6. 2012 6:55)
Není tady
majkafa napsal(a):
Marku, to není rohaté já, myslím. Tak to prostě je.
Mluvím taky z vlastních zkueností. Já jsem toho Mue potkala a ve 46 letech, kdy jsem měla za sebou dvacetileté manelství, rozvod a celkem hodně vztahů. Take vím, jak to funguje, kdy je to On. Ale člověk to třeba někdy hnedka nepozná, tak by si měl dát pozor, aby nezahodil ten skutečný Vztah, protoe takový partner se potkává jednou za ivot a někdy ani to ne.
ádný ten ON pravý nebo ONA pravá neexistuje, protoe nic na světě nemůe uspokojit nekonečnou dui. Due musí postupně poznávat sama sebe. Ani není moné se s druhou duí spojit - ta druhá due by se bránila.
V ivotě nastávají různá stadia tvého vývoje, které v podstatě nezávisí na vnějích okolnostech. Přímo kolský příklad je Marek, který bourá obecně oblíbené představy o tom, e se lidi rozcházejí z nějakého vnějí ho důvodu. Marek má chu odejít ze vztahu, přestoe v tom vztahu, podle běných lidských kritérií nic nechybí. Obvykle při rozchodu dvou jedinců se hledá, v čem to bylo, co byla příčina ("on byl takový, makový dělal tohle patně, kdyby nedělal, tak by se nerozeli ...nebo ona ...) a tady, u Marka vidíme, e na tom vůbec nezáleí.
Majkafo, myslím si, e tvoje nitro bylo v takovém stavu, e ti přihrálo "chiméru", do které ses zamilovala a mylně jsi ji ztotonila s člověkem, kterého jsi právě v tu dobu potkala.
Tato záměna můe probíhat tak dlouho proto, e nemá příleitost toho člověka poznat a ani to v podstatě nechce, chce ít ve svém bludu.
Není to ádný ON pravý, a myslím si, e by se hodně divil, jakou svatozář mu nasazuje.
Není tady
majkafa napsal(a):
MarekV napsal(a):
eremuruss: Právě proto, e takto hezky začíná asi kadý vztah (ten kvalitní i ten, který časem ztratí smysl), jsem na pochybách a v pokuení. Ale opravdu moc děkuju za osobní zkuenosti, ty jsou při rozhodování k nezaplacení.
No a pokud jde o její sestru, tak ta si servítky nebere. Slyel jsem i o jejich přelapech, který ale nebyly nic neobvyklýho a nelidskýho.Já bych se toho, co ti píe erem, moc nedrela. Onen enatý pán byl po mnoha letech, co byla sama, tam to člověk jetě vnímá úplně jinak.
Ty enatý nejsi, nemá děti, nová slečna je na tom stejně.
Myslím si, e moc dobře ví, e kdy to s ní nezkusí, pořád bude přemýlet, co by bylo,kdyby, litovat. Pokud by tvůj nynějí vztah byl jiný, řekla bych ti, nerozcházej se. Ale ty, ani si to vědomě připustí, hledá jiný vztah. Zklidni se, poslouchej své nitro, to ti řekne, a ho uslyí.
Abys nezahodil lásku, protoes ji nepoznal a vyměnils ji za relativní bezpečí a jistotu, kterou u zná.
Rozdíl mezi tvou "LÁSKOU" a láskou Erem je jen v tom, e Erem u prohlédla a ty jetě ne.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
ádný ten ON pravý nebo ONA pravá neexistuje, protoe nic na světě nemůe uspokojit nekonečnou dui. Due musí postupně poznávat sama sebe. Ani není moné se s druhou duí spojit - ta druhá due by se bránila.
V ivotě nastávají různá stadia tvého vývoje, které v podstatě nezávisí na vnějích okolnostech. Přímo kolský příklad je Marek, který bourá obecně oblíbené představy o tom, e se lidi rozcházejí z nějakého vnějí ho důvodu. Marek má chu odejít ze vztahu, přestoe v tom vztahu, podle běných lidských kritérií nic nechybí. Obvykle při rozchodu dvou jedinců se hledá, v čem to bylo, co byla příčina ("on byl takový, makový dělal tohle patně, kdyby nedělal, tak by se nerozeli ...nebo ona ...) a tady, u Marka vidíme, e na tom vůbec nezáleí.
Majkafo, myslím si, e tvoje nitro bylo v takovém stavu, e ti přihrálo "chiméru", do které ses zamilovala a mylně jsi ji ztotonila s člověkem, kterého jsi právě v tu dobu potkala.
Tato záměna můe probíhat tak dlouho proto, e nemá příleitost toho člověka poznat a ani to v podstatě nechce, chce ít ve svém bludu.
Není to ádný ON pravý, a myslím si, e by se hodně divil, jakou svatozář mu nasazuje.
Vějířovko, o spojení duí píe ty. Nevím, proč jako reakci na mé psaní.
Ale vím jistě, e jsou vzácné okamiky, kdy se due vzájemně dotknou.
A já bych řekla, e existuje. Prostě Ti dva do sebe zapadnou jak puzzle .
A Marek?
- buď přemýlí jiným orgánem ne rozumem a srdcem
- zamiloval se - můe to vyprchat
- chybí mu ávu ve vztahu, byla tam na začátku?
- třeba je to ta pravá, kdo ví.
To ví jen Marek, co mu chybí, jeslti jen povyraení, "cizí" maso okusit, nebo stále hledá.
Není tady
majkafa napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Není to ádný ON pravý, a myslím si, e by se hodně divil, jakou svatozář mu nasazuje.Vějířovko, o spojení duí píe ty. Nevím, proč jako reakci na mé psaní.
Ale vím jistě, e jsou vzácné okamiky, kdy se due vzájemně dotknou.
Aby nevznikl omyl, já nepovauji to, co teď ije za patné, ani náhodou. Ty právě poznává svou dui a jsi ochotna za to platit. Ale ten mu je pro tebe jen "promítací plátno". To, co cítí je krásné a pro tebe důleité, jsi to ty.
Není tady
Vějířovko, čte v mých řádcích, co tam není. Nemusí vysvětlovat, omlouvat se.
Jsem klidná a vyrovnaná, vím, co iju a proč. Přemlela jsem si to za ty roky v sobě mockrát, včetně morálky, svých chtění, svých sobectví, tueb svého ega, ...
Je to tak, jak to je a já jsem takhle astná. A je názor okolí jakýkoliv.
A nebudu, změním to.
dusička napsal(a):
A já bych řekla, e existuje. Prostě Ti dva do sebe zapadnou jak puzzle .
A Marek?
- buď přemýlí jiným orgánem ne rozumem a srdcem
- zamiloval se - můe to vyprchat
- chybí mu ávu ve vztahu, byla tam na začátku?
- třeba je to ta pravá, kdo ví.
To ví jen Marek, co mu chybí, jeslti jen povyraení, "cizí" maso okusit, nebo stále hledá.
Zapadnou do sebe jako puzzle - no a pak zase vypadnou.
To je ten obecně oblíbený omyl. Zaleí hlavně na jeho vnitřním stavu ne na vnějím prostředí.
Není tady