Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 19. 6. 2012 11:30

Zorro Mstitel
♥♥♥----

Mezinárodní den rovnosti žen a mužů

Víte, že právě dnes,  19. června, proběhne již sedmý ročník oslav rovnosti žen a mužů?  Ano, je to Mezinárodní den rovnosti žen a mužů (MDR). O programu v Praze, Brně a Olomouci se dozvíte v tiskové zprávě Gender Studies. Nerovnosti v práci i platech jak víme, pořád existují, stejně tak násilí na ženách. Zaujala mě v textu myšlenka, že"genderové rovnosti můžeme dosáhnout jen tehdy, když o ni budou usilovat ženy i muži“. Tak mě napadla otázka. Usiluje ten vᚠmuž doma - nebo šéf v práci o to, aby jste byla i vy s ním na jedné úrovni?
Nebo doma chlapa nemáte a v práci jsi šéfujete sama - a  tyhle problémy už nemusíte řešit?godlike

Není tady

#2 19. 6. 2012 12:51

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Re: Mezinárodní den rovnosti žen a mužů

dumbomdumbom:dumbom:panebože,to jsou kikiny:dumbom:dumbom

mám 2 dospělé syny+manžela a stačím si to ošéfovat sama,rovnoprávnost,nerovnoprávnost.Už dávno jsem totiž přišla na to,že kolikrát je lepší nic nevědět,neumět,uuňuňu.A dál být rovnocennou partnerkou svému manželovi a rovnoprávnost pak můžeš i prodávat.
A zaměstnání já už naštěstí řešit nemusím,pracuji pouze na svémtongue

Není tady

#3 19. 6. 2012 22:59

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Chlap cíti a ctgí ženy ako rovné a v práci mám chvalabohu šéfku. Vedžajší šéf (alebo podšéf alebo ako to nazva) je našastie vcelku OK:
Inak, slovo boj nemám rada, stačilo by usilova o nastolenie a zachovanie rovnosti, NIE ROVNAKOSTI. Ale to by sa dalo uplatni aj na úctu voči starším žuďom, žuďom inej národnosti, rasy, kultúry, vierovyznania, apod.- a to vidím ako problém.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#4 20. 6. 2012 22:16

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

V me soucasne i minule praci nemam problem. Striktne se prosazuje stejny plat pro muze a zeny. Drivejsi zamestnavatel k tomu pristupoval velmi korektne podle zakona.

Muj manzel je za rovnopravost.

Rovnopravnost je koneckoncu  i v Ustave ceske a koneckoncu i v ustavach normalnich demokratickych statu.

Pro Selimu: rovnopravnost si tu nikdo s rovnakosti neplete. O rovnakosti se tu vubec nemluvi. Rovnakost je implicitne zakotvena prave v rovnopravosti.

Jinymi slovy, at je clovek jakykoliv  je rovnopravny.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#5 22. 6. 2012 23:40

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ale nie nutne ROVNAKÝ... wink Proti tomu by som sama protestovala. Ja mám rada pestros. A možno nie TU, ale všelikde si to žudia pletú a presadzuje sa, aby ženy boli rovnaké ako muži. To by ma tiež dos mrzelo.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#6 23. 6. 2012 13:21

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

Ale nie nutne ROVNAKÝ... wink Proti tomu by som sama protestovala. Ja mám rada pestros. A možno nie TU, ale všelikde si to žudia pletú a presadzuje sa, aby ženy boli rovnaké ako muži. To by ma tiež dos mrzelo.

až to budou chtít i chlapi smile to se ještě načekáme

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#7 23. 6. 2012 13:31

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Mnohí chlapi to podža mňa chcú; ale nie všetci. Jasné, že mnohí sa žien proste boja a preto majú sklon utláč a potláča ich.

Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí