|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
dusička napsal(a):
Četla jsi? Vysvětluji a řekla bych,že i dcera chápe,mé děti nemají na co si vzpomenou a řekla bych,že ani nijak zvlášť po tom netouží. Je jí 11 let. Ano starší syn,protože už konečně může si shání brigádu.
Ale já fakt netoužím mít po nějakém šíleném zisku za cenu všeho. Jsou i důležitější věci než být od rána do večera v práci,včetně víkendů a mít sice x prašulí na kontě,ale i to něco stojí. A kvalifikaci si momentálně doplňuji,příští rok budu končit a dál se uvidí.
Reňas já popravdě vůbec nechápu, proč to tedy řešíš, že jiný maj auta a značkový oblečení. Proč si založila tohle vlákno?
Podívej, já třeba žiju od vejplatěk vejplatě, na spoustu věcí nemám, ale že bych říkala, jak to dřív bylo lepší, že si všichni cpou za prací,aby měli zisk, no a co? Když je to baví, at to dělaj.
Mám tři děti. Značkový hadříky kupuju v sekáčích, nový značkový trika dostanou pod stromeček, a za ta léta, co kluci přestali růst, už maj triček hafu, a střídaj to, měněj mezi sebou. Jednou za rok se jim koupí značkový boty v akci a jsou in.
Na mobily si nehrajou. A že má někdo z jejich spolužáků nejnovější mobily? No a co? Svět na tom nestojí.
Já jsem napsala někde řeším,proč lidi mají auta a značkové oblečení?? Já to neřeším. Jen to dle mého patří také do tohoto tématu,jako jeden z prvků dnešní doby.
Dobře,mě to popisovat nemusíš. U nás taky značkové trika nemáme,ale proto,že nikdo z nás po tom netouží. Koupíme,co se nám líbí,né to co má značku. Syna nechytly nikdy značky. On má úplně jiné zájmy,ale to,už se asi opakuji. 
dusička napsal(a):
A co takhle napsat pozitivní zkušenosti z dnešní společnosti? hm

Už jsem začala, mám pocit, že lidi začínají chápat, že to není jen o penězích, ale o úplně jiných věcech. Začínají hledat, co je baví, dělají co je baví a nenechají se ovládat společností. Já to vidím ve svém okolí :-)
Není tady
dusička napsal(a):
To můžeme taky,však je to téma,jak se Vám žije v dnešní době,takže klidně sem i s pozitivy. 
REŇAS napsal(a):
dusička napsal(a):
Četla jsi? Vysvětluji a řekla bych,že i dcera chápe,mé děti nemají na co si vzpomenou a řekla bych,že ani nijak zvlášť po tom netouží. Je jí 11 let. Ano starší syn,protože už konečně může si shání brigádu.
Ale já fakt netoužím mít po nějakém šíleném zisku za cenu všeho. Jsou i důležitější věci než být od rána do večera v práci,včetně víkendů a mít sice x prašulí na kontě,ale i to něco stojí. A kvalifikaci si momentálně doplňuji,příští rok budu končit a dál se uvidí.
Reňas já popravdě vůbec nechápu, proč to tedy řešíš, že jiný maj auta a značkový oblečení. Proč si založila tohle vlákno?
Podívej, já třeba žiju od vejplatěk vejplatě, na spoustu věcí nemám, ale že bych říkala, jak to dřív bylo lepší, že si všichni cpou za prací,aby měli zisk, no a co? Když je to baví, at to dělaj.
Mám tři děti. Značkový hadříky kupuju v sekáčích, nový značkový trika dostanou pod stromeček, a za ta léta, co kluci přestali růst, už maj triček hafu, a střídaj to, měněj mezi sebou. Jednou za rok se jim koupí značkový boty v akci a jsou in.
Na mobily si nehrajou. A že má někdo z jejich spolužáků nejnovější mobily? No a co? Svět na tom nestojí.
Já jsem napsala někde řeším,proč lidi mají auta a značkové oblečení?? Já to neřeším. Jen to dle mého patří také do tohoto tématu,jako jeden z prvků dnešní doby.
Dobře,mě to popisovat nemusíš. U nás taky značkové trika nemáme,ale proto,že nikdo z nás po tom netouží. Koupíme,co se nám líbí,né to co má značku. Syna nechytly nikdy značky. On má úplně jiné zájmy,ale to,už se asi opakuji.
No tak mi narozdíl od Vás značkové máme, i když bazarové.
A proč si to nepřiznat, značkové maj kluci rádi. a trika od vietnamců jsou blbej materiál,dělaj se jim z nich na těle pupínky. A kupujeme co se nám líbí. A radši choděj a střídaj dvě značkový trika.
Ano Reňas řešíš to, že je taková doba,kdy chtěj lidi nový z reklamy. Ale to je o lidech, to není o společnosti. Proč Ti ty lidi vaděj, že makaj o víkendu, že chtěj prachy a maj je?
Není tady
Mně se žije v dnešní době výborně. Již 22 roků.
Není tady
dusička napsal(a):
Reňas napsala:
Slyšela jsem o jednom člověku,který se s dělníkem ani nebude bavit,k čemu asi vede své děti? Realizovat se "jen"jako matka od více dětí v domácnosti,dnes podceňované
Renas - no a co, tak se ten člověk nebude s dělníkem bavit. To je o lidech, to není o době. Proč Ti to vadí osobně? Proč o tom píšeš?
Mě to nevadí vůbec,já nemám problém se bavit s kýmkoliv. Spíše bych řekla,že to asi něco vypovídá o něm samotném,ale je to jeho věc. Hodila jsem to jen do tématu,protože jsem si na to vzpomněla. Je to strýc od jedné dobré kamarádky. 
Petr100 napsal(a):
O.k.,přeji Ti to. 
:-) no vzpomněla jsem si, byla jsem na kurzu angličtiny a hráli jsme hru "kdo jsem"... měla jsem na čele nalepený lístek se jménem. Nemohla jsem na to přijít. Nakonec jsem se nechala poddat... byla to nějaká oblíbená televizní moderátorka. No jak bych to měla vědět, že jo :-) Když na TV nekoukám :-)
Takže tímhle jsem trochu "znevýhodněná" v "normální" společnosti :-)
Není tady
Reňas mně přijde že se podceňuješ. Chápu Tě, že si nepotrpíš na značkových věcech,že vystačíš s málem co máš, ale přijde mi,že čekáš od druhých,aby byli jako Ty. Aby neujížděli a "nehamtili" po nových autech, nových mobilech. Ale o co de? KDyž na to maj, at si to koupí ne?
Vždyt my přeci víme, že štěstí si za peníze nekoupíš. Já fakt nerozumím tomu, co řešíš,proč si to psala.
Jak se žije v dnešní době?
Za mě - má svý pro i proti, ale neřekla bych, že je to horší doba oproti dřívějšku. Vždyt jak žily naše prababičky? Co myslíš, měly se líp než my?
Upravil(a) dusička (4. 6. 2012 17:18)
Není tady
Martinka1 napsal(a):
dusička napsal(a):
Už jsem začala, mám pocit, že lidi začínají chápat, že to není jen o penězích, ale o úplně jiných věcech. Začínají hledat, co je baví, dělají co je baví a nenechají se ovládat společností. Já to vidím ve svém okolí :-)
jj
a navíc já zjistila, když hledám to "dobro" pozitiva v člověku, že nenarážím na lidi,co by pomlouvali,podráželi,s dělníkama se nebavili a tak.
Není tady
Petr100 napsal(a):
dtto 
dusička napsal(a):
REŇAS napsal(a):
dusička napsal(a):
Dobře,mě to popisovat nemusíš. U nás taky značkové trika nemáme,ale proto,že nikdo z nás po tom netouží. Koupíme,co se nám líbí,né to co má značku. Syna nechytly nikdy značky. On má úplně jiné zájmy,ale to,už se asi opakuji.No tak mi narozdíl od Vás značkové máme, i když bazarové.
A proč si to nepřiznat, značkové maj kluci rádi. a trika od vietnamců jsou blbej materiál,dělaj se jim z nich na těle pupínky. A kupujeme co se nám líbí. A radši choděj a střídaj dvě značkový trika.
Ano Reňas řešíš to, že je taková doba,kdy chtěj lidi nový z reklamy. Ale to je o lidech, to není o společnosti. Proč Ti ty lidi vaděj, že makaj o víkendu, že chtěj prachy a maj je?
Značkové,mají někteří kluci rádi,to máš pravdu. Né můj syn,tomu se to hlavně musí líbit a jinak je celkem nenáročný,moda fakt není jeho koníček a myslím,že ani nebude. V tom jsem já horší. Bude mít klidně triko za 50,-,hlavně,aby se mu líbilo a i aspoň něco vydrželo. Kvalita oblečení je jak,kde asi. Je mi jedno,kde nakupuji. Jo a pardon,jedny kraťasy má Nike a to jsem mu ještě já objednala z aukra,bez jeho vědomí. Prostě vypadaly dobře,byly v jeho velikosti a hodily se mu zrovna. No a já vlastně,mám botasky,ale jen proto,že jsem tehdy potřebovala pevné,bez textilního materiálu s dobrou podrážkou a jiné tam zrovna nebyly. Ono jinak mi to je jedno,stejně to dnes vše šije a vyrábí made in China a Turkey,co si budeme namlouvat. 
Martinka1 napsal(a):
REŇAS napsal(a):
Psala jsem snad,že já to mám tak taky? My zas například nemáme dodnes auto a ani po něm nijak netoužíme..(to jen jako příklad,jak jsi Ty psala o té TV). My raději chodíme pěšky,nevadí nám cesta vlakem apod. a máme rádi turistiku,zajet někam do přírody a k tomu vedem i své děti. Navíc syn je na železnici více,jak doma.
Reni to je ok, já Tě nenapadám, zase na druhou stranu spoustu věcí máme.
Ale z Tvého psaní je strašně cítit, jak s tím nejsi srovnaná, že ostatní mají a Ty ne. Aspoň to tak vidím :-)
Takže Tě chci podpořit, že kašli na ostatní, buď hrdá na to, jak to máš Ty a ustůj si to vůči všem. Budou lidi, který Tě budou podkopávat - my taky takový máme a bohužel je to rodina, tu si nevybereš. Ale nedáme se.
taky to tak cítím, jinak by se nad tím nepozastavovala
Není tady
dusičko, co tě na reňas tak sejří, že pořád řešíš a ptáš se proč proč ?
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Pavli - nesejří tak nějak nic, ale zajímalo by mě to,proč Reňas vaděj lidi ve společnosti,který se honěj za prachama a kupujou si značkový oblečení.
Není tady
dusička napsal(a):
Reňas mně přijde že se podceňuješ. Chápu Tě, že si nepotrpíš na značkových věcech,že vystačíš s málem co máš, ale přijde mi,že čekáš od druhých,aby byli jako Ty. Aby neujížděli a "nehamtili" po nových autech, nových mobilech. Ale o co de? KDyž na to maj, at si to koupí ne?
Vždyt my přeci víme, že štěstí si za peníze nekoupíš. Já fakt nerozumím tomu, co řešíš,proč si to psala.
Za mě - má svý pro i proti, ale neřekla bych, že je to horší doba oproti dřívějšku. Vždyt jak žily naše prababičky? Co myslíš, měly se líp než my?
Nečekám,to by mě ani nenapadlo.
To já vím moc dobře,ani zdraví né. Ale proč jste to tady otočily jen na materiální stránku??? Co si napsat něco o té ohleduplnosti k druhým,lhostejnosti,která je kolem,o tom,že někde napadají maminku s klukem a chlapi jdou kolem a nezasáhnou,to samé případ v metru atd.?
REŇAS napsal(a):
dusička napsal(a):
Za mě - má svý pro i proti, ale neřekla bych, že je to horší doba oproti dřívějšku. Vždyt jak žily naše prababičky? Co myslíš, měly se líp než my?Nečekám,to by mě ani nenapadlo.
To já vím moc dobře,ani zdraví né. Ale proč jste to tady otočily jen na materiální stránku??? Co si napsat něco o té ohleduplnosti k druhým,lhostejnosti,která je kolem,o tom,že někde napadají maminku s klukem a chlapi jdou kolem a nezasáhnou,to samé případ v metru atd.?
Reňas - já naopak v okolí vidím, že si lidí pomáhaj, že se za sebe postavěj. Jsou k sobě ohleduplní. Jasně, najde se nákej blbec, kterej je neomalenej. Prostě hodím na něj nezájem, a zabývat se s ním a spát o něm? 
Není tady
aprill napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
REŇAS napsal(a):
Psala jsem snad,že já to mám tak taky? My zas například nemáme dodnes auto a ani po něm nijak netoužíme..(to jen jako příklad,jak jsi Ty psala o té TV). My raději chodíme pěšky,nevadí nám cesta vlakem apod. a máme rádi turistiku,zajet někam do přírody a k tomu vedem i své děti. Navíc syn je na železnici více,jak doma.
Ale z Tvého psaní je strašně cítit, jak s tím nejsi srovnaná, že ostatní mají a Ty ne. Aspoň to tak vidím :-)
Takže Tě chci podpořit, že kašli na ostatní, buď hrdá na to, jak to máš Ty a ustůj si to vůči všem. Budou lidi, který Tě budou podkopávat - my taky takový máme a bohužel je to rodina, tu si nevybereš. Ale nedáme se.taky to tak cítím, jinak by se nad tím nepozastavovala
Cítit to tak klidně můžete,ale není to pravda.
Já jsem fakt zažila dost věcí,že vím,že prašule v životě Vám pocity štěstí nezaručí a zdraví si za to taky nekoupíte.
Reni, ale o druhých se moc špatně píše. A ani se tím nic nevyřeší, tj. je to zbytečný.
Tobě se něco podobnýho stalo? Tak napiš o tom.
Podle mě, svět vidíme podle toho, jací jsme sami. Každý vidí svět jinak... jeden bude potkávat samý ochotný lidi, a druhý ty zlý. Ale není to o těch okolo, ale o mně, ne?
Teda aspoň o mně jo :-)
Neboli: na co se zaměřím, to uvidím :-)
Upravil(a) Martinka1 (4. 6. 2012 17:36)
Není tady
dusička napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Pavli - nesejří tak nějak nic, ale zajímalo by mě to,proč Reňas vaděj lidi ve společnosti,který se honěj za prachama a kupujou si značkový oblečení.
já bych neřekla, že ji to vadí, já to tak nevnímám. spíš tomu nerozumí, proč to dělají, bych řekla.
Není tady
on tě někdo nutí pracovat od rána do večera a o víkendech?
a to, že si ve svých 40 letech doděláváš teprve maturitu, tím bych se až tak nechlubila. co myslíš, že se pro tebe s maturitou změní? nic, zaměstnavatel dá přednost mladému absolventovi nebo někomu s praxi.
Upravil(a) aprill (4. 6. 2012 17:43)
Není tady
Reni, všimla jsem si, že už poněkolikáté jsi napsala, že jsi toho hodně zažila (předpokládám že špatného), možná že vidíš svět podle svých špatných předchozích zkušeností?
Ale všichni nemají stejné zkušenosti jako Ty, takže to uvidí jinak...
Není tady
REŇAS napsal(a):
aprill napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Takže Tě chci podpořit, že kašli na ostatní, buď hrdá na to, jak to máš Ty a ustůj si to vůči všem. Budou lidi, který Tě budou podkopávat - my taky takový máme a bohužel je to rodina, tu si nevybereš. Ale nedáme se.taky to tak cítím, jinak by se nad tím nepozastavovala
Cítit to tak klidně můžete,ale není to pravda.Já jsem fakt zažila dost věcí,že vím,že prašule v životě Vám pocity štěstí nezaručí a zdraví si za to taky nekoupíte.
a on to tady někdo píše, že za prachy si koupíš zdraví a štěstí? za peníze v praze dům, ale to je tak všechno .
Není tady

Upravil(a) dusička (4. 6. 2012 17:45)
Není tady
dusička napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Ale vůbec nevadí. Je to jejich život,ale napadlo mě to jako téma a trochu si podiskutovat o dnešní společnosti
Nebo si snad myslíte,že vše co se děje,je správné?? Vy se nepozastavíte nad tím,když v TV ve zprávách mluví o tom,že kluka v metru mlátil jeden syčák a lidi(hlavně)chlapi dělají,že nic a stojí pár kroků od té situace??