Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#76 19. 6. 2012 15:56

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Re: Mám výčitky z rozbití rodiny

dusička napsal(a):

Midori tu pise, ze se snazila, domlouvala, planovala, organozovala, snazila se a byla vycerpana.
snažila ,domlouvala ,organizovala - pro sebe nebo pro manžela?

lollollollol ano,muži to s dětmi .......neumí, musí se to naučit, nemaj na to ženský pud. Neříkám,že to chlapi neuměj, jen se třeba trošku bojej,aby malýmu miminko neublížili

No tohle nema cenu.

Spousty muzu to "neumi" tak se na to radi vymlouvaji.  Spousty zen to neumi a NAUCI SE TO a co nejrychleji. Ty si myslis, ze zeny se na rozdil od otcu neboji, ze by miminu neublizily, to snad opet perlis.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#77 19. 6. 2012 15:56

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Midori napsal(a):

Martinko, v poradně jsme byli oba, u psychologa já.
Ty ještě nemáš dítě, viď? Viz: pokud chlapa mile uvítáš, dáš mu dobré jídlo a pak se pomilujete... ano, to se dělá opravdu dobře, když si člověk nestíhá pomalu ani vyčistit zuby a spí v průměru 3 hodiny denně. O jizvě po porodu a všech dalších bolestech ani nemluvím.
Dítěti nestačí, jak často ho vídá. Bulil mi u jeho zamčených dveří.
Ale v něčem máš samozřejmě pravdu, nestíhám teď víc a podrobněji reagovat už ale.

heleno, ano, dvouletý děcko není tak moc inspirativní, ale já si s ním taky hraju, i když bych si šla radši číst. Je to i povinnost prostě.

Ne nevěděla. Resp. nevěděla jsem, že až tak moc. Opravdu jsem byla přesvědčená, že bude skvělý otec například (a uvědomovala jsem si, že co se týká domácnosti to nebude nic moc, ale zas až takovou katastrofu a ignoraci jsem nečekala).

ta věta měla proboha znamenat: Podle mého názoru bychom měli hledat řešení a kompromis. A ne že to samotné řešení by mělo být podle mého dumbom

Zatím dítě nemám.
Ale pokud spíš v průměru 3 hod. denně... skutečně? - pak bych neřešila vztah, ale primárně to, abych se vyspala.
A taky bych už asi byla v Bohnicích.
Neřešila bych, aby dítě hlídal manžel, ale aby ho hlídal vůbec někdo, abych se mohla vyspat!
(jinak v tom asi musí být víc než dítě, přece ve 2 letech už dítě v noci spí, ne?)

No nic, napsáno bylo dost... asi bych se zeptala sama sebe, jestli je mi líp s ním (manželem) nebo bez něj. A hlavně bez výčitek svědomí.

... jo a myslím, že opravdu potřebuješ pomoc. Pokud není manžel schopen Ti ji dát, zkus někoho jiného: maminku, sestru, kamarádky... atd. Blízcí lidé jsou od toho, aby Ti pomáhali, ale musíš je požádat :-)

Není tady

#78 19. 6. 2012 15:59

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Martinka1 napsal(a):

S dítětem - ženská od přírody funguje tak, že spíš "je" (bytí) a muž zase dělá, koná (akce).

Je škoda, že už nežijeme v širším společenství, protože tam dítě mělo tetičky a babičky a chlapi nebyli nucení dělat věci, ke kterým nemají buňky... prostě lovili. A ženská v kruhu sester, maminky, babičky a ostatních ženských nikdy na "domácnost" a děti nebyla sama. To je smůla dnešní společnosti (i když i dnes by maminka nebo někdo z rodiny mohli pomoct).

Potomstvo jsem naucila na pocitaci ja, lyzovat ja, jizdy do autoskoly ja, jizda na kole taky ja.
Omlouvat dokola muze tim, ze pred 30 000 nekdo z nic obcas prej neco ulovil.....................ufffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff:kapitulation:

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#79 19. 6. 2012 16:01

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

... ještě mě napadá, že manžel se ještě nevyrovnal s novým uspořádáním rodiny - totiž že na prvním místě u tebe už není on, ale dítě. Může to pro něj být šok... - což není omluva, ale možné vysvětlení... kdo v dnešní době je připravený na to, co přijde po narození dítěte, myslím, že nikdo.

Tj. předtím jste fungovali jinak a teď nezvládáš, a chceš po něm pomoc... mohlo ho to vyděsit? - to by bylo na psychologa pro něj :-)

Není tady

#80 19. 6. 2012 16:02

Midori
♥------

Martinka1 napsal(a):

Ale pokud spíš v průměru 3 hod. denně... skutečně? - pak bych neřešila vztah, ale primárně to, abych se vyspala.
Neřešila bych, aby dítě hlídal manžel, ale aby ho hlídal vůbec někdo, abych se mohla vyspat!
(jinak v tom asi musí být víc než dítě, přece ve 2 letech už dítě v noci spí, ne?)

Martionko, už nééé, naštěstí, to bych si tu tak vesele nevypisovala smile
Ale prvních několik měsíců jo. Částečně přímo kvůli miminu (budilo se a musela jsem kojit a uspávat), částečně zprostředkovaně kvůli miminu (byla jsem tak vyčerpaná a nevyspalá, že mi byla zima i při 25 stupních v pokoji, klepala se zimou a nemohla usnout).

Není tady

#81 19. 6. 2012 16:03

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

S dítětem - ženská od přírody funguje tak, že spíš "je" (bytí) a muž zase dělá, koná (akce).

Je škoda, že už nežijeme v širším společenství, protože tam dítě mělo tetičky a babičky a chlapi nebyli nucení dělat věci, ke kterým nemají buňky... prostě lovili. A ženská v kruhu sester, maminky, babičky a ostatních ženských nikdy na "domácnost" a děti nebyla sama. To je smůla dnešní společnosti (i když i dnes by maminka nebo někdo z rodiny mohli pomoct).

Potomstvo jsem naucila na pocitaci ja, lyzovat ja, jizdy do autoskoly ja, jizda na kole taky ja.
Omlouvat dokola muze tim, ze pred 30 000 nekdo z nic obcas prej neco ulovil.....................ufffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff:kapitulation:

Si to špatně pochopila, to není omluva, pokusila jsem se popsat, jak to podle mého názoru principielně fungovalo.
Princip je jasný: muž = akce, žena = bytí.
To, že žena i muž má v sobě obě složky (vnitřního muže i vnitřní ženu) a že záleží na jejich poměru, snad nemusím vysvětlovat, to je notoricky známé (nebo není?).
A je to mimo téma.

Není tady

#82 19. 6. 2012 16:05

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Midori napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

Ale prvních několik měsíců jo. Částečně přímo kvůli miminu (budilo se a musela jsem kojit a uspávat), částečně zprostředkovaně kvůli miminu (byla jsem tak vyčerpaná a nevyspalá, že mi byla zima i při 25 stupních v pokoji, klepala se zimou a nemohla usnout).

Já jsem si myslela, že to není aktuální :-)
Ale my ženský máme vlastnost, že chlapovi vyčteme i to, co se stalo před lety (neber si osobně) :-)
To neměl být útok.

Jen dávám střípky, co kdyby něco pomohlo.

Pokud nezabral psycholog, zkusila bych alternativu (jako terapii).

Není tady

#83 19. 6. 2012 16:09

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Jo a k vyčerpání z miminka. Tohle už jsem četla víckrát a taky jsem četla radu, že by si měla žena zařídit "výpomoc" na šestinedělí. Ale je jasný, že tou výpomocí se nemyslí manžel, ale nějaká jiná žena (třeba maminka), která uvaří, vypere, uklidí...
Vím že je to rada po bitvě, ale dovedu si představit, že to sníží napětí jak u ženy, tak u chlapa (nemusí být vyděšený, jak to zvládne, když se o domácnost nikdy nestaral). A popravdě, maminka taky vaří líp než manžel :-)))

Není tady

#84 19. 6. 2012 16:13

majkafa
Host

Midori napsal(a):

heleno, ano, dvouletý děcko není tak moc inspirativní, ale já si s ním taky hraju, i když bych si šla radši číst. Je to i povinnost prostě.

Dovolím si oponovat. Můj v dubnu dvouletý vnouček JE hodně inspirativní. Pořád, nejenom když mi sedí na kuchyńské lince, vaříme spolu a on vyndavá a nandavá do misky cibule, česneky, míchá vařečkou ve dřezu... big_smile
Takhle se mnou "vařil" od malinka i můj syn.
Mně to teda přijde inspirativní, když se zastavíme u každého broučka, kterého už ze své výšky a zaneprázdněnosti já ani nevidím, když nejdeme dál, dokud neotrháme půl louky pampelišek, když hodinu stojíme u fontán, které stříkají "ze země" a pak zase v zemi "zmizí", když jíme v předzahrádce cukrárny zmrzku, když mi v práci rozsype všechny barevné sponky na papíry a pak si je naloží do autíčka a vozí je mým kolegyním... lol

#85 19. 6. 2012 16:16

majkafa
Host

Midori napsal(a):

Proč o svém děťátku píšeš tak neosobně? Dítě, děcko, mimino... To mě velmi zaujalo.
Ani jednou ses nezmínila, jestli máte holčičku nebo kloučka. Kvůli anonymitě?

Upravil(a) majkafa (19. 6. 2012 16:21)

#86 19. 6. 2012 16:18

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Majkafo: no jo, ale ty jsi ženská... chlapa by asi nebavil "každý brouček" :-)

Není tady

#87 19. 6. 2012 16:19

majkafa
Host

Martinka1 napsal(a):

To je zajímavé, že mého zetě baví. smile Můj zeť nosil drobíska i v šátku a maminky zíraly. smile Před Vánocemi s ním jel sám na Mikulášskou jízdu historickým vláčkem, když dcerka chodí k lékaři, čeká druhého mimíska, je s ním v práci... A tak bych mohla pokračovat.
Takže opět - nezevšeobecňovat. smile

Upravil(a) majkafa (19. 6. 2012 16:21)

#88 19. 6. 2012 17:08

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

nebo se po těch letech nasbírá tolik důvodů,proč naopak odejít...
Prů... švih je v tom, že čím dýl, tím hůř, aneb žába v hrnci.
Přece do tý už vařící vody nehodíme někoho jinýho...

No Helco, videla jsem to jako ty , ale ted jsem rada, ze se stalo neco, co nas donutilo ten vztah k nicemu resit a ze jsme udelali to, co jsme meli udelat uz pred 10, 15 lety .

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#89 19. 6. 2012 17:10

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

nebyl ochotný řešit, že mi ve vztahu něco chybí, že bych od něj něco potřebovala, že chci něco změnit
Tobě chybí, ty bys potřebovala, ty chceš změnu... on ne. On je takhle spokojenej... a když není, tak se jednoduše zamkne. Jak prosté.
Tvoje "chyby" nejsou v tvém chování, ale v tom, že ses ho snažila nacpat někam, kam on zjevně nechtěl... takže se celkem logicky vzpírá. Ty máš představu šťastný rodiny, on zřejmě taky - akorát že se diametrálně liší. Bohužel musím opakovat, že jsi věděla... a možná jen nechtěla vidět, nebo (naivně) doufala, že ho změníš ty nebo dítě.
A ty jsi šťastná, se svým zvířátkem?
To není zvířátko pro radost... to je zvířátko, o který je teď už jen nutný se postarat. Starýho psa taky nevyhodíš na ulici nebo nepověsíš někomu na krk jen proto, že je výrazně odlišnej od toho štěňátka, co sis kdysi přivedla domů.
(Jsem zvědavá, kdo se zas nade mnou bude pohoršovat tongue)

ja urcite ne, naprosto to chapu . Narozdil od jinych pro mne nesrozumitelnych prispevku , tz tvoje jsou pro mne srozumitelne .

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#90 19. 6. 2012 17:16

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Martinka1 napsal(a):

To, že žena i muž má v sobě obě složky (vnitřního muže i vnitřní ženu) a že záleží na jejich poměru, snad nemusím vysvětlovat, to je notoricky známé (nebo není?).
A je to mimo téma.

COZE????? To zni jako ze stredoveku. Sovinisticky blbiny. Muz i zena je byti i akce.

Copak nic nedelas? Kdyz teda nic nedelas, tak si nemysli, ze to je i u vsech lidi  na zemekouli-. Podle me je akce uz jen porod.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#91 19. 6. 2012 17:19

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

sahleb napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

A je to mimo téma.

COZE????? To zni jako ze stredoveku. Sovinisticky blbiny. Muz i zena je byti i akce.

Copak nic nedelas? Kdyz teda nic nedelas, tak si nemysli, ze to je i u vsech lidi  na zemekouli-. Podle me je akce uz jen porod.

Souhlasím se Sahleb,to co píše M.jsou tlachy nějaké sekty snad,ne?Aby vše ve vztahu klapalo,je nutno aby oba byli v akci i v tom bytí.A že vím, o čem mluvím-vl.zkušenost!!

Není tady

#92 19. 6. 2012 17:23

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Jaku napsal(a):

sahleb napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

A je to mimo téma.

Souhlasím se Sahleb,to co píše M.jsou tlachy nějaké sekty snad,ne?Aby vše ve vztahu klapalo,je nutno aby oba byli v akci i v tom bytí.A že vím, o čem mluvím-vl.zkušenost!!

Holky, chtělo by to brejle dumbom

Pro nechápavé:
muž(ský princip) = akce
žen(ský princip) = bytí

Muž i žena mají v sobě jak mužský princip, tak ženský.

Když nechápete, aspoň nepřekrucujte kapitulation

Upravil(a) Martinka1 (19. 6. 2012 17:34)

Není tady

#93 19. 6. 2012 17:26

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

To je zajímavé, že mého zetě baví. smile Můj zeť nosil drobíska i v šátku a maminky zíraly. smile Před Vánocemi s ním jel sám na Mikulášskou jízdu historickým vláčkem, když dcerka chodí k lékaři, čeká druhého mimíska, je s ním v práci... A tak bych mohla pokračovat.

Tak to bude výjimka, většina chlapů co znám je jiná. Ale existují jak je vidět :-)))

Není tady

#94 19. 6. 2012 17:33

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

offtopic
Bobísek, mocinky, dovča, manža, těhulkování... nemůžu si pomoct, ale z toho se mi ježí chlupy.

Není tady

#95 19. 6. 2012 18:13

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Vilemína napsal(a):

majkafa napsal(a):

offtopic
Bobísek, mocinky, dovča, manža, těhulkování... nemůžu si pomoct, ale z toho se mi ježí chlupy.

Souhlas rock

Není tady

#96 19. 6. 2012 18:49

majkafa
Host

Vilemína napsal(a):

majkafa napsal(a):

offtopic

Vil, zřejmě jsi špatně četla. Ani jedno z tebou uvedených slov jsem nepoužila a kromě dovči ani nepoužívám. retabig_smile
Tudíž nerozumím, proč jako ukázku toho, z čeho se tobě ježí chlupy,  používáš mé psaní. big_smile
Jo, a až budeš mít jednou svého drobíska, pak si ohledně drobečků popovídáme. wink

Upravil(a) majkafa (19. 6. 2012 18:57)

#97 19. 6. 2012 19:01

majkafa
Host

Grainne napsal(a):

Souhlas rock

Grainne, ozvi se, až budeš mít vnoučátko. big_smile

#98 19. 6. 2012 19:39

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥

Vilemína napsal(a):

offtopic

Vilemino perfektne napsany, me se jeste zveda kufr.

Jak muze nekdo nazvat manzela "manza"? A ze takovejch slov mezi zenskymi je. Ja se divim. cool

Jo dovca, alose.

Upravil(a) sahleb (19. 6. 2012 19:40)

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#99 19. 6. 2012 19:41

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Grainne napsal(a):

Souhlas rock

Grainne, ozvi se, až budeš mít vnoučátko. big_smile

nestras , nijak po tom netouzim sad moc na deti nejsem, spis musim doufat, ze kdyz se to stane / ovsem pri pohledu na sve deti se mi to zatim jevi jako vysoce nepravdepodobne / , ze me to snad trochu zmeni , abych nebyla za zlou tchyni a babicku

Není tady

#100 19. 6. 2012 19:42

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb napsal(a):

Vilemína napsal(a):

offtopic

Vilemino perfektne napsany, me se jeste zveda kufr.

Jak muze nekdo nazvat manzela "manza"? A ze takovejch slov mezi zenskymi je. Ja se divim. cool

Jo dovca, alose.

zase souhlas, je to sileny yikes

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí