Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#151 14. 6. 2012 18:59

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Re: Věčné téma: máma a dcera

Majkafo- v čem je rozdíl Tvé maminky a tatínka?
Vždyt si žila s obouma. Nebyla Tvá máma na tátovi závislá?

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#152 14. 6. 2012 19:01

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

A nebo byla Tvoje maminka rozmazlená? Jaký bylo její dětství? Bylo všechno po jejím? Nebo strádala jako Ty?

Není tady

#153 14. 6. 2012 19:05

majkafa
Host

dusičko, nemám zapotřebí to už nijak rozebírat. Jsem v pohodě, v pořádku a tyhle věci mám v sobě vyřešené.

#154 14. 6. 2012 19:10

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

dusičko, nemám zapotřebí to už nijak rozebírat. Jsem v pohodě, v pořádku a tyhle věci mám v sobě vyřešené.

Promiň už se nebudu ptát pussa

Není tady

#155 14. 6. 2012 19:11

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

sahleb napsal(a):

Jessika napsal(a):

Shaleb, jak to máš s mámou ? (tedy pokud ještě žije, nechtěla bych být neomalená)...

No tak jo, klidne odpovim. Nemam s rodici problem, ted zijeme daleko od sebe, ale pomahaji mi jak mohou. Jsem jim vdecna za ohromne moc veci. Za vychovu, pristup k vzdelani, emancipaci, zpusob zivota a taky za to, ze se vzali. S otcem mam - mozna - lepsi vztah nez vetsina dcer. Vetsina mych znamych holek popisuje  lepsi vztah spis s matkou.

Moc ho obdivuji, prave proto, ze me vychovaval, prebaloval a taky ho obdivuji kvuli jeho praci. Ovsemmoji mamu taky, byla prvni zena v Cesku s takovou profesi.
A nejsem sama.

Sahleb - prozradíš?

Není tady

#156 14. 6. 2012 19:13

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

že jsem strašně nervózní a že se na mně hned pozná, kdy  jsem dobře naložená a kdy ve stresu a když jsem ve stresu (což jsem prý pořád), tak je jí jasný, že budeme hádat ... a jsme zase na tom kolotoči
Aniž bych chtěla rejpat... jen se ptám - fakt nejsi (nebo nějakej čas nebyla jsi) nervózní a ve stresu nějak nadmíru? Nebo nějak jinak, než byla maminka zvyklá?
Možná, že tohle je ten pudl pod zemí http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png - blbý období, při setkání vám vzájemně něco nesedlo... a od tý doby je máma "nastražená", že zas budeš nervéz... ty to na ní samozřejmě poznáš a zareguješ, řekněme, mírně nevrle, čímž jí potvrdíš ten stres a nervozitu... a jak říkáš "jsme zase na tom kolotoči", aniž byste si vůbec uvědomovaly, že si navzájem dráždíte tykadýlka http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png

S tím souhlasím, ale nemusí být špatně naložená jen Jess.
Já jsem zjistila, že od mala koukám na mámy obličej a odhauju (a odhadnu) jak se máma cítí, a tak nějak podvědomě se bud stáhnu, a to je pak jasný nějaký nedorozumění.
Když jsme obě v pohodě, je komunikace v pohodě. stolt

Není tady

#157 14. 6. 2012 19:17

majkafa
Host

dusička napsal(a):

majkafa napsal(a):

Promiň už se nebudu ptát pussa

V pohodě.

#158 14. 6. 2012 19:18

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

dusička napsal(a):

řekla si Tvojí mámě, že jí potřebuješ, poprosila si jí,aby byla s Tebou, nebo si čekala, že jí to napadne?

Ano, poprosila. Mockrát. Naposledy před 6 lety, když jsem se vrátila z psychiatrie. Prosila jsem ji, aby přijela, aby tady se mnou pár týdnů nebo aspoň pár dní byla, že je mi velmi zle a cítím se velmi osamělá. Maminka byla v důchodu.
Řekla mi na to, že by neměl kdo krmit slepice. (Měl. Sestra bydlí asi 100 metrů od našich).

Mamince je 72 let a vypadá a cítí se dobře. K tetě do "západního" Německa jela na 2 týdny.Za mnou byla maminka a tatínek naposledy v roce 2003 a maminka řekla, že už jsou hodně staří a už ke mně nikdy nepřijedou. Vůbec neví, kde bydlím, jak vypadá můj byt. Nepřijeli s tátou v roce 2009 ani na svatbu mé dceři do Prahy.

To je obrovská hořkost,kterou v sobě nosíš,zatrpklost...ať to chceš nebo nechceš vidět či slyšet...
Je ti 50 proboha....v tomto věku už by člověk mohl být smířený...a nad věcí
A Majkafo,je mi zcela lhostejné,zda TY toto považuješ za citlivé téma.....asi proto jsi tak necitlivá k druhým a hlavně nedůvěryhodná...

Není tady

#159 14. 6. 2012 19:22

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

že jsem strašně nervózní a že se na mně hned pozná, kdy  jsem dobře naložená a kdy ve stresu a když jsem ve stresu (což jsem prý pořád), tak je jí jasný, že budeme hádat ... a jsme zase na tom kolotoči
Aniž bych chtěla rejpat... jen se ptám - fakt nejsi (nebo nějakej čas nebyla jsi) nervózní a ve stresu nějak nadmíru? Nebo nějak jinak, než byla maminka zvyklá?
Možná, že tohle je ten pudl pod zemí http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png - blbý období, při setkání vám vzájemně něco nesedlo... a od tý doby je máma "nastražená", že zas budeš nervéz... ty to na ní samozřejmě poznáš a zareguješ, řekněme, mírně nevrle, čímž jí potvrdíš ten stres a nervozitu... a jak říkáš "jsme zase na tom kolotoči", aniž byste si vůbec uvědomovaly, že si navzájem dráždíte tykadýlka http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png

Jéé Helčo...já myslím,žes uhodila hřebíček na hlavičku...akorát já byla schopná to rozklíčovat až když mi tohle dělala moje nezvedená dcééra..smile..
Chudák můj Mamíš..rodna

Není tady

#160 14. 6. 2012 19:31

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Jojo, spousta věcí ,jednání mé mámy, jsem pochopila,až když jsem měla děti

Není tady

#161 14. 6. 2012 19:50

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Majkafo, jak často jezdíš za maminkou ty?

Není tady

#162 14. 6. 2012 19:52

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Mimochodem, taky jsem milovala babičku svého času víc, nebo jinak. Ale tak už to bývá, role babičky je úplně jiná jiná než role matky.

Není tady

#163 14. 6. 2012 19:56

majkafa
Host

holcina napsal(a):

Majkafo, jak často jezdíš za maminkou ty?

Jednou nebo dvakrát do roka. Jedna návštěva je vždy minimálně týdenní.  V ČR bohužel nemáme tolik dovolené, abych jezdila častěji. Nejezdím za maminkou, ale za oběma mými rodiči a za mou rodinou.  Hlavně mé sestry mi chybí. Svůj volný čas taky věnuji mému vnoučkovi, letos už jsem hlídala týden a budu ještě jeden,  no a také chci část dovolené strávit cestováním po světě a poznáváním nových krajů. A s mým milým.

Trošku, ale  v dobrém "závidím" mým kamarádkám ze základky, i mé nejlepší ze základky, co emigrovaly do SRN. Mají tolik volna, že jsou na Slovensku na velikonoce, vánoce a měsíc o letních prázdninách.

#164 14. 6. 2012 19:59

majkafa
Host

holcina napsal(a):

Mimochodem, taky jsem milovala babičku svého času víc, nebo jinak. Ale tak už to bývá, role babičky je úplně jiná jiná než role matky.

Nevím, jak to bývá. Má babička mi byla maminkou. Ona i vařila, psala se mnou úkoly, nakupovala, vedla našim domácnost, starala se o zahradu.
Když s námi někdy psala úkol maminka, byla hodně nervózní a bila nás. Nechtěly jsme s ní úkoly psát. S tatínkem a babičkou jsme je psaly rády. Ti nás hodně chválili. Všechny tři jsme měly na základce samé jedničky.

Upravil(a) majkafa (14. 6. 2012 20:02)

#165 14. 6. 2012 20:09

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

vedla našim domácnost
tak tohle by se snad nelíbilo žádný ženský. hmm

Není tady

#166 14. 6. 2012 20:11

majkafa
Host

dusička napsal(a):

vedla našim domácnost

Jenže moje maminka to tak chtěla. Zase děláš unáhlené závěry, aniž by ses zamyslela. Mé mamince to vyhovovalo, že šla od nás brzy do práce a o nás a domácnost se starala babička.

#167 14. 6. 2012 20:16

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

dusička napsal(a):

vedla našim domácnost

Jenže moje maminka to tak chtěla. Zase děláš unáhlené závěry, aniž by ses zamyslela. Mé mamince to vyhovovalo, že šla od nás brzy do práce a o nás a domácnost se starala babička.

Majkafo - to nejsou moje unáhlené závěry, to je pouhé mé konstatování. Ty v tom vidíš, co vidíš,
Jak můžeš vědět, jak to Tvoje máma žila? Jak můžeš vědět, že jí to takto vyhovovalo?
Kdo Ti to řekl? Máma, babička?

Není tady

#168 14. 6. 2012 20:16

majkafa
Host

Tatínek chtěl stavět dům, pak jim nabízeli i podnikový byt, ale moje maminka nechtěla odejít a mít svou domácnost. Bydleli jsme v domě babičky a dědy. Byl tam jeden byt a jedna kuchyně.

Ano, dusičko. Já jsem tam přece žila. A ano, maminka mi to řekla. Že se nechtěla odstěhovat, že to chtěla tak, jak to bylo. A tatínek ustoupil, ale nerad. Ale co měl dělat, když maminka odejít nechtěla. On si s babičkou moc nerozuměl.

Upravil(a) majkafa (14. 6. 2012 20:21)

#169 14. 6. 2012 20:18

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

A vůbec, asi šla do práce kvůli penězům. PRoč Tvůj táta tedy nevydělával víc, aby mohla s Vámi zůstat doma. Protože nestíhala, proto jí babička pomáhala s Váma dětma. Mohla být nervozní z toho,že byla unavená.
KDyž chodila do práce, a Tvůj táta, jaktože jste dřeli bídu?
A Ty o tom pořád mluvíš a píšeš, a přitom si psala, že to máš v sobě vyřešené, ale nemáš.
KDyby si to měla v sobě vyřešené, najdeš alespon jedno plus nějaké pozitiva na Tvé mamce. Ty vidíš na ní jen to špatné. hmm

Není tady

#170 14. 6. 2012 20:24

holcina
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

holcina napsal(a):

Nevím, jak to bývá. Má babička mi byla maminkou. Ona i vařila, psala se mnou úkoly, nakupovala, vedla našim domácnost, starala se o zahradu.
Když s námi někdy psala úkol maminka, byla hodně nervózní a bila nás. Nechtěly jsme s ní úkoly psát. S tatínkem a babičkou jsme je psaly rády. Ti nás hodně chválili. Všechny tři jsme měly na základce samé jedničky.

Babičkovství je prostě jiné:-) Babička má čas, trpělivost, má za sebou výchovu dětí a ví, že spooousta pro rodiče důležitých věcí vpodstatě důležité nejsou a netrvají na nic. A dítě potřebuje i babičku. A bývá to tak, aspoň podle toho jak o tom vypráví babičky

Není tady

#171 14. 6. 2012 20:24

majkafa
Host

Dusičko, ty bys měla začít psát. smile

#172 14. 6. 2012 20:25

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

A mohlo to být uplně jinak. Babička generálka - Tvá matka jí poslouchala.
Majkafo - já z Tebe cítím, že Tvoje vnitřní dítě s tím není srovnané, rozumem možná ano, ale citem, srdcem ne. Doprčic jak psala Revliba, je Ti 50sát, pusť to. Zbytečně se tím trápíš.

Není tady

#173 14. 6. 2012 20:26

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Dusičko, ty bys měla začít psát. smile

Nedělej si legraci, neumím se vyjadřovat. lol

Není tady

#174 14. 6. 2012 20:26

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Taky v tom cítím, že to majka srovnané nemá. Nevím proč, ale je to tak

Není tady

#175 14. 6. 2012 20:27

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Babičkovství je prostě jiné:-) Babička má čas, trpělivost, má za sebou výchovu dětí a ví, že spooousta pro rodiče důležitých věcí vpodstatě důležité nejsou a netrvají na nic. A dítě potřebuje i babičku. A bývá to tak, aspoň podle toho jak o tom vypráví babičky
jj,Já to vidím u mé mamky, má uplně jiný vztah s mou dcerou než já, než já jako dítě s ní. Je trpělivější,nerozčiluje se atd atd.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí