Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1051 16. 9. 2012 20:04

lea64
♥♥♥♥♥♥-

Re: CHAT : Skuhrací chlívek XIV.

Vějířovka napsal(a):

lea64 napsal(a):

Bety napsal(a):

Jinak předpokládám, že dárky vesele shrábnete - ty asi do rodiny patří, ale babička už by tak nějak překážela...

z některých vás tady je mi opravdu na bli.tí

Souhlas, to je fakt hnus

Myslím leo, že se na to zkresleně díváš. Ty to nečteš celé a zcela zbytečně se pohoršuješ.
Jestliže řekne dcera, že matku velmi miluje a vždy by jí pomohla, kdyby potřebovala, ale že do nové rodiny, kterou založila se svým mužem a dětmi, ta matka nepatří, ale patří do té širší rodiny, tak to opravdu není hnus.

Diskuzi čtu. Z hlediska školní občanské nauky máš jistě pravdu.Užší a širší rodina, pak ještě jsou to samostatné ekonomické jednotky. Použiju oblíbenou formulaci: Mám to nastavené jinak. Všichni jsou prostě moji, rozdělení na užší a širší rodinu je mi úplně jedno.

Není tady

#1052 16. 9. 2012 20:08

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

kvietok medovy napsal(a):

LENNNA napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

Pokud by to Erem nebyla schopna vydržet sama, tak proč raději nezajít za svým tátou a bráchou, nebylo by to přirozenější? Táta nebude věčně na živu.

A té druhé rodině přát také klid, aby mohli být sami se sebou.

A nebylo by přirozenější být se svým přítelem, který je teď její rodina? A za tatínkem a bratrem jít na první svátek?
Ale v podstatě tu všichni spekulujeme a bereme to každý podle svého, tak to nakonec udělá i Erem.

presne tak.  stolt

Jenže přítel je zaneprázdněný tím, že poskytuje útěchu své matce a Erem zase, že chce na štědrý večer dát svému synovi večeři a přátelské slovo.

Erem psala, že tam syn nebude dlouho, tak by přítel mohl pro E. zajet večer a přivézt ji ke své matce, a byla by spokojenost na všech stranách.

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#1053 16. 9. 2012 20:13

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

holcina napsal(a):

Ano, to chápu. A co erem a její přítel? Mě by nejspíš vadilo, kdyby můj přítel se kterým žiju jel na vánoce sám k matce. Ale já nejsem tak tolerantní asi:-)

holčino, vidíš - a mně by to zase nevadilo, protože ta paní je stará a nemocná, čerstvě ovdověla a ještě s sebou nese celoživotní břemeno péče o postižené druhé dítě. Zkrátka bych si řekla, že matka potřebuje tyhle Vánoce u sebe svého syna víc, než já stolt I když by mě to asi hodně mrzelo, ale v tomhle bodě bych ustoupila stolt

A vzhledem k tomu, že je paní stará a onkologicky nemocná bych svému příteli dala co možná největší prostor k tomu, aby byl s maminkou co nejčastěji, protože - řekněme si to otevřeně - kolik Ti dva mají před sebou společných Vánoc grater ?!?

Jsou totiž situace, kdy člověk nesmí sobecky koukat jenom na sebe a na svoje potřeby, ale měl by být krapánek chápavý a vstřícný, aby si později nemusel nic vyčítat stolt

Ano, máš pravdu, ale já bych chtěla aby přijeli k nám. Na tom není nic špatného. Jenže u erem je to něco jiného, s rodiči přítele si moc nesedli takže jeho matka k nim chtít nebude. Vadilo by mi i to, že matce přítele nedojde, že chceme být spolu. Tohle jsem naštěstí nikdy neřešila, tyhle nevztahy

Není tady

#1054 16. 9. 2012 20:14

kvietok medovy
♥♥♥♥♥--

PPavlaa napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

Vzala som to tu na B. A SOM RADA, ZE JE S NIM VSETKO OK. Hlboko sa mu ospravedlnujem.

Samozřejmě to ironizuješ, ale není třeba, aby se matka zajímala i o svoje dítě, které nějak "zakoplo"?
Pracovitý a spolehlivý v práci je, to psala Erem, ale byly problémy s fetem.
Asi by nebylo dobré ho hodit přes palubu a odvrhnout nebo se začít starat o cizí lidi.

vějířovko, ty z toho ale děláš drama. nikdo ho neodvrhl, erem se stará možná víc, než by leckterá ženská tady byla v té situaci ochotna. a že se stará o cizí lidi ? ona nemá jen syna, ona si klidně může starat i o ty cizí wink

Pre mna to nie su cudzi ludia, su to nasi priatelia, s ktorymi sa smejem, i placem a je nam spolu fajn. Kazdy z nas ma nejake radosti i starosti, a tym, ze si ich podelime, radosti sa stavaju vacsimi a starosti mensimi. A kazdy rok niekto pribuda...

Není tady

#1055 16. 9. 2012 20:15

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

lea64 napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

lea64 napsal(a):

Souhlas, to je fakt hnus

Myslím leo, že se na to zkresleně díváš. Ty to nečteš celé a zcela zbytečně se pohoršuješ.
Jestliže řekne dcera, že matku velmi miluje a vždy by jí pomohla, kdyby potřebovala, ale že do nové rodiny, kterou založila se svým mužem a dětmi, ta matka nepatří, ale patří do té širší rodiny, tak to opravdu není hnus.

Diskuzi čtu. Z hlediska školní občanské nauky máš jistě pravdu.Užší a širší rodina, pak ještě jsou to samostatné ekonomické jednotky. Použiju oblíbenou formulaci: Mám to nastavené jinak. Všichni jsou prostě moji, rozdělení na užší a širší rodinu je mi úplně jedno.

Takže vy naprosto všechny akce děláte se širší rodinou a nikdy jste nechtěli pobýt jen v užším kruhu rodinném?
To, že některé akce děláš jen se svoji užší rodinou přece vůbec neznamená, že všechny členy klanu nemůžeš považovat za své.

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#1056 16. 9. 2012 20:17

kvietok medovy
♥♥♥♥♥--

dusička napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

LENNNA napsal(a):

Proč teď palec nahoru, když Erem chceš od jejího přítele, který je teď její rodina, oddělit?

Ale vždyť já reaguji na názor Dušičky, a ten se mi zdá správný a zdravý.
Zda je přítel Erem její rodina, to musí posoudit ona, ale já si myslím, že přítel je prostě přítel a rodina Erem jsou její děti, ne přítel.
Rodina zůstává, ta nemůže vymizet, kdežto přítel může být jiný.

Já bych řekla, že přítel Erem je rodina. Bydlí spolu pod jednou střechou, jedí z jednoho hrnce, žijou spolu, milujou se. Sice není biol. otec ale už jsou spolu dlouho a stará se o ně a pomáhá s výchovou Erem. dětí. I když ted už dospělých.

stolt

Není tady

#1057 16. 9. 2012 20:19

lea64
♥♥♥♥♥♥-

Vějířovka napsal(a):

lea64 napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

Takže vy naprosto všechny akce děláte se širší rodinou a nikdy jste nechtěli pobýt jen v užším kruhu rodinném?
To, že některé akce děláš jen se svoji užší rodinou přece vůbec neznamená, že všechny členy klanu nemůžeš považovat za své.

Je zbytečné se dohadovat, každá to vidíme jinak. Ty to máš tak, já jinak, jsme lidé různí.

Není tady

#1058 16. 9. 2012 20:22

kvietok medovy
♥♥♥♥♥--

eremuruss napsal(a):

Erem, ak syn nebude chciet prist, co tak spravit stedry vecer u priatelovej rodiny? Urcite by boli stastni.... ono vlastne dcera nepride, priatel bude tam, a co ty?

Pokud bych vedela,ze syn urcite neprijde,ten stedry vecer bych udelala u jeho mamky.Ale vim,ze syn prijde prece nebude sam.

uvidis podla situacie, v najhorsom si date dve vecere vissla kamoska si s priatelom da skoru veceru, s detmi si da druhu.

Není tady

#1059 16. 9. 2012 20:23

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Vějířovka napsal(a):

holcina napsal(a):

A právě proto mi to připadá divné. Vím, že biologicky jsou "cizí", ale pokud má erem přítele, je součástí jejího života. Hledali se až se našli, nikdo nemá rád nikoho

Já si naopak myslím, že se v rodině mají všichni rádi, i když to nějak nevykřikují do světa.
Otec Erem udělá pro své děti všechno a celý život na ně myslí a pro ně pracuje. Oni to sice zatím jen přijímají, ale jistě si to uvědomí a ocení, až později.
Erem právě tak pro své děti udělá všechno a děti to zatím také jen berou, ale určitě si to později uvědomí.

Přítel je svázaný jen s Erem, ne s její rodinou - a má se s Erem rád, jako přítel, pomáhá jí.

Rodina přítele zase patří k sobě a mají se vzájemně také rádi.Proč by se měli spojovat a bratřit s jinou rodinou? Tam k nikomu nepatří.

třeba proto, že je spojuje erem a jejich syn. ty se pořád tak strašně divíš, že by spolu lidi mohli vycházet, mít se rádi, nebo být k sobě aspoň slušní, přes to, že nejsou pokrevně vůbec v žádném vztahu, že teda dneska fakt žasnu.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#1060 16. 9. 2012 20:25

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Bety napsal(a):

Jinak předpokládám, že dárky vesele shrábnete - ty asi do rodiny patří, ale babička už by tak nějak překážela...

souhlasím roll

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#1061 16. 9. 2012 20:26

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Vějířovka napsal(a):

lea64 napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

za sebe - akce pořádám s lidmi, které mám ráda a vůbec se nekoukám jestli to je či není moje rodina.

Není tady

#1062 16. 9. 2012 20:29

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Bety napsal(a):

dusička napsal(a):

A fakt nepatří už maminka do mojí rodiny. PRotože moje rodina je manžel a děti.
Mámu mám nadevše ráda a pomůžu jí kdykoliv bude potřebovat. Ale prostě nepatří do mé rodiny. Mám svou rodinu.

mad přemýšlím jak by asi tvojí mamince bylo, kdyby si tohle přečetla va

Bety - maminka nepatří do mojí rodiny, protože se mnou, s náma nebydlí. CHodí ke mně na návštěvu, nechodí domu. Rodinné členy považuju Ty, kteří sdílí jeden domov.
KDyž jsem se vdala, utvořili jsme nový domov pro novou rodinu. Co je na tom k nepochopení?
Ale to neznamená, že jí nemám ráda. řekla bych,že k ní mám hodně velké citové pouto.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#1063 16. 9. 2012 20:30

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Vějířovka napsal(a):

holcina napsal(a):

Věj, takže erem a její přítel se nesetkají na vánoce, protože co - protože po tom netouží?:-)

Ta nesourodá skupina netouží po tom být na vánoce spolu.

já žasnu, jak ty přesně víš, co by lidi, které předpokládám vůbec neznáš, chtěli, nebo nechtěli.
ty máš křišťálovou kouli ?
já tě začínám vějířovko podezřívat, že nechceš, aby se jejich rodiny začaly stýkat, aby k sobě nějákým způsobem našly cestu. jedeš tady proti tomu celou dobu. nerozumím tomu proč.

Není tady

#1064 16. 9. 2012 20:31

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

holcina napsal(a):

Ano, máš pravdu, ale já bych chtěla aby přijeli k nám. Na tom není nic špatného. Jenže u erem je to něco jiného, s rodiči přítele si moc nesedli takže jeho matka k nim chtít nebude. Vadilo by mi i to, že matce přítele nedojde, že chceme být spolu. Tohle jsem naštěstí nikdy neřešila, tyhle nevztahy

holčino, pořád zapomínáš na to, že s matkou žije její druhý, postižený syn. Postižený člověk není balík, kterého popadneš pod paží, na nic se ho nezeptáš a odvezeš ho z domova někam, kde to nezná a kde není zvyklý hmm

Ono tohle všechno není jenom o matce a příteli, je tady jeho postižený bratr, na kterého by se měly taky brát nějaké ohledy stolt Stačí, že mu umřel tatínek, ještě ho o Vánocích tahat z domova a vozit ho někam do cizího prostředí dumbom Já bych se opravdu bála, že takový násilný přesun by dospělý s rozumem desetiletého dítěte těžko unesl stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#1065 16. 9. 2012 20:31

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

lea64 napsal(a):

za sebe - akce pořádám s lidmi, které mám ráda a vůbec se nekoukám jestli to je či není moje rodina.

Ale speciálně štědrý večer mnoho rodin v Česku považuje za intimní rodinnou záležitost, obvykle k nikomu nechodíme na návštěvy i když tě mají rádi.

Upravil(a) Vějířovka (16. 9. 2012 20:33)

Není tady

#1066 16. 9. 2012 20:34

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Vějířovka napsal(a):

lea64 napsal(a):

Bety napsal(a):

Souhlas, to je fakt hnus

hm, ale zatím je to jen hezká teorie, ona maminka asi zatím pomáhá víc, než je ji pomáháno ...
a s pojmem širší rodina jsi přišla ty, ne dusička. ty řekla, že nepatří do její rodiny. asi ví, proč to řekla. předpokládám, že pojem užší a širší rodina zná, není dement, vyžvejknout se taky umí, ale nepoužila ho.

Není tady

#1067 16. 9. 2012 20:35

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

holcina napsal(a):

Ano, to chápu. A co erem a její přítel? Mě by nejspíš vadilo, kdyby můj přítel se kterým žiju jel na vánoce sám k matce. Ale já nejsem tak tolerantní asi:-)

holčino, vidíš - a mně by to zase nevadilo, protože ta paní je stará a nemocná, čerstvě ovdověla a ještě s sebou nese celoživotní břemeno péče o postižené druhé dítě. Zkrátka bych si řekla, že matka potřebuje tyhle Vánoce u sebe svého syna víc, než já stolt I když by mě to asi hodně mrzelo, ale v tomhle bodě bych ustoupila stolt

A vzhledem k tomu, že je paní stará a onkologicky nemocná bych svému příteli dala co možná největší prostor k tomu, aby byl s maminkou co nejčastěji, protože - řekněme si to otevřeně - kolik Ti dva mají před sebou společných Vánoc grater ?!?

Jsou totiž situace, kdy člověk nesmí sobecky koukat jenom na sebe a na svoje potřeby, ale měl by být krapánek chápavý a vstřícný, aby si později nemusel nic vyčítat stolt

tummenupp

Není tady

#1068 16. 9. 2012 20:37

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Vějířovka napsal(a):

aprill napsal(a):

Bety napsal(a):

souhlasím, je to hodně smutná debata

To je opravdu zajímavé, jak to některé chápete, myslíš April, že když dcera svou matku miluje a vždy by jí pomohla, jen si dovolí říci, že do nové rodiny matka nepatří, je smutné?? dumbom gloria albert

mně je smutno nejen z dusičky, ale i z tebe.
a rvát se tu za ni nemusíš, ona umí mluvit sama.

Není tady

#1069 16. 9. 2012 20:38

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Kiara napsal(a):

holcina napsal(a):

holčino, pořád zapomínáš na to, že s matkou žije její druhý, postižený syn. Postižený člověk není balík, kterého popadneš pod paží, na nic se ho nezeptáš a odvezeš ho z domova někam, kde to nezná a kde není zvyklý hmm

Ono tohle všechno není jenom o matce a příteli, je tady jeho postižený bratr, na kterého by se měly taky brát nějaké ohledy stolt Stačí, že mu umřel tatínek, ještě ho o Vánocích tahat z domova a vozit ho někam do cizího prostředí dumbom Já bych se opravdu bála, že takový násilný přesun by dospělý s rozumem desetiletého dítěte těžko unesl stolt

A není třeba načase pomalu bráchu aklimatizovat? Maminka tu nemusí být dlouho a co bude pak? No je mi to jasné, přítel erem se sbalí a přestěhuje se za ním. Bez ohledů na erem. Jako vždycky

Není tady

#1070 16. 9. 2012 20:39

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

U nás to je takto na vánoce.
Během dne jde manžel nebo kluci s holkou k babičkám odnést dárky (bydlíme v jednou městě). Pomáhaj tam třeba i zdobit stromek. Přijdou, navečeříme se já,manžel děti, poslechnem si koledy, rozdáme dárky, pak rozjímáme a tak, a večer k nám přijdou naši a tchánovci. První svátek se většinou sejdeme se ségry rodinou u našich, druhý svátek se švagrovou u tchánovců.
Když by umřel tchán, určitě bych nešla ke tchyni na štědrovečerní večeři, ale pozvala bych jí k nám domů. Kdyby nechtěla přijít, holt by zůstala sama.
Vyprávěl mi jeden kolega z práce, a přišlo mi to prostě divný, že s mamkou,ségrou (a on) jezdí k babičce na štědrovečerní večeři. že se tam sejde veškeré příbuzenstvo , a oni pak o půlnoci jedou domů s dárkama.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#1071 16. 9. 2012 20:39

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Vějířovka napsal(a):

aprill napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

Ale speciálně štědrý večer mnoho rodin v Česku považuje za intimní rodinnou záležitost, obvykle k nikomu nechodíme na návštěvy i když tě mají rádi.

vy nechodíte na "štědroka" , já tedy taky ne, protože nestíhám, ale znám hodně blízkých co oběhnou své známé a osobně jim popřejí šťastné a veselé

Není tady

#1072 16. 9. 2012 20:40

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Vějířovka napsal(a):

LENNNA napsal(a):

A nebylo by přirozenější být se svým přítelem, který je teď její rodina? A za tatínkem a bratrem jít na první svátek?
Ale v podstatě tu všichni spekulujeme a bereme to každý podle svého, tak to nakonec udělá i Erem.

presne tak.  stolt

Jenže přítel je zaneprázdněný tím, že poskytuje útěchu své matce a Erem zase, že chce na štědrý večer dát svému synovi večeři a přátelské slovo.

Erem psala, že tam syn nebude dlouho, tak by přítel mohl pro E. zajet večer a přivézt ji ke své matce, a byla by spokojenost na všech stranách.

přítel by pro ni ještě mohl zajet ? tady ti nevadí, že je to cizí chlap, když kolem erem a jejího večera se synem takhle skáče ?

Není tady

#1073 16. 9. 2012 20:40

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

holcina napsal(a):

Věj, takže erem a její přítel se nesetkají na vánoce, protože co - protože po tom netouží?:-)

Ta nesourodá skupina netouží po tom být na vánoce spolu.

já žasnu, jak ty přesně víš, co by lidi, které předpokládám vůbec neznáš, chtěli, nebo nechtěli.
ty máš křišťálovou kouli ?
já tě začínám vějířovko podezřívat, že nechceš, aby se jejich rodiny začaly stýkat, aby k sobě nějákým způsobem našly cestu. jedeš tady proti tomu celou dobu. nerozumím tomu proč.

Nemusím mít křišťálovou kouli, Erem to tady několikrát napsala, jak touží ta skupina po společné akci.

Ty si myslíš, že lze ovlivnit to, aby se ty rodiny stýkaly, když budu Erem stále vykládat, jak se má snažit uspořádat společnou oslavu, jako to děláte vy?

Není tady

#1074 16. 9. 2012 20:42

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

Vějířovka napsal(a):

holcina napsal(a):

Přítel se nesnese se synem, syn nepojede na vánoce k matce přítele, matka přítele nepojede k erem. hápu matku přítele, že to pro ni bude těžké. Ale nechápu proč by nemohli tedy jet všichni k matce přítele

Ale to nejsou žádné rodinné vztahy. Přítel Erem je pro jejího syna cizí člověk, právě tak matka přítele.
Jak má mít syn v oblibě cizího chlapa, který nemá v oblibě jeho?
Přítel je soukromá záležitost Erem, není to otec ani otčím dospělého člověka.
Matka přítele to zřejmě cítí stejně - proč by měla jezdit k Erem, když chce být doma se svými syny.
To, že všichni nejedou k matce přítele je zřejmě proto, že to pro ně není žádná příbuzná ani rodina.
Syn Erem chce být se svou matkou a ne s matkou člověka, který ho nesnáší.

Vyjadrila si to presne.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#1075 16. 9. 2012 20:45

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Vějířovka napsal(a):

aprill napsal(a):

Vějířovka napsal(a):

to je ale kravina.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí