|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Stránky: 1 … 10 11 12 13 14 … 19

Ahojky, hlásím, že ještě žiju, ale nějak nestíhám nic jiného než přebalovat, krmit, odstříkávat a ve zbylém čase spát pokud to děti dovolí
Prckové už mají 2,80kg a 2,5kg a jsou v pořádku a mají se k světu. Už se těším až budou mít tři kila a budeme moct ven na vzduch. Leze mi to na mozek být s nimi zavřená v jedné místnosti
nestíhám fakt nic jiného, ale doufám, že se to zlepší a budu mít čas vše dočíst a zapojovat se do diskuze.
Gratuluju ke všem letňátkům 
zase se ozvu
pa
Lucka
Není tady
Ahojky, my jdeme dneska na měsíční kontrolu a taky nemůžu uvěřit, že to tak uteklo. Jsem zvědavá jak nám roste. Jinak Mireček je většinou hodný, hezky papá. Občas má dvouhodinovku kdy brečí a nechce usnout a většinou je to mezi šestou a osmou večer, ale pak zase spí krásně a budí se kolem půlnoci a pak kolem čtvrtý a pak až v sedm. Takže se i docela vyspíme. Manžel ze začátku přemýšlel, že pujde spát do jiného pokoje, ale statečně to s náma přežil a teď se tak nějak malej srovnal. Ustoupila nám žloutenka, takže už neni tak spavý a má tendence se rozhlížet a otáčí se za pohybem :-) a úplně nejhezčí je, když se směje, ale to asi každé miminko :-)
Není tady
akar napsal(a):
Sakura napsal(a):
Akar, mám dneska dotaz přímo na tebe jakožto trojmaminku. Zložila jsem si na to téma, ale nikdo mi neodpověděl... Jak budete řešit antikoncepci? Nechci brát HA, nedělela mi dobře. Chtěla bych něco spolehlivého, o tělísku toho moc nevím. A definitivní řešení jako je např. sterilizace taky nechci. Fakt jsem v koncích a další "nehodu" v podobě 4. dítka, to už bych fakt nezvládla.
taky nad tim premyslim, ale porad nevim - co budu kojit, tak moc variant krom kondomu, pohlavni zdrzenlivosti a tabletek (ktere jsou tu dvoje a kdyz jsem je brala, tak jsem celou dobu jen spinila
) - jine varianty neznam. Musim se modlit, ze se po ten rok (co cca planuju kojit) nic nestane. Taky by me svihlo, ctvrte nechci. Pak se uvidi - bud se vratim zas ke krouzku (pouzivla jsem Nuvaring) nebo cim dal vic uvazuju o Mirene (i kdyz jsem se s cizim telesem na pet let v tele jeste uplne nesmirila).
Omlouvám se že sem lezu,ale já tělísko mám teď v listopadu to budou už dva roky a jsem sním spokojená 
Mám tělísko goldlilie je to nehormonální tělísko a je fakt,že jen ze začátku jsem víc krvácela než se to srovnalo,ale jak říkám teď už jí budu mít druhý rok a vše je v pohodě 
Není tady
Luci, tak to krasne rostou!
Niniel, jak jste dopadli na mesicni kontrole?
Ondrasek taky uz pekne sleduje predmety, kouka i na kolotoc.Paseni koniku mu zatim moc nejde,ale to ma jeste cas.
Nejlepsi je u nas spani v kocarku, jen po o spi v posteli (vetsinou se mnou), protoze S. spi taky.
Luci, uz mate nejaky rezim? tj. spi ve stejnou dobu,ji ve stejnou dobu?
Není tady

Kokosko, zatím dodržujeme režim z nemocnice, tj. krmení každé tři hodiny... jinak s tím spaním, jak kdy, někdy v noci si to střídají a někdy řvou stereo a to je pak mazec. Manžel zatím pomáhá a vstává v noci, ale má toho už plné zuby
Nevím jak dlouho budeme krmit každé tři hodiny, ale doufám, že už moc ne, mám toho už dost a potřebovala bych aspoň dvě hodiny spánku v kuse. Musím se na to zeptat doktorky až k nám přijede na kontrolu. Doufám, že hranice budou ty tři kila a pak budeme moct prodloužit interval mezi krmením aspoň na 4 hodiny hlavně v noci.
Holky a jak to máte vy ostatní s krmením, budíte je pravidelně nebo čekáte až se vzbudí? a kolik vám vypijou při krmení?
Není tady
Luci, me se malej v noci budi sam po trech nebo ctyrech hodinach, ale vetsinňu po tech trech a pres den po dvou az trech. Budit nemusim, malej je jak hodinky a rika si pravidelne.
Obdivuju te, me staci to jedno a uz toho mam obcas plne zuby, ale pomalu si najizdime pravidelny rezim.
Není tady

Niniel gratuluji ke kontrole - hezky rostete 
Terysss mala je krasna 
Luci vydrz a drzim palce, at muzete uz intervaly prodlouzit 
ja kojim po dvou az trech hodinach pres den - hlasi se o jidlo sam, v noci nebudim, ale on se budi sam - vetsinou 1x spi tak 4 hodky a pak se budi zas po dvou az trech hodinach. Jeste porad nemame zajety pravidelny rezim, i kdyz se snazim - dopoledne spi cca od 10 do 12 venku a odpo cca od dvou az tri - dve az tri hodky. Pak se ho snazim drzet vzhuru, aby sel kolem osme spat (to pak spi cca ty ctyri hodky) a pak az po pulnoci jede tech svych 2-3 hodky.
Samozrejme idelani by bylo, kdyby pil do pulnoci po dvou hodkach a pak az ty 4 hodiny v kuse, ale ja ho nebudim, jsem rada, ze vubec alespon jednou spi delsi intermal. Jednou jsem ho zkusila budit a stejne to nemelo vliv, jen jsem casteji kojila.

Není tady
U nas je to podobne. Pres den kojime co 2-3hodiny, v noci se budi cca po 3 hodinach,ale uz se parkrat stalo, ze se vzbudil, nakojil a pak byl treba 2 hodiny vzhuru. Vetsinou nad ranem. Zvecera spi lip. Na jidlo ho budit nemusim, kdyby spal del, tak ho klidne necham.
Luci a cim krmite, MM ci UM nebo kombinace?
Pres den rezim taky jeste moc nemame. Vsechno to zavisi na tom,jak se dostaneme ven. V kocarku spi krasne, doma spis po chvilkach. Treba dneska odpoledne jsem sla s obema detma ven, S. pak nechtela domu, tak jsme si to venku protahli, ale to pak O. spal od 5 do 8 a ted snad jeste nespi v postylce. My se spise prizpusobujeme te starsi.
Teryss, mala je krasna a tech vlasu
To my mame plesounka.
Není tady

jj Kokosko, taky mi maly obcas v noci (teda k ranu) vzbudi a pak nechce po koju spat a je treba dve hodky vzhuru - jsem pak rano naprosto vyrizena
Ale posledni dobou posledni ranni kojo (cca v ty ctyri/pet - podle toho jak se vzbudi) praktikuju v leze. Jinak kojim skoro vzdy v sede. Ja u toho pospavam a on basti a jak se nabasti, tak se odpoji a spi. To ho pak uz do postylky nedavam a necham ho u me v posteli dospat. Jak je rano svetlo a dam ho do postylky, ktera je u okna, tak on se rozkouka a nechce spat 

Není tady
Ja taky vetsinou kojim vsede, i kdyz bych si v noci radsi lehla...ale kdyz lezime, tak mu mliko tece i nosem, takze radsi vsede....
Rano si ho taky uz nechavam u sebe v posteli.
Vikend je pryc, nejak to uteklo. Vubec mam pocit, ze s tim druhym ditetem to utika vsechno mnohem rychleji.
Není tady

hm, tak jsem to nejak zakrikla, dneska ani kojeni v leze nepomohlo a maly byl od peti vzhuru
jsem vytuhla v sedm (jeste, ze manzel vozi holky do skolky). Asi mam maly nejaky spurt, protoze kdyz nespi, tak ho mam skoro porad u prsu 
Stejne mi prijde, ze nedelam nic jinyho nez kojim
uz se testim, az se to trochu srovna a hlavne az se mu natahne prodleva v noci 

Není tady
Akar
ja to mam dneska stejne. Jsme vzhuru od pul sesty a od te doby spal asi tak hodinu se mnou v posteli a jinak jsem ho mela taky od rana na prsu az mi prijde ze v nich nic nenechal. Ted konecne usnu ale trvalo mu to pres pul hodiny v postylce i kdyz mi predtim spal v naruci. Je mozne ze je to opravdu nejaky spurt? V noci se napije a spi a prsa mam v noci prelita ale pres den mu obcas musim dat pit i z druheho protoze saje a knuka u toho a asi uz mu nic netece.
Není tady

KOukám, že jsme na tom všechny podobně. My teď posledních pár nocí asi hůř, protože děcka se po krmení v 21.00 proberou a nespí celou noc a usínají až kolem 5.00 ráno
je to záhul. Jsou vzhůru oba a chtějí oba chovat jinak neusnou a když už usnou tak na 10 minut a řev jede znovu, jak začne jeden do půl minuty se přidá druhej
už aby se jim to nějak srovnalo. Krmím MM a dvakrát denně musím dokrmovat nenatalem (zvláštní drahej nutrilon pro nedonošence), protože nemám dost mlíka pro oba. Kojení jsem vzdala a krmíme z flašky, nedělala bych nic jiného.
Včera jsme je vážili a mají 2,90kg Daník a 2,72kg Karolínka takže přibírají kolem 200g týdně. Zdá se mi to málo, ale víc jíst nechtějí a hlady neřvou.
Fotky mi sem nejdou dát a na Rajčeti mi to taky nejde, jsem antitalent
ale jestli máte facebook, můžu vám poslat jméno pod kterým mě tam najdete.
Zase se ozvu
pa
Není tady
Luci, 200g tydne je pekne, to uplne staci...nekde dokonce pisou,ze kojene deti pribiraji 100-150g/týdne.
Luci,to nespani je teda zahul. Nemaji proste prehozeny rezim den-noc? jak Ti spi pres den?
U nas ted v noci vstava pravidelne po 3h...ale jak se probudi kolem 4.h rano, tak uz usina hur a treba jen na 2h. To si ho nechavam v posteli.
Není tady

Luci me 200g za tyden neprijde malo
ja teda vubec netusim, kolik ma ditko tydne ci mesicne pribirat. Ja to nikdy neresila, vzdy je zvazili u Dr., kdyz jsme tam sli - je fakt, ze starsi dcera byla od mala spis vetsi a u druhe jsme zas neustale slyseli, ze je drobna a pak se i stavalo, ze nepribrala, ale zas vyrostla atd.
No s tim vasim spanim (teda spis nespanim) to vypada na prehozeny den a noc - zkousej to otocit - spi ti hodne pres den?
Kokosko u nas je to hodne podobne, jen s tim, ze vetsinou je jedno spani v noci cca 4 hodky a pak uz to jede 2-3 

Není tady
Ahoj holky, pár dní jsem tu nebyla - byli jsme a dovolené. Kde máte Rybičku? 
Není tady

Sakura napsal(a):
Ahoj holky, pár dní jsem tu nebyla - byli jsme a dovolené. Kde máte Rybičku?
jeste se neozvala, ale predpokladam, ze uz ma po porodu a brzo se ohlasi

Není tady
Ahoj holky... Kdepak, stále jsem "v celku". Zítra mám francouzský termín... jdu do porodnice na monitoring, tak uvidíme, co se mnou udělají.
Není tady
Teda ty nase letnatka si davaji docela na cas, z terminu si nic nedelaji

My jsme dneska meli nejaky urvany vecer. O. byl nevrly, nespokojeny, trvalo mu pekne dlouho, nez usnul.
S. nema rada, kdyz breci, a dneska mel parkrat hysterak, tak z toho byla vykulena...
Není tady

A jak jim to obrátím? dneska v noci jsem spala 20 minut
přes den spí až na chvilky kdy jim trvá chvilku usnout po krmení a malá je teď vzhůru od tří hodin.
s tím přibíráním jste mne uklidnily. Doktorka měla přijet na další kontrolu a nějak se k tomu nemá a to bojujeme s rýmou ani je neviděla a předepsala kapky. jiný pediatr tady ale není...
Ještě mám dotaz od kdy přetahovat předkožku u malýho?zatím mu to nejde
A u malé, ošetřuje se nějak přirození?
a kdy se chodí na kyčle?
Není tady

Luci pres den se je snaz vic drzet vzhuru, aby nespaly tolik pres den a spaly v noci - tim prehodis den a noc. Ja kdyz maleho necham moc spat pres den (hlavne odpoledne), tak mi usne hodne pozde a pak je v noci (spis k ranu) vzhuru.
Na kycle se chodi ve ctyrech tydnech a pak po mesici, dokud se nevyvinou jadra. Ale u vas nevim, jak to je, zda se to bere od narozeni nebo korigovaneho veku.
Nase Dr. nedela zadne navstevy
Jo a maly mel rymu hned 3.den, co jsme dojeli z porodnice. Dr. rikala, ze mame jen odsavat a odsavat (pripadne striknout sterimar, jinak nic). Za par dni to preslo. Hlavne aby nemely teploty.
Predkozku neresim, vubec mu na to nesaham, myslim, ze je na to dost casu.

Není tady

Luci, predkozka se ted miminkum vubec nepretahuje, az pozdeji, myslim kolem druheho roku.
A holcickam jemne roztahovat treba pri utirani rucnikem, aby jim nezarostla.
Není tady
Stránky: 1 … 10 11 12 13 14 … 19