Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 20. 6. 2012 8:16

MarekV
♥------

O krásném bezvětří a svěžím vánku

Dostal jsem se do situace, kterou bych asi normálně zvládal, ale hlavu mám zaplavenou chemií zamilovanosti. Proto moc prosím o radu všechny, co si něco takového taky prožili a úspěšně to vyřešili.

Bude mi třicet, s přítelkyní jsem už přes šest roků a musím říct, že nám to poměrně klape. Jen asi poslední dva tři roky mi čím dál víc připadá, že je až "příliš rozumná". Ona je takový ten analytický typ, je velice inteligentní, ale i vtipná a rozhodně hezká. Prostě hezká, hodná, chytrá, prsatá blondýnka smile. Co nám však schází, je nějaká jiskra. I když se snažím nás pořád posouvat dál, její reakce jsou vždycky hodně racionální. Umí se smát a bavit, je příjemná, ale spontánnost čehokoliv, něco udělat jen tak, trochu si zablbnout, to jsou pro ni prakticky neznámé věci. S ní je to jen jakési čekání.

To všechno se dá zvládnout, ale teď jsem se dostal do situace, kterou musím vyřešit. Na oslavě pracovních úspěchů s kolegy jsem se potkal s jedou o osm let mladší holkou. Je to sestra spolužačky z výšky. Věděl jsem jen, že existuje, že je to moc pěkná ženská a od její sestry jsem za ty léta vypozoroval, že je to i moc kvalitní člověk. Ale teď tu byla živě, přišla přímo k našemu stolečku a sedla si vedle mě. Ihned jsme měli společné téma a bavili se, jako bychom se znali léta. A já se jen utvrdil v tom, že ona je povahově přesně to, co mě schází u přítelkyně. Jak večer plynul, dali jsme si nějakou tu skleničku a šel jsem ji doprovodit domů. Pozvala mě dál a abych to neprodlužoval, skončili jsme v posteli. Mazlili jsme se nazí, nic víc nebylo. Ona má přítele, já přítelkyni. Ze strany jejího přítele jí patrně schází cit a větší porozumění, což jsem jí nevědomky poskytl já. Ano, selhali jsme, ale na druhou stranu jsme asi oba dva jen toužili po tom, čeho se nám dlouho nedostávalo. Od té doby jsme pořád v kontaktu, píšeme si a opravdu hodně si rozumíme snad po všech stránkách.

Co teď? Oba dva víme, že jsme si neskutečně sympatičtí, líbím se jí jak vzhledem, tak tím uvnitř a u mě to je taky tak. Je krásná, inteligentní, ale i plná elánu a pozitivní energie, žádné bezvětří. Chceme se vídat, ale bojíme se, že se definitivně zamilujeme. Oba to máme tak, že v jíném čase bychom neváhali vteřinku a skočili po sobě, ale teď? Vím, že to, co jsem zažil s ní, už nikdy nechci opakovat. Svědomí je potvora a já mám už taky choutky budovat hodnoty a ne střídat vztahy. Nikdy se mi nic podobného nestalo a toto beru jako poslední a neskutečně krásně intenzivní šanci na snad hezký vztah. Ale je tu moje přítelkyně, kterou mám moc rád a její přítel, o kterého ona taky stojí. Jít do nového vztahu je riziko, v tom stávajícím mám strach, že půjde setrvačností dál a za pár roků by se mohlo stát něco podobného s daleko horšími následky. Společný majetek nemáme, děti také ne. Prosím, zkuste poradit, jak situaci řešit. Bolet to bude tak jako tak.

Díky moc, Marek

Není tady

#2 20. 6. 2012 8:37

majkafa
Host

Re: O krásném bezvětří a svěžím vánku

Co na to říct?
Jsi mladý, bez závazků - děti, vybírej dobře svou životní partnerku. smile
Je tu moje přítelkyně, kterou mám moc rád - mi zní nemastně neslaně :-)

Když ji miluješ, není co řešit. big_smile (mám na mysli tu "druhou") Nebo ještě nějakou jinou.
Tady toto, co žiješ, je přechozený nudný vztah. S láskou a "jiskrou" se životní peripetie překonávají lépe.

#3 20. 6. 2012 8:41

MarekV
♥------

majkafajka: Možná jsem to jen špatně formuloval a možná je to opravdu přechozený vztah. Přítelkyně je takova od začátku a vyhovovalo mi to tak. Nikdy jsem nebyl na nějaký šílený divošky. To, že si to teď uvědomuju, beru jen na sebe a řekl bych, že je ještě kam vztah posouvat. Jen nevím, jak daleko to ještě půjde...

Není tady

#4 20. 6. 2012 8:49

REŇAS
Host

majkafa napsal(a):

Co na to říct?
Jsi mladý, bez závazků - děti, vybírej dobře svou životní partnerku. smile
Je tu moje přítelkyně, kterou mám moc rád - mi zní nemastně neslaně :-)

Když ji miluješ, není co řešit. big_smile (mám na mysli tu "druhou") Nebo ještě nějakou jinou.
Tady toto, co žiješ, je přechozený nudný vztah. S láskou a "jiskrou" se životní peripetie překonávají lépe.

No,že ji miluje je asi silné slovo ale,vzhledem k smajlíkovi to beru,že to je spíše nadsázka.. Nebudeme slovíčkařit,že jo Majko..wink
Marku,já si myslím,že je to pro Tebe především s tou novou změna a to se vším všudy.. Ale,co by jsi tady psal třeba za těch 6 let o vztahu s tou novou,to vůbec není jasné a jisté..

Upravil(a) REŇAS (20. 6. 2012 8:53)

#5 20. 6. 2012 8:52

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja by som sa zamyslela, či si aj s priateľkou - hoci analytickou racionálkou - nezažíval na začiatku niečo také dnes s divoškou... wink Ak áno, tak je to proste len životnými fázami a fázami vzťahu a dobre by som si rozmyslel(a), či ísť do vzťahu, ktorý časom skončí asi rovnako alebo podobne... ale ak je toto najsilnejšie, čo si v živote zažil, tak by som to počúvol (počúvla). Šance nechodia vždy vtedy, keď ich čakáme a potrebujeme, ale niekedy prekvapia v podobe skúšky. stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#6 20. 6. 2012 8:57

MarekV
♥------

REŇAS, Selima: A přesně o to jde :-). Současná přítelkyně byla zpočátku úplně odlišné povahy než je "potencionální" přítelkyně. Takže ani já nedokážu říct, jestli by to fungovalo v pohodě. To neví nikdo, ale stojí to za to riziko? Šance na výhru je, jen nikdo neví jaká. Zní to hrozně a mám černý svědomí, protože nemůžu říct, že bych teď nebyl šťastnej.

Upravil(a) MarekV (20. 6. 2012 8:59)

Není tady

#7 20. 6. 2012 8:58

majkafa
Host

MarekV napsal(a):

REŇAS: A přesně o to jde :-). Současná přítelkyně byla zpočátku úplně odlišné povahy než je "potencionální" přítelkyně. Takže ani já nedokážu říct, jestli by to fungovalo v pohodě. To neví nikdo, ale stojí to za to riziko? Šance na výhru je, jen nikdo neví jaká. Zní to hrozně a mám černý svědomí, protože nemůžu říct, že bych teď nebyl šťastnej.

stolt

Ale zase, pokud už teď má Marek ve vztahu problém, pořizovat si do toho děti... Děti to už nezachrání. Ještě je čas měnit bez velkých následků.

Jak to chápu já, takhle slečna je jiná, než byla Markova přítelkyně v začátcích. Tam ta jiskra nebyla vůbec.

#8 20. 6. 2012 9:04

MarekV
♥------

majkafa: To rozhodně ne, jakmile není zpočátku jiskra, tak není ani plamen ve vztahu. Přítelkyně se mě neskutečně zalíbila, je jiná než ostatní a je super. Kromě toho klidného a dá se říct i krásného bezvětří mi po všech stránkách vyhovuje. Pokud bych to měl napsat oklikou, tak ten náš plamen prostě už jen moc netřepotá, ale hoří silně.

Není tady

#9 20. 6. 2012 9:08

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

MarekV napsal(a):

REŇAS, Selima: A přesně o to jde :-). Současná přítelkyně byla zpočátku úplně odlišné povahy než je "potencionální" přítelkyně. Takže ani já nedokážu říct, jestli by to fungovalo v pohodě. To neví nikdo, ale stojí to za to riziko? Šance na výhru je, jen nikdo neví jaká. Zní to hrozně a mám černý svědomí, protože nemůžu říct, že bych teď nebyl šťastnej.

big_smile Mne momentálne ako chladný analytik pripadáš ty, keď vzťahy porovnávaš, kalkuluješ, percentuálne šance preberáš. dumbom Choď, kam ťa ťahá srdce, aj keby to nakoniec nevyšlo. Nie všetko v živote vyjde, ale to neznamená, že by sme nemali nič skúsiť... Deti spolu nemáte, majetok asi tiež veľmi nie, neviem, nakoľko sa vám prakticky zmení život, ale myslím, že aj priateľka, aj ty by ste rozchod zvládli bez väčších tráum. (Možno aj pre ňu lepšie, ako keby si ju mal potom pri každej kríze skúmať a hovoriť si: Že ja som sa nedal dokopy s XY - niečo "prečo spm si ja blbá nevzala Pištu Hufnágela...")

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#10 20. 6. 2012 9:11

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

big_smile Plameň nemože trepotať rovnako iskrivo 30 rokov, to by nebolo k žitiu... ale môže byť pekný  a príťažlivý inak. Pri tej rýchlej akcii, akú si absolvoval so spolužiačkinou sestrou, by som sa zamyslela, čo ti chýba. Lebo že ti niečo vo vzťahu chýba je podľa mňa fakt... Na druhej strane by ti to trepotanie a iskrenie a spontánnosť (a nevypočitateľnosť! mohli časom liezť na nervy. Premylsi si, čo vlastne chceš a čo uprednostňuješ... wink

Brita

Není tady

#11 20. 6. 2012 9:12

MarekV
♥------

Selima: Jsou prostě dvě možnosti, tak přemýšlím. Nikdy jsem nic takovýho neřešil. A nechci do toho tahat jen to, že mám jít tam, kam mě táhne srdce. Ono to totiž většinou nebývá srdce, ale cosi o něco níž ;-). Já opravdu nevím. Přítelkyně super, jen tam něco schází. "Ta nová" to má, ale zase nevím, jestli bude super... Babo raď - proto jsem na babinetu :-).

Není tady

#12 20. 6. 2012 9:12

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Přítelkyně je takova od začátku a vyhovovalo mi to tak.
Pročpak ti to najednou "nevyhovuje"? Nejde ti jen o to zkusit si něco jinýho, namísto "rozumný stravy" ochutnat něco totálně "nezdravýho a tučnýho"? (Aniž bych tím probůh myslela onu slečnu http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png)
Nemáš pocit, že ti život utíká mezi prstama - že tu "původní" už znáš skrznaskrz, že už vás, snad s výjimkou dítěte, nemůže potkat nic "vzrušujícího, jinýho, zajímavýho"... a teď zavál ten vánek, kterej je hladivej a chladivej, voňavej a kdovíjakej ještě. Jenže i takověj větýrek může přinést deště či vichřici.
Já bych si netroufla ti radit, abys šel "za láskou"... zvlášť když ještě nevíš, jestli to není jen radost z toho, jak si rozumíte, co máte společného a tak dál. Tohle bývá přece na začátku (skoro) každého vztahu, aniž by to znamenalo, že i vydrží. Taky se tomu říká poblouznění, růžový brejle nebo hormonální bouře http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
Jistěže v tomhle věku nemusíš skončit ve vztahu, o kterým máš pochybnosti - ale na druhou stranu nevíš, jak je na tom "nová" slečna ve vztahu svém (opustila by?), stejně jako netušíš, jestli dát si to "čeho se nám dlouho nedostávalo" je dostačující... možná by se vám zas nedostávalo něčeho jiného.
Asi by stálo za to sepsat si klady i zápory obou možností, na zákldě toho, co ti vyjde, se pokusit pohovořit s "novou" slečnou o představách jejích a pak teprve se rozhodovat.

A ještě něco -  "v tom stávajícím mám strach, že půjde setrvačností dál" - pro vztah je pohyb přímočarý plynulý vhodnější, než prudké výkyvy http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#13 20. 6. 2012 9:16

REŇAS
Host

MarekV napsal(a):

majkafa: To rozhodně ne, jakmile není zpočátku jiskra, tak není ani plamen ve vztahu. Přítelkyně se mě neskutečně zalíbila, je jiná než ostatní a je super. Kromě toho klidného a dá se říct i krásného bezvětří mi po všech stránkách vyhovuje. Pokud bych to měl napsat oklikou, tak ten náš plamen prostě už jen moc netřepotá, ale hoří silně.

No a pak je tu ten plamen,který nehoří tak silně,ale plápolá do všech stran,ale zda neuhasne to není jisté.
Riziko to je,jak si sám psal. Šance na výhru je,ale jak velká to fakt těžko říct.  Ale jinak,když mluvím za sebe,tak +- v Tvém věku,kdy jsem byla bez závazků(děti atd.) jsem do rizika většinou šla. A ničeho nelituji. stolt Nicméně bezbolestné pro všechny zůčastněné by to nebylo.. i výhra něco obnáší vissla A Ty uvažuješ o tom s kým být a ta druhá,nová?? vissla Uvažuje nad tím vůbec? Co pro ní jsi Ty?

#14 20. 6. 2012 9:18

MarekV
♥------

helena: Díky za názor, je v tom hodně toho, jak bych asi uvažoval "neopitý" chemií. Asi to prostě musím nechat uležet a vystřízlivět. Jenomže teď jsem na rozhraní, kdy nechci mít tajně dva paralelní vztahy. Na to nemám ani nervy a ani žaludek. A přece tu jsou :-(

Není tady

#15 20. 6. 2012 9:22

MarekV
♥------

REŇAS: Co jsem "tu novou" já? Dlouho jsme se o nás bavili a jednoznačně je na tom stejně. V tomto je upřímná.

Není tady

#16 20. 6. 2012 9:36

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Ono to nekdy v novem neokoukanem vztahu vypada jinak nez ve skutecnosti.Jste si neokoukany,spaluje vas vasen.Oba se snazite.Za nejaky cas to vyprcha.....prijde stereotyp a ses tam kde dnes.Vim o cem mluvim.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#17 20. 6. 2012 9:36

REŇAS
Host

MarekV napsal(a):

REŇAS: Co jsem "tu novou" já? Dlouho jsme se o nás bavili a jednoznačně je na tom stejně. V tomto je upřímná.

No dobře Marku a co chceš dělat? Píšeš,že nejsi typ člověka pro dva vztahy,nicméně s tou novou dívkou,už jste něco počali. Ono se příliš nestalo,ale něco přece jen. A teď můžeš svou vůli to ukončit(i když více méně ještě nic nezačlo) a na vše zapomenout a pokusit se o nějakou novou jiskru v Tvém stávajícím vztahu. A nebo Tě stejně ovládne ten nový plamen nebo chemie,souznění s tou novou dívkou,pojmenujme to každý,jak chceme a neubráníš se tomu a bude to stejně pokračovat,ať chceš nebo nechceš. Chemie totiž občas vyhrává. wink

#18 20. 6. 2012 9:48

MarekV
♥------

Neskutečně to bolí, ale asi je opravdu rozumnější zabít nový vztah ještě teď na počátku, kdy to bude bolet jenom mě a "tu novou". Potom by to bolelo i naše partnery, což by mě hodně mrzelo.  Mluvit o něčem rozumnějším u lásky a zamilovanosti je zvláštní a i proto nemám rád to příliš racionální uvažování :-). Na druhou stranu to souznění, fajn povaha a i to, co o "té nové" vím od její sestry, to se jen těžko opouští. Ještě si to všechno proberu, chvíli počkám, promluvím si o tom a pak se to prostě musí rozseknout.

Není tady

#19 20. 6. 2012 10:02

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

MarekV napsal(a):

Neskutečně to bolí, ale asi je opravdu rozumnější zabít nový vztah ještě teď na počátku, kdy to bude bolet jenom mě a "tu novou". Potom by to bolelo i naše partnery, což by mě hodně mrzelo.  Mluvit o něčem rozumnějším u lásky a zamilovanosti je zvláštní a i proto nemám rád to příliš racionální uvažování :-). Na druhou stranu to souznění, fajn povaha a i to, co o "té nové" vím od její sestry, to se jen těžko opouští. Ještě si to všechno proberu, chvíli počkám, promluvím si o tom a pak se to prostě musí rozseknout.

Marku jeji sestra ji bude tezko hanit.
Marku takoveto souzneni,vasen,chemii jsem zazila, jenomze pan byl jaksi zenaty.Byli jsme nestastny co dal.On bezdetny ja dve deti.Pracovali jsme spolu takze denni kontakt.Take nam pripadalo jak jsme oba stejny na jedne vlne....,ale stala nam v ceste podle jeho slov nudna manzelka ktery sex nic moc nerika a ja jsem ta vasniva a skvela milenka.Zkratim to zvitezil jeho rozum zustal s manzelkou a popravde mohu rict,ze udelal dobre.
Mam novy vztah jsem nudna pritelkyne ktery sex nic moc nerika po 4 letech vztahu....pan zenaty by sel do vztahu ktery mel doma + jeste by na sebe hodil 2 cizi deti.
Ono na zacatku vztahu je to krasne,kdyz se milujete s dotycnym 3x v mesici,travite s nim ukradene chvilky a nezijete ve spolecne domacnosti.Tak je vsechno krasne a spalujici.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#20 20. 6. 2012 10:12

MarekV
♥------

eremuruss: Právě proto, že takto hezky začíná asi každý vztah (ten kvalitní i ten, který časem ztratí smysl), jsem na pochybách a v pokušení. Ale opravdu moc děkuju za osobní zkušenosti, ty jsou při rozhodování k nezaplacení.

No a pokud jde o její sestru, tak ta si servítky nebere. Slyšel jsem i o jejich přešlapech, který ale nebyly nic neobvyklýho a nelidskýho.

Upravil(a) MarekV (20. 6. 2012 10:13)

Není tady

#21 20. 6. 2012 10:16

REŇAS
Host

MarekV napsal(a):

Tak to je jasné,je to Tvá partnerka a něco jste spolu prožili a znamenáte pro sebe.
Na druhou stranu,to druhé souznění,klidně může být začátek něčeho nového a lepšího nebo taky né. Tak zvažuj dobře.. vissla

#22 20. 6. 2012 10:20

MarekV
♥------

REŇAS: Tak teda opravdu díky :-)

Není tady

#23 20. 6. 2012 10:20

REŇAS
Host

eremuruss napsal(a):

MarekV napsal(a):

Marku jeji sestra ji bude tezko hanit.
Marku takoveto souzneni,vasen,chemii jsem zazila, jenomze pan byl jaksi zenaty.Byli jsme nestastny co dal.On bezdetny ja dve deti.Pracovali jsme spolu takze denni kontakt.Take nam pripadalo jak jsme oba stejny na jedne vlne....,ale stala nam v ceste podle jeho slov nudna manzelka ktery sex nic moc nerika a ja jsem ta vasniva a skvela milenka.Zkratim to zvitezil jeho rozum zustal s manzelkou a popravde mohu rict,ze udelal dobre.
Mam novy vztah jsem nudna pritelkyne ktery sex nic moc nerika po 4 letech vztahu....pan zenaty by sel do vztahu ktery mel doma + jeste by na sebe hodil 2 cizi deti.
Ono na zacatku vztahu je to krasne,kdyz se milujete s dotycnym 3x v mesici,travite s nim ukradene chvilky a nezijete ve spolecne domacnosti.Tak je vsechno krasne a spalujici.

A já mám druhou zkušenost. Když vezmu v potaz,že v těch vztazích nefiguroval nikdo ženatý a žádné děti. Tak ta chemie,souznění a vše ostatní mě posunuli někam dál,k něčemu lepšímu a jak říkám,nelituji.

#24 20. 6. 2012 11:53

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Marku,každý člověk má své chyby a projeví se dřív nebo později u něj něco,co ten druhý buď toleruje nebo ne a vztah skončí.
Myslím,že tě chápu,co ti u tvé dlouholeté přítelkyně chybí - můj syn se rozešel s holkou po 7 letech a bylo to kvůli něčemu obdobnému a se souč.přítelkyní si max.vyhovují a shodou okolností se přibližně ve stejnou dobu z podobných důvodů rozešel i jeho spolužák z vš se svou slečnou-bud.právničkou,též dlouhodobý vztah.Píšu ti to proto,ať víš,že tohle se nestává jen tobě,ale řeší to běžně mnoho dvojic-prostě potkají někoho,s kým do sebe najednou perfektně zapadnou jako puzzle.Třeba je to i tvůj případ a srdce v tomto ošálit nejde.
Já bych se s novou přítelkyní asi zkusila ještě o něco více seznámit-poznat víc její povahové vlastnosti,její názory a pohled i na praktické věci týkající se možného bud.soužití a pokud to fakt bude stále tak supr,tak proč do tohoto vztahu nejít.Jenom bacha na to,ať se ta "zkušební doba"neprovalí vaším souč.polovičkám.

Není tady

#25 20. 6. 2012 12:01

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

MarekV napsal(a):

helena: Díky za názor, je v tom hodně toho, jak bych asi uvažoval "neopitý" chemií. Asi to prostě musím nechat uležet a vystřízlivět. Jenomže teď jsem na rozhraní, kdy nechci mít tajně dva paralelní vztahy. Na to nemám ani nervy a ani žaludek. A přece tu jsou :-(

Marku,to je prostě život,nic není jen černé nebo bílé a ještě mnohokrát se takhle budeš muset rozhodovat a kalkulovat...Jen málokdo žije život nalajnový podle toho,jak si to sám přeje a je to proto,že v životě-přesně jak se to te´d stalo i tobě-nejsme sami,ale potkáváme se s dalšími lidmi,kteří mají vliv na náš život i ovlivňují naše rozhodnutí a plány...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí