Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 19. 6. 2012 14:16

Chitush
♥------

Zavádění příkrmu kojence

Zdravím jsem tu nová a potřebuju poradit.
Můj syn má 5 a půl měsíce, plně kojím, ale už ve 4 měsíci mi dr řekla, že jestli chci, klidně mu můžu začít dávat příkrmy. Jelikož se u kojených dětí doporučuje dávat příkrmy od 6. měsíce, tak jsem skrz doktorce malému od 4 měsíce začla dávat příkrmy raději jen 1x týdne 1 příkrm rozdělený tedy na 3/3 takže v týdnu jedl 3 dny na oběd zeleninku a pak jsem vždy dokojila. Asi po 3 týdnech jsem mu začla dávat na večer kaši, aby mi déle spal, protože se pořád budí, stejně to moc nepomohlo, takže mu ji taky dávám jen občas. No mám v tom zmatek. Chci vědět jestli mám tedy od 6. měsíce začít dávat tu zeleninu každý den i tu kaši a kdy mám začít s dalšímy příkrmy jako (ovocný přikrm a svačinku..) Jinak čajík mi pije už od 4 a půl měsíce. Děkuji za rady

Není tady

#2 19. 6. 2012 16:06

mvkoty
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Velvary
Web

Re: Zavádění příkrmu kojence

Ahoj Chitush
já být tebou tak se řídím prckem a pokud plně kojíš tak bych začala až od toho 6.měsíce. Začíná se zeleninkou a je to proto aby se děti nenavykly na sladkou chuť přesnídávky a potom neodmítaly zeleninu.

Když úplně začínáš tak je to rozdělené na tři týdny...1.týden jen mrkev- první den jen pár lžiček a dokojit, v neděli by už měl prcek sníst celou dávku mrkve cca 200gr
2.týden přidáváš bramboru a v neděli už taky kompletně celá dávka cca 200gr půl na půl s mrkví
3.týden přidáš maso v neděli opět celá porce cca 200gr mrkev, brambor, maso

Kaši na noc dávat můžeš ae asi sdi moc nepomůžeš, prcek bude žíznivý a stejně bude chtít prso nebo čaj.....já jsem takhl malou krmila ještě minulý týden a to už jí je rok dávno pryč.

Další příkrmy dej až třeba za měsíc od zeleniny. Až bude malý zvládat plně oběd bez toho aby jsi ho dokojovala tak potom dej třeba dopolko místo svačinky banán a dokojit a pomalu to kojo odbourávat aby měl ten banán místo toho jednoho kojení. Potom dej klidně přesnídávky a střídej to. A nakonec kolem toho 9.měsíce najeď i na odpolední svačinky.Kojení bych nechala na brzké ráno, třeba dokojení po snídani a na večer či noc.

Není tady

#3 19. 6. 2012 16:37

Chitush
♥------

Děkuji za zprávu smile
No malej stihl do dneška ochutnat příkrmy - Mrkev, brokolice, mrkev s brambory, zahradní zelenina, zelenina s kuřecím masem a dnes zelenina s králíkem. Takže od toho 6. měsíce mám začít úplně na novo s tou mrkví tak jak si to napsala a pomalu zvyšovat dávky kolik asi každý den?

Není tady

#4 19. 6. 2012 19:02

mvkoty
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Velvary
Web

Taj´k já bych ho teď nechala na mléku a od toho šestého začala pomalu.
A nebo pokračuj tam kde jste teď ale dávej jeden druh zeleniny přidej ten brambor a pak maso ale tak aby měl vždy celou dávku.

Není tady

#5 15. 7. 2012 11:56

MariR.
♥♥♥----

CHitush,

jenda věc jsou tabulky, druhá věc je dítě.  Přečetla jsem několik knížek o zavádění příkrmů a v každé psali něco jiného. Nedá se striktně říct, kdy začít dítě přikrmovat. Jednomu stačí mlíko 5 měsíců, jinému 7, a některé děti jsou výhradně kojeny třeba do 10ti měsíců a jsou zdravé a nestrádají. Někde se uvádí, že se má začínat rýžovou kaší, pak teprve zeleninou. Někde Ti napíšou, že se mají dávat nové příkrmy po 3-5 dnech, jinde že ne dřív jak po 10-14 dnech. Liší se i informace o tom, jaké potraviny jsou v kterém měsíci vhodné.  Takže to rozhodnutí záleží na každé z nás a měly bychom se řídit vlastní intuicí a potřebami dítěte.

Takový normální střed, bez extrémů, mi přijde tahle stránka http://kojeni.net/prikrmy.php

Není tady

#6 2. 3. 2013 14:44

dvpetra
♥------

Záleží na dítěti i druhu výživy. Každopádně u dlouhodobých půstů se doporučuje začít zeleninou na páře, jinak se ti udělá špatně. U dětí je to podobné, nemůžeš jim hned narvat těžkou stravu. Začít raději trochu později, pěkně pomalu od zeleniny. Na nějaké umělé výživy bych radši na začátku moc nesahala. Až se trochu otrká, může přijít třeba kaše, mě se osvědčily Nutrilon, ale každému sedne něco jiného. Taky bacha na to, že rýžová kaše nebo mateřské mléko mají úplně jiné výživové hodnoty než zelenina (ta nemá skoro nic) a nesmí se to se zeleninou moc přehnat, jinak se může zacpat vlákninou.

Není tady

#7 27. 6. 2013 16:03

JohankaDl
♥♥-----

Na jednom webu (tady http://www.feedo.cz/shop/6x-hami-ovocny … -200g.html ) píšou u přesnídávky od ukončeného 6. měsíce, což si myslím, že je tak ideální doba, dítě si musí pomalu začít zvykat, ale jinak jsem kojila asi do roku a půl.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí