29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holky,
no zkousela jsem uz vsechny babske rady, od vina az po sex, ale vubec to se mnou nehlo.Asi vcerejsi sestavovani nabytku a uklizeni se mnou nic neudelalo. Vecer se prcel hodne mlel, pobolivalo me trochu bricho,tak jsem mela nadeji,kdyz jsem sla spat,rychle jsem usnula, pak se probudim a zase vsechno uplne v klidu.
Dneska pokracujeme v uklidu pokojiku....nakonec to stihneme predtim, nez se prcek narodi a to jsem si rikala, jak to asi udelame, ze to budeme muset delat vsechno, az bude mimisek na svete...hahaha, clovek mini.....
Není tady
Luci opatruj se, ten vysoky tlak teda nic moc
Kokosko tak ty porad 2v1 - no ale alespon stihnete ten pokojik kazde ma sve pro a proti
(i kdyz mala naplast na to, ze bys chtela mit uz odrodino) - ja taky za posledni dva dny zkousela uz co se dalo, ale vsude pisou, ze kdyz to na porod neni, tak ti stejne nic nepomuze, tak to asi na porod neni, tak na to dlabu - akorat me teda z te sklenicky vina, vcera pekne bolela hlava. Prenaseni je sice opruz, ale neda se nic delat, jen nevim, jak dlouho to jeste ty nase cacorky vydrzi u babicky na prazdninach, jestli bych prenasela, tak tam budou cca 3 tydny, coz je dost. Mamka mi sice rikala, at se tim nestresuju, ze si je tam proste necha, nez porodim. Ale dalsi 2 tydny se mi moc cekat nechce.
Není tady
Já běhala po schodech, myla okna, no snad všechno sjem zkusila. A stejně jsem obě děcka přenášela 14 dní a pak musela na vyvolání. Ony si ty dětičky vyberou samy, kdy chtějí na svět. Přeji hodně trpělivosti, snad nemáte moc vedro.
Není tady
no prave, clovek se muze snazit jak chce a stejne nic
no vedro tu je teda pekne, i kdyz se to strida s bourkama (zrovna ted je u nas zrovna velka burina) - nejhorsi je, ze to ten vzduch ani poradne nevycisti - jak bourka odejde, tak se to vrati k tem stejnym vedrum
Není tady
jo jo, potvrzuju...
dneska uz jsem umyvala i svetla...mam pocit, ze se nejak nemuzu hnout z fleku,dokud nebudu mit odrozeno...proste ten nejdulezitejsi ukol ne a ne splnit...
Detsky pokoj taky temer hotovy, chybi jen doplnky, ale to chce cas a trochu se porozhlednout, co kde maji a na to ted nejak nemam myslenky, taky se mi v tom horku nechce nikde cestovat.
Tak jsem alespon mezi uklizenim brouzdala po netu...
Jo a tak uklizeno uz jsme dlouho nemeli a dlouho mit nebudeme
Není tady
Kokosko, tak přijeď k nám, potřebujeme generální úklid, vybetonovat podlahu, doobložit koupelnu a udělat sádrokartonový strop
Myslela jsem na Tebe dneska by byl krásný datum narození, mě by se líbilo 17.7. nebo 20.7. snad se mi to povede, ale jak říkáte až se jim bude chtít, půjdou sami. Já mám od noci takový divný pocit a trochu mě bolí břicho jako při menzes, ale jinak skoro netvrdne jen párkrát když prckové kopali, no chtěla bych vydržet ještě týden, snad to půjde, naštěstí bouřky už tu dneska nebyly tak snad bude líp, i ten tlak byl dneska v pohodě
Není tady
Ahoj všem, chodím sem nakukovat, jestli je na světě nějaké další Letňátko a koukám, že zatím se jim na svět moc nechce. Ale to je dobře, obzvláště u Luci, že to tak pěkně zvládla. Teď už by to v případě porodu neměl být až takový problém, že jo? Mně tedy tady řekla porodní asistentka, že mám být ještě do 36.týdne hodná a pak můžu teprve porodit (trochu jsem předtím řádila s motykou na zahradě a tvrdlo mi z toho břicho). Jinak tedy musím říct, že konzultace s porodní asistentkou jsou spíš za trest. Říká mi všechny možné varianty a komplikace, které by mohly nastat, asi v dobré víře, abych byla případně připravená. Poprvé jsem na otázku, jestli se bojím porodu, odpovídala sebevědomě, že ne (nikdy jsem to nezažila, takže nevím přesně, co mě čeká a tudíž se toho nebojím, že jo). Teď s každou konzultací zapadávám níž a níž do židle a je ve mně malá dušička. Ale teď už mám ta nejhorší témata za sebou... Minule byla konzultace o kojení/krmení z flašky. Ono se tady moc nekojí. Francouzky jdou 3 měsíce po porodu do práce, dítě do jeslí a kojení se s tím moc neslučuje. Byla jsem se podívat v porodnici na takové jakoby exkurzi, co pořádají každý měsíc a trochu mě to uklidnilo. Celkem pěkné prostředí, milý personál ( co jsem tedy měla možnost vidět) a oproti tomu, co mi říkala asistentka, jsou vstřícní i nějakým požadavkům a přáním rodičky. Při prohlídce porodního sálu se mi ale moc dobře nedýchalo.
Ale tak snad to zvládneme.
Ještě máme měsíc... Do 10.8. má náš doktor dovolenou, tak doufám, že nebude žádná předčasná akce.
Tak čekám dál na Letňátka...
Upravil(a) Rybička (8. 7. 2012 9:15)
Není tady
Rybičko, já taky musím vydržet do 36+0tt pak už to bude úplně v pořádku, i když to nejhorší mám za sebou, od 34tt už mají vyvinuté plíce.
Vyřizuji vzkaz od Kokosky: Dnes v noci se nám narodil syn Ondřej, 3710g, 52 cm. Bylo to docela rychle, ale o to intenzivnější, celá akce asi na 3 hodiny. Ozvu se pak z domova, až nás pustí.
Připojuji velkou gratulaci
a přeju hodně štěstí do života
Není tady
juuu tak Kokoska konecne porodila Moc gratuluji a preji hodne stesticka a mlicka
Není tady
Jůůůů, veliká gratulace Kokosce! Ať jste zdraví a krásně rostete! Ondřej je krásné jméno!
Není tady
Luci, tak to je dobře, že plíce už máte vyvinuté. 36+0tt už je za pár. Krásně jsi to zvládla.
Není tady
Rybička napsal(a):
Luci, tak to je dobře, že plíce už máte vyvinuté. 36+0tt už je za pár. Krásně jsi to zvládla.
Ještě ten porod, z toho mám taky strach, ale vypadá to na 99% na císaře, takže to nějak zvládnu... Ve středu by mi měli říct kdy bych šla, snad to už nebudou moc dlouho protahovat, sotva chodím a v noci nespím jak mi ty kyčle a stydká kost bolí při každém pohybu
Není tady
Jj, on je asi přirozený porod dvojčat dost velký risk. A řekli Ti, jestli Tě uspí celkově nebo budeš při vědomí a děti hned uvidíš?
Není tady
Kokosko, no konečně, moooc gratuluju!!! Ať Ondrášek hezky roste .
Teď je myslím na řadě Akar, že? A já s niniel to bude boj kdo dřív
Není tady
Blahopřeji Kokosce k narození Ondráška :-)
U mě se zatim nic nového neděje, kromě toho, že mě šíleně bolí třísla a záda a břicho mi tvrdne ještě víc než dřív....v úterý jdu na KO, tak jsem zvědavá co mi poví hezkého.
Není tady
Mishelka napsal(a):
Teď je myslím na řadě Akar, že? A já s niniel to bude boj kdo dřív
asi jo, ale ja jsem zvykla (z predchozich prenaseni), ze me predbihaji
ja ted vydrhla holkam v pokojicku koberec, lezla jsem po ctyrech s rejzakem, tak jsem zvedava, jestli to pomuze
Není tady
To jsou krásné zprávy! Moc grauluji k Ondráškovi. Je to teda macík. A závidím rychlovku!
Luci, jsi opravdu šikovná, že jsi to dotáhla s dvojčátkama až do 36. týdne. Věřím, že budou už krásně dopečená.
Není tady
hlásím že jsem opět zde 4 dny bydlení u tchýně jsem zvládli bez větší újmy
teď budeme až do 21 doma a po pouti budu bydlet v borovanech abych mela komu dat kluka kdyby to prislo driv
je tu horko šílený,a co u vás? jak jste se měly?
MOC GRATULUJI K ONDRÁŠKOVI,AŤ SE CHLAPEČKOVI I MAMINCE DAŘÍ !!!
Není tady
Rybička napsal(a):
Jj, on je asi přirozený porod dvojčat dost velký risk. A řekli Ti, jestli Tě uspí celkově nebo budeš při vědomí a děti hned uvidíš?
Přirozený porod, preferují když jsou dvojčátka obě hlavou dolů a většinou při přirozeném početí, jak je to po ivf, tak spíš toho císaře, ale u mě to rozhodl stav mých kyčlí a celého pletence pánevního, sotva lezu teď a hrozí, že bych po přirozeném nemohla chodit...
Doktoři preferují lokální anestezii, já jsem ale dost velký srab a chtěla bych celkovou, stejně přispávají a když ti děti ukážou tak to skoro ani nevnímáš, aspoň podle holek co tím prošly, uvidíme jak to dopadne
Terrys tady bylo vedro a opět i bouřka, ale už je příjemněji
Není tady
Sakura napsal(a):
Luci, jsi opravdu šikovná, že jsi to dotáhla s dvojčátkama až do 36. týdne.
Věřím, že budou už krásně dopečená.
děkuju, byl to boj
ale zvládli jsme to, ani doktoři tomu nevěřili v tom 27tt
uvidíme kolik budou mít ve středu na kontrole, už by mohli mít kolem 2300g, doufám
Není tady
Akar, co je s tebou? nerodíš už?
Není tady
tak mám za sebou další kontrolu a ozvy. a pořád se nic nechystá . tento týden bych to už brala... doufám, že do příští kontroly už bude prcek na světě
Upravil(a) Mishelka (10. 7. 2012 9:46)
Není tady
Luci napsal(a):
Akar, co je s tebou? nerodíš už?
rada bych ale nerodim
Není tady
Mishelko gratuluji ke KO - to, ze se nic nechysta, neznamena, ze nemuzes vecer porodit - oni vidi pouze aktualni stav a to se muze zmenit behem chvilky
drzim palce, at je to brzo a rychle - prenaseni je na palici (hlavne psychicky, protoze cekas na kazdy signal, vsichni se porad ptaji a ty nevis uz co bys delala, aby se ten porod priblizil )
Upravil(a) akar (10. 7. 2012 9:52)
Není tady