Oznámení

27. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec!

21. února : Jak využít skořápky z vlašských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůže i s kašlem

#1 29. 5. 2012 17:05

tynpa
♥------

odůvodnělý rozchod?

s přítelem jsme spolu byli něco přes půl roku, a asi 4 měsíce u mě bydlel. Rozumněli jsme si tak nějak ve všem, jak v kamarádech, ve večerních zábavách, ve sportu, oba milujem zvířata.. Občas mívám svoje nálady a přítel nedokáže pochopit, že když mně to chytne, tak potřebuju být sama a vyvztekat se sama... Když se mě začne ptát co mi je a proč jsem náladová a tak, tak mě to dokáže ještě víc vytočit Stejně jako já jemu nevyčítám, že to občas přežene s žárlivostí. Jenže se se mnou rozešel, vím, že by mi nelhal a tudíž soudím, že jeho odůvodnění, že jsem náladová a že na to nemá, je pravdivé..Ještě pár dní 2 dny předtím mi říkal, že mně miluje, bylo to úplně v pohodě a když jsem se ho pak druhý den zeptala přes zprávu, proč nepřijel ještě dom před prací, tak už bylo zle... večer se se mnou ani nebavil a druhý den ani skoro nespal, a další den mi přišla zpráva, že skoro nespal protože přemýšlel o tom, jestli to má mezi náma ještě cenu. Přemluvila jsem ho, aby se za mnou stavil, že si o tom v klidu popovídáme, že jsme snad dospělí a nebudem to řešit přes zprávy. Ani jsem nevěděla co mu mám pořádně říct, vysvětlila jsem proč mám prostě občas nálady, protože nemůžu sehnat práci a mezi rodičema je to špatný, tak se to dá pochopit, ale on to prostě asi nepochopil..Ptala jsem se jestli je to dostatečnej důvod k tomu, aby se se mnou rozešel a on začal, že prostě od vztahu čeká něco jinýho a že bych si měla najít nějakýho flegmouše, kterej mě při mý náladě nechá samotnou, že on to neumí a že nechce, abych to v sobě dusila, protože bych to pak nebyla já.Když už jsem nevěděla co, tak jsem začala brečet jak malá, po chvíli začal brečet i on, dokonce mě pak i sám od sebe objal...ale na cokoliv, co jsem řekla, jen zápo*ně vrtěl hlavou. pak si šel sbalit pár věcí a odešel... pořád doufám, že si to rozmyslí, snažím se mu nepsat.Jenže někdy se to nedá vydržet a tak mu třeba napíšu a vrátí se mi odpověď že mu chybím,, tak proč teda není se mnou? Jednou mi říkal, že kdysi se rozešel s přítelkyní kvůli její chronický žárlivosti ( myslím, že to už oprávněný důvod k rozchodu je) a že se k ní chtěl po pár týdnech vrátit, ale zjistil že spala s jeho kámošem a tak se na to vybodl... Já doufám, ale moc tomu nevěřím, doufám, že si to srovná v hlavě a bude nad tím také přemýšlet. nevím jak tomu alespoň trochu pomoct. Je mi jasný, že mu musím dát pár dnů klid a neozívat se, aby se srovnal se situací a mohl přemejšlet, ale pak bych tomu chtěla nějak pomoct.Já vím a přiznávám, že občas prostě vyjedu kvůli hloupostem, ale zase myslím, že pokud mě miluje,o čemž jsem nikdy neměla důvod pochybovat, tak i s tou chybou...a taky si myslím, že náladová, svým způsobem, je každá ženská, jestli čeká že najde nějakou holku, která taková nebude, tak jí na ničem nebude záležet. Tak jsou otázky, jestli vám to přijde odůvodnělý, se takhle rozejít?
popřípadě nějaký tip, jak mu pomoct se rozhoupat? předem moc děkuju

Není tady

#2 29. 5. 2012 18:07

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Re: odůvodnělý rozchod?

Tynpo,
pro každého může být důvodem k rozchodu něco jiného....
Já nevím, jak se chováš, když dostaneš svoje záchvaty zuřivosti...já jsem taky horká hlava, a proto vím, že život se mnou někdy fakt není jednoduchý. A vůbec se nedivím tomu, když dá někdo přednost vztahu s povahově klidnější osobou.
Zkus na těch tvých záchvatech zapracovat a pak teprve řeš svého ex.

Není tady

#3 29. 5. 2012 18:09

sandra
♥♥♥♥♥♥-

A ty furt chceš pomáhat vztahu, pak jemu, aby se rozhoupal....nejdřív pomož sama sobě a nauč se svoje záchvaty alespoň trochu korigovat. Navíc si myslím, že ženská by chlapa uhánět neměla.

Není tady

#4 29. 5. 2012 18:18

tynpa
♥------

no když jsem navrhla psychologa, jak kvůli němu tak i kvůli sobě, protože vím, že by mi to pomohlo, tak mi řekl, že si myslí, že mi to nepomůže, fakt mě tenhle názor podpořil...hmm

Není tady

#5 29. 5. 2012 18:27

sandra
♥♥♥♥♥♥-

tynpa napsal(a):

no když jsem navrhla psychologa, jak kvůli němu tak i kvůli sobě, protože vím, že by mi to pomohlo, tak mi řekl, že si myslí, že mi to nepomůže, fakt mě tenhle názor podpořil...hmm

tak to udělej sama za sebe a pro sebe....a na jeho názory kašli. Už spolu nejste.

Není tady

#6 29. 5. 2012 18:29

majkafa
Host

To přece není o tom, jestli je "odůvodnělý takhle se rozejít". Rozejít se lze jakkoliv a není třeba to nijak zdůvodňovat.
Jestli chceš změnit něco u sebe, neptej se jiného na psychologa a prostě tam jdi. Je to tvůj život.
Je dobře, že poznal v tak krátké době, že nejste pro sebe ti správní partneři. Horší by bylo, kdyby to někdo z vás poznal, až budou na světě děti.
Pracuj na sobě, změń se, jestli nechceš být taková, jaká jsi. Nebo zůstaň jaká jsi.
Ten, co k sobě patříte,se jednou objeví. A když ne, tak v příštím životě. smile Není žádný zákon být zadaná. Nauč se žít příjemně sama se sebou a budou se dít věci.

#7 29. 5. 2012 22:11

Jaku
♥♥♥♥♥♥-

Podle toho co píšeš,to ten tvůj ex má celkem v hlavě srovnané,až to obdivuji.A tobě nebude někdy vadit tajeho žárlivost,co myslíš?

Mᚠpravdu,že dost z nás je někdy tzv.náladových,jde asi spíš o to,jak moc;já to sama na sobě někdy taky cítím a manžel mi řiká,že jsem protivná a jde mi radši z cesty;netrvá to ale dlouho u mě,není to nijak výrazné ani často.
Ale mám známého,který je teda náladový jedna básen,jinak krásnej š aramentní milej chlap.Ale když ho to chytne,je dobré se radši vzdálit a tohle v jeho podání by mě teda u chlapa vadilo moc.
Nech už v klidu tvého partnera,pokud mu už to ted na tobě vadí,nebude to lepší ani v budoucnu a def.rozchod vás asi nemine.

Není tady

#8 30. 5. 2012 9:07

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

tynpa napsal(a):

s přítelem jsme spolu byli něco přes půl roku, a asi 4 měsíce u mě bydlel.

To znamená, že jste spolu chodili něco málo přes 2 měsíce a pak se k tobě nastěhoval?

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#9 30. 5. 2012 9:24

tynpa
♥------

no ne nastěhoval, ale spal u mě dost často i přes týden, jako úplně se přestěhoval tak po 4 měsících...Je pravda, že to bylo přehnaně brzo a podle toho to taky dopadlo. ZAse tak náladová nejsem, je pravda, že poslední dobou jsem na nervy z toho, jak nemám práci.. On když neměl práci, tak z toho byl taky na nervy.. A žárlivost mi nevadí, já taková dřív byla taky, šlo jen o to, že nevěděl, jestli mi může věřit....Poslední dobou nežárlil už skoro vůbec

Není tady

#10 30. 5. 2012 10:19

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Možná, že by to takhle dopadalo stejně, ale daleko míň by ti to vadilo a přišlo by ti to normálnější, protože by to nebyly takové srdcerváčské manévry .... Mám pocit, že jsem si nesčíslněkrát s někým drtila ruce a měla pocit nesmírného souznění, jenomže to bylo třeba ve 20%, která byla zpočátku jediná viditelná, pak se postupně zjevovalo zbylých 80%, která nás od sebe poměrně nenásilně odloučila. Ráda na ta souznění vzpomínám smile.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#11 30. 5. 2012 10:55

tynpa
♥------

Bramborka napsal(a):

Možná, že by to takhle dopadalo stejně, ale daleko míň by ti to vadilo a přišlo by ti to normálnější, protože by to nebyly takové srdcerváčské manévry .... Mám pocit, že jsem si nesčíslněkrát s někým drtila ruce a měla pocit nesmírného souznění, jenomže to bylo třeba ve 20%, která byla zpočátku jediná viditelná, pak se postupně zjevovalo zbylých 80%, která nás od sebe poměrně nenásilně odloučila. Ráda na ta souznění vzpomínám smile.

já ten pocit souznění měla jen 2x, naopak 2x jsem věděla že to stojí za prd... Nemyslím si že bych měla pomyslné "růževé brýle" vidím i jak jeho tak svoje nedostatky ve vztahu, ale já ty jeho byla ochotná překousnout, evidentně to nebylo vzájemný

Není tady

#12 30. 5. 2012 11:08

helena
♥♥♥♥♥♥♥

vidím i jak jeho tak svoje nedostatky ve vztahu, ale já ty jeho byla ochotná překousnout, evidentně to nebylo vzájemný
A proč by mělo?
Ona "ochota překousnout" taky může bejt jen jinej název pro "větší závislost"... a chlapec se zřejmě bez tebe obejde snáz, než naopak.
Mimo to nemůžeš počítat s tím, že i když někomu vysvětlíš důvody svého chování (tedy u tebe náladovosti, vztekání ad.), postačí to k tomu, aby ho taky bezvýhradně přijal.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#13 30. 5. 2012 11:21

tynpa
♥------

helena napsal(a):

vidím i jak jeho tak svoje nedostatky ve vztahu, ale já ty jeho byla ochotná překousnout, evidentně to nebylo vzájemný
A proč by mělo?
Ona "ochota překousnout" taky může bejt jen jinej název pro "větší závislost"... a chlapec se zřejmě bez tebe obejde snáz, než naopak.
Mimo to nemůžeš počítat s tím, že i když někomu vysvětlíš důvody svého chování (tedy u tebe náladovosti, vztekání ad.), postačí to k tomu, aby ho taky bezvýhradně přijal.

no, já na něm určitě závislá nebyla, ve vztahu to vypadalo spíš naopak:supr: ne jako vážně....spíš kdykoliv jsem se někam pohla tak byl se mnou, kdykolik jsem se někam hla tak mě hlídal...Když někam chtěl a já nemohla, samozřejmě že jsem mu řekla at si jede na box sám, ale on raději zůstal doma:-D

Není tady

#14 30. 5. 2012 11:49

majkafa
Host

tynpa napsal(a):

já ten pocit souznění měla jen 2x, naopak 2x jsem věděla že to stojí za prd... Nemyslím si že bych měla pomyslné "růževé brýle" vidím i jak jeho tak svoje nedostatky ve vztahu, ale já ty jeho byla ochotná překousnout, evidentně to nebylo vzájemný

Ochotná překousnout - to není zrovna dobrý základ pro vztah. Ale ty to asi nevidíš.
Ony by ti časem tím překousáváním "vypadaly zoubky". To není vztah, pokud v něm kdokoliv ze zúčastněných nevydrží jinak, než že překusuje...

#15 30. 5. 2012 12:09

tynpa
♥------

majkafa napsal(a):

tynpa napsal(a):

Ochotná překousnout - to není zrovna dobrý základ pro vztah. Ale ty to asi nevidíš.
Ony by ti časem tím překousáváním "vypadaly zoubky". To není vztah, pokud v něm kdokoliv ze zúčastněných nevydrží jinak, než že překusuje...

ale tak jsem to nemyslela, jde o to, že prostě ho beru takového jaký je a nechci aby to měnil, protožemě to v ničem neomezuje.pro mě žárlivost není takovej problém jako nevěra.... je "překousnout" a "překousnout"

Není tady

#16 30. 5. 2012 12:18

majkafa
Host

tynpa napsal(a):

ale tak jsem to nemyslela, jde o to, že prostě ho beru takového jaký je a nechci aby to měnil, protožemě to v ničem neomezuje.pro mě žárlivost není takovej problém jako nevěra.... je "překousnout" a "překousnout"

No, ono to spíš funguje jinak a tady mluví podvědomí jasným hlasem.
Pokud některé vlastnosti bereme, jaké jsou, nebudeme psát - překousnoust. Hezky si to umíme sami před sebou maskovat, viď? wink
Tak co, už to vidíš? Kdyby to byly vlastnosti víceméně pro tebe přijatelné, nepsala bys o překusování. Podívej se, cos napsala. Už vidíš, jak sama před sebou mlžíš? Nalej si čistého vína a buď k sobě upřímná.
Btw po tak krátké známosti není čeho litovat, a taky jste se příliš brzy hnali do společného bydlení.
Nepřekusuj, jdi dál a pracuj na sobě. smile A nech jít i jeho.

#17 30. 5. 2012 12:20

majkafa
Host

tynpo, a taky je nesmysl hledat radu, jak mu pomoct se rozhoupat.
Buď s tebou chce být a je, nebo nechce být a odešel.
Ty by sis vážila muže, který by s tebou byl proto, žes mu "pomohla se rozhoupat"? Jak dlouho by sis ho vážila, jestli vůbec chvilku?

#18 30. 5. 2012 12:32

Ketyket
♥♥-----

tynpa napsal(a):

majkafa napsal(a):

tynpa napsal(a):

Žárlivý partner je velký problém a život s takovým člověkem není procházka růžovým sadem.
Můžu se zeptat, kolik je ti let?

Není tady

#19 30. 5. 2012 12:52

tynpa
♥------

Ketyket napsal(a):

tynpa napsal(a):

majkafa napsal(a):

Žárlivý partner je velký problém a život s takovým člověkem není procházka růžovým sadem.
Můžu se zeptat, kolik je ti let?

je mi 23, já vím že toho mám ještě spoustu před sebou.... a on nebyl nějak extrémně žárlivej, tak normálně a občas to trošku přehnal, ale to bylo spíš ze začátku, asi spíš zjišoval co si dovolím a co ne, když ujel, tak jsme si prostě sedli, probrali to, co a jak a proč, a pak to bývalo lepší a ted ke konci už byl dost v pohodě

Není tady

#20 30. 5. 2012 13:36

majkafa
Host

tynpa napsal(a):

je mi 23, já vím že toho mám ještě spoustu před sebou.... a on nebyl nějak extrémně žárlivej, tak normálně a občas to trošku přehnal, ale to bylo spíš ze začátku, asi spíš zjišoval co si dovolím a co ne, když ujel, tak jsme si prostě sedli, probrali to, co a jak a proč, a pak to bývalo lepší a ted ke konci už byl dost v pohodě

Já jen, že vždy vy jste ještě ani pořádně nezačali. Chápu, jak myslíš to své ke konci. Ale půl roku, to ještě není ani vztah.  To má být období zamilovanosti a létání na obláčku. Zvl᚝ ve tvém věku. smile
Nespěchej tolik příště, užij si držení za ručičky, zamilovanost... nespěchej hnedka do společného bydlení.

Upravil(a) majkafa (30. 5. 2012 13:37)

#21 30. 5. 2012 14:18

agewa
♥♥♥♥♥♥-

tynpa napsal(a):

majkafa napsal(a):

tynpa napsal(a):

tady mluvíš jinak.
no když jsem navrhla psychologa, jak kvůli němu

Není tady

#22 30. 5. 2012 14:42

helena
♥♥♥♥♥♥♥

prostě ho beru takového jaký je a nechci aby to měnil, protožemě to v ničem neomezuje
To teprve může začít... ale když to tobě nevadí, tak prosím.
Jenže na rozdíl od tebe, tvůj přítel tvoje excesy zjevně "nepřekousává" - a tady neplatí "něco za něco" - tedy "nevadí mi tvoje žárlení, neměly by ti vadit moje výbuchy".
Něčí, řekněme, špatná vlastnost nebo chování nemusí automaticky rušit špatnou vlastnost nebo chování jeho partnera/ky.
on nebyl nějak extrémně žárlivej, tak normálně a občas to trošku přehnal
No jasně... "kdykoliv jsem se někam pohla tak byl se mnou, kdykolik jsem se někam hla tak mě hlídal"

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#23 30. 5. 2012 20:23

tynpa
♥------

agewa napsal(a):

tynpa napsal(a):

majkafa napsal(a):

tady mluvíš jinak.
no když jsem navrhla psychologa, jak kvůli němu

já myslela psychologa pro sebe...abych mu neubližovala tím, jaká jsem...

Není tady

#24 30. 5. 2012 20:39

majkafa
Host

tynpa napsal(a):

já myslela psychologa pro sebe...abych mu neubližovala tím, jaká jsem...

Tohle není dobrá motivace. Jediná motivace je - kvůli tobě samotné. Aby ti bylo se sebou na světě dobře.

#25 31. 5. 2012 9:17

Ketyket
♥♥-----

helena napsal(a):

on nebyl nějak extrémně žárlivej, tak normálně a občas to trošku přehnal
No jasně... "kdykoliv jsem se někam pohla tak byl se mnou, kdykolik jsem se někam hla tak mě hlídal"

Pesně toto jsem měla na mysli. Ono zpočátku vztahu to vypadá, jak tě má rád, jak si tě hlídá, ale za tři za pět let to bude dobrej vopruz.

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí