6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Víte, e právě dnes, 19. června, proběhne ji sedmý ročník oslav rovnosti en a muů? Ano, je to Mezinárodní den rovnosti en a muů (MDR). O programu v Praze, Brně a Olomouci se dozvíte v tiskové zprávě Gender Studies. Nerovnosti v práci i platech jak víme, pořád existují, stejně tak násilí na enách. Zaujala mě v textu mylenka, e"genderové rovnosti můeme dosáhnout jen tehdy, kdy o ni budou usilovat eny i mui. Tak mě napadla otázka. Usiluje ten vá mu doma - nebo éf v práci o to, aby jste byla i vy s ním na jedné úrovni?
Nebo doma chlapa nemáte a v práci jsi éfujete sama - a tyhle problémy u nemusíte řeit?
Není tady
:dumbom:paneboe,to jsou kikiny:dumbom:
mám 2 dospělé syny+manela a stačím si to oéfovat sama,rovnoprávnost,nerovnoprávnost.U dávno jsem toti přila na to,e kolikrát je lepí nic nevědět,neumět,uuňuňu.A dál být rovnocennou partnerkou svému manelovi a rovnoprávnost pak můe i prodávat.
A zaměstnání já u natěstí řeit nemusím,pracuji pouze na svém
Není tady
Chlap cíti a ctgí eny ako rovné a v práci mám chvalabohu éfku. Vedžají éf (alebo podéf alebo ako to nazva) je naastie vcelku OK:
Inak, slovo boj nemám rada, stačilo by usilova o nastolenie a zachovanie rovnosti, NIE ROVNAKOSTI. Ale to by sa dalo uplatni aj na úctu voči starím žuďom, žuďom inej národnosti, rasy, kultúry, vierovyznania, apod.- a to vidím ako problém.
Není tady
V me soucasne i minule praci nemam problem. Striktne se prosazuje stejny plat pro muze a zeny. Drivejsi zamestnavatel k tomu pristupoval velmi korektne podle zakona.
Muj manzel je za rovnopravost.
Rovnopravnost je koneckoncu i v Ustave ceske a koneckoncu i v ustavach normalnich demokratickych statu.
Pro Selimu: rovnopravnost si tu nikdo s rovnakosti neplete. O rovnakosti se tu vubec nemluvi. Rovnakost je implicitne zakotvena prave v rovnopravosti.
Jinymi slovy, at je clovek jakykoliv je rovnopravny.
Není tady
Ale nie nutne ROVNAKÝ... Proti tomu by som sama protestovala. Ja mám rada pestros. A mono nie TU, ale velikde si to žudia pletú a presadzuje sa, aby eny boli rovnaké ako mui. To by ma tie dos mrzelo.
Není tady
Selima napsal(a):
Ale nie nutne ROVNAKÝ... Proti tomu by som sama protestovala. Ja mám rada pestros. A mono nie TU, ale velikde si to žudia pletú a presadzuje sa, aby eny boli rovnaké ako mui. To by ma tie dos mrzelo.
a to budou chtít i chlapi to se jetě načekáme
Není tady
Mnohí chlapi to podža mňa chcú; ale nie vetci. Jasné, e mnohí sa ien proste boja a preto majú sklon utláč a potláča ich.
Není tady