Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#101 13. 6. 2012 17:39

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Re: Věčné téma: máma a dcera

majkafa napsal(a):

Je pro mě smutné zjištění, kdybych řekla - vážím si své maminky proto, že .......
Nedovedu najít jediný důvod, proč bych si ji vážila. Tento cit nebo jak to nazvat u mě směrem k ni není. sad

Vážím si mé mámy proto,že
- to se mnou myslí dobře, byt mám v té chvíli třeba jiný názor
- vážím si toho, že mě vychovávala s láskou (byť i někdy s nadáváním) ale pak za mnou přišla a pohladila
- vážím si jí,že je upřímná
- vážím si jí, že mi kolikrát vpálí do očí, co nechci slyšet
- její slova i když někdy bolí jsou odrazem toho, co nemám v sobě vyřešené
- otevírá mi oči
- miluje mé děti, svá vnoučata
a mohla bych pokračovat

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#102 13. 6. 2012 17:42

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

dusička napsal(a):

Ty píšeš, že se zaměnuje láska s lhostejností.
Proč mi lidi,který miluju, nejsou lhostejný?

To myslíš vážně? va

Protože u lidí cizích,který nemiluju, mi jsou lhostejný. Nebo ne lhostejný, pomohla bych,kdyby si řekli o pomoc. Ale jejich chování mi je lhostejný.
U svých blízkých mi to lhostejný není
Uvedu příklad.
Když třeba vidím, že se můj syn žene hlavou do zdi, není mi to jedno, není mi to lhostejný, chci pomoc, jenže on je dospělý, musím vyčkat, nežádá si o radu.
Rozumíš, co jsem tim chtěla říct?
Proto říkám, že jak píšeš že se lhostejnost zaměňuje s láskou.

Upravil(a) dusička (13. 6. 2012 17:42)

Není tady

#103 13. 6. 2012 18:12

holcina
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Já si své maminky nevážím. Takže kdybych jí to říkala, lhala bych.
To ale nemá nic společného s láskou.

sad to je smutné čtení.
Já si své maminky vážím hlavně proto, že mi dala život. A pro spoustu jiných věcí. I když mě taky občas uměla naštvat, ale už se jen usměju a neřeším

Není tady

#104 13. 6. 2012 18:51

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

To je smutné, ale tohle asi můžu napsat o taťkovi. Nemám proč si ho vážit, kromě toho, že mě počal - to vypadá dost blbě, takhle napsané a taky kromě toho, že ze dne na den přestal kouřit, což ne každý dokáže.
A co se týče mamky - teď jí bylo 70. Taky mě štve, ale taky si jí vážím. Bylo období, že mě každý rozhovor doháněl k breku, nechtěla jsem jí ani vidět, ale pomalu se to lepšilo a teď už je to dobrý. Ale na druhou stranu už se začíná u ní projevovat věk a má sklony každého komandovat, každému pomáht, takže se stará o sousedy, pořád by za každého něco řešila dumbom většinou v dobré víře a opravdu vyřeší, ale mě to prudí. Dělala na sociálce a na důchodovém, takže má k tomu pořád sklony. Poslední dobou mě začíná taky komandovat, volá a něco chce, nepoděkuje - to mi vadí. Ne že by mi měla děkovat, aby to někdo blbě nepochopil, ale proto, že to patří k její osobnosti, učila nás říkat děkuji a prosím a sama to taky pořád používala a teď to nějak mizí a tak nějak vidím to plížící se stáří v těch malých náznacích. Je to smutné, ale relativně je pořád v pohodě a tohle jsou prkotiny. Ale její autoritativní řeči k tomu co bych měla a neměla a co by měly a neměly děti pouštím jedním uchem tam a druhým ven. I když někdy má samozřejmě pravdu smile

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#105 13. 6. 2012 18:56

majkafa
Host

Já si svého tatínka moc vážím. Je spousta věcí, proč.
Zazlívám mu, že nás nechal vyrůstat v tom, v čem jsme vyrůstaly.
Ale chápu, že to jinak neuměl.

#106 13. 6. 2012 19:06

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jsi jako Richard Gere v Pretty woman? "Zazlíval jsem mu to" - za to platil psychiatra smile

Není tady

#107 13. 6. 2012 19:07

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Vlaďko - já si vždycky říkám, kdo ví jaký budeme jednou my, až budeme staří.
Taky mi občas přijde že mamka má někdy pomalejší myšlení, ale když se mi něco nezdá, nemusím mlčet, můžu jí vše říct, ale jemně, musím volit slova, aby si to  nějak nevztáhla na sebe. Pak se tomu chechtáme.
To nedorozumění mezi mámou a dcerou není jen o mámě, ale i o dceři. Když nenajdou společnou řeč a míjej se, je to na dumbom Ale člověk se stále učí stolt

Není tady

#108 13. 6. 2012 19:11

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Já si myslím, že my se takového stáří ani nedožijeme, protože se složíme někde v pracovním procesu. Taky nemusím mlčet, dá se s ní diskutovat o všem a je poměrně moderní, naučila se od loňska docela slušně zacházet s ntb a jasně je to o ní i o mě. Já se snažím, ona docela taky, takže zatím to jde smile

Není tady

#109 13. 6. 2012 19:16

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Moje mamka je v myšlení mladice wink vždycky jsem si myslela,že to,že mě chápe, nebo snaží pochopit je tím, že mě měla mladoučká, v osmnácti. Ale není to o věku. Dokážeme spolu kecat jako kámošky. Nemá ráda jako já drbání druhých, takže si povídáme o dětech, práci, vaření,zahradě a tak, je toho spousta.
Přijde mi,že má i potřebu se vypovídat, takže i když mě to až tak moc nezajímá, poslouchám . Nepotřebuje komentáře, ale jak je v důchodu, má okolo sebe tatku, Marky, ségru, mě, a lidi v okolí zahrádky.
Jo a taky se chystá pořídit si pc. stolt

Není tady

#110 13. 6. 2012 19:18

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

A už jsem se to tedy naučila řešit.
Třeba jí točí,když přijde s Marky ze školky k nám a nemám vynešenej koš. Jsem jí sprdla za to, že at mi doma nevynáší koš, neuklízí. že na to mám lidi. Tak mi začala nadávat,že jsem bordelářka, a že nejsem hospodyně, no tak jsem jí řekla, že vím, že nejsem hospodyně, ale že to prostě máme doma rozdělené.
Tak ted už honí kluky,aby třeba odvezli popelnici. a říká jim, přeci to nebude dělat za vás máma (jako já) stolt

Není tady

#111 13. 6. 2012 20:03

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Revliba napsal(a):

Esli tady nejsme všechny nějaký přitroublý,když se tě nezeptáme,jestli jsme to správně pochopily...big_smile

Jako vzdy, Majkafa vysvetluje velmi rada. Vzdyt jsme tak pritroubly.
kapitulation

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#112 13. 6. 2012 20:20

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Shaleb, jak to máš s mámou ? (tedy pokud ještě žije, nechtěla bych být neomalená)...

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#113 13. 6. 2012 22:04

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Jess, jak jsme to měla s mámou, to by nebylo hezký čtení a bohužel se nám nikdy nepovedlo dobrat nejneže porozumění, ale ani toho nejprostšího spolužití. Naprosto s tebou cítím.....možná to naše děsný bylo svým způsobem lepší, než ztratit nalezený poklad pussa
Ale poslyš - zeptala ses jí? Respektive, jste na tom tak, že se vůbec můžeš zeptat - mami, co se stalo, tušíš to? Že ještě nedávno jsme se tak hezky bavily a teď jsi se vším nespokojená.....

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#114 13. 6. 2012 23:43

Ziki
♥♥♥♥♥--

majkafa napsal(a):

Je pro mě smutné zjištění, kdybych řekla - vážím si své maminky proto, že .......
Nedovedu najít jediný důvod, proč bych si ji vážila. Tento cit nebo jak to nazvat u mě směrem k ni není. sad

No, mám to samý. Úplně lhostejná mi teda není,protože je to dcera mojí drahé babičky,a tak to jedině vnímám, jinak mi to bohužel ani nejde.

Opravdový přítel je ten, který první přijde, když celý svět odejde.

Není tady

#115 13. 6. 2012 23:45

Ziki
♥♥♥♥♥--

holcina napsal(a):

majkafa napsal(a):

sad to je smutné čtení.
Já si své maminky vážím hlavně proto, že mi dala život. A pro spoustu jiných věcí. I když mě taky občas uměla naštvat, ale už se jen usměju a neřeším

Holcino, není to jen smutné čtení. Ono se to někdy i těžko píše.. A ještě smutněji prožívá.

Není tady

#116 13. 6. 2012 23:45

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

dusička napsal(a):

Ale není to nejhorší, to ne. Jenom jako mají některé dámy iluze o nekonečné lásce se svým milovaným , já mám takové iluze o roli matky a když iluze poblikává, tak se divím...
Jess - to bych nepřirovnávala, mámu máš jen jednu, milenců v životě můžeš mít spousta.
někdy jsou dny horší,někdy lepší, a to nejsou iluze .
Mamka Tě prostě má ráda jako své dítě, i když Tobě to někdy nepřijde. Možná jsem to blbě napsala,snad mě chápeš.
A nemusíš žádat admini o přejmenování,kdo chce ten pochopí. wink

Poznám mamu, čo svoje sedemmesančé dieťa odložila u susedov a už sa nezaujímala... a sedela za neplatenie alimentov. stolt Ani s tou matkou to nemusí byť úplne jednoduché alebo automatické, viď vaša štvornásobná vrahyňa. Až na tieto extrémy je ale možno rešpektovať matku ako niekoho, kto mi dal život - lebo to je v každom prípade pravda (a niekedy ho bohužiaľ aj vezme...). Ostatné je už indi-vindi. A poznám minimálne dve osoby, ktoré ti povedia, že ich milovaný (nie milenec, ako si zľahčujúco napísala ty) je pre ne dôležitejší a bližší ako matka.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#117 13. 6. 2012 23:48

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Tohle je Majkafo přesně to,proč tě lidé odmítají,nemají tě rádi a nevěří ti......bohužel,ty si to interpretuješ přesně naopak.....
Možná kdybys ubrala pár kostelíčků,Bohů,milých,vnoučátek a kdovíjaké bohulibé havěti...a hodila se do normálních lidských kolejí....snad by tvé EQ rozkvetlo..
a tudíž i tvé přijetí společností,kterou tak ráda káráš...
sorry za offtopic Jess,ovšem nemůžu si pomoci..

Není tady

#118 13. 6. 2012 23:49

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Jessika napsal(a):

Ale, hoďte bobek na název a podvědomí... tongue

Pište, jak vás mámy s... a jak je přesto máte rády.
To mi pomáhá a to si ráda přečtu wink

Mama ma serie neskutočne a niekedy ma stojí veľa síl nielen nebyť hnufná, ale aj uveriť, že TOTO je moja krv a moje gény. Už párkrát som sa otca pýtala, či ma náhodou nemal s inou ženou (u mňa je otec istý, matka ťažko uveriteľná lol ). Vraj to JE moja matka, nedá sa pred tým ujsť. A najviac sa bojím, že budem ako ona (a už cítim, že budem dumbom ). Čo už....

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#119 13. 6. 2012 23:49

Ziki
♥♥♥♥♥--

Můj případ - to sedlo. Hledám prostě v mámě "mámu", která mi odešla s babičkou.
A násilím jí do této role rvu a takhle to dopadá...
Ale není to nejhorší, to ne. Jenom jako mají některé dámy iluze o nekonečné lásce se svým milovaným , já mám takové iluze o roli matky a když iluze poblikává, tak se divím...

U nás je to ještě opepřené tím,že máma s babičkou nevycházela.

Není tady

#120 13. 6. 2012 23:53

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Jessika napsal(a):

dusička napsal(a):

Jessika napsal(a):

Svatá pravda ... jenom nevím, proč (když máme ty mámy tak rády) si nerady připoutíme, že jsme jako ony lol

Jako ony jsme když se nám to u ní líbí
jako ony si nechceme připustit, když je to pro nás negativní vlastnosti, pro nás ,nebo pro mámu loldumbom

To je fakt.
Teď mně napadlo - kdo bude jednou vychovávat mně,když mám jen syna? va

Ja len nevlastného, aj to 1500 km ďaleko... grater Ja sa  budem musieť vychovávať sama, alebo poprosiť neter...

Brita

Není tady

#121 13. 6. 2012 23:55

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Mamu si vážim a som jej vďačná, že mi dala život, plus ma vychovala, ako vedela... (A ešte by sa našlo pár plusov, ale toto je univerzálne). Toto jej uznám, aj keby inak bola vraždiaca pedofilka. Nejde cez to vlak.

Brita

Není tady

#122 13. 6. 2012 23:57

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

A mám ju rada, lebo ju proste mám rada, aj keď by som ju niekedy najradšej zastrelila na výstrahu pred nastúpenou rotou.

Brita

Není tady

#123 14. 6. 2012 1:52

koniklec
♥♥♥♥---

No, tak já si své maminky hodně vážím za spoustu věcí. Mám ji ráda a poslední dobou se o ni trochu i bojím. A přesto jsem ještě nevymyslela, jestli a jak navázat kontakt, aby nám to oběma (reps. všem 3 včetně táty) neuškodilo. Lidská smečka je komplikované společenství...

Není tady

#124 14. 6. 2012 14:28

Jessika
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

lupina montana napsal(a):

Jess, jak jsme to měla s mámou, to by nebylo hezký čtení a bohužel se nám nikdy nepovedlo dobrat nejneže porozumění, ale ani toho nejprostšího spolužití. Naprosto s tebou cítím.....možná to naše děsný bylo svým způsobem lepší, než ztratit nalezený poklad pussa
Ale poslyš - zeptala ses jí? Respektive, jste na tom tak, že se vůbec můžeš zeptat - mami, co se stalo, tušíš to? Že ještě nedávno jsme se tak hezky bavily a teď jsi se vším nespokojená.....

To víš, že jsem se ptala... Ale dozvěděla jsem se, že já jsem ta "jiná".
Ona se prý chová stále stejně a neví, co mi přelítlo přes nos smile
Tak jsem se ptala, v čem jsem jiná a prý v tom, že jsem strašně nervózní a že se na mně hned pozná, kdy  jsem dobře naložená a kdy ve stresu a když jsem ve stresu (což jsem prý pořád), tak je jí jasný, že budeme hádat ... a jsme zase na tom kolotoči.
Jo, je to těžký, s náma oběma -dokonce jsme se letos dohodly, že až budu na chatě na dovolené, tak ji přívezu zpátky do města, abychom se tam nespapaly wink
Ale v podstatě vím, že bych měla být vděčná za těch pár let, co jsme si rozuměly ... možná se to trošku vrátí a možná ne. A možná se to bude zhoršovat, ale to budu řešit - nebo spíš budu NEřešit až to přijde. Díky za pochopení a je to věčný téma ... ne, že ne gloria

Člověk je moudrý, ale lidstvo je hloupé...

Není tady

#125 14. 6. 2012 14:58

helena
♥♥♥♥♥♥♥

že jsem strašně nervózní a že se na mně hned pozná, kdy  jsem dobře naložená a kdy ve stresu a když jsem ve stresu (což jsem prý pořád), tak je jí jasný, že budeme hádat ... a jsme zase na tom kolotoči
Aniž bych chtěla rejpat... jen se ptám - fakt nejsi (nebo nějakej čas nebyla jsi) nervózní a ve stresu nějak nadmíru? Nebo nějak jinak, než byla maminka zvyklá?
Možná, že tohle je ten pudl pod zemí http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png - blbý období, při setkání vám vzájemně něco nesedlo... a od tý doby je máma "nastražená", že zas budeš nervéz... ty to na ní samozřejmě poznáš a zareguješ, řekněme, mírně nevrle, čímž jí potvrdíš ten stres a nervozitu... a jak říkáš "jsme zase na tom kolotoči", aniž byste si vůbec uvědomovaly, že si navzájem dráždíte tykadýlka http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí