27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
s přítelem jsme spolu byli něco přes půl roku, a asi 4 měsíce u mě bydlel. Rozumněli jsme si tak nějak ve vem, jak v kamarádech, ve večerních zábavách, ve sportu, oba milujem zvířata.. Občas mívám svoje nálady a přítel nedokáe pochopit, e kdy mně to chytne, tak potřebuju být sama a vyvztekat se sama... Kdy se mě začne ptát co mi je a proč jsem náladová a tak, tak mě to dokáe jetě víc vytočit Stejně jako já jemu nevyčítám, e to občas přeene s árlivostí. Jene se se mnou rozeel, vím, e by mi nelhal a tudí soudím, e jeho odůvodnění, e jsem náladová a e na to nemá, je pravdivé..Jetě pár dní 2 dny předtím mi říkal, e mně miluje, bylo to úplně v pohodě a kdy jsem se ho pak druhý den zeptala přes zprávu, proč nepřijel jetě dom před prací, tak u bylo zle... večer se se mnou ani nebavil a druhý den ani skoro nespal, a dalí den mi přila zpráva, e skoro nespal protoe přemýlel o tom, jestli to má mezi náma jetě cenu. Přemluvila jsem ho, aby se za mnou stavil, e si o tom v klidu popovídáme, e jsme snad dospělí a nebudem to řeit přes zprávy. Ani jsem nevěděla co mu mám pořádně říct, vysvětlila jsem proč mám prostě občas nálady, protoe nemůu sehnat práci a mezi rodičema je to patný, tak se to dá pochopit, ale on to prostě asi nepochopil..Ptala jsem se jestli je to dostatečnej důvod k tomu, aby se se mnou rozeel a on začal, e prostě od vztahu čeká něco jinýho a e bych si měla najít nějakýho flegmoue, kterej mě při mý náladě nechá samotnou, e on to neumí a e nechce, abych to v sobě dusila, protoe bych to pak nebyla já.Kdy u jsem nevěděla co, tak jsem začala brečet jak malá, po chvíli začal brečet i on, dokonce mě pak i sám od sebe objal...ale na cokoliv, co jsem řekla, jen zápo*ně vrtěl hlavou. pak si el sbalit pár věcí a odeel... pořád doufám, e si to rozmyslí, snaím se mu nepsat.Jene někdy se to nedá vydret a tak mu třeba napíu a vrátí se mi odpověď e mu chybím,, tak proč teda není se mnou? Jednou mi říkal, e kdysi se rozeel s přítelkyní kvůli její chronický árlivosti ( myslím, e to u oprávněný důvod k rozchodu je) a e se k ní chtěl po pár týdnech vrátit, ale zjistil e spala s jeho kámoem a tak se na to vybodl... Já doufám, ale moc tomu nevěřím, doufám, e si to srovná v hlavě a bude nad tím také přemýlet. nevím jak tomu alespoň trochu pomoct. Je mi jasný, e mu musím dát pár dnů klid a neozívat se, aby se srovnal se situací a mohl přemejlet, ale pak bych tomu chtěla nějak pomoct.Já vím a přiznávám, e občas prostě vyjedu kvůli hloupostem, ale zase myslím, e pokud mě miluje,o čem jsem nikdy neměla důvod pochybovat, tak i s tou chybou...a taky si myslím, e náladová, svým způsobem, je kadá enská, jestli čeká e najde nějakou holku, která taková nebude, tak jí na ničem nebude záleet. Tak jsou otázky, jestli vám to přijde odůvodnělý, se takhle rozejít?
popřípadě nějaký tip, jak mu pomoct se rozhoupat? předem moc děkuju
Není tady
Tynpo,
pro kadého můe být důvodem k rozchodu něco jiného....
Já nevím, jak se chová, kdy dostane svoje záchvaty zuřivosti...já jsem taky horká hlava, a proto vím, e ivot se mnou někdy fakt není jednoduchý. A vůbec se nedivím tomu, kdy dá někdo přednost vztahu s povahově klidnějí osobou.
Zkus na těch tvých záchvatech zapracovat a pak teprve ře svého ex.
Není tady
A ty furt chce pomáhat vztahu, pak jemu, aby se rozhoupal....nejdřív pomo sama sobě a nauč se svoje záchvaty alespoň trochu korigovat. Navíc si myslím, e enská by chlapa uhánět neměla.
Není tady
no kdy jsem navrhla psychologa, jak kvůli němu tak i kvůli sobě, protoe vím, e by mi to pomohlo, tak mi řekl, e si myslí, e mi to nepomůe, fakt mě tenhle názor podpořil...
Není tady
tynpa napsal(a):
no kdy jsem navrhla psychologa, jak kvůli němu tak i kvůli sobě, protoe vím, e by mi to pomohlo, tak mi řekl, e si myslí, e mi to nepomůe, fakt mě tenhle názor podpořil...
tak to udělej sama za sebe a pro sebe....a na jeho názory kali. U spolu nejste.
Není tady
To přece není o tom, jestli je "odůvodnělý takhle se rozejít". Rozejít se lze jakkoliv a není třeba to nijak zdůvodňovat.
Jestli chce změnit něco u sebe, neptej se jiného na psychologa a prostě tam jdi. Je to tvůj ivot.
Je dobře, e poznal v tak krátké době, e nejste pro sebe ti správní partneři. Horí by bylo, kdyby to někdo z vás poznal, a budou na světě děti.
Pracuj na sobě, změń se, jestli nechce být taková, jaká jsi. Nebo zůstaň jaká jsi.
Ten, co k sobě patříte,se jednou objeví. A kdy ne, tak v přítím ivotě. Není ádný zákon být zadaná. Nauč se ít příjemně sama se sebou a budou se dít věci.
Podle toho co píe,to ten tvůj ex má celkem v hlavě srovnané,a to obdivuji.A tobě nebude někdy vadit tajeho árlivost,co myslí?
Má pravdu,e dost z nás je někdy tzv.náladových,jde asi spí o to,jak moc;já to sama na sobě někdy taky cítím a manel mi řiká,e jsem protivná a jde mi radi z cesty;netrvá to ale dlouho u mě,není to nijak výrazné ani často.
Ale mám známého,který je teda náladový jedna básen,jinak krásnej aramentní milej chlap.Ale kdy ho to chytne,je dobré se radi vzdálit a tohle v jeho podání by mě teda u chlapa vadilo moc.
Nech u v klidu tvého partnera,pokud mu u to ted na tobě vadí,nebude to lepí ani v budoucnu a def.rozchod vás asi nemine.
Není tady
tynpa napsal(a):
s přítelem jsme spolu byli něco přes půl roku, a asi 4 měsíce u mě bydlel.
To znamená, e jste spolu chodili něco málo přes 2 měsíce a pak se k tobě nastěhoval?
Není tady
no ne nastěhoval, ale spal u mě dost často i přes týden, jako úplně se přestěhoval tak po 4 měsících...Je pravda, e to bylo přehnaně brzo a podle toho to taky dopadlo. ZAse tak náladová nejsem, je pravda, e poslední dobou jsem na nervy z toho, jak nemám práci.. On kdy neměl práci, tak z toho byl taky na nervy.. A árlivost mi nevadí, já taková dřív byla taky, lo jen o to, e nevěděl, jestli mi můe věřit....Poslední dobou neárlil u skoro vůbec
Není tady
Moná, e by to takhle dopadalo stejně, ale daleko míň by ti to vadilo a přilo by ti to normálnějí, protoe by to nebyly takové srdcerváčské manévry .... Mám pocit, e jsem si nesčíslněkrát s někým drtila ruce a měla pocit nesmírného souznění, jenome to bylo třeba ve 20%, která byla zpočátku jediná viditelná, pak se postupně zjevovalo zbylých 80%, která nás od sebe poměrně nenásilně odloučila. Ráda na ta souznění vzpomínám .
Není tady
Bramborka napsal(a):
Moná, e by to takhle dopadalo stejně, ale daleko míň by ti to vadilo a přilo by ti to normálnějí, protoe by to nebyly takové srdcerváčské manévry .... Mám pocit, e jsem si nesčíslněkrát s někým drtila ruce a měla pocit nesmírného souznění, jenome to bylo třeba ve 20%, která byla zpočátku jediná viditelná, pak se postupně zjevovalo zbylých 80%, která nás od sebe poměrně nenásilně odloučila. Ráda na ta souznění vzpomínám
.
já ten pocit souznění měla jen 2x, naopak 2x jsem věděla e to stojí za prd... Nemyslím si e bych měla pomyslné "růevé brýle" vidím i jak jeho tak svoje nedostatky ve vztahu, ale já ty jeho byla ochotná překousnout, evidentně to nebylo vzájemný
Není tady
vidím i jak jeho tak svoje nedostatky ve vztahu, ale já ty jeho byla ochotná překousnout, evidentně to nebylo vzájemný
A proč by mělo?
Ona "ochota překousnout" taky můe bejt jen jinej název pro "větí závislost"... a chlapec se zřejmě bez tebe obejde snáz, ne naopak.
Mimo to nemůe počítat s tím, e i kdy někomu vysvětlí důvody svého chování (tedy u tebe náladovosti, vztekání ad.), postačí to k tomu, aby ho taky bezvýhradně přijal.
Není tady
helena napsal(a):
vidím i jak jeho tak svoje nedostatky ve vztahu, ale já ty jeho byla ochotná překousnout, evidentně to nebylo vzájemný
A proč by mělo?
Ona "ochota překousnout" taky můe bejt jen jinej název pro "větí závislost"... a chlapec se zřejmě bez tebe obejde snáz, ne naopak.
Mimo to nemůe počítat s tím, e i kdy někomu vysvětlí důvody svého chování (tedy u tebe náladovosti, vztekání ad.), postačí to k tomu, aby ho taky bezvýhradně přijal.
no, já na něm určitě závislá nebyla, ve vztahu to vypadalo spí naopak:supr: ne jako váně....spí kdykoliv jsem se někam pohla tak byl se mnou, kdykolik jsem se někam hla tak mě hlídal...Kdy někam chtěl a já nemohla, samozřejmě e jsem mu řekla at si jede na box sám, ale on raději zůstal doma:-D
Není tady
tynpa napsal(a):
já ten pocit souznění měla jen 2x, naopak 2x jsem věděla e to stojí za prd... Nemyslím si e bych měla pomyslné "růevé brýle" vidím i jak jeho tak svoje nedostatky ve vztahu, ale já ty jeho byla ochotná překousnout, evidentně to nebylo vzájemný
Ochotná překousnout - to není zrovna dobrý základ pro vztah. Ale ty to asi nevidí.
Ony by ti časem tím překousáváním "vypadaly zoubky". To není vztah, pokud v něm kdokoliv ze zúčastněných nevydrí jinak, ne e překusuje...
majkafa napsal(a):
tynpa napsal(a):
Ochotná překousnout - to není zrovna dobrý základ pro vztah. Ale ty to asi nevidí.
Ony by ti časem tím překousáváním "vypadaly zoubky". To není vztah, pokud v něm kdokoliv ze zúčastněných nevydrí jinak, ne e překusuje...
ale tak jsem to nemyslela, jde o to, e prostě ho beru takového jaký je a nechci aby to měnil, protoemě to v ničem neomezuje.pro mě árlivost není takovej problém jako nevěra.... je "překousnout" a "překousnout"
Není tady
tynpa napsal(a):
ale tak jsem to nemyslela, jde o to, e prostě ho beru takového jaký je a nechci aby to měnil, protoemě to v ničem neomezuje.pro mě árlivost není takovej problém jako nevěra.... je "překousnout" a "překousnout"
No, ono to spí funguje jinak a tady mluví podvědomí jasným hlasem.
Pokud některé vlastnosti bereme, jaké jsou, nebudeme psát - překousnoust. Hezky si to umíme sami před sebou maskovat, viď?
Tak co, u to vidí? Kdyby to byly vlastnosti víceméně pro tebe přijatelné, nepsala bys o překusování. Podívej se, cos napsala. U vidí, jak sama před sebou mlí? Nalej si čistého vína a buď k sobě upřímná.
Btw po tak krátké známosti není čeho litovat, a taky jste se příli brzy hnali do společného bydlení.
Nepřekusuj, jdi dál a pracuj na sobě. A nech jít i jeho.
tynpo, a taky je nesmysl hledat radu, jak mu pomoct se rozhoupat.
Buď s tebou chce být a je, nebo nechce být a odeel.
Ty by sis váila mue, který by s tebou byl proto, es mu "pomohla se rozhoupat"? Jak dlouho by sis ho váila, jestli vůbec chvilku?
tynpa napsal(a):
majkafa napsal(a):
tynpa napsal(a):
Ony by ti časem tím překousáváním "vypadaly zoubky". To není vztah, pokud v něm kdokoliv ze zúčastněných nevydrí jinak, ne e překusuje...ale tak jsem to nemyslela, jde o to, e prostě ho beru takového jaký je a nechci aby to měnil, protoemě to v ničem neomezuje.pro mě árlivost není takovej problém jako nevěra.... je "překousnout" a "překousnout"
árlivý partner je velký problém a ivot s takovým člověkem není procházka růovým sadem.
Můu se zeptat, kolik je ti let?
Není tady
Ketyket napsal(a):
tynpa napsal(a):
majkafa napsal(a):
Ony by ti časem tím překousáváním "vypadaly zoubky". To není vztah, pokud v něm kdokoliv ze zúčastněných nevydrí jinak, ne e překusuje...ale tak jsem to nemyslela, jde o to, e prostě ho beru takového jaký je a nechci aby to měnil, protoemě to v ničem neomezuje.pro mě árlivost není takovej problém jako nevěra.... je "překousnout" a "překousnout"
árlivý partner je velký problém a ivot s takovým člověkem není procházka růovým sadem.
Můu se zeptat, kolik je ti let?
je mi 23, já vím e toho mám jetě spoustu před sebou.... a on nebyl nějak extrémně árlivej, tak normálně a občas to troku přehnal, ale to bylo spí ze začátku, asi spí zjioval co si dovolím a co ne, kdy ujel, tak jsme si prostě sedli, probrali to, co a jak a proč, a pak to bývalo lepí a ted ke konci u byl dost v pohodě
Není tady
tynpa napsal(a):
je mi 23, já vím e toho mám jetě spoustu před sebou.... a on nebyl nějak extrémně árlivej, tak normálně a občas to troku přehnal, ale to bylo spí ze začátku, asi spí zjioval co si dovolím a co ne, kdy ujel, tak jsme si prostě sedli, probrali to, co a jak a proč, a pak to bývalo lepí a ted ke konci u byl dost v pohodě
Já jen, e vdy vy jste jetě ani pořádně nezačali. Chápu, jak myslí to své ke konci. Ale půl roku, to jetě není ani vztah. To má být období zamilovanosti a létání na obláčku. Zvlá ve tvém věku.
Nespěchej tolik přítě, uij si drení za ručičky, zamilovanost... nespěchej hnedka do společného bydlení.
Upravil(a) majkafa (30. 5. 2012 13:37)
tynpa napsal(a):
majkafa napsal(a):
tynpa napsal(a):
tady mluví jinak.
no kdy jsem navrhla psychologa, jak kvůli němu
Není tady
prostě ho beru takového jaký je a nechci aby to měnil, protoemě to v ničem neomezuje
To teprve můe začít... ale kdy to tobě nevadí, tak prosím.
Jene na rozdíl od tebe, tvůj přítel tvoje excesy zjevně "nepřekousává" - a tady neplatí "něco za něco" - tedy "nevadí mi tvoje árlení, neměly by ti vadit moje výbuchy".
Něčí, řekněme, patná vlastnost nebo chování nemusí automaticky ruit patnou vlastnost nebo chování jeho partnera/ky.
on nebyl nějak extrémně árlivej, tak normálně a občas to troku přehnal
No jasně... "kdykoliv jsem se někam pohla tak byl se mnou, kdykolik jsem se někam hla tak mě hlídal"
Není tady
agewa napsal(a):
tynpa napsal(a):
majkafa napsal(a):
tady mluví jinak.
no kdy jsem navrhla psychologa, jak kvůli němu
já myslela psychologa pro sebe...abych mu neubliovala tím, jaká jsem...
Není tady
tynpa napsal(a):
já myslela psychologa pro sebe...abych mu neubliovala tím, jaká jsem...
Tohle není dobrá motivace. Jediná motivace je - kvůli tobě samotné. Aby ti bylo se sebou na světě dobře.
helena napsal(a):
on nebyl nějak extrémně árlivej, tak normálně a občas to troku přehnal
No jasně... "kdykoliv jsem se někam pohla tak byl se mnou, kdykolik jsem se někam hla tak mě hlídal"
Pesně toto jsem měla na mysli. Ono zpočátku vztahu to vypadá, jak tě má rád, jak si tě hlídá, ale za tři za pět let to bude dobrej vopruz.
Není tady