Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#151 4. 6. 2012 21:14

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Re: Jak se žije v dnešní době ??

juj tak mažu návod lol

Upravil(a) dusička (4. 6. 2012 21:16)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#152 4. 6. 2012 21:15

holcina
♥♥♥♥♥♥-

To jsem si taky myslela, že umím:-) poradit nechci, díky, dokonce jsem našla návod i na netu, ale zas ho rychle vypnula. Schválně jestli si někdy vzpomenu:-)))

Není tady

#153 4. 6. 2012 21:24

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Moje babička vždycky říkávala, nezáleží jaký budeš mít vzdělání, ale jak se vdáš.
Něco na tomhle určitě je.

Ve škole jsem byla šikovná, měla vyznamenání, střední bez problémů, 4roky praxi ve mzdovce, buch jedna mateřská,druhá mateřská, odstupný, skladová účetní, třetí mateřská, odstupný, ted druhým rokem finační účetní na dobu určitou, co bude dál nevím, zatím neřeším.
Jen chci napsat, že ne vždy titul je známkou ke štěstí.

dřív to určitě platilo,ale dnes už ne.

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#154 4. 6. 2012 21:25

holcina
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

juj tak mažu návod lol

neprovokuj lollol

Není tady

#155 4. 6. 2012 21:30

REŇAS
Host

aprill napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

aprill, proč se k reňas a tomu, že si dodělává maturitu stavíš tak negativně ? je dobře, že něco dělá ..

nestavím se negativě. reňas si myslí, že s maturitou bude všechno jinak. s jejím postojem k životu to bude mít těžké ať má maturitu nebo ne.

Ty myslíš za mě,aprill ? Já jsem někde psala,že s maturitou bude vše jiné? Najdi mi tu větu. wink

#156 4. 6. 2012 21:39

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Je a já si vzpomněla jak za totáče nebyly k sehnání žádný pěkný hadříky. Babička mi ušila pár hadříku , já sama jsem začala plíst v sedmičce a měla jsem vždycky pocit, že jsem originální a že nesplývám s davem.
Nebo pamatujete na ty pěkný svetry dovážený z Maďarska? Já jsem si se "šífáckým" vzorem upletla a do toho hodila lurex - třpytivou nit lol a byla jsem oháklá jak z tuzexu.
První rifle jsem měla ve 12ti a to od Poláků,kteří u nás byli na brigádě.
Jo a taky jsem měla tu rubikovku,kterou měl v 83 každý. Kdo jí neměl, cítil se méněcenej, možná jako ted mládež když nemá ani jedno značkové tričko wink takže tu mládež chápu.
A řekla bych,že nezáleží jak kdo chodí oblíkanej, ale jakou má tu "auru" jak vyzařuje na druhý lidi. stolt

nikdy jsem rubikovku neměla a netoužila po ní. a neřekla bych, že mladí se cítí něják blbě, když nemají ani jedno značkový triko. každýho bere něco jinýho a že by značkový hadry byly až tak rozhodující .. tyhle hranice možná nastavují děckám rodiče sami.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#157 4. 6. 2012 21:47

REŇAS
Host

majkafa napsal(a):

lea64 napsal(a):

Adidas, Puma, Nike beru jako běžnou sportovní značku, ne žádný luxus. A taky bych využila slev.

Ano. A ve slevách se dá opravdu dobře a finančně přijatelně nakoupit.

Reňo, jaké přesně značky pokládáš za značkové věci ty? V jakých značkách děti ve škole tvé dcerky chodí? Jak je vidět, je "značka" a "značka".

Já osobně nepřemyšlím o značkách,nějak se tím nezabývám. Je mi to vážně jedno.  Vy jste začaly o značkových hadrech a já se přidala. Ale co vím,dítka ve škole řeší od těch zmíněných sportovních Nike,Puma,až po ty jak Vy říkáte obyčejné značky z CA,HM..a všech těch možných,co jsou k dostání v OC. A znovu píšu né já,ani nijak zvlášť mé dítka(teda syn 15 vůbec ),ale u dcery ve třídě je to tam docela šílené,tam se  to řeší hodně,jsou to cca 11 leté děti. Pro ta dítka asi je vše značka,co není od Vietnamců,my jsme dospělí,díváme se na to jinak než ta dítka. vissla Tam,už byly,až takové posměšky a odstrkování z kolektivu,že tam to řešil učitel,teda spíš k nim promlouval,že nikdo nemůže mít vše hned,že nikdo z nich není tak bohatý atd,no účinek to moc nemělo,alespoň co já vím. To,že není to nejdůležitější v čem kdo chodí a na tom se přátelství nezakládá,už je vysvětlení na nás rodičích.
Sklouzlo to tu dle mého k probíraní značek,k tomu co je a není značka.

#158 4. 6. 2012 22:00

REŇAS
Host

PPavlaa napsal(a):

dusička napsal(a):

Je a já si vzpomněla jak za totáče nebyly k sehnání žádný pěkný hadříky. Babička mi ušila pár hadříku , já sama jsem začala plíst v sedmičce a měla jsem vždycky pocit, že jsem originální a že nesplývám s davem.
Nebo pamatujete na ty pěkný svetry dovážený z Maďarska? Já jsem si se "šífáckým" vzorem upletla a do toho hodila lurex - třpytivou nit lol a byla jsem oháklá jak z tuzexu.
Jo a taky jsem měla tu rubikovku,kterou měl v 83 každý. Kdo jí neměl, cítil se méněcenej, možná jako ted mládež když nemá ani jedno značkové tričko wink takže tu mládež chápu.
A řekla bych,že nezáleží jak kdo chodí oblíkanej, ale jakou má tu "auru" jak vyzařuje na druhý lidi. stolt

nikdy jsem rubikovku neměla a netoužila po ní. a neřekla bych, že mladí se cítí něják blbě, když nemají ani jedno značkový triko. každýho bere něco jinýho a že by značkový hadry byly až tak rozhodující .. tyhle hranice možná nastavují děckám rodiče sami.

Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 17:53)

#159 4. 6. 2012 22:01

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

dusička napsal(a):

souhlasím

Není tady

#160 4. 6. 2012 22:03

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Renas - a co kdyby si jí něco upletla, uháčkovala - nějaký model?
Já jsem ted holce uháčkovala svetřík z obyčejné bavlny,zítra když tak vyfotím, a je to model jak z "nextu" lol jde o to,aby prostě měla asi originál, aby byla jiná. Vždyt tady nejde až tak o tu značku.

Není tady

#161 4. 6. 2012 22:15

REŇAS
Host

dusička napsal(a):

Já jsem ted holce uháčkovala svetřík z obyčejné bavlny,zítra když tak vyfotím, a je to model jak z "nextu" lol jde o to,aby prostě měla asi originál, aby byla jiná. Vždyt tady nejde až tak o tu značku.

Duši,jsi šikovná,já na tohle opravdu né. A ani  takové věci moc nemůžu,šití atd.(oči). Ale u nich ve třídě se nehraje na originály,ale na značky a dle nich značkové obchody a tam jí věci nakupuji v rámci možností,ale,jak píšu i klidně u Vietnamců apod. Ona je spokojená,ale,jakmile už řekla,že něco má nebo proč by nemohlo být i od těch Vietnamců,nastala reakce jaká nastala. A když má něco třeba z HM nebo z CA nebo podobně,vždy slyší´pak ve třídě, to máš beztak zaseeeee od Tamanů... vissla

#162 5. 6. 2012 0:19

Ziki
♥♥♥♥♥--

Martinka1 napsal(a):

Možná to nevidím úplně dobře, pak ale nechápu, proč bys zakládala tohle téma a psala do něj tak, jak píšeš - na mě to působilo dost negativně.
Tj. všechno kolem mě nefunguje tak, jak má :-)

Zamyslet se nad společností není snad nic nenormálního. Proč by na to nemohlo existovat diskusní vlákno. Zabývají se tím intelektuálové, politologové, duchovní, sociologové..tak co.
Jenže my se můžeme rozhodnout to NEZVLÁDAT (a pak si za to vzít odpovědnost)
Tu odpovědnost bych nedávala do závorky,ta je zásadní. Někoho ty důsledky mohou drtit. A ne každý se dobrovolně rozhodne to nezvládat.

Opravdový přítel je ten, který první přijde, když celý svět odejde.

Není tady

#163 5. 6. 2012 6:02

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

dusička napsal(a):

Ba ne nenastavuji.Ja deti oblekala po cele detstvi pouze ze sekace a nekolik malo bot u Vietnamcu.Presto deti uderem 14 let chteli znackove boty i obleceni.Boty jsem jim znackove kupovala,kdyz jsem jeste v praci mela 13 a 14 plat. Mikynu vetsinou dostali k vanocum nic vic.Pak si na to vydelavali po brigadach.
Pomatuji si,ze za dob meho mladi kdo nemel rifle byl tercem posmechu a menecenny.Totez jsem nechtela,aby zazivali moje deti.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#164 5. 6. 2012 6:13

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

majkafa napsal(a):

lea64 napsal(a):

Reni, já se vždy pobavím nad klaněním se "značkovému" oblečení. Předpokládím, že značkovým oblečením se myslí CA, HM, Orsay, Kenvelo, New Yorker apod. To je přece obyčejná konfekce, někdy v kvalitě hadru na podlahu. A to že je mnohdy předražená, za to si můžeme sami. Na jih, západ  i sever od našich hranic, jsou ceny toho samého zboží nižší. Ale u nás se to koupí, protože je to ZNAČKA.

Fíha. Tohle já nepokládám za značkové oblečení.
Já za něj pokládám adidas, nike, puma, desigual, Luis Vuitton, Versace atd.

myslím, že jsou značky mladých.  a v obchodech ,které uvedla lea je výhodné nakoupit jen když je nějaká akce. protože cena mnohonásobně převyšuje kvalitu.

Pochybuju,ze mlady tyhle znacky nosi.Co ja vim  a vidim v okoli co nosi mlady jsou to znacky DC,Vans,Nugget,Circa.....Znacky puma,adidas nosi starsi rocniky jako my.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#165 5. 6. 2012 6:21

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

To teda nevim jestli tohle mezi mladyma frci.
Ja hodne pletla byl to muj velky konicek.Deti jsem mela opletene do jejich veku 13,14 let.Pak,uz to nosit nechteli.Nenosily se svetry,ale mikyny. Od te doby jsem,uz nepletla vubec nic ani na sebe,protoze to prestalo byt moderni.

Není tady

#166 5. 6. 2012 6:54

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Erem - a ruční práce jdou znova do mody.
Máš pravdu v tom,že kluci chtěj radši mikinu než pletenej svetr. Ale holky, třeba moje neteř (18) má pletený různý topy a tak.
jojo, dřív se to vyplatilo, měla si bavlněný triko pletený za 20Kč za sněhurky.
Reňo - ale nemusí to být jen pletení, háčkování, co takhle třeba obyčejný tričko, at si holka na něj našije korálky, něco namaluje, bude mít vlastní výrobu, a to by bylo,aby se jí děti posmívaly

Upravil(a) dusička (5. 6. 2012 6:55)

Není tady

#167 5. 6. 2012 6:57

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Reňas - koukej - něco takovýho myslím, to byste s holkou zvládly wink http://www.topnavody.cz/textil/zdobeni- … sobi2Id=41
nebo tady http://www.hezkevecicky.cz/zariva-aplikace.html
a tady taky http://www.basama.eu/

Upravil(a) dusička (5. 6. 2012 7:00)

Není tady

#168 5. 6. 2012 6:58

majkafa
Host

eremuruss napsal(a):

Pochybuju,ze mlady tyhle znacky nosi.Co ja vim  a vidim v okoli co nosi mlady jsou to znacky DC,Vans,Nugget,Circa.....Znacky puma,adidas nosi starsi rocniky jako my.

JJ. Já jsem jen namátkově napsala, co mě v tu chvíli napadlo.
Řekla bych, že mnou jmenované značky jsou značky opravdu sportovní, ne na běžné nošení, i když je někteří na běžné nošení používají. Chodím na HEAT a tam se nosí tyto značky, funkční oblečení, co dobře odvádí pot.

#169 5. 6. 2012 7:02

majkafa
Host

Taky jsem kdysi hodně pletla, naučila jsem se z nouze i šít, když byly děti malé. Chtěla jsem je hezky oblékat a hezké věci nebyly moc k dostání. Šila jsem i džínečky a džínové šaty a sukně ze starých džínů podle Burdy, teplákové soupravy z "hadrů" na utírání strojů, byla to skvělá kvalitní barevná teplákovina, jen to byly malé kousky. Šila jsem také šusťákové soupravy, oteplováky a zimní bundy, ve školce a jinde  jsem byla chválena, nevěřili, že je to opravdu šité doma.
Řekla bych, že teď se pletené věci vrací do módy. Zimní svetry a čepice určitě. Má dcerka si u mě objednala věci pro vnoučka a tak asi po 12 letech začnu zase plést. Zručné pletařky, za jakou se považuji i já, dokážou uplést zázraky, že to vůbec nevypadá jako ruční práce. Upletené věci nemusí vypadat prvoplánově, když si s tím dá člověk práci, najde ty správné vzory a střihy... Pár takových vychytávek mám.

Upravil(a) majkafa (5. 6. 2012 7:04)

#170 5. 6. 2012 8:43

Vachu
♥♥♥♥♥--
Místo: Brno

REŇAS napsal(a):

... u nich ve třídě se nehraje na originály,ale na značky a dle nich značkové obchody a tam jí věci nakupuji v rámci možností,ale,jak píšu i klidně u Vietnamců apod. Ona je spokojená,ale,jakmile už řekla,že něco má nebo proč by nemohlo být i od těch Vietnamců,nastala reakce jaká nastala. A když má něco třeba z HM nebo z CA nebo podobně,vždy slyší´pak ve třídě, to máš beztak zaseeeee od Tamanů... vissla

Rozumím tomu tak, že hlavně dnešním dětem se žije hůř než nám... (?) ... za našich školních let se takové kraviny neřešily !

Není tady

#171 5. 6. 2012 8:59

REŇAS
Host

------------------------

Upravil(a) REŇAS (8. 6. 2012 17:50)

#172 5. 6. 2012 9:04

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Vachu napsal(a):

REŇAS napsal(a):

... u nich ve třídě se nehraje na originály,ale na značky a dle nich značkové obchody a tam jí věci nakupuji v rámci možností,ale,jak píšu i klidně u Vietnamců apod. Ona je spokojená,ale,jakmile už řekla,že něco má nebo proč by nemohlo být i od těch Vietnamců,nastala reakce jaká nastala. A když má něco třeba z HM nebo z CA nebo podobně,vždy slyší´pak ve třídě, to máš beztak zaseeeee od Tamanů... vissla

Rozumím tomu tak, že hlavně dnešním dětem se žije hůř než nám... (?) ... za našich školních let se takové kraviny neřešily !

Dnes se všem lidem mnohem líp:-)) jen si to málokdo uvědomí. A za našich let se taky řešily džíny, atd. děti se budou pořád porovnávat

Není tady

#173 5. 6. 2012 9:11

REŇAS
Host

Vachu napsal(a):

REŇAS napsal(a):

Kdo napsal,že se dnešním dětem žije hůř?? vissla A pokud se takové kraviny neřešily a dnes se řeší,tak je to taky prvek dnešní doby a pro některé ty děti může být oříšek se obrnit proti takovým věcem,Vachu.

#174 5. 6. 2012 9:13

REŇAS
Host

holcina napsal(a):

Vachu napsal(a):

REŇAS napsal(a):

Dnes se všem lidem mnohem líp:-)) jen si to málokdo uvědomí. A za našich let se taky řešily džíny, atd. děti se budou pořád porovnávat

Právě nad tím přemýšlím a bohužel porovnávají se.. vissla

#175 5. 6. 2012 9:17

majkafa
Host

Reňo, já bych spíš řekla, že tvou dceru ( a možná i jiné děti ze třídy ) ostatní šikanují. A to by se řešit mělo. Taková psychická šikana - to je pro dítě velmi těžké. V tomhle bys měla určitě zakročit. Nebo změnit školu.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí