29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj Luci, víkend byl v pohodě dokud jsem byla zalezlá doma :-D takové vedro už hoodně dlouho nebylo (na sluníčku jsme měli 52stupňů) a doufám, že do porodu už ani nebude. Dneska je pro mě akorát. Zítra jdu na kontrolu a na monitor, tak jsem zvědavá co mi řekne, nejradši bych už rodila. Zdá se mi, že brzy prasknu, malej se tam už hrozně mačká a cítím každý sebemenší pohyb, myslim, že taky bude docela macík :-) ale váhový odhad už mi nedělají, naposled v 31tt měl 1700g, takže ani nemam představu kolik teď může mít.
Není tady
Luci to je dobre, ze jste doma a je o tebe tak hezky postarano drzim palce, at vse do porodu stihnete
teda Kokoska si dava pekne na cas, jsem si rikala, ze kdyz prvni bylo v 37tt tak bude rodit minimalne tyden predem a ona uz je v terminu
Niniel taky uz bych nejradeji rodila, kazdou noc si rikam, ze kdyby se to rozjelo, ze bych se vubec nezlobila a ono nic (prvni byla vyvolavana po 10-ti dnech prenaseni, druha dva dny po terminu, tak si rikam, ze tentokrat by to mohlo byt tak tyden predem - no skoda, ze se to naplanovat neda
)
Me v porodnici uz vahove odhady taky nedelaji, naspoledy muj Dr. a to mel maly nela tri kila (pred 2tydny). Jelikoz obe holky mely bez par gramu 4kg, tak jsem zvykla na velka miminka, ale rikal mi naposled, ze by to tentokrat na 4kg miminko nevidel, tak do 3,5kg - tak se necham prekvapit, jak se trefil
Jinak u prvni, kdyz me prijimali na vyvolavacku, tak mi delali kontrolni UTZ a ta Dr. vahovy odhad delala, a rekla mi, ze muze mit i 4,5 kg dost me vydeasila, nastesti mela "jen" 3,87
Není tady
no já už mám taky pocit, že už e tam nevejdou, kopou čím dál silněji až to bolí a břicho je těžký a do toho ty kyčle a záda.... budu ráda když vydržím ještě těch 14 dní...
akar a niniel vy už to máte za pár, dejte hned vědět, držím palce
Není tady
Ahoj holky, hlasim se po delsi dobe....pocitac stale sice nefunguje, ale manzel ho dneska zprovoznil do nejakeho nouzoveho rezimu, tak alespon muzu kouknout na net.
Lucce dekuju, ze mi delala "spojku".....
Jinak u nas nic noveho, bohuzel .... Dneska mi Dr. rikal, ze uz budeme cekat jen na ty kontrakce, tak jsem mu odpovedela, ze na ty uz cekam 14 dni
Mam pocit, ze cim jsem dal (dneska 39+5), ze nejsou ani ti poslicci. Jen mam obri bricho, ktere je uz dole, ale jinak se nic nedeje. Uz jsem zkousela i babske rady, ale zatim nic nezafungovalo.
Vecer mam otekle nohy, jsem unavena...no proste veskera pozitiva konce tehotenstvi.
Akar, tak s kontrolou ve spitale jsem na tom dneska byla podobne, ztvrdla sjem tam pres 3 hodiny, nejhorsi cekani na monitor, sestram to vubec neslo, porad neco pretacely, padaly jim sondy...no vyzivne to bylo. Horsi je, ze ve stredu mam jit na monitor zase, protoze to uz budu po terminu....Jestli tak zase budu 3 hodiny...Jo varovali me, ze toho budu hodne, protoze jsou svatky a tak si nazvali na stredu hodne lidi.
Pokud nebudu mit opraveny PC, tak se zase ozvu pres Lucku. Drzte se!
Není tady
Kokosko, jsem rada, ze jsi se ozvala jj je to desny opruz a snad uz ten monitor nestihnes
ja chodila na monitory pri prenaseni obden a nektery den jsem tam musela i 2x, protoze se to blbe natocilo
Ale na monitory jsem chodila na porodnici, tak tam jsem nikdy necekala, to jen u tech poraden to bylo sileny (ale to bylo na Bulovce a jak to chodi v Motole, nevim, a tajne doufam, ze to zjistovat nebudu a do te doby porodim
) Tak drzim moc palce
Jinak to stejne mi rikal Dr. uz pred tydnem, ze je tam vse nachystane, ze je jen otazka, kdy se prida delozni cinnost - proste, kdo vi, kdy to bude (alespon nemachruje, ze na porod to nevypada nebo, ze to bude co nevidet)
Není tady
PC stale "funguje", tak toho musim vyuzit.
V noci bourky jedna za druhou a s tim nasim lenochem nic nehnulo. Dneska takove pekne datum a zase nic....ted se sem zase zene bourka a na prcka to zjevne vubec neplati.
Alespon neni takove vedro a da se to vydrzet.
Luci, doma jen lezis? jak casto ted chodis na kontroly?
Akar, ja mam pocit, ze u vice rodicek je to nachystane uz docela dopredu a pritom se nemusi vubec nic dit.....
Taky doufam, ze na tom monitoru zitra nebudu trcet dlouho. Ale jak pises, pak je napadne, ze se to bude pretacet, protoze se jim neco nelibi......no chodit obden
Poradnu mi dali az za tyden, tak alespon tak.
Není tady
no holky koukám na vaše metříky a pořád nic,ty vaše miminka se mají v bříšku asi dobře že se jim nechce ven
byla jsem se domluvit na ten císař.takže kdyby byl v první době porodní nějakej problém jako minule tak nebudou bčekat a udělají ho,ale pokud bude vše ok pujde to normálně,což by bylo nejlepší tak snad bude miminko menší a pujde vše podle plánu
Není tady
Ahoj ahoj.
Hlásím, že jsem včera byla na kontrole a ozvách a všechno v pořádku . Miminko už je "dopečené", takže se jen čeká až to začne... Jsem zvědavá, jaký termín si malý vybere, nechala jsem celou rodinu tipovat
.
Konečně tady na Moravě máme po dlouhých nesnesitelných tropických dnech aspoň dnes zataženo. Sice vedro furt stejné , ale aspoň nepaří tolik slunko. To je snad poprvé v životě, co vám to propršené počasí v Čechách závidím
.
Není tady
Mishelko gratuluji ke KO vitej do klubu - vse je nachystano, ceka se, az to zacne
Jsem zvedava, jestli Kokoska stihne dneska ten monitor nebo uz ma prcka u sebe
Terysss moc drzim palce, aby vse probihalo jak ma a nemusela jsi jit na CS, prece jenom je to operace. Ale je dobre mit neco v zaloze, kdyby to neslo, jak ma
Není tady
ty posledni dny, kdy se uz jen ceka a vsichni se vyptavaji, jestli UZ, me fakt moc nebavi. Zitra mam monitor bez KO (protoze je statni svatek a v Motole se asi nedela ), tak jdu na kontrolu az pristi ctvrtek a to bych si moc prala, abych to nestihla
Není tady
Ahojky,
jj musím dodržovat klidový režim i doma. Dneska mi od rána zlobí tlak, lítá mi nahoru a dolů a je mi docela blbě
Včera ty bouřky daly zabrat bylo mi taky dost špatně, ale jsme zatím 3v1. Dneska ráno mě vyděsily zprávy v TV a na netu, nejvíc to řádilo na Klatovsku a tam mám celou rodinu, ale naštěstí jsou všichni v pořádku, ještě se nemůžu dovolat babičce, bydlí v Běšinech tam to strhlo dva mostky, snad to bude v pohodě, jsou tam na kopci...
Na kontrolu jdu 11.7. a to se bude domlouvat i termín císaře, chtějí mě nechat až do toho 38tt, ale nevím jestli to vydržím v celku.
Všem kdo mají termín držím pěsti ať už se mimča chtějí podívat ven, jsem zvědavá kdo dřív porodí
Není tady
Ahoj holky, tak jsem zase tady...
A nic se nedeje....
Monitor OK, dalsi kontrola v pondeli. To stale doufam, ze uz tam nedorazim. Rano se prcek vic mlel, tak jsem si rikala, ze by? ale uz je zase vse pri starem, nic se nedeje. Pritom mam pocit, ze bricho je uplne dole, ale prcek je zjevne spokojeny, tak jak to je.
Terysss, ja mam pocit, ze se tezko pozna ten okamzik, kdy to " nejde" podle planu. U me vsechno bylo taky dobry, dobry, ale az ve finale jsme malou proste nemohla vytlacit, protoze mela spatnou rotaci hlavicky. No a pak babo rad...mala uz uplne v porodnich cestach, takze vzit to zpatky horem, to by neslo....
Moc Ti preju, at jde vsechno dobre. Rikam si, ze ten druhy porod by snad mohl byt snazsi, i kdyz u me zase budu rodit podstatne vetsi ditko, nez poprve...
Jinak jak pisete, rodina me " kontroluje " pomalu dvakrat denne, jestli uz je to tady...
.Hlavne tchyne je fakt ujeta, byla by nejradsi, kdybych se hlasila i z porodniho salu.
Není tady
jj to je pravda,minele se malaj dusil tak ho vytahli kleštěma v II.době porodní,ale otázka kdyby něco tak jestli to stihnou...no budem doufat a těšit se že to bude ok.já mám kontrolu v úterý.na mě včera taky tchýně jestli nechci zůstat třeba týden před porodem u nich což blbej nápad to není aspon bych měla komu dát kluka,ale TEJDEN tam bejt je hrozná představa
Není tady
Holky mam docela choulostivou otazku a mozna i trochu blbou, ale vzhledem tomu, ze jsem prvorodicka, tak se musim zeptat. Vcera jsme se s manzelem milovali a jelikoz uz bych rada porodila, tak se udelal do me a dneska ze me vysel nazloutly tuhy hlen ne moc velky ale ani maly a ted nevim jestli to mohla byt zatka a nebo jen nejak seskupene sperma.
Není tady
Niniel, i kdyby to byla zatka, ta muze odchazet i 14 a vice dni pred porodem (nekdo dokonce psal, ze zatka odesla az mesic pred porodem).
Nekdy odejde cela, jindy po castech, nekdo popisuje primes krve (primes by nemela byt jasne cervena).
U Tebe to klidne mohla byt cast zatky.
Ja taky nemam presnou predstavu, jak zatka vypada, v prvnim tehu mi neodesla, tam to zacalo necekane prasklou vodou.
Není tady
Niniel tezko rict, taky nevim, jak zatka vypada ale sex pry pomaha (pokud je teda vse nachystane k porodu), ale z vlastni zkusenosti vim, ze nekdy se muzes stavet i na hlavu a proste nezabere nic
jinak jak pise Kokoska, zatka muze odchazet po castech s primesi krve i bez a muze to byt vice dnu a nekolik dnu pred porodem
Kokosko teda ty si davas tentokrat na cas a to se pry holcicky slechti a chlapecci spechaji a u tebe je to presne naopak
Dneska sousedka rikala, ze byla vcera na navsteve za znamou na Bulovce (rodila v nedeli) a pry tam diky tem bourkam meli celkem plne
Taky jsem si rikala, ze by se mohlo neco dit, kdyz ty bourky maji takovy vliv a ono nic. Zatim vzdy vsechny babske rady, jak porodu domoci v obou predchazejicich tehu selhaly a ted to nicemu taky nepomaha (a to je to pry vse nachystane).
Luci jen hezky odpocivej, najaky ten tyden by to jeste chtelo
Není tady
Dneska rano ze me vysel dalsi takovy kus uplne stejne barvy a konzistence a jinak po tom co to odeslo je vse normalní. Dost mi tvrdne bricho, ale to neni zmena od poslednich tydnu a jine priznaky na sobe nepocituji, takze asi budu cekat.
Není tady
Hola, tak jsem stale tady a zacinam byt uz pekne zpruzena.....
Akar, s tim prenasenim mas muj obdiv, ja uz zacinam byt nastavana a protivna.....
V noci jdu 5x curat, na obraceni bych potrebovala jerab, nic se mi nechce a pozoruju,kdy to prijde
Bohuzel jsem nic nevypozorovala - kontrakce zadne, zatka zadna, ani jine priznaky....ach jo.
Jestli se dockam i pondelni kontroly, tak se s nimi snad domluvim na vyvolani. Hlavne me desi, ze jsem mela problem porodit 3kilove mimino a co ted s tim macikem, co mi v klidu vegeti v brise....
Luci, Ty se drz, at jeste par tydnu vydrzis a vsechno je pak bez problemu..
Není tady
Niniel, tak alespon u tebe se neco deje ja nemam temer zadne tvrdnuti bricha (kolikrat nevim, zda bricho tvrdne a nebo se maly jen poradne natahuje - holt budu rodit potreti a vim prd
) akorat tam ma asi uz malo mista, protoze mi prijde, ze se hybe min nez driv, za to, kdyz se pohne, tak to citim uplne vsude. No za chvilku jedu na monitor, tak tam snad nebudu dlouho.
Kokosko mam to uplne stejne - taky chodim porad na zachod a otaceni a vstavani je desny Stejne mas dobry, ze tam nemusis chodit tak casto, ja musela opravdu obden - svatky nesvatky, vikendy a nekdy i 2x
takhle to trvalo celych 10 dnu a pak nastup na vyvolavacku. No nevim - jestli ti muzu radit, tak se do vyvolavacky moc nehrn, proti spontalnimu porodu je to dost opruz - pokud to zabere, tak nastoupi celkem velke kontrakce v kratkych intervalech a nemusi to 100% vest k porodu, byly tam holky, kterym to vyvolavaly i tri dny - vzdy nastoupily kontrakce a po nekolika hodinach to ustalo a pak zas znova a holcina, co lezela se mnou, tak uz byla dole na porodnici a vratili ji zpet a pak az ji rupla voda, tak sla zas dolu. No ja se sice otevirala, ale mala nebyla dorotovana, tak me otaceli na porodnim ze strany na stranu a pak si mi musela i PA lehnout na bricho, aby vylezla, nemela hned uplne idelani Apgar skore. Taky, kdyz melo dojit na tlaceni, tak se mi kontrakce zacaly rozestupovat, tak mi museli napichnout oxytocin, aby se zas vratily a pak jsem musela tlacit i mimo kontrakce - proste vsechno naopak. Pokud nebudu zas prenaset celych 10 dni nebo se neco nepodela, tak si radeji na ten spontalni pockam.
No, do pondeli je daleko, tak drzim palce at se to samo rozjede
Není tady
tak jsem z monitoru doma, rekli mi akorat, ze je to OK a to je vse kontrolu mi kvuli statnimu svatku nedelali, to jdu az pristi ctvrtek. Na monitoru nejaka delozni cinnost byla, co jsem se koukala, tak nevic to vylitlo nekde k osmdesatce, ale nic pravidelneho ani bolestiveho
Není tady
Akar, tak me monitor prave delali ve stredu, aby si nepridelavali praci ve svatek....jinak bych sla asi dneska. Uvidime, co vymysli v pondeli. Dneska vecer mam v planu horkou vanu, i kdyz je horko...s manzelem pocitat nemuzu, neni mu dneska nejak dobre...dost pochybuju, ze vana se mnou neco udela.
Prave jsme se vratili z nakupu, pres hodinu jsem chodila po obchode, ale bricho se ani nehne.Kdyby nahodou, tak budou mit doma alespon nakoupeno
Schvalne jsem nekupovala jidlo, se kterym by si manzel nevedel rady, aby se to nezkazilo
,ale myslim, ze na tuto variantu nedojde.
Není tady
Ahoj holky, tak zase dalsi horky den....
No a me to tehotenstvi uz zacina lezt na palici, ale je to tim, ze jsem byla nastavena na to, ze do terminu budu mit davno odrozeno a ted toto.....vcera vecer jsem byla pekne protivna.
Dneska jede manzel vyzvednout skrone do detskeho pokoje, tak odpoledne budeme sestavovat skrine a ja uklizet obleceni do skrini,tak mam o zabavu postarano.
Jen bych potrebovala nejak udat S., protoze co ja dam do skrine, to ona zase vynda....
Dneska dopo jsem si dala horkou vanu, no byla jsem v ni ani ne 5 minut a uz prisvistela S. a vlezla za mnou, takze z toho koupani nic moc nebylo, protoze mi lezla po cele vane i po mne....
Není tady
Kokosko to je nejlepsi, neco si naplanovat a zamestnat se necim jinym nez premyslenim nad porodem ono to pak prijde, ani nebudes vedet jak
Ja vcera v noci myslela, ze uz se to rozjede, bylo mi pekne blbe a do toho poslicci, nakonec jsem teda usla a nic z toho Taky premyslim, co bych odpo preskladala
je tu desne vedro a do toho mi natikaji nohy. Zaver tehotenstvi v letnich vedrech je opravdu lahudka - zlata jarnatka
Není tady
Kokosko, přeju ti, ať se to rozjede co nevidět. Vím sama ze své zkušenosti (obě děti narozené přesně 42tt, obě děti letní), jak je přenášení na palici, navíc když na KO nesvědčí nic k blížícímu se porodu.
S tou Stelinkou si to dokážu představit. Sice nemám ještě tak velké břicho, ale Erika po mně pořád leze, bolí mě pořád za krkem - myslela jsem, že to je z blbé polohy při spaní, ale možná je to tím, že Eriku pořád nosím - chce nosit, jinak je řev a zvedám ji ohybem, ne z podřepu. Do toho mi včera hupsla na břicho, když jsem ležela na zádech, až to pěkně zabolelo - miminko se tam pak chudák mlelo jak divé. Snad mu neublížila.
Není tady
Kokosko, a co červené víno, běhání po schodech a tak? nevím co by ještě pomohlo...
Vůbec ti to nezávidím, i když to spaní máme asi stejné, každé otočení bolí, lupe mi v kyčlích, čurat chodím 2x-3x za noc a prckové už kopou dost bolestivě a když se protahujou to je taky slast...
Včera ten tlak byl děsnej (vysokej 140/100), už jsem myslela, že budeme volat rychlou, ale nakonec se ustálil.
Držím pěsti ať se vám to rozjede, já snad ještě nějakou dobu vydržím
Není tady