|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

PPavlaa napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
kvietok medovy napsal(a):
presne tak.Jenže přítel je zaneprázdněný tím, že poskytuje útěchu své matce a Erem zase, že chce na štědrý večer dát svému synovi večeři a přátelské slovo.
Erem psala, že tam syn nebude dlouho, tak by přítel mohl pro E. zajet večer a přivézt ji ke své matce, a byla by spokojenost na všech stranách.přítel by pro ni ještě mohl zajet ? tady ti nevadí, že je to cizí chlap, když kolem erem a jejího večera se synem takhle skáče ?
Já ti fakt nerozumím, proč by skákal kolem večera se synem?
On si přeje, aby se Erem zúčastnila večera v jeho rodině. Erem má směnu, přijde později večer, povečeří se svým synem, pohovoří s ním, a pak může jít splnit to, co si přeje přítel.
Není tady

aprill napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
aprill napsal(a):
za sebe - akce pořádám s lidmi, které mám ráda a vůbec se nekoukám jestli to je či není moje rodina.Ale speciálně štědrý večer mnoho rodin v Česku považuje za intimní rodinnou záležitost, obvykle k nikomu nechodíme na návštěvy i když tě mají rádi.
vy nechodíte na "štědroka" , já tedy taky ne, protože nestíhám, ale znám hodně blízkých co oběhnou své známé a osobně jim popřejí šťastné a veselé
My na štědroka chodíme a vracíme se až na Boží hod k ránu. 
Není tady
Vějířovka napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Ta nesourodá skupina netouží po tom být na vánoce spolu.Ani Erem s přítelem? To je také nesourodá skupina? Nojo, však podle tebe je to vlastně cizí člověk.
Všichni v té skupině prožívají nějaký rozpor: přítel by chtěl být s Erem, ale chce být také se svou matkou, která ho potřebuje.
Erem by chtěla být se svým přítelem, ale chce být také se svým synem, který jí potřebuje (v 19 letech ještě není tak velmi dospělý).
Matka přítele by chtěla být se svým synem, snesla by Erem, ale netouží po ní.
Bratr přítele by chtěl být doma se svou matkou a se svým bratrem.
To, že je všechny přinutíš, aby byli na jedné hromadě, jim určitě neprospěješ, proto bude lepší, aby se každý zvlášť postaral o své potřebné.
Vždyť Erem s přítelem se pak budou dále vídat a oba budou mít dobrý pocit, že svým blízkým pomohli.
Vejirovko tvoje slova se stotoznuji s myma.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Ta nesourodá skupina netouží po tom být na vánoce spolu.já žasnu, jak ty přesně víš, co by lidi, které předpokládám vůbec neznáš, chtěli, nebo nechtěli.
ty máš křišťálovou kouli ?
já tě začínám vějířovko podezřívat, že nechceš, aby se jejich rodiny začaly stýkat, aby k sobě nějákým způsobem našly cestu. jedeš tady proti tomu celou dobu. nerozumím tomu proč.Nemusím mít křišťálovou kouli, Erem to tady několikrát napsala, jak touží ta skupina po společné akci.
Ty si myslíš, že lze ovlivnit to, aby se ty rodiny stýkaly, když budu Erem stále vykládat, jak se má snažit uspořádat společnou oslavu, jako to děláte vy?
erem, je od přírody pesimistka, nečekala bych ani něco jiného, než tu píše. + si ráda hraje na ublíženou.
a ano, asi bych čekala, že se ji budeš snažit spíš podpořit, navrhnout nějáké řešení, jak všem jako kafemlejnek celej den vysvětlovat, proč spolu nemůžou vycházet, že jsou to cizí lidi, nemají k sobě vztah a že by tohle a tamto.
Není tady
lea64 napsal(a):
aprill napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Ale speciálně štědrý večer mnoho rodin v Česku považuje za intimní rodinnou záležitost, obvykle k nikomu nechodíme na návštěvy i když tě mají rádi.vy nechodíte na "štědroka" , já tedy taky ne, protože nestíhám, ale znám hodně blízkých co oběhnou své známé a osobně jim popřejí šťastné a veselé
My na štědroka chodíme a vracíme se až na Boží hod k ránu.

Není tady
My si přejeme první a druhý svátek s rodinou. (s příbuznýma)
Nedovedu si představit a ani bych to nepraktikovala, že by byla štědrovečerní večeře u našich. To bych přišla já se svou rodinou (manžel a děti) a ségra se svou rodinou. Dárky by se uložili pod stromeček u našich.
A doma bychom neměli vánoce?
A co by pak řekla tchyně, že jdeme k našim a k nim nepřijdeme?
Upravil(a) dusička (16. 9. 2012 20:50)
Není tady
eremuruss napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
holcina napsal(a):
Přítel se nesnese se synem, syn nepojede na vánoce k matce přítele, matka přítele nepojede k erem. hápu matku přítele, že to pro ni bude těžké. Ale nechápu proč by nemohli tedy jet všichni k matce přítele
Ale to nejsou žádné rodinné vztahy. Přítel Erem je pro jejího syna cizí člověk, právě tak matka přítele.
Jak má mít syn v oblibě cizího chlapa, který nemá v oblibě jeho?
Přítel je soukromá záležitost Erem, není to otec ani otčím dospělého člověka.
Matka přítele to zřejmě cítí stejně - proč by měla jezdit k Erem, když chce být doma se svými syny.
To, že všichni nejedou k matce přítele je zřejmě proto, že to pro ně není žádná příbuzná ani rodina.
Syn Erem chce být se svou matkou a ne s matkou člověka, který ho nesnáší.Vyjadrila si to presne.
er, ale když ti pomáhal finančně táhnout tvoje děti, tak ti to nevadilo ?
Není tady

aprill napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
aprill napsal(a):
za sebe - akce pořádám s lidmi, které mám ráda a vůbec se nekoukám jestli to je či není moje rodina.Ale speciálně štědrý večer mnoho rodin v Česku považuje za intimní rodinnou záležitost, obvykle k nikomu nechodíme na návštěvy i když tě mají rádi.
vy nechodíte na "štědroka" , já tedy taky ne, protože nestíhám, ale znám hodně blízkých co oběhnou své známé a osobně jim popřejí šťastné a veselé
Ne, opravdu ne, v oblasti, v které žiju, se žádný štědrok nekoná. To slovo slyším prvně v životě. Dokonce se považovalo za nespolečenské jít na návštěvu hned na Boží hod vánoční. Návštěvy se konaly až na Štěpána.
Není tady

holcina napsal(a):
Kiara napsal(a):
holcina napsal(a):
Ano, máš pravdu, ale já bych chtěla aby přijeli k nám. Na tom není nic špatného. Jenže u erem je to něco jiného, s rodiči přítele si moc nesedli takže jeho matka k nim chtít nebude. Vadilo by mi i to, že matce přítele nedojde, že chceme být spolu. Tohle jsem naštěstí nikdy neřešila, tyhle nevztahy
holčino, pořád zapomínáš na to, že s matkou žije její druhý, postižený syn. Postižený člověk není balík, kterého popadneš pod paží, na nic se ho nezeptáš a odvezeš ho z domova někam, kde to nezná a kde není zvyklý
Ono tohle všechno není jenom o matce a příteli, je tady jeho postižený bratr, na kterého by se měly taky brát nějaké ohledyStačí, že mu umřel tatínek, ještě ho o Vánocích tahat z domova a vozit ho někam do cizího prostředí
Já bych se opravdu bála, že takový násilný přesun by dospělý s rozumem desetiletého dítěte těžko unesl
A není třeba načase pomalu bráchu aklimatizovat? Maminka tu nemusí být dlouho a co bude pak? No je mi to jasné, přítel erem se sbalí a přestěhuje se za ním. Bez ohledů na erem. Jako vždycky
holčino, na aklimatizaci bráchy jsou zrovna Vánoce tou nejnevhodnější dobou
A až maminka nebude, tak to bude muset přítel erem samozřejmě začít nějak řešit, ale maminka je zatím naživu a takovéhle předjímání do budoucna se mi zdá poněkud zbytečné.
Nevím, z čeho je Ti jasné, co přítel v případě maminčiny smrti udělá - mně to třeba jasné není, protože toho člověka, stejně jako Ty, neznám a rozhodně bych si netroufla vyslovit domněnku, že se jednou zachová tak nebo tak 
Není tady
Kiara napsal(a):
holcina napsal(a):
Ano, to chápu. A co erem a její přítel? Mě by nejspíš vadilo, kdyby můj přítel se kterým žiju jel na vánoce sám k matce. Ale já nejsem tak tolerantní asi:-)
holčino, vidíš - a mně by to zase nevadilo, protože ta paní je stará a nemocná, čerstvě ovdověla a ještě s sebou nese celoživotní břemeno péče o postižené druhé dítě. Zkrátka bych si řekla, že matka potřebuje tyhle Vánoce u sebe svého syna víc, než já
I když by mě to asi hodně mrzelo, ale v tomhle bodě bych ustoupila
![]()
A vzhledem k tomu, že je paní stará a onkologicky nemocná bych svému příteli dala co možná největší prostor k tomu, aby byl s maminkou co nejčastěji, protože - řekněme si to otevřeně - kolik Ti dva mají před sebou společných Vánoc?!?
Jsou totiž situace, kdy člověk nesmí sobecky koukat jenom na sebe a na svoje potřeby, ale měl by být krapánek chápavý a vstřícný, aby si později nemusel nic vyčítat
Take s tebou souhlasim .Sice by me mrzelo,ze s pritelem nejsme spolu na vanoce,ale pochopila bych to.
Není tady
Vějířovka napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Jenže přítel je zaneprázdněný tím, že poskytuje útěchu své matce a Erem zase, že chce na štědrý večer dát svému synovi večeři a přátelské slovo.
Erem psala, že tam syn nebude dlouho, tak by přítel mohl pro E. zajet večer a přivézt ji ke své matce, a byla by spokojenost na všech stranách.přítel by pro ni ještě mohl zajet ? tady ti nevadí, že je to cizí chlap, když kolem erem a jejího večera se synem takhle skáče ?
Já ti fakt nerozumím, proč by skákal kolem večera se synem?
On si přeje, aby se Erem zúčastnila večera v jeho rodině. Erem má směnu, přijde později večer, povečeří se svým synem, pohovoří s ním, a pak může jít splnit to, co si přeje přítel.
jak ty to ještě dokážeš podat tak, že se erem vlastně obětuje a udělá mu radost, když milostivě zvedne pr... a pojede s ním k jeho rodině 
já být jejím přítelem, tak se na celej večer s erem vyseru a nechám ji, ať je kde je, klidně i sama, než takový kraviny řešit. já bych chtěla vidět chlapa, kterej by na tohle měl nervy. divím se, že ji přítel ještě neutekl.
Není tady
holčino, na aklimatizaci bráchy jsou zrovna Vánoce tou nejnevhodnější dobou hmm A až maminka nebude, tak to bude muset přítel erem samozřejmě začít nějak řešit, ale maminka je zatím naživu a takovéhle předjímání do budoucna se mi zdá poněkud zbytečné.
Nevím, z čeho je Ti jasné, co přítel v případě maminčiny smrti udělá - mně to třeba jasné není, protože toho člověka, stejně jako Ty, neznám a rozhodně bych si netroufla vyslovit domněnku, že se jednou zachová tak nebo tak roll
psala jsem, jestli není teď nejvyšší čas na aklimatizaci. Dyť u nich byl jednou
Tak udělám bráchovi každý druhý den výlet k nám domů až si tam bude jistý. Erem už tady psala co udělá její přítel, že se vrátí domů, takže to není moje domněnka
Není tady
Erem - domluv se s přítelem, aby strávil vánoce s mámou a se svým bráchou bez Tebe. Ty budeš doma, budeš tam mít syna, můžeš zajít k tátovi. Holt bude mít Tvůj přítel štědrovečerní večeři dvakrát. 
Není tady
eremuruss napsal(a):
Kiara napsal(a):
holcina napsal(a):
Ano, to chápu. A co erem a její přítel? Mě by nejspíš vadilo, kdyby můj přítel se kterým žiju jel na vánoce sám k matce. Ale já nejsem tak tolerantní asi:-)
holčino, vidíš - a mně by to zase nevadilo, protože ta paní je stará a nemocná, čerstvě ovdověla a ještě s sebou nese celoživotní břemeno péče o postižené druhé dítě. Zkrátka bych si řekla, že matka potřebuje tyhle Vánoce u sebe svého syna víc, než já
![]()
A vzhledem k tomu, že je paní stará a onkologicky nemocná bych svému příteli dala co možná největší prostor k tomu, aby byl s maminkou co nejčastěji, protože - řekněme si to otevřeně - kolik Ti dva mají před sebou společných Vánoc?!?
Jsou totiž situace, kdy člověk nesmí sobecky koukat jenom na sebe a na svoje potřeby, ale měl by být krapánek chápavý a vstřícný, aby si později nemusel nic vyčítatTake s tebou souhlasim .Sice by me mrzelo,ze s pritelem nejsme spolu na vanoce,ale pochopila bych to.
Takže není co řešit a všechno je v pořádku
Není tady

PPavlaa napsal(a):
eremuruss napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Ale to nejsou žádné rodinné vztahy. Přítel Erem je pro jejího syna cizí člověk, právě tak matka přítele.
Jak má mít syn v oblibě cizího chlapa, který nemá v oblibě jeho?
Přítel je soukromá záležitost Erem, není to otec ani otčím dospělého člověka.
Matka přítele to zřejmě cítí stejně - proč by měla jezdit k Erem, když chce být doma se svými syny.
To, že všichni nejedou k matce přítele je zřejmě proto, že to pro ně není žádná příbuzná ani rodina.
Syn Erem chce být se svou matkou a ne s matkou člověka, který ho nesnáší.Vyjadrila si to presne.
er, ale když ti pomáhal finančně táhnout tvoje děti, tak ti to nevadilo ?
Ano, ten člověk toho pro erem hodně udělal a už z toho titulu si zaslouží určité ohledy vzhledem ke své situaci. Já bych mu na místě erem určitě nebránila v trávení Štědrého dne s maminkou a bratrem, protože je to to nejmenší, čím bych mu oplatila, jak se o mě a moje dvě děti v minulosti staral 
Není tady
Vějířovka napsal(a):
aprill napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
Ale speciálně štědrý večer mnoho rodin v Česku považuje za intimní rodinnou záležitost, obvykle k nikomu nechodíme na návštěvy i když tě mají rádi.vy nechodíte na "štědroka" , já tedy taky ne, protože nestíhám, ale znám hodně blízkých co oběhnou své známé a osobně jim popřejí šťastné a veselé
Ne, opravdu ne, v oblasti, v které žiju, se žádný štědrok nekoná. To slovo slyším prvně v životě. Dokonce se považovalo za nespolečenské jít na návštěvu hned na Boží hod vánoční. Návštěvy se konaly až na Štěpána.
takže teď se to už tak nepovažuje?
Není tady
holcina napsal(a):
Kiara napsal(a):
holcina napsal(a):
![]()
Jsou totiž situace, kdy člověk nesmí sobecky koukat jenom na sebe a na svoje potřeby, ale měl by být krapánek chápavý a vstřícný, aby si později nemusel nic vyčítatAno, máš pravdu, ale já bych chtěla aby přijeli k nám. Na tom není nic špatného. Jenže u erem je to něco jiného, s rodiči přítele si moc nesedli takže jeho matka k nim chtít nebude. Vadilo by mi i to, že matce přítele nedojde, že chceme být spolu. Tohle jsem naštěstí nikdy neřešila, tyhle nevztahy
Pritelova matka opravdu neresi jestli chceme byt spolu.Dnes jsme u ni byli.Jelikoz mame vyrizovani ve vedlejsim meste pritel u matky zitra nebude vubec.Ona to nemuze prekousnout,ze neprijede,ze tam bude sama.Pritel u ni makal dneska cely den a nejednou mu vynadala,ze neco delal spatne.Pritel je rozpolceny co ma delat,aby to bylo dobre jak na stranu matky tak na moji.Me to prijde jak vztah s zenacem.Pritel musi ject na dve strany a nevi ktere se zavdecit.
Není tady

PPavlaa napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
já žasnu, jak ty přesně víš, co by lidi, které předpokládám vůbec neznáš, chtěli, nebo nechtěli.
ty máš křišťálovou kouli ?
já tě začínám vějířovko podezřívat, že nechceš, aby se jejich rodiny začaly stýkat, aby k sobě nějákým způsobem našly cestu. jedeš tady proti tomu celou dobu. nerozumím tomu proč.Nemusím mít křišťálovou kouli, Erem to tady několikrát napsala, jak touží ta skupina po společné akci.
Ty si myslíš, že lze ovlivnit to, aby se ty rodiny stýkaly, když budu Erem stále vykládat, jak se má snažit uspořádat společnou oslavu, jako to děláte vy?erem, je od přírody pesimistka, nečekala bych ani něco jiného, než tu píše. + si ráda hraje na ublíženou.
a ano, asi bych čekala, že se ji budeš snažit spíš podpořit, navrhnout nějáké řešení, jak všem jako kafemlejnek celej den vysvětlovat, proč spolu nemůžou vycházet, že jsou to cizí lidi, nemají k sobě vztah a že by tohle a tamto.
Já jsem zase pro to, podívat se pravdě do očí, a ne lámat celý den Erem, aby se chovala jinak.
Naštěstí Erem jedná podle sebe a nenechá se zmanipulovat.
Není tady

eremuruss napsal(a):
Kiara napsal(a):
holcina napsal(a):
![]()
Jsou totiž situace, kdy člověk nesmí sobecky koukat jenom na sebe a na svoje potřeby, ale měl by být krapánek chápavý a vstřícný, aby si později nemusel nic vyčítatTake s tebou souhlasim .Sice by me mrzelo,ze s pritelem nejsme spolu na vanoce,ale pochopila bych to.

Vždyť můžete s přítelem vždycky najít nějaký kompromis a svátky nějak doladit, aby se ani jeden z vás necítil ukřivděný nebo opomenutý 
Není tady
erem a o tom tady celou dobu mluvím. Přítel si musí udělat jasno. A to třeba tak, že vás dvě "zkamarádí", maminka pochopí, že žije s tebou a ty pochopíš, že maminka potřebuje pomoc. A pak i společné vánoce nebudou problém
Není tady
Přítel neví komu se zavděčit. Vy dvě nejste konkurence, ale obě jste součástí jeho života. A pochopit to musíte všichni tři, hlavně přítel, protože to spíš vidím na to, že ho matka lehce zneužívá
Není tady

aprill napsal(a):
Vějířovka napsal(a):
aprill napsal(a):
vy nechodíte na "štědroka" , já tedy taky ne, protože nestíhám, ale znám hodně blízkých co oběhnou své známé a osobně jim popřejí šťastné a veseléNe, opravdu ne, v oblasti, v které žiju, se žádný štědrok nekoná. To slovo slyším prvně v životě. Dokonce se považovalo za nespolečenské jít na návštěvu hned na Boží hod vánoční. Návštěvy se konaly až na Štěpána.
takže teď se to už tak nepovažuje?
To víš April, uvědom si, že já už jsem stará vykopávka, takže si pamatuji, jak to bylo a nějak nemám čas sledovat, jak je to teď - možná, že už to tak není, nevím.
Liší se to také asi kraji, protože ten "štědrok" mě překvapil.
Spíš se chodívalo na půlnoční (ale to nebyl můj případ).
Není tady

eremuruss napsal(a):
Pritelova matka opravdu neresi jestli chceme byt spolu.Dnes jsme u ni byli.Jelikoz mame vyrizovani ve vedlejsim meste pritel u matky zitra nebude vubec.Ona to nemuze prekousnout,ze neprijede,ze tam bude sama.Pritel u ni makal dneska cely den a nejednou mu vynadala,ze neco delal spatne.Pritel je rozpolceny co ma delat,aby to bylo dobre jak na stranu matky tak na moji.Me to prijde jak vztah s zenacem.Pritel musi ject na dve strany a nevi ktere se zavdecit.
erem, ale vztah s matkou a vztah s přítelkyní je něco úplně jiného, než konstelace manželka x milenka. Já bych na Tvém místě v některých nepodstatných věcech ustoupila, aby měl přítel klid a nemusel se cítit jako mezi dvěma mlýnskými kameny.
To víš, erem, všude něco je a takovej už je život, s tím nic nenaděláš 
Není tady

holcina napsal(a):
erem a o tom tady celou dobu mluvím. Přítel si musí udělat jasno. A to třeba tak, že vás dvě "zkamarádí", maminka pochopí, že žije s tebou a ty pochopíš, že maminka potřebuje pomoc. A pak i společné vánoce nebudou problém
holčino, jenomže starej člověk, kterej se ze dne na den ocitnul sám jako kůl v plotě tohle sotva někdy pochopí, zejména když je prokazatelně onkologicky nemocný a každodenní pomoc opravdu potřebuje
Obzvlášť, když se paní musí starat ještě o postiženého syna, to chápu, že je toho na ni fakt moc a nedivím se jí, že vyžaduje pravidelnou přítomnost zdravého syna v domě 
Není tady
eremuruss napsal(a):
holcina napsal(a):
Kiara napsal(a):
holčino, vidíš - a mně by to zase nevadilo, protože ta paní je stará a nemocná, čerstvě ovdověla a ještě s sebou nese celoživotní břemeno péče o postižené druhé dítě. Zkrátka bych si řekla, že matka potřebuje tyhle Vánoce u sebe svého syna víc, než jáI když by mě to asi hodně mrzelo, ale v tomhle bodě bych ustoupila
![]()
Jsou totiž situace, kdy člověk nesmí sobecky koukat jenom na sebe a na svoje potřeby, ale měl by být krapánek chápavý a vstřícný, aby si později nemusel nic vyčítatAno, máš pravdu, ale já bych chtěla aby přijeli k nám. Na tom není nic špatného. Jenže u erem je to něco jiného, s rodiči přítele si moc nesedli takže jeho matka k nim chtít nebude. Vadilo by mi i to, že matce přítele nedojde, že chceme být spolu. Tohle jsem naštěstí nikdy neřešila, tyhle nevztahy
Erem, dej tomu čas, jak se to do Vánoc ještě vystříbří.....proč si s tím dělat hlavu už teď.
Co vím jistě je to, že bych nenechala o Vánocích samotné své děcko, které, byť bydlí jinde, nemá ještě vlastní rodinu, s kterou by Vánoce chtělo trávit. Ostatní by se vidělo....pozvala bych všechny ostatní zmiňované členy přítelovy i své rodiny a kdo pozvání nepřijme, jeho věc. Přítele bych nechala, ať se rozhodne sám, kde chce Vánoce strávit. Člověk nemůže řešit všechno i za ostatní a přizpůsobovat se do té míry, že je mu to nepříjemné.
Rozhodně by mi ale bylo v této situaci vlastní dítě přednější, než rodina přítele.
Není tady