Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1101 16. 9. 2012 21:41

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Re: CHAT : Skuhrací chlívek XIV.

Slovo Štědrok slyším tady poprvé. U nás v našem kraji se nepoužívá.
Erem - nemůžeš soutěžit s jeho maminkou. Pusť ho. Ona ho ted potřebuje. Dej jim čas, jak mamince tak přítelovi. Podrž přítele. Nedovol aby byl mezi vámi jako mlýnské kameny.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#1102 16. 9. 2012 23:29

kvietok medovy
♥♥♥♥♥--

eremuruss napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

kvietok medovy napsal(a):

Vzala som to tu na B. A SOM RADA, ZE JE S NIM VSETKO OK. Hlboko sa mu ospravedlnujem.

Samozřejmě to ironizuješ, ale není třeba, aby se matka zajímala i o svoje dítě, které nějak "zakoplo"?
Pracovitý a spolehlivý v práci je, to psala Erem, ale byly problémy s fetem.
Asi by nebylo dobré ho hodit přes palubu a odvrhnout nebo se začít starat o cizí lidi.

Sveho syna nikdy neodvrhnu,vzdycky tu budu pro nej.S drogama se zda,ze skoncil,protoze chodi pravidelne na obed.Marjanku,ale kouri porad.No nechci to zakriknout snad s nima bude konec uvidim do budoucna.

godlike godlike

Není tady

#1103 16. 9. 2012 23:30

kvietok medovy
♥♥♥♥♥--

eremuruss napsal(a):

dusička napsal(a):

Já bych to udělala Erem takto. Do 17 hodin si v práci ne? Přítele bych poslala k mamince at je s nima a večer třeba ve 22 hodin by přijel za Tebou a strávili by jste spolu Štědrý večer. Ty by sis v klidu dodělala co potřebuješ, odpočnula sis trochu z práce. Proč by měl Tvůj přítel u mámy i spát?
Jak je to vůbec Erem s tím postiženým synem? Dokáže být soběstačný?

Dokaze byt sobestacny,ale vsichni s nej delaji ze ne.

offtopic co mu vlastne je?

Není tady

#1104 17. 9. 2012 17:42

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Bety napsal(a):

dusička napsal(a):

A fakt nepatří už maminka do mojí rodiny. PRotože moje rodina je manžel a děti.
Mámu mám nadevše ráda a pomůžu jí kdykoliv bude potřebovat. Ale prostě nepatří do mé rodiny. Mám svou rodinu.

mad přemýšlím jak by asi tvojí mamince bylo, kdyby si tohle přečetla va

Bety přemýšlím od včerejška a mrzí mě, že píšeš, že Ti je z toho smutno, co jsem napsala.
Vždyt maminku mám ráda.
Ještě jednou k vysvětlení. Když máš své dítě, to se vdá, má děti - maj svou rodinu. táta,máma děti.
Přeci na tom není nic smutného.
To že jsem napsala, že naši nebo tchánovci nepatří do mé rodiny (já,manžel,děti) neznamená, že na ně nemyslím, že nepomáhám,že s nima nesdílím starosti a radosti a oni se mnou.

Není tady

#1105 17. 9. 2012 18:51

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Vějířovka napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

AndreaP. napsal(a):

vavava to myslíš vážně Duši?

samozřejmě, že myslí. už to tu vysvětlovala nedávno. holt to má takhle, i pro mě je to zvláštní, ale co už.

No, zřejmě tomu nechcete rozumnět. Dušička myslí (pokud tomu rozumím já), že nepatří prarodiče do té užší rodiny - a opravdu nepatří.
Oni patří do širší rodiny, tak to prostě je.
A pokud se jedná o příbuzné přítele Erem, tak je to ještě vzdálenější vztah - pokud vím, tak Erem vůbec neuvažuje o tom, že by si ho například chtěla vzít - a ani on o tom neuvažuje, naopak se nedávno chtěl s Erem rozejít.
Tak fakt nechápu tu úsilovnou snahu je všechny na štědrý den spojit - myslím, že by z toho byli naprosto všichni otrávení.

Blbé je, že rodičia zabúdajú, že aj ONI raz budú prarodičia a budú sa čudovať aj ušami, keď ich milované deti im pvoedia: "Sorry, mami (oci), tak ako ste vy kedysi okašlali (odložili) babičku, tak sa ja teraz vykašlem na vás..." wink A právom, z tohto pohľadu. Příklady táhnou,  a to nie tie slovne deklarované, ale tie žité...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#1106 17. 9. 2012 18:54

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

dusička napsal(a):

Selima napsal(a):

A priateľ a jeho rodina nepatria do kruhu tvojej rodiny? va To mi pripadá zvláštne... Inak, spolucestujúcich ani bývalých spolužiakov si na Vianoce nepozývam ani ja, ale "rodinný kruh" je pre mňa asi širší pojem ako pre teba.

Seli - já to vnímám takto. Rodina (moji rodiče) rodina mého manžela (rodiče) nejsou součástí - nepatří do kruhu mojí rodiny.
Co si pamatuju, na štědrý večer jsme byli jen my se ségrou a naši. Když umřel děda, chodila babička ob rok k nám na vánoce (ob rok k tetě). A ani naši ani tchánovci nechtěj být u nás na štědrovečerní večeři,chtěj být doma ve svým kruhu.
Když by umřel tchán,nebo můj tatka, tak bychom pozvali na štědrý večer k nám. Ale určitě bych nechodila na štědrý večer k někomu na návštěvu.

Modli sa, aby to tvoje deti od teba neprevzali a aby si raz neovdovela... wink Ale možno, že by si nai potom nezmenila názor, hoci - ktovie.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#1107 17. 9. 2012 18:57

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Seli - ale to přece neznamená, že se o mamku, tátu nepostarám. Ted nejsou v mé rodině, chodí ke mně na návštěvu, mám svůj domov s manželem a s dětmi. Až budou staří, vezmu si je a budou moje rodina,protože budou bydlet u mě doma.
A já mám příklad z rodičů, že se o babičku postarali (jak z otcovi tak z matčiny strany).
A fakt neznamená,když napíšu že nejsou součástí mé rodiny,kde vychováváme děti,že na ně kašlu, nebo v budoucnu na ně budu kašlat. Jak už jsem psala, jsou mi blízcí a udělám pro ně první poslední. Jsem jejich dcera.

Není tady

#1108 17. 9. 2012 18:58

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Až se jednou ožení mí kluci, budou mít svou rodinu. Já do jejich rodiny nebudu patřit. Oni se jí utvoří . To neznamená,že s nima nebudu v kontaktu. Jen nebudu ta nejbliží, protože oni dva (syn a budoucí snacha) budou žít svůj život, a já ho nebudu sdílet s nima.

Není tady

#1109 17. 9. 2012 19:04

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

roll tak jsem nad tím přemýšlela, když se řekne MOJE rodina,... tak si opravdu vybavím sebe, manžela, naše děti s vnoučaty, rodiče a bráchu.... prostě všechny členy rodiny ty nejbližší co máme společné kořeny.

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#1110 17. 9. 2012 19:15

lea64
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Seli - ale to přece neznamená, že se o mamku, tátu nepostarám. Ted nejsou v mé rodině, chodí ke mně na návštěvu, mám svůj domov s manželem a s dětmi. Až budou staří, vezmu si je a budou moje rodina,protože budou bydlet u mě doma.
A já mám příklad z rodičů, že se o babičku postarali (jak z otcovi tak z matčiny strany).
A fakt neznamená,když napíšu že nejsou součástí mé rodiny,kde vychováváme děti,že na ně kašlu, nebo v budoucnu na ně budu kašlat. Jak už jsem psala, jsou mi blízcí a udělám pro ně první poslední. Jsem jejich dcera.

Duši, když jsem bydlela u rodičů, tak to byla moje rodina. Pak jsem se vdala a odstěhovala a už moje rodina nebyli, pak jsem se rozvedla a bydlela jsem nějaký čas u rodičů, tak zase byli moje rodina a teď když s nimi nebydlím, už zase moje rodina nejsou. dumbom

Není tady

#1111 17. 9. 2012 19:19

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

pomněnka napsal(a):

roll tak jsem nad tím přemýšlela, když se řekne MOJE rodina,... tak si opravdu vybavím sebe, manžela, naše děti s vnoučaty, rodiče a bráchu.... prostě všechny členy rodiny ty nejbližší co máme společné kořeny.

Ano, je to rodina, my jsme velká rodina. Udržujeme kontakty s bratránky, sestřenky. Ale ta moje rodina je jenom já ,manžel a děti, protože společně žijeme, jíme z jednoho talíře. Jezdíme na výlety, a tak prostě. Já nevím,jak bych to už vysvětlila.
ALe to je jedna, tak to prostě mám já. Třeba ségru za svou rodinu prostě nepovažuju, protože ta má svou rodinu. A rodina plus rodina rovná se velká rodina (pokrevní příbuzenstvo)

Upravil(a) dusička (17. 9. 2012 19:24)

Není tady

#1112 17. 9. 2012 19:24

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Já když řeknu slovo rodina, tak stoprocentně můžu říct, že tím nemyslím jen manžela a děti, automaticky do ní spadají i další blízcí lidé - rodiče, sourozenci.... 
Duši, fakt bych se nechtěla dožít chvíle, kdy by mi některé z dětí řeklo, už nejsi moje rodina. Asi to fakt většina má prostě jinak.

Není tady

#1113 17. 9. 2012 19:25

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Já nebudu člen jejich rodiny, až se kluk ožení a bude žít s manželkou a s dětmi.Se mnou žít už nebude, tudíž nebudu v jejich rodině.

Není tady

#1114 17. 9. 2012 19:33

lea64
♥♥♥♥♥♥-

Až někdy  tvoje děti odejdou z domu, ožení se a vdají a ty bys zůstala bydlet  sama, tak to bys už žádnou rodinu neměla?

Není tady

#1115 17. 9. 2012 19:34

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

pomněnka napsal(a):

Pomněnko - s manželem máš společné kořeny?

Není tady

#1116 17. 9. 2012 19:35

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

lea64 napsal(a):

Až někdy  tvoje děti odejdou z domu, ožení se a vdají a ty bys zůstala bydlet  sama, tak to bys už žádnou rodinu neměla?

Oni budou moje rodina protože to jsou mé děti, ale já nebudu jejich člen rodiny.

Není tady

#1117 17. 9. 2012 19:36

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

dusička napsal(a):

pomněnka napsal(a):

Ano, je to rodina, my jsme velká rodina. Udržujeme kontakty s bratránky, sestřenky. Ale ta moje rodina je jenom já ,manžel a děti, protože společně žijeme, jíme z jednoho talíře. Jezdíme na výlety, a tak prostě. Já nevím,jak bych to už vysvětlila.
ALe to je jedna, tak to prostě mám já. Třeba ségru za svou rodinu prostě nepovažuju, protože ta má svou rodinu. A rodina plus rodina rovná se velká rodina (pokrevní příbuzenstvo)

Já ti rozumím jak to myslíš, ale rodina není přeci společný talíř, byt, rozpočet....

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#1118 17. 9. 2012 19:42

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Ano rodina je příbuzenstvo - s tím souhlasím.
Ale ta užší rodina, jsme jen my s manželem a děti - právě jen ten společný talíř,byt. U nás doma říkáme, dneska večer bude rodinná porada. A jeto jen v rámci nás, není u toho mamka, táta, ségra.

Upravil(a) dusička (17. 9. 2012 19:42)

Není tady

#1119 17. 9. 2012 19:49

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Ale ta užší rodina, jsme jen my s manželem a děti - právě jen ten společný talíř,byt. U nás doma říkáme, dneska večer bude rodinná porada. A jeto jen v rámci nás, není u toho mamka, táta, ségra.

Souhlasim s Dusickou mam to taky tak.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#1120 17. 9. 2012 21:37

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

eremuruss napsal(a):

dusička napsal(a):

Souhlasim s Dusickou mam to taky tak.

Souhlasím s Dušičkou a s Erem.

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí