27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
eremuruss napsal(a):
Ono to nekdy v novem neokoukanem vztahu vypada jinak nez ve skutecnosti.Jste si neokoukany,spaluje vas vasen.Oba se snazite.Za nejaky cas to vyprcha.....prijde stereotyp a ses tam kde dnes.Vim o cem mluvim.
No Erem dovol,abych ti těce odporovala-ve je jen o těch 2 - my se s bud.manelem potkali v tanečních,od 16 jsme spolu randili,přičem jsme se stále ale nevěnovali jen sami sobě,jak by z toho mohlo vyplynout,dnes jsme spolu víc jak 25 let a stereotyp teda není ani náhodou a jak se manel několikrátvyjádřil tak nezná nějakou nudu se mnou,spí nestíhá a máme se pořád o čem bavit,čemu smát,po večerch hrajem člověče a pijem víno,plánujem,kam se podíváme,take tak.
Upravil(a) Jaku (20. 6. 2012 12:10)
Není tady
MarekV napsal(a):
Neskutečně to bolí, ale asi je opravdu rozumnějí zabít nový vztah jetě teď na počátku, kdy to bude bolet jenom mě a "tu novou". Potom by to bolelo i nae partnery, co by mě hodně mrzelo. Mluvit o něčem rozumnějím u lásky a zamilovanosti je zvlátní a i proto nemám rád to příli racionální uvaování :-). Na druhou stranu to souznění, fajn povaha a i to, co o "té nové" vím od její sestry, to se jen těko opoutí. Jetě si to vechno proberu, chvíli počkám, promluvím si o tom a pak se to prostě musí rozseknout.
A já si myslím, e není. Ve tvé situaci určitě není.
Jaku napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Ono to nekdy v novem neokoukanem vztahu vypada jinak nez ve skutecnosti.Jste si neokoukany,spaluje vas vasen.Oba se snazite.Za nejaky cas to vyprcha.....prijde stereotyp a ses tam kde dnes.Vim o cem mluvim.
No Erem dovol,abych ti těce odporovala-ve o o těch 2 - my se s bud.manelem potkali v tanečních,od 16 jsme spolu randili,přičem jsme se stále ale nevěnovali jen sami sobě,jak by z toho mohlo vyplynout,dnes jsme spolu víc jak 25 let a stereotyp teda není ani náhodou a jak se manel několikrátvyjádřil tak nezná nějakou nudu se mnou,spí nestíhá
a máme se pořád o čem bavit,čemu smát,po večerch hrajem člověče a pijem víno,plánujem,kam se podíváme,take tak.
Dovolím si taky nesouhlasit s erem.
Kdy se potkají ti dva, co k sobě patří, tak je to úplně jinak.
Je ovem těké hnedka na začátku poznat, jestli se potkali, to ukáe a čas. Ale pokud je tam na začátku to NĚCO, u to vypovídá mnohé.
MarekV napsal(a):
eremuruss: Právě proto, e takto hezky začíná asi kadý vztah (ten kvalitní i ten, který časem ztratí smysl), jsem na pochybách a v pokuení. Ale opravdu moc děkuju za osobní zkuenosti, ty jsou při rozhodování k nezaplacení.
No a pokud jde o její sestru, tak ta si servítky nebere. Slyel jsem i o jejich přelapech, který ale nebyly nic neobvyklýho a nelidskýho.
Já bych se toho, co ti píe erem, moc nedrela. Onen enatý pán byl po mnoha letech, co byla sama, tam to člověk jetě vnímá úplně jinak.
Ty enatý nejsi, nemá děti, nová slečna je na tom stejně.
Myslím si, e moc dobře ví, e kdy to s ní nezkusí, pořád bude přemýlet, co by bylo,kdyby, litovat. Pokud by tvůj nynějí vztah byl jiný, řekla bych ti, nerozcházej se. Ale ty, ani si to vědomě připustí, hledá jiný vztah. Zklidni se, poslouchej své nitro, to ti řekne, a ho uslyí.
Abys nezahodil lásku, protoes ji nepoznal a vyměnils ji za relativní bezpečí a jistotu, kterou u zná.
Majkofajko, ty mluví jako moje druhé já - takové to rohaté já :-). To já se svatozáří má pochybnosti... Můj "objev" za chvíli končí v práci, tak si o tom trochu váněji promluvíme a pak se snad ukáe. I kdy, vdycky, kdy na toto téma přila řeč, tak jsem byl jetě omámenějí ne teď. Není nějakej utlumovací patáček, kterej bych spolkl a mohl začít přemýlet s čistou hlavou? Já vím, není...
Děkuju vem za vae názory a hlavně za zkuenosti. Jsou občas hodně protichůdné a víceméně na kadém je něco pravdy.
Není tady
vdycky, kdy na toto téma přila řeč, tak jsem byl jetě omámenějí
To je pouhá obrana, abys náhodou nezaslechnul něco, co by se ti nelíbilo...
Není tady
Marku, to není rohaté já, myslím. Tak to prostě je.
Mluvím taky z vlastních zkueností. Já jsem toho Mue potkala a ve 46 letech, kdy jsem měla za sebou dvacetileté manelství, rozvod a celkem hodně vztahů. Take vím, jak to funguje, kdy je to On. Ale člověk to třeba někdy hnedka nepozná, tak by si měl dát pozor, aby nezahodil ten skutečný Vztah, protoe takový partner se potkává jednou za ivot a někdy ani to ne.
Marku, proč u ses s tou krásnou, inteligentní, charakterní a sympatickou prsatou blondýnou neoenil? Proč jste se nevzali? Máte přechozený vztah. Proč jste ho nechali přejít?
Není tady
Já bych docela souhlasila s Erem. Tedy ne u vech vztahů můe vyprchat.
Ale jestlie ses Marku zblbnul a zamiloval, moná e ses i odmiloval od své milé blondýnky.
est je dlouhá doba. Máte nějaký problémy ?Proč jste třeba nezaloili rodinu? Máte společné bydlení?
Píe e tahla druhá má přítele a e nechce o něho přijít.
Se připravný na to,e by si mohl i zůstat sám? Proít si románek, a e tato kráska neodejde od přítele.
Není to jen poblouznění? Jojo, to ukáe čas.
Upravil(a) dusička (20. 6. 2012 14:28)
Není tady
Bramborko, z praktických důvodů. kola a tím pádem skoro ádné prostředky, ádné bydlení a brát svatbu jako prevenci proti "přechození" je o ničem.
Majkofajko, díky za tvoje zkuenosti.
Není tady
MarekV napsal(a):
Bramborko, z praktických důvodů. kola a tím pádem skoro ádné prostředky, ádné bydlení a brát svatbu jako prevenci proti "přechození" je o ničem.
Majkofajko, díky za tvoje zkuenosti.
Celých est let? Oba jste studovali medicínu a tys začal později?
Samozřejmě, e svatba není "prevencí" přechození, ale způsobem, jím se vztah můe vyvíjet, take nestagnuje a .........
(Ty úvozovky u jiného slova nejsou omyl.)
Není tady
MarekV napsal(a):
Majkofajko, ty mluví jako moje druhé já - takové to rohaté já :-). To já se svatozáří má pochybnosti... Můj "objev" za chvíli končí v práci, tak si o tom trochu váněji promluvíme a pak se snad ukáe. I kdy, vdycky, kdy na toto téma přila řeč, tak jsem byl jetě omámenějí ne teď. Není nějakej utlumovací patáček, kterej bych spolkl a mohl začít přemýlet s čistou hlavou? Já vím, není...
Děkuju vem za vae názory a hlavně za zkuenosti. Jsou občas hodně protichůdné a víceméně na kadém je něco pravdy.
:reta:nic se neukáe,o těchto věcech se absolutně domluvit nedá,to ví kadý,kdo si něčím podobným přiel no a tak teď to pozná i ty.
Není tady
dusička: U mě i u "té nové" je to vlastně nae první partnerské zaváhání. Je jasné, e nějaký větí či mení problém prostě musí být v obou naich vztazích, jinak by se snad nikdy nestalo to, co se stalo. U ní je to mimo jiné absence hlubích citů ze strany jejího partnera (navíc on taky není úplně, řekněme, rodinný typ, ale ráda ho jistě má) a u mě jsem to popsal v první příspěvku (a pořádně nevím, je to problém hodný konce vztahu? Můe to fungovat dál? Já myslím, e jo, ale jistý si rozhodně nejsem). A to, e by jeden opustil partnera a druhý si to rozmyslel, to se nedá nikdy vyloučit. Pokud by tu byly takové viditelné náznaky z jakékoliv strany, tak do toho samozřejmě nejdu, protoe to by byla upřímnost a vánost rodícího se vztahu tatam. Tyto náznaky ale zatím nikde nejsou.
Není tady
Bramborko, studovat se dá mnohem dýl ne est let. A dokonce i řádně ;-). Na svatbu se asi díváme oba trochu odlině. V tomto případě, kdy nejsou prostředky a ani bydlení, vidím jediný posun v tom lejstru v ruce. Děti byly pochopitelně vyloučeny (to by se studovalo asi jetě mnohem dýl ;-) a chozením po brigádách se asi moc zajistit nedá. Minulost ale nemá cenu řeit, o to tu ani nejde.
Upravil(a) MarekV (20. 6. 2012 14:52)
Není tady
brát svatbu jako prevenci proti "přechození" je o ničem... vidím jediný posun v tom lejstru v ruce
Ty, Marku - a máte/měli jste nějakou představu budoucnosti? Nemyslím zrovna dovolenou v Jugoslávii, první dítě, druhý auto... ale spí jestli spolu chodíte "jen tak" s tím, e a bude hotová kola, finance, střecha... tak "se uvidí", nebo nějakou předběnou představu máte?
A jetě se zeptám - "nejsou prostředky a ani bydlení" - to bys se slečnou B taky chodil tak dlouho? To není ironie, navíc ona je jetě mladá... ale co kdy ji posedne vdávadlo, případně otěhotní?
Není tady
helena: Jasně, e plány byly a stále jsou. Bohuel jeden ze stěejních termínů bylo dodělání koly u obou. Nevím, jak by to bylo, kdybychom oba dávno pracovali, ale jak říkám, o coby kdyby a o minulosti to tady moc není. A jestli bych chodil se slečnou B tak dlouho? Jak to mám vědět, kdy jsme spolu sotva cosi začali? Situace je teď ale naprosto odliná. Jednak je ona v popsaných vlastnostech jiná ne moje současná přítelkyně a oba taky máme práci. To jsou dvě zásadní věci, při kterých se dá, ale nemusí, uvaovat úplně jinak.
No nic, jdu si promluvit s člověkem, se kterým to kromě mě asi souvisí nevíc, tak snad na něco příjdeme. Jetě jednou díky za vechny rady.
Není tady
majkafa napsal(a):
Mluvím taky z vlastních zkueností. Já jsem toho Mue potkala a ve 46 letech, kdy jsem měla za sebou dvacetileté manelství, rozvod a celkem hodně vztahů. Take vím, jak to funguje, kdy je to On. Ale člověk to třeba někdy hnedka nepozná, tak by si měl dát pozor, aby nezahodil ten skutečný Vztah, protoe takový partner se potkává jednou za ivot a někdy ani to ne.
Majko, troufám si říct, e po 3 letech "navtěvování se", kdy spolu neijete a tudí vztah jetě neměl monost přejít v takovou tu partnerskou rutinu (nezaměňovat za nudu!) jetě nepozná, jestli je to ten pravý.....to nepozná mnohdy ani po 10 - 20 letech společného souití, těko říct, kdy se tohle dá s určitostí tvrdit. Řekla bych, e jsi pořád v té fázi prvotní zamilovanosti.
No a na místě Marka bych já asi zatím nic neřeila a nic nikam netlačila, dala tomu čas.....ono se dobře říká, e čas je ten nejlepí lékař. Protoe a udělá tak nebo onak, vdycky je to sázka do loterie s výsledkem nejistým. I kdy v takovém věku a bez závazků bych moná zariskovala....ale nějaký ten čas bych tomu určitě dala, nechala věci volně plynout...
Není tady
MarekV napsal(a):
REŇAS, Selima: A přesně o to jde :-). Současná přítelkyně byla zpočátku úplně odliné povahy ne je "potencionální" přítelkyně. Take ani já nedokáu říct, jestli by to fungovalo v pohodě. To neví nikdo, ale stojí to za to riziko? ance na výhru je, jen nikdo neví jaká. Zní to hrozně a mám černý svědomí, protoe nemůu říct, e bych teď nebyl astnej.
noo - a já být tebou bych myslela troku logicky a koukla do budoucnosti - co kdy tato nová, neokoukaná bude skákat z postele do postele jak bleka, co ti bez skurpulí předvedla
Ona má svého přítele a neváhala skočit do postele s tebou - přítě bude mít tebe (pokud se rozhodne) a nebude váhat po dalím podnikovém večírku skončit v posteli s tvým kolegou.
A co ji k tomu stačilo? Pár sympatií, adrenalin, hormony, chemie....
Mno a ty jsi to samé, jen v bleděmodrém
Není tady
MarekV napsal(a):
Tak ví co, kdy jsi tak nerozhodný a neví (ostatně jak téměř kadý chlap) - jak se tak bude rozhodovat, můe se stát, e za tebe rozhodne tvoje stálá partnerka - a vzhledem k tomu, jak jsi ji popsal, bude s tebou hotová raz, dva. Nemysli, e jsi dobrý herec a tvoje "přetvářky" a "li" uniknout pozornému oku racionálně myslící bytosti, věř, e i řeč tvého těla je skvělý ukazatel.
Vím, o čem mluvím, jsem moná stejný typ, jak tvoje chytrá, skvělá, hodná blondýna - takový to bezvětří, taková ta tichá voda - co najednou vymele břeh. Moná, e pak si uiije tornáda a ten vztah naruí a bude to mezi vámi - protoe ta racionální bytost na to nezapomene, i kdy ti můe tvůj přelap odpustit. Nic nebude jako dřív, budete poznamenání tím vím, co se stalo. I ty u bude poznamenaný (spíe ty u poznamenaný jsi), a přitom o tom nemusí tvá přítelkyně vědět - stačí, e vědět bude ty. Buď má nějaké to svědomí a nebo nemá.
Take - já být tebou, hodím zpátečku a nemyslím nad tím, co by kdyby, jako tlumič váně by ti mohl poslouit její přístup k jednodenní známosti.
A nebo to riskni - ale pak si nes následky svého konání - jsi svobodný člověk, má svobodnou vůli a nejsi přeci nesvéprávný - vak tvá drahá polovička se to přeci ani nemusí dozvědět - a nebo, zná Murphyho zákony, e? Věz, e i tvá stálá přítelkyně je svobodný člověk a její vůle můe být ta, e se dočká té vichřice, co ti rozčísne nejen pěinku.
Upravil(a) Zklamaná (20. 6. 2012 16:45)
Není tady
majkafa napsal(a):
Majkafo - ON bývá za ivot větinou jen jeden. A ten tvůj ON není ON - pokud by byl, byli byste spolu, e? Dal by přednost tobě - el by kraj světa za hlasem svého srdce. Neváhal by, nekalkuloval..... za ta léta, co tě čtu, je ten ON ji několkátý v pořadí
Není tady
Jaku napsal(a):
Marku,kadý člověk má své chyby a projeví se dřív nebo později u něj něco,co ten druhý buď toleruje nebo ne a vztah skončí.
Myslím,e tě chápu,co ti u tvé dlouholeté přítelkyně chybí - můj syn se rozeel s holkou po 7 letech a bylo to kvůli něčemu obdobnému a se souč.přítelkyní si max.vyhovují a shodou okolností se přiblině ve stejnou dobu z podobných důvodů rozeel i jeho spoluák z v se svou slečnou-bud.právničkou,té dlouhodobý vztah.Píu ti to proto,a ví,e tohle se nestává jen tobě,ale řeí to běně mnoho dvojic-prostě potkají někoho,s kým do sebe najednou perfektně zapadnou jako puzzle.Třeba je to i tvůj případ a srdce v tomto oálit nejde.
Já bych se s novou přítelkyní asi zkusila jetě o něco více seznámit-poznat víc její povahové vlastnosti,její názory a pohled i na praktické věci týkající se moného bud.souití a pokud to fakt bude stále tak supr,tak proč do tohoto vztahu nejít.Jenom bacha na to,a se ta "zkuební doba"neprovalí vaím souč.polovičkám.
To mu radí opravdu fér hru. Take to má zkusit s tou novou a kdy to nevyjde, tak upky zpátky, podle zásady "z nouze Honza dobrej".
Není tady
eremuruss napsal(a):
Vidím to stejně jako Erem. Rozhodnout se musí jen ty sám, můj názor je ponechat si přítelkyni (to zní blbě!) - protoe z popisu zní téměř jako dokonalá ena! Navíc nemáte ádné problémy, kromě toho, e ona je víc rozumná. A ty mi přijde jako e tě pálí dobré bydlo a nechal jsi se lehko zblbnout. To nové, neokoukané se můe jevit jako velké lákadlo, neokoukané, vzruující - ale tohle ve za čas vyprchá. A abys za dalích 6 let nevzpomínal na tu hodnou, rozumnou přítelkyni, pač ta "nová" divočejí je divoká a moc! Je to těké, je to váná věc a má strach, abys neudělal chybu. Ale nenech to v téhle fázi dlouho, svou přítelkyni popisuje hezky - u kvůli ní, rozhodni se a buď k ní fér! Určitě si to zaslouí! Drím pěsti!
Není tady
Já bych la do toho nového vztahu... ano, sice "zahodit" 6 let vztahu je koda, ale je Ti 30... a chce zahodit zbytek ivota? Třeba 60 let vůči 6-ti letům...
Četla jsem, e jste se nevzali kvůli kole atd. atd. - my jsme s manelem stejně dlouho, cca 6 let... svatbu máme za sebou a můu říct, e to není "jen papír"... a taky jsem byla rozhodnutá, e pokud si mě do určité doby nevezme, e bude konec. Vztah prostě potřebuje posunovat. - jen můj názor
Současný vztah vám oběma (vem čtyřem) u moná dal tolik, kolik mohl... a je čas jít dál :-)
Není tady
Zklamaná napsal(a):
majkafa napsal(a):
Mluvím taky z vlastních zkueností. Já jsem toho Mue potkala a ve 46 letech, kdy jsem měla za sebou dvacetileté manelství, rozvod a celkem hodně vztahů. Take vím, jak to funguje, kdy je to On. Ale člověk to třeba někdy hnedka nepozná, tak by si měl dát pozor, aby nezahodil ten skutečný Vztah, protoe takový partner se potkává jednou za ivot a někdy ani to ne.Majkafo - ON bývá za ivot větinou jen jeden. A ten tvůj ON není ON - pokud by byl, byli byste spolu, e? Dal by přednost tobě - el by kraj světa za hlasem svého srdce. Neváhal by, nekalkuloval..... za ta léta, co tě čtu, je ten ON ji několkátý v pořadí
Taky mám ten pocit.
Není tady
MarekV napsal(a):
Prostě hezká, hodná, chytrá, prsatá blondýnka
U vím, co mi na tom vem vadí, nesedí. Tohle pro mě není popis eny, kterou mu miluje.
Obzvlátě ta prsatá mě dostala.
Působí to na mě divně. Divně. Takové suché konstatování fakt. ádná jiskra. Nic. Nudné nic.
Hodná je synonymum blbá.
A taky mě zaráí vyjadřování o manelství způsobem - ten papír.
Nebo - děti BYLY zamítnuty.
Mluví o své partnerce a ivotě s ní tak neosobně.
Miluje ji?
Upravil(a) majkafa (20. 6. 2012 19:25)