Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#26 20. 6. 2012 12:05

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Re: O krásném bezvětří a svěžím vánku

eremuruss napsal(a):

Ono to nekdy v novem neokoukanem vztahu vypada jinak nez ve skutecnosti.Jste si neokoukany,spaluje vas vasen.Oba se snazite.Za nejaky cas to vyprcha.....prijde stereotyp a ses tam kde dnes.Vim o cem mluvim.

No Erem dovol,abych ti těžce odporovala-vše je jen o těch 2 - my se s bud.manželem potkali v tanečních,od 16 jsme spolu randili,přičemž jsme se stále ale nevěnovali jen sami sobě,jak by z toho mohlo vyplynout,dnes jsme spolu víc jak 25 let a stereotyp teda není ani náhodou a jak se manžel několikrátvyjádřil tak nezná nějakou nudu se mnou,spíš nestíhábig_smile a máme se pořád o čem bavit,čemu smát,po večerch hrajem člověče a pijem víno,plánujem,kam se podíváme,takže tak.

Upravil(a) Jaku (20. 6. 2012 12:10)

Není tady

#27 20. 6. 2012 12:09

majkafa
Host

MarekV napsal(a):

Neskutečně to bolí, ale asi je opravdu rozumnější zabít nový vztah ještě teď na počátku, kdy to bude bolet jenom mě a "tu novou". Potom by to bolelo i naše partnery, což by mě hodně mrzelo.  Mluvit o něčem rozumnějším u lásky a zamilovanosti je zvláštní a i proto nemám rád to příliš racionální uvažování :-). Na druhou stranu to souznění, fajn povaha a i to, co o "té nové" vím od její sestry, to se jen těžko opouští. Ještě si to všechno proberu, chvíli počkám, promluvím si o tom a pak se to prostě musí rozseknout.

A já si myslím, že není. big_smile Ve tvé situaci určitě není. smile

#28 20. 6. 2012 12:11

majkafa
Host

Jaku napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Ono to nekdy v novem neokoukanem vztahu vypada jinak nez ve skutecnosti.Jste si neokoukany,spaluje vas vasen.Oba se snazite.Za nejaky cas to vyprcha.....prijde stereotyp a ses tam kde dnes.Vim o cem mluvim.

No Erem dovol,abych ti těžce odporovala-vše o o těch 2 - my se s bud.manželem potkali v tanečních,od 16 jsme spolu randili,přičemž jsme se stále ale nevěnovali jen sami sobě,jak by z toho mohlo vyplynout,dnes jsme spolu víc jak 25 let a stereotyp teda není ani náhodou a jak se manžel několikrátvyjádřil tak nezná nějakou nudu se mnou,spíš nestíhábig_smile a máme se pořád o čem bavit,čemu smát,po večerch hrajem člověče a pijem víno,plánujem,kam se podíváme,takže tak.

Dovolím si taky nesouhlasit s erem.
Když se potkají ti dva, co k sobě patří, tak je to úplně jinak.
Je ovšem těžké hnedka na začátku poznat, jestli se potkali, to ukáže až čas. Ale pokud je tam na začátku to NĚCO, už to vypovídá mnohé.

#29 20. 6. 2012 12:24

majkafa
Host

MarekV napsal(a):

eremuruss: Právě proto, že takto hezky začíná asi každý vztah (ten kvalitní i ten, který časem ztratí smysl), jsem na pochybách a v pokušení. Ale opravdu moc děkuju za osobní zkušenosti, ty jsou při rozhodování k nezaplacení.

No a pokud jde o její sestru, tak ta si servítky nebere. Slyšel jsem i o jejich přešlapech, který ale nebyly nic neobvyklýho a nelidskýho.

Já bych se toho, co ti píše erem, moc nedržela. Onen ženatý pán byl po mnoha letech, co byla sama, tam to člověk ještě vnímá úplně jinak.
Ty ženatý nejsi, nemᚠděti, nová slečna je na tom stejně.
Myslím si, že moc dobře víš, že když to s ní nezkusíš, pořád budeš přemýšlet, co by bylo,kdyby, litovat. Pokud by tvůj nynější vztah byl jiný, řekla bych ti, nerozcházej se. Ale ty, aniž si to vědomě připustíš, hledᚠjiný vztah. Zklidni se, poslouchej své nitro, to ti řekne, až ho uslyšíš.
Abys nezahodil lásku, protožes ji nepoznal a vyměnils ji za relativní bezpečí a jistotu, kterou už znáš.

#30 20. 6. 2012 13:02

MarekV
♥------

Majkofajko, ty mluvíš jako moje druhé já - takové to rohaté já :-). To já se svatozáří má pochybnosti... Můj "objev" za chvíli končí v práci, tak si o tom trochu vážněji promluvíme a pak se snad ukáže. I když, vždycky, když na toto téma přišla řeč, tak jsem byl ještě omámenější než teď. Není nějakej utlumovací patáček, kterej bych spolkl a mohl začít přemýšlet s čistou hlavou? Já vím, není...

Děkuju všem za vaše názory a hlavně za zkušenosti. Jsou občas hodně protichůdné a víceméně na každém je něco pravdy.

Není tady

#31 20. 6. 2012 13:06

helena
♥♥♥♥♥♥♥

vždycky, když na toto téma přišla řeč, tak jsem byl ještě omámenější
To je pouhá obrana, abys náhodou nezaslechnul něco, co by se ti nelíbilo... http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#32 20. 6. 2012 13:08

majkafa
Host

Marku, to není rohaté já, myslím. Tak to prostě je.
Mluvím taky z vlastních zkušeností. Já jsem toho Muže potkala až ve 46 letech, když jsem měla za sebou dvacetileté manželství, rozvod a celkem hodně vztahů. Takže vím, jak to funguje, když je to On. Ale člověk to třeba někdy hnedka nepozná, tak by si měl dát pozor, aby nezahodil  ten skutečný Vztah,  protože takový partner se potkává jednou za život a někdy ani to ne.

#33 20. 6. 2012 14:19

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Marku, proč už ses s tou krásnou, inteligentní, charakterní a sympatickou prsatou blondýnou neoženil? Proč jste se nevzali? Máte přechozený vztah. Proč jste ho nechali přejít?

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#34 20. 6. 2012 14:28

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Já bych docela souhlasila s Erem. Tedy ne u všech vztahů může vyprchat.
Ale jestliže ses Marku zblbnul a zamiloval, možná že ses i odmiloval od své milé blondýnky.
šest je dlouhá doba. Máte nějaký problémy ?Proč jste třeba nezaložili rodinu? Máte společné bydlení?
Píšeš že tahla druhá má přítele a že nechce o něho přijít.
Seš připravný na to,že by si mohl i zůstat sám? Prožít si románek, a že tato kráska neodejde od přítele.
Není to jen poblouznění? Jojo, to ukáže čas.

Upravil(a) dusička (20. 6. 2012 14:28)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#35 20. 6. 2012 14:32

MarekV
♥------

Bramborko, z praktických důvodů. Škola a tím pádem skoro žádné prostředky, žádné bydlení a brát svatbu jako prevenci proti "přechození" je o ničem.

Majkofajko, díky za tvoje zkušenosti.

Není tady

#36 20. 6. 2012 14:44

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

MarekV napsal(a):

Bramborko, z praktických důvodů. Škola a tím pádem skoro žádné prostředky, žádné bydlení a brát svatbu jako prevenci proti "přechození" je o ničem.

Majkofajko, díky za tvoje zkušenosti.

Celých šest let? Oba jste studovali medicínu a tys začal později? vissla
Samozřejmě, že svatba není "prevencí" přechození, ale způsobem, jímž se vztah může vyvíjet, takže nestagnuje a .........
(Ty úvozovky u jiného slova nejsou omyl.)

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#37 20. 6. 2012 14:47

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

MarekV napsal(a):

Majkofajko, ty mluvíš jako moje druhé já - takové to rohaté já :-). To já se svatozáří má pochybnosti... Můj "objev" za chvíli končí v práci, tak si o tom trochu vážněji promluvíme a pak se snad ukáže. I když, vždycky, když na toto téma přišla řeč, tak jsem byl ještě omámenější než teď. Není nějakej utlumovací patáček, kterej bych spolkl a mohl začít přemýšlet s čistou hlavou? Já vím, není...

Děkuju všem za vaše názory a hlavně za zkušenosti. Jsou občas hodně protichůdné a víceméně na každém je něco pravdy.

reta:reta:nic se neukáže,o těchto věcech se absolutně domluvit nedá,to ví každý,kdo si něčím podobným přišel no a tak teď to poznᚠi ty.

Není tady

#38 20. 6. 2012 14:47

MarekV
♥------

dusička: U mě i u "té nové" je to vlastně naše první partnerské zaváhání. Je jasné, že nějaký větší či menší problém prostě musí být v obou našich vztazích, jinak by se snad nikdy nestalo to, co se stalo. U ní je to mimo jiné absence hlubších citů ze strany jejího partnera (navíc on taky není úplně, řekněme, rodinný typ, ale ráda ho jistě má) a u mě jsem to popsal v první příspěvku (a pořádně nevím, je to problém hodný konce vztahu? Může to fungovat dál? Já myslím, že jo, ale jistý si rozhodně nejsem). A to, že by jeden opustil partnera a druhý si to rozmyslel, to se nedá nikdy vyloučit. Pokud by tu byly takové viditelné náznaky z jakékoliv strany, tak do toho samozřejmě nejdu, protože to by byla upřímnost a vážnost rodícího se vztahu tatam. Tyto náznaky ale zatím nikde nejsou.

Není tady

#39 20. 6. 2012 14:52

MarekV
♥------

Bramborko, studovat se dá mnohem dýl než šest let. A dokonce i řádně ;-). Na svatbu se asi díváme oba trochu odlišně. V tomto případě, kdy nejsou prostředky a ani bydlení, vidím jediný posun v tom lejstru v ruce. Děti byly pochopitelně vyloučeny (to by se studovalo asi ještě mnohem dýl ;-) a chozením po brigádách se asi moc zajistit nedá. Minulost ale nemá cenu řešit, o to tu ani nejde.

Upravil(a) MarekV (20. 6. 2012 14:52)

Není tady

#40 20. 6. 2012 15:03

helena
♥♥♥♥♥♥♥

brát svatbu jako prevenci proti "přechození" je o ničem... vidím jediný posun v tom lejstru v ruce
Ty, Marku - a máte/měli jste nějakou představu budoucnosti? Nemyslím zrovna dovolenou v Jugoslávii, první dítě, druhý auto... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png ale spíš jestli spolu chodíte "jen tak" s tím, že až bude hotová škola, finance, střecha... tak "se uvidí", nebo nějakou předběžnou představu máte?
A ještě se zeptám - "nejsou prostředky a ani bydlení" - to bys se slečnou B taky chodil tak dlouho? To není ironie, navíc ona je ještě mladá... ale co když ji posedne vdávadlo, případně otěhotní?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#41 20. 6. 2012 15:13

MarekV
♥------

helena: Jasně, že plány byly a stále jsou. Bohužel jeden ze stěžejních termínů bylo dodělání školy u obou. Nevím, jak by to bylo, kdybychom oba dávno pracovali, ale jak říkám, o coby kdyby a o minulosti to tady moc není. A jestli bych chodil se slečnou B tak dlouho? Jak to mám vědět, když jsme spolu sotva cosi začali? Situace je teď ale naprosto odlišná. Jednak je ona v popsaných vlastnostech jiná než moje současná přítelkyně a oba taky máme práci. To jsou dvě zásadní věci, při kterých se dá, ale nemusí, uvažovat úplně jinak.

No nic, jdu si promluvit s člověkem, se kterým to kromě mě asi souvisí nevíc, tak snad na něco příjdeme. Ještě jednou díky za všechny rady.

Není tady

#42 20. 6. 2012 15:32

mia
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Mluvím taky z vlastních zkušeností. Já jsem toho Muže potkala až ve 46 letech, když jsem měla za sebou dvacetileté manželství, rozvod a celkem hodně vztahů. Takže vím, jak to funguje, když je to On. Ale člověk to třeba někdy hnedka nepozná, tak by si měl dát pozor, aby nezahodil  ten skutečný Vztah,  protože takový partner se potkává jednou za život a někdy ani to ne.

Majko, troufám si říct, že po 3 letech "navštěvování se", kdy spolu nežijete a tudíž vztah ještě neměl možnost přejít v takovou tu partnerskou rutinu (nezaměňovat za nudu!)  ještě nepoznáš, jestli je to ten pravý.....to nepoznᚠmnohdy ani po 10 - 20 letech společného soužití, těžko říct, kdy se tohle dá s určitostí tvrdit. Řekla bych, že jsi pořád v té fázi prvotní zamilovanosti.

No a na místě Marka bych já asi zatím nic neřešila a nic nikam netlačila, dala tomu čas.....ono se dobře říká, že čas je ten nejlepší lékař. Protože a udělá tak nebo onak, vždycky je to sázka do loterie s výsledkem nejistým. I když v takovém věku a bez závazků bych možná zariskovala....ale nějaký ten čas bych tomu určitě dala, nechala věci volně plynout...

Není tady

#43 20. 6. 2012 16:03

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

MarekV napsal(a):

REŇAS, Selima: A přesně o to jde :-). Současná přítelkyně byla zpočátku úplně odlišné povahy než je "potencionální" přítelkyně. Takže ani já nedokážu říct, jestli by to fungovalo v pohodě. To neví nikdo, ale stojí to za to riziko? Šance na výhru je, jen nikdo neví jaká. Zní to hrozně a mám černý svědomí, protože nemůžu říct, že bych teď nebyl šastnej.

noo - a já být tebou bych  myslela trošku logicky a koukla do budoucnosti - co když tato nová, neokoukaná bude skákat z postele do postele jak bleška, což ti bez skurpulí předvedla lol
Ona má svého přítele a neváhala skočit do postele s tebou - příště bude mít tebe (pokud se rozhodneš) a nebude váhat po dalším podnikovém večírku skončit v posteli s tvým kolegou.
A co ji k tomu stačilo? Pár sympatií, adrenalin, hormony, chemie....

Mno a ty jsi to samé, jen v bleděmodrém wink

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#44 20. 6. 2012 16:31

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

MarekV napsal(a):

Tak víš co, když jsi tak nerozhodný a nevíš (ostatně jak téměř každý chlap) - jak se tak budeš rozhodovat, může se stát, že za tebe rozhodne tvoje stálá partnerka - a vzhledem k tomu, jak jsi ji popsal, bude s tebou hotová raz, dva. Nemysli, že jsi dobrý herec a tvoje "přetvářky" a "lži" uniknout pozornému oku racionálně myslící bytosti, věř, že i řeč tvého těla je skvělý ukazatel.
Vím, o čem mluvím, jsem možná stejný typ, jak tvoje chytrá, skvělá, hodná blondýna - takový to bezvětří, taková ta tichá voda - co najednou vymele břeh. Možná, že pak si užiiješ tornáda a ten vztah narušíš a bude to mezi vámi  - protože ta racionální bytost na to nezapomene, i když ti může tvůj přešlap odpustit. Nic nebude jako dřív, budete poznamenání tím vším, co se stalo. I ty už budeš poznamenaný (spíše ty už poznamenaný jsi), a přitom o tom nemusí tvá přítelkyně vědět - stačí, že vědět budeš ty. Buď mᚠnějaké to svědomí a nebo nemáš.

Takže - já být tebou, hodím zpátečku a nemyslím nad tím, co by kdyby, jako tlumič vášně by ti mohl posloužit její přístup k jednodenní známosti.
A nebo to riskni - ale pak si nes následky svého konání - jsi svobodný člověk, mᚠsvobodnou vůli a nejsi přeci nesvéprávný - však tvá drahá polovička se to přeci ani nemusí dozvědět - a nebo, znᚠMurphyho zákony, že? Věz, že i tvá stálá přítelkyně je svobodný člověk a její vůle může být ta, že se dočkᚠté vichřice, co ti rozčísne nejen pěšinku.

Upravil(a) Zklamaná (20. 6. 2012 16:45)

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!

Není tady

#45 20. 6. 2012 16:36

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

majkafa napsal(a):

Majkafo - ON bývá za život většinou jen jeden. A ten tvůj ON není ON - pokud by byl, byli byste spolu, že? Dal by přednost tobě - šel by kraj světa za hlasem svého srdce. Neváhal by, nekalkuloval..... za ta léta, co tě čtu, je ten ON již několkátý v pořadí lol

Není tady

#46 20. 6. 2012 16:45

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

Jaku napsal(a):

Marku,každý člověk má své chyby a projeví se dřív nebo později u něj něco,co ten druhý buď toleruje nebo ne a vztah skončí.
Myslím,že tě chápu,co ti u tvé dlouholeté přítelkyně chybí - můj syn se rozešel s holkou po 7 letech a bylo to kvůli něčemu obdobnému a se souč.přítelkyní si max.vyhovují a shodou okolností se přibližně ve stejnou dobu z podobných důvodů rozešel i jeho spolužák z vš se svou slečnou-bud.právničkou,též dlouhodobý vztah.Píšu ti to proto,a víš,že tohle se nestává jen tobě,ale řeší to běžně mnoho dvojic-prostě potkají někoho,s kým do sebe najednou perfektně zapadnou jako puzzle.Třeba je to i tvůj případ a srdce v tomto ošálit nejde.
Já bych se s novou přítelkyní asi zkusila ještě o něco více seznámit-poznat víc její povahové vlastnosti,její názory a pohled i na praktické věci týkající se možného bud.soužití a pokud to fakt bude stále tak supr,tak proč do tohoto vztahu nejít.Jenom bacha na to,a se ta "zkušební doba"neprovalí vaším souč.polovičkám.

To mu radíš opravdu fér hru. Takže to má zkusit s tou novou a když to nevyjde, tak šupky zpátky, podle zásady "z nouze Honza dobrej".

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#47 20. 6. 2012 17:18

LENNNA
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

Vidím to stejně jako Erem. Rozhodnout se musíš jen ty sám, můj názor je ponechat si přítelkyni (to zní blbě!) - protože z popisu zní téměř jako dokonalá žena! Navíc nemáte žádné problémy, kromě toho, že ona je víc rozumná. A ty mi přijdeš jako že tě pálí dobré bydlo a nechal jsi se lehko zblbnout. To nové, neokoukané se může jevit jako velké lákadlo, neokoukané, vzrušující - ale tohle vše za čas vyprchá. A abys za dalších 6 let nevzpomínal na tu hodnou, rozumnou přítelkyni, pač ta "nová" divočejší je divoká až moc! Je to těžké, je to vážná věc a mᚠstrach, abys neudělal chybu. Ale nenech to v téhle fázi dlouho, svou přítelkyni popisuješ hezky - už kvůli ní, rozhodni se a buď k ní fér! Určitě si to zaslouží! Držím pěsti!

"Před 150 lety by vás považovali za blázny, pokud byste se zasazovali za konec otroctví. Před 100 lety by se vám smáli za návrh, že by ženy měly mít volební právo. Před 25 lety by vás nazvali perverzním za obhajobu práv gayů. Dnes se nám smějí, když chceme, aby skončilo otroctví zvířat. Jednoho dne se smát nebudou."
- Gary Smith

Není tady

#48 20. 6. 2012 18:56

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Já bych šla do toho nového vztahu... ano, sice "zahodit" 6 let vztahu je škoda, ale je Ti 30... a chceš zahodit zbytek života? Třeba 60 let vůči 6-ti letům...
Četla jsem, že jste se nevzali kvůli škole atd. atd. - my jsme s manželem stejně dlouho, cca 6 let... svatbu máme za sebou a můžu říct, že to není "jen papír"... a taky jsem byla rozhodnutá, že pokud si mě do určité doby nevezme, že bude konec. Vztah prostě potřebuje posunovat. - jen můj názor

Současný vztah vám oběma (všem čtyřem) už možná dal tolik, kolik mohl... a je čas jít dál :-)

Není tady

#49 20. 6. 2012 19:06

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

majkafa napsal(a):

Majkafo - ON bývá za život většinou jen jeden. A ten tvůj ON není ON - pokud by byl, byli byste spolu, že? Dal by přednost tobě - šel by kraj světa za hlasem svého srdce. Neváhal by, nekalkuloval..... za ta léta, co tě čtu, je ten ON již několkátý v pořadí lol

Taky mám ten pocit.

Není tady

#50 20. 6. 2012 19:19

majkafa
Host

MarekV napsal(a):

Prostě hezká, hodná, chytrá, prsatá blondýnka smile

Už vím, co mi na tom všem vadí, nesedí. Tohle pro mě není popis ženy, kterou muž miluje.
Obzvláště ta prsatá mě dostala.
Působí to na mě divně. Divně. Takové suché konstatování fakt. Žádná jiskra. Nic. Nudné nic.

Hodná je synonymum blbá. vissla

A taky mě zaráží vyjadřování o manželství způsobem - ten papír.
Nebo - děti BYLY zamítnuty.
Mluvíš o své partnerce a životě s ní tak neosobně.
Miluješ ji?

Upravil(a) majkafa (20. 6. 2012 19:25)

NÁŠ TIP:

Zápatí