Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#126 20. 6. 2012 6:55

majkafa
Host

Re: Mám výčitky z rozbití rodiny

Martinka1 napsal(a):

Pokud vztah nefunguje, je to vždycky o problému na obou stranách. Druhého (partnera) změnit nelze, můžu měnit jen sebe.
Tak proč si pořád stěžujeme, že "on" za to může?(Nikdo si to neberte osobně, ale mi připadá, že většinový názor je "chlap za to může" a my jsme svatý. Nejsme.)

Nějak se vůbec divím, že ty chlapi s námi ještě chtějí být, když jsme na ně pořád nasrané :-)))

Jo, a pokud nejsme ve vztahu "dokonalé", těžko na druhé straně vyžadovat "dokonalého" partnera. To NENÍ KRITIKA nikoho, jen na zamyšlení. - nebo že bychom byli výjimka a my "dokonalé" si přitáhli "nedokonalého" partnera? To těžko.

Martinko, nepaušalizuj. Mluv POUZE za sebe. A nepiš nesmysly. Dlouho jsi tu nebyla a není pravda, co píšeš. Přečti si pořádně příspěvky za poslední léta. Že jsi pořád naštvaná ty, nemusí znamenat, že jsou i ostatní. smile

#127 20. 6. 2012 7:20

helena
♥♥♥♥♥♥♥

ano, dvouletý děcko není tak moc inspirativní, ale já si s ním taky hraju, i když bych si šla radši číst. Je to i povinnost prostě
No právě... Já nevím, jak to bylo u vás, jak moc on to dítě chtěl - ale i kdyby ano, těžko to chlapovi podat způsobem "je to povinnost, tak si ji taky plň". Většina povinností je otravná právě jen ze své podstaty http://fora.babinet.cz/img/smilies/sad.png

Resp. nevěděla jsem, že až tak moc. Opravdu jsem byla přesvědčená, že bude skvělý otec například (a uvědomovala jsem si, že co se týká domácnosti to nebude nic moc, ale zas až takovou katastrofu a ignoraci jsem nečekala).
Nevěděla, ale minámálně tušit jsi mohla - "Dřív asi tím jak byl do mě asi zamilovaný a jak já na něj byla milá některé věci dělal (že se mnou někam šel, že nějak poklidil atd.). Sice míň, než  pro mě bylo obvyklé, ale kompenzoval to jinými věcmi".
Co tě tedy vedlo například k přesvědčení(!), že "bude skvělý otec"?

Mně to teda přijde inspirativní, když se zastavíme u každého broučka…
Jistě... když na to máš čas nebo si ho můžeš či chceš udělat, což taky pokaždý nejde (někdo si třeba dítě/vnouče do zaměstnání vzít nemůže a volno dle přání taky ne).
Ale spousta tatínků, kteří jsou jinak skvělí, šikovní, pečovací a starající se, bývá z hodně malýho děcka utahanější, než z práce. Ono je to částečně způsobený tím, že se těžkou soustřeďujou na víc, než jednu věc... takže pokud jsou "upíchnutý" na mrňouse, může to být pro ně monotónní a tedy rychleji unavující... na rozdíl od maminek,babiček a žen vůbec, který uhlídají libovolný počet dětí současně s uvařením oběda, vypráním a pověšením prádla, očesáním třešně a upečením koláče http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png - a některý si ještě dají kafe, ten koláč a drby s kamarádkou http://fora.babinet.cz/img/smilies/tongue.png - a nejsou z toho tak "zničený", protože mají mnohem pestřejší činnost.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#128 20. 6. 2012 7:51

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Martinka1 napsal(a):

REŇAS napsal(a):

Takže jasně jsi doma,tak to asi žádná práce není,takže klidně buď nevyspaná,starej se o malého jen Ty,dělej vše v domácnosti a vše  pro partnera a kolem něho,večer mu nabídni super servis romantiky a sexu a hlavně nic neřeš,hlavně,že nosí peníze.. hmm Proboha v kterém století to žijeme.. vissla[/b]

Osobně - ne, toho už jsem doufám nechala dávno.
Ale, co kdyby si za ty peníze od manžela sehnala pomoc v domácnosti a k dítěti, aby se mohla vyspat a nemusela sama dřít... a měla čas a náladu přivítat manžela s večeří a sexem... - třeba by byl manžel víc naladěný trávit čas s ní, dítětem a i doma něco (dobrovolně) udělat... možná jde o to, udělat první krok :-) ... a i tu večeři si může objednat, když se nebude chtít vařit...
Tohle by mohlo fungovat i v 21. století big_smile

dobrá rady. až na to, že ve velké části případů to rodině stačí spíš k přežití než ještě k placení "nadstandartu".

Není tady

#129 20. 6. 2012 8:56

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Midora píše, že manžel zarába dobre a v tomto smere sa o rodinu stará... tu asi pes zakopaný nebude, dovoliť by si to asi mohli.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#130 20. 6. 2012 9:21

helena
♥♥♥♥♥♥♥

k placení "nadstandartu"
Otázka zní "co je nadstandard"?
Jestliže se máma s miminem nevyspí, zcela jistě není "rozežranost" zajistit si péči aspoň na čas. Pravděpodobně to vyjde levněji, než následná léčba plus chůva navrch.

Není tady

#131 20. 6. 2012 12:03

agewa
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

k placení "nadstandartu"
Otázka zní "co je nadstandard"?
Jestliže se máma s miminem nevyspí, zcela jistě není "rozežranost" zajistit si péči aspoň na čas. Pravděpodobně to vyjde levněji, než následná léčba plus chůva navrch.

to já přece vím. jen si vzpomínám na dobu, kdy já byla na mateřské , nebo na ted, kdy mám kolem sebe dost maminek. většinou spíše hradí základ , protože platy manželů většinou na chuvy nestačí. nemám ve svém okolí příliš můžů s platem přesahující byt třeba průměr.
Ale je možné, že u M. je to jinak.

Není tady

#132 20. 6. 2012 12:30

helena
♥♥♥♥♥♥♥

protože platy manželů většinou na chuvy nestačí
agewo, psala jsem o chůvě v relativně extrémní situaci - "Částečně přímo kvůli miminu (budilo se a musela jsem kojit a uspávat), částečně zprostředkovaně kvůli miminu (byla jsem tak vyčerpaná a nevyspalá, že mi byla zima i při 25 stupních v pokoji, klepala se zimou a nemohla usnout)."
Takové ty "obyčejné" záležitosti se i bez tatínkovy pomoci dají zvládnout s babičkama, tetičkama, kamarádkama... my jsme to nedělaly jinak - když bylo potřeba, dítě (děti) se "odložilo" tam, kde bylo zrovna volno a ochotný ruce - a co tak vidím kolem sebe, (některý) dnešní mámy to nedělají jinak.
Moje holky například chodí na prohlídky k "dospělejm" doktorům spolu a navzájem si pohlídají v čekárně celou smečku.

Není tady

#133 20. 6. 2012 12:47

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

agewa napsal(a):

dobrá rady. až na to, že ve velké části případů to rodině stačí spíš k přežití než ještě k placení "nadstandartu".

Samozřejmě. Ale v tomhle konkrétním případě jsem vyrozuměla, že peněz mají dost.

Není tady

#134 20. 6. 2012 22:19

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Něco pro Sahleb, to proto,že cítím z jejího psaní rozčílenost nad mými písmenky
http://www.prozeny.cz/magazin/sex-a-vzt … m-manzelky

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#135 21. 6. 2012 8:26

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

dusička napsal(a):

Něco pro Sahleb, to proto,že cítím z jejího psaní rozčílenost nad mými písmenky
http://www.prozeny.cz/magazin/sex-a-vzt … m-manzelky

lollollol

Opet zcela jasny funkcni analfabetismus a perleni.

MMCH clanky z nejakeho magazinu nejsou pro me smerodatne.

Upravil(a) sahleb (21. 6. 2012 13:04)

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#136 22. 6. 2012 16:08

ready
♥♥♥♥♥--

Ahoj Midori,
tak přispěju chlapským pohledem k původnímu příspěvku.

Z roviny řekněme asertivní, je vše v pořádku. Ty jsi měla nějaké požadavky (je naprosto buřt, zda realistické) - tvé právo. On tyto požadavky odmítl plnit (třeba se jemu zdály přehnané) - každopádně jeho právo. Rozešli jste se - právo obou. Místní kvákání o tom, jak někdo něco musí, je pitomost. Co akorát musí je nést důsledky svých rozhodnutí. V tomto smyslu ztrácíte i profitujete oba - ty máš pokoj od něj, on od tebe, rodinu ztracíte taky oba.

Dobrá zpráva je, že máš docela sebereflexi. To, že se objevují výčitky, ukazuje, že možná ne všechno cos udělala bylo v pořádku - to si ale uvědomuješ, jak píšeš, narozdíl od jinejch, který jsou schopny přehazovat vinu jednoznačně na druhého.  Výčitky ale nadále nemusíš mít, když si uvědomíš, že jsi  dosáhla toho, co  jsi chtěla.
Kdybys cítila lítost - byla by to jiná kapitola.

Osobně si nemyslím, že ses trefila v tom, že mu vadilo, žes byla hysterická kvůli dítěti - myslím, že tohle chlapi celkem chápou (i když to komentujou) a je to furt lepší než matka, která na dítě kašle. Možná to bylo v něčem jiném, to ti ale může (a nemusí) říct on.

Klíčové je ale co s tím, že?
Pokud bys to chtěla zpět pak se zamysli nad tím, co by ho mohlo přimět rodinu obnovit. Třeba zkus začít omluvou, uvidíš co on na to. Bude li chtít i on, určitě se omluví taky. Třeba to vyjde...  Pak můžete zkusit poradnu... To, že taky nějaká nanyna napíše, že se nemáš za co omlouvat, ber s rezervou.. Třeba opravdu ne, nebo aspoň ne tolik, jenže jde o to co CHCEŠ nikoliv co by ON měl.  To je klíčové.
Pokud rodinu obnovit nechceš, tak není co řešit. Každé rozhodnutí má své pro a proti.

Toho, co by kdo měl a kde je víc viny nemá smysl TADY řešit, neslyšíme jeho názor.

PS: V jistém smyslu to bylo myslím přímočařejší dřív. Ženská věděla, že když bude moc hudrovat nebo tak, tak se prostě chlap sebere a odejde a nepomůže jí žádný institut výživného, rozvodu apod. Na druhou stranu chlap věděl, že když rodinu bezdůvodně nezajistí, nebo se na ni vykašle, tak bude nýmandem, kterej nenaplnil svoji misi.

Není tady

#137 25. 6. 2012 22:24

PetrHl
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

ready tummenupptummenupptummenupp napsals to Midori pěkně.

Jinak na této diskuzi se krásně ukazuje, kdo je zaslepen vlastními předsudky, a kdo ví že věci nejsou nikdy jen černé a bílé - obzvláště v mezilidských vztazích wink

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí