6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
V nejnovější tiskové zprávě Gender studies najdete rovněž aktuální info k současné rodinné politice v ČR. Mě tam z několika věcí zejména zaujala informace o připravovaném Zákoně o dětské skupině. Tento zákon by prý umožnil zakládání a fungování obdob mateřských školek, avšak mnohem jednodušším způsobem, protože by se na dětské skupiny se vztahovaly nižší prostorové a hygienické normy.
Co si o tom myslíte? Vyřešilo by to například nedostatek míst v mateřských školkách, který dnes podle sociodemografických průzkumu existuje a není adekvátně zatím vyřešen? Pomohlo by to mnoha maminkám se líp následně realizovat? Máte s tím už nějaké vlastní zlušenosti? Nebo se vám podařilo vždy bez problémů umístnit 3 leté dítě do mateřské školky?
Není tady
Na tuhle informaci už jsem taky narazila. Otázka je, za jakou cenu to měsíčně bude a jaké tam budou podmínky. V jakém budou prostoru nebo jak bude zajištěno stravování....atd
Není tady
Ony myslím ty hygienické a prostorové normy pro MŠ se vloni nebo předloni hodně zvýšily, takže školky musely místa ubrat. A to v době, kdy i tak bylo míst nedostatek. Možná by stálo za to i mrknout znovu na ty normy, když u zymýšlených dětských skupin uvažují o zvolnění.
Není tady
Ono je taky na zamyšlení, kolik potom připadne dětí na jednu učitelku.
Není tady
Myslíš v těch skupinách? O tom se myslím někde psalo. A ona to ani nebude muset být učitelka. A myslím jsem někde četla i to, že jídlo dodávají rodiče. Ale to si nejsem jistá.
Není tady
Stránky: 1