29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Jsem tu na foru nová a je bezvadné, dostala jsem zde výborné rady a nasbírala informace.
Tak tady také jedna ode mě.
Nevím, jakou máte zkušenost s plínkami z DM - Babylove. Já je milovala, jsou za dobrou cenu, neprotékají, dcerce sedí, nesmrdí jak Pampersky! Navíc když si vytisknete joker, tak jsou to definitivně ty nejlevnější a nejlepší plenky na trhu - myslím
Tedy alespoň donedávna - teď udělali nějakou inovaci nebo co, plínky jsou štíhlejší a hezčí. Ovšem ouha! Naše dcera se po nich tak neuvěřitelně osypala, že jsme to léčili asi týden, měla úplně slité nožky, rudá vyrážka zasahovala až na záda - no prostě děs.
Tak valím do DM hodit jim to na hlavu - ani jsem neměla účet - a paní vedoucí vůbec neprotestovala - dokonce (asi když viděla jak soptím) donesla z kanceláře vyjádření od výrobce, že plenky neobsahují nic závadného - haha!
Prý si jim tam stěžovalo víc maminek že mají osypané dítě a také jim ty plenky vracely. Takže si nechali poslat vyjádření, ve kterém se samozřejmě nedozvíte pravdu.
Ať už je to jak je to, já je přestala kupovat úplně.
Teď mám plínky Tesco - není to sice žádný výbuch, ale nesmrdí a dítě po nich nemá spálené tělo.....
Pokud máte někdo podobnou zkušenost (jedna moje kamarádka se stejně starou holčičkou mi to potvrdila také), prosím napište, ať se ostatní maminky těchto plínek vyvarují. Pokud má vaše dítě citlivou kůži, raději bych opravdu zvolila jinou značku. U nás jsou Babylove definitivně u ledu a prdýlku máme zase jako z alabastru
Není tady
Tutule napsal(a):
Davídkovi nevadí ani ty "staré" ani ty nové a to má citlivou kůži.
Jsme na tom stejně, ale Dadů není až taková cíťa
Jen mi přišlo, že ty nové nesají tak pěkně jako ty tlusté, takže je nepoužíváme a jedem taky v zelených Tescách - teda pokud nelátkujem, že
- to je na opruzeniny stejně nejlepší
alespoň pro nás
Kari, nemohlo se to u vás spojit třeba se zubama?
Není tady
Také používáme tyto pleny a přestože má malá atopický ekzém (někdy mírnější, někdy nad ní brečím, jak to má hrozné), tak nám tyto pleny nikdy nevadily a nevadí. Takže bych to také viděla spíš jako reakce na něco jiného, než DM pleny.
Není tady
Kari, nemohlo se to u vás spojit třeba se zubama?
No nemyslím, po třech "nových" plenách DM okamžitě reakce - ale fakt drsná, normální oheň, jakoby popálené, to jsem ještě neviděla - měla to hlavně všude tam, kde se "sucháče" dotýkají kůže. Osýpky nebo mírná opru by prostě vypadaly jinak.
Každopádně mě dost zarazila reakce vedoucí z DM, protože sklopila hlavu, vůbec se nehádala a vytasila peníze - navíc se omlouvala a valila pro to vyjádření, který si tam asi maminy vyřvaly, nebo co.
Prostě mě dost šoklo, že evidentně víc dětí mělo reakci, a že to dál prodávaj.
No ale pokud je většina dětí v pohodě a nevadí jim tyhle plínky, je to samozřejmě dobře. Nicméně si myslím, že by bylo velmi zajímavé vědět, jaké je to procento nás "postižených".
Není tady
Taky mě teď napadá, že to mohla být třeba nějaká vadná série. Možná jim těch pár balíků co poslali k nám do kšeftu prostě spadlo do Sava
Upravil(a) KaraDara (6. 6. 2012 20:35)
Není tady
Já jsem jen v porodnici používala kojenecké Huggies,jinak jen Babylove a to i teď ty nové a žádná taková reakce nebyla a nedám na ně dopustit.
U nás je také hodně citlivá pokožka hlavně u druhého dítka a naprosto bez reakce. Červený zadeček a vše kolem bylo u nás u zoubků a to byl opravdu děs,ale že by plenky? To se mi moc nezdá.....ale stát se může všechno...
Není tady
No mě to přijde taky divný. Proto jsem byla zvědavá na reakce ostatních. Byly to nejlepší plíny na truhu - teda pro nás. Každopádně od tý doby prostě nemám odvahu je znovu zkusit. Tak Tescujem :-) Je fakt, že po Pamperskách to má v okolí kyčlí taky trochu....
No ale naše děvčátko už si naštěstí říká "aa", tak doufám, že brzo nebudem potřebovat žádný a bude klid. A o ušetřených penězích nemluvě...
Není tady
Jak je to s těmi plenkami od dm? My kupujeme pořád jen Pampars, ale s dvěma dětmi už to jsou pořádné výdaje a koukáme po alternativě. Před pár měsíci byla super akce v Rossmannu, maminky vykupovaly po balíkách ... ale teď už dlouho nic velkého k vidění nebylo a balíky nám dochází :-( Kontrolujeme zde: http://www.akcniceny.cz/zbozi/hledej/plenky/ ale pokud byste věděly o něčem levnějším, třeba i nějaké eshopy, dejte vědět!
Není tady
Nám vyhovovaly plenky z Tesca, ale ty lepší v zeleném obalu, a akce na ně bývá dost často (buď sleva, nebo 2 a 1zdarma) a jako jediné nám vydržely na celou noc bez protečení, DM jsme používali na den a také spokojenost, nikdy žádná opruzenina apod.
Není tady
aLi3n napsal(a):
Jak je to s těmi plenkami od dm? My kupujeme pořád jen Pampars, ale s dvěma dětmi už to jsou pořádné výdaje a koukáme po alternativě. Před pár měsíci byla super akce v Rossmannu, maminky vykupovaly po balíkách ... ale teď už dlouho nic velkého k vidění nebylo a balíky nám dochází :-( Kontrolujeme zde: http://www.akcniceny.cz/zbozi/hledej/plenky/ ale pokud byste věděly o něčem levnějším, třeba i nějaké eshopy, dejte vědět!
My stále značku nezměnili...jednou jsem koupila z rossmana, ony jsou téměř stejné, ale přišly mi trošku větší a noční plena protékala, ale s DM se mi to (teda synovi ) nikdy nestalo, takže za nás spokojenost - cena x kvalita.
Není tady
Já dávám dceři dm plenky už asi rok a musím zaklepat, že zatím s nimi žádnou opruzeninu ani nic podobného neměla. A vydrží opravdu i těch cca 10-12 hodin (ale to už je opravdu maximum :-) ).
A jestli je v tom chemie? Ve kterých není? To bys musela používat opravdu jen látkové plenky a to ještě z biobavlny.
Není tady
Jojo, všechny papírové plenky jsou z chemie a převážně z ropy...proto je název papírové dost zavádějící:-( To byl taky jeden z důvodů, proč jsem se rozhodla látkovat a nelituju. Dnes už je to pohoda, nic se nežehlí a je to vlastně stejné jak s papírovkama, jen se pere a to pere pračka:-)
Není tady
KaraDara napsal(a):
Pokud máte někdo podobnou zkušenost (jedna moje kamarádka se stejně starou holčičkou mi to potvrdila také), prosím napište, ať se ostatní maminky těchto plínek vyvarují. Pokud má vaše dítě citlivou kůži, raději bych opravdu zvolila jinou značku. U nás jsou Babylove definitivně u ledu
a prdýlku máme zase jako z alabastru
Ahoj no mě muselo hned napadnout, že je i jiné řešení. Já teda zkoušela prakticky skoro všechny druhy, chtěla jsem prostě zjistit osobně co jse nejlepší. Pampersky se mi docela zamlouvaly (hlavně s indukčním proužkem) Myslím ale, že na tu dětskou pokožku jsou tak jako tak nejlepší látkové pleny. Sice je s tím kapku víc práce, ale je to prostě jednou kvalitní přírodní materiál a v případě dražší varianty si může být člověk dost jistý že v tom není žádná šílená chemikálie a podobně. http://www.mamaja.cz/latkove-pleny/To je prostě můj názor no..
Není tady
Tak u nás to bylo pravidlem při všech značkách až dokud jsem nenarazila na Cam Batuffi, ty nám sedí a tak je používáme furt, s tou chemií si to taky myslím, možná jen většina dětí není tak přecitlivělá jako byl můj prcek ale je do děsný byznys
Není tady
Stránky: 1